thoralf

Direktlänk till inlägg 28 mars 2018

ARTIGA MEN SVARSLÖSA OSKARSHAMNS POLITIKER

Av Thoralf Alfsson - 28 mars 2018 22:45

I förra veckan skickade jag ut min statistik för Oskarshamns kommun till ansvariga toppolitiker med mina frågor som jag skickat till snart alla kommuner i Kalmar län.


Jag skickade frågorna till följande personer

Andres Erlandsson (S), ordförande kommunstyrelsen

Eva-Marie Hansson (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen

Lena Granath (V), 2:e vice ordförande kommunstyrelsen


Rolf Persson, Kommunchef


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Uppenbarligen var frågorna alldeles för svåra för dessa toppolitiker att svara på då jag erhållit följande svar från dessa.


Något för medborgarna i Oskarshamn att tänka på när det skall lägga sin röst i valet den 9:e september.


 

 

 Det här var då den statistik med mina kommentarer som jag skickade till toppolitikerna i Oskarshamn.


200 MILJONER KRONOR FÖR INVANDRINGEN I OSKARSHAMNS KOMMUN UNDER 2017

 

Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Oskarshamns kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkning men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. Befolkning har hållit sig runt 26 000-27 000 invånare under 2000-talet. Invandringen är den stora orsaken till att kommunen inte har avfolkats.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har minskat dramatiskt sedan 2002 med ca 1 500 personer vilket motsvarar en minskning med ca 7 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med drygt 2 000 personer vilket motsvara en ökning med nästan 100 procent sedan 2002.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund uppgår till närmare ca 4 500 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i kommunen.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 3,5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit mellan 25-30 procent. Att Oskarshamns kommun har en alarmerande utveckling när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom 7-klövern.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Oskarshamns kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 36 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Dessutom så har förstås Oskarshamns kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 7 miljoner kronor.


Oskarshamns kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 138 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är ca 1 600 procent. Från 8 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 138 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 200 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Oskarshamns kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Oskarshamn kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 1 340 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 15 procent av skatteintäkterna.


Om Oskarshamns kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 15 procent. Det vill säga från dagens 22,26 kronor till ca 25,60 kronor. En höjning med nästan 3,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 37 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Oskarshamns kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Oskarshamns kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd. Eller att många utrikes födda väljer att flytta ut från kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Oskarshamns kommun från Migrationsverket.


 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Västerviks kommun

Emmaboda kommun 

Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


 
ANNONS
 
Ingen bild

UEFA

28 mars 2018 23:32

Det är skrämmande vilken attityd politiker och tjänstemän har i våra kommuner - som är avlönade med våra pengar. Ska bli spännande att se vad S, C och V kommer svara i Kalmar. Troligtvis inte alls! Kalla handen direkt.

 
Ingen bild

Anders

29 mars 2018 00:21

Det är inga flyktingar vi tar emot. Hade det varit flyktingar hade dom tagit sig till närmsta säkraste land. Som det är nu och alltid kommer vara är det en folkvandring för att islamisera landet med att föda så mycket barn det bara går. Sverige är kört i botten.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 mars 2018 00:22

Läs detta.

Student tog fram fakta om invandrarbrott – riskerar stängas av från KTH
https://tinyurl.com/yanrdy2b
http://www.friatider.se/student-tog-fram-fakta-om-invandrarbrott-riskerar-st-ngas-av-fr-n-kth

"–Jag tänker att det här kommer gå åt helvete, så jag sitter kvar fem minuter extra i klassrummet. Men de går inte därifrån. Jag bestämde mig för att gå ut till slut för jag kunde ju inte sitta och förnedra mig själv. Precis när jag ska lämna klassrummet marscherar de in i formation och kvinnan skriker: "Här har du dina våldtäktsmän!"


Om vi har en sådan situation nu, hur tror ni det blir när muslimerna/afrikanerna är dubbelt så många?

Jag vill inte ens tänka på det, då jag brukar ha rätt i mina förutsägelser.

 
Ingen bild

Sojo

29 mars 2018 00:48

Här ser man att alla 3 politiker som du har skrivit till svarar med att de väljer att inte svara på dina frågor. De agerar efter samma mönster och har alltså inte agerat på eget bevåg, utan har fått direktiv uppifrån på hur de ska agera. I den mallen som de har står säkert något i stil med ”är det jobbiga frågor, skriv att du väljer att inte svara”. Jag vet inte hur mycket de tjänar, men det är definitivt för mycket som dessa nickedockor får.

Men det som är ännu mer förvånande, är dessa stolpskott som röstar fram dem. Dessa väljare skulle troligtvis inte ens klara av fylla i den delen av formulär på internet, där man ska kryssa i bilder för att visa att man inte är en robot.

 
Ingen bild

Björn

29 mars 2018 01:31

Återigen kommunpolitiker som inte vill svara på frågorna. Dock så svarade de artigt på mailen och det var väl alltid något. Och vad ska de svara? De borde vara fullt medvetna om situationen i kommunen. De är ju påtvingade detta.
Man undrar om det finns något civilkurage hos ledande politiker att gå emot Stockholm.

Återigen bra jobb. Sund bara att inte hela landet kartläggs och siffrorna redovisas för medborgarna.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 mars 2018 01:57

21-åriga Muslimen Amir Amiri behövde pengar – mördade brutalt 89-årig kvinna – lämnade henne i soprum.

"Helgas långa liv tog slut i ett soprum i Norsjö. Det ensamkommande flyktingbarnet Amir Hussein Amiri krossade hennes huvud och stack henne i bålen med en kniv. En handfull medier har skrivit om domen som föll igår. Ingen politiker har gått ut och beklagat sorgen. Det duger inte"

Advokatkostnader 606 185:-

DOM 2018-03-27Mål nr: B 1141-17
https://tinyurl.com/yb59pmfw
https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/03/skelleftec3a5-tr-dom-b-1141-17.pdf

Mordet i soprummet i Norsjö: Blodspår efter offret hittades hemma hos 21-åringen – men mordvapnet saknas
https://www.norran.se/nyheter/blaljus/mordet-i-soprummet-i-norsjo-blodspar-efter-offret-hittades-hemma-hos-21-aringen-men-mordvapnet-sa/

För medhjälp till mord bör S, V, Mp, C, L och M dömas

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 mars 2018 07:46

Att du ska få den respekt du förtjänar kan du glömma.
Konspirationen mot ditt arbete är total,kan jämföras med diktatur.
Dom medskyldiga till katastrofen skulle helst se att din blogg stängs ner och att du hamnar i fängelse.
Så sjukt är Sverige i dag.
Men för oss som förstår idiotin och för framtida rättegångar mot raserarna av Sverige är dina presentetioner värdefulla.
Dom som inte sopar under mattan nu kommer att få ta den hårdaste smällen.

 
Ingen bild

Fredde

29 mars 2018 08:05

Obegripligt att de som är valda att förvalta politiken inte har någon som helst åsikt om en så viktig fråga!
En fråga som har så många sidor:
Boende
Sysselsättning
Ekonomi
Skola
Vård...
Med andra ord det mesta.
Är de bara politiskt korrekta eller är de syltryggar?
De borde inte väljas om!

 
Ingen bild

Hacke

29 mars 2018 08:48

Inget svar är också ett svar, som säger det mesta.
Det borde bli allmänt känt hur partierna och deras ynkryggar till företrädare beter sig när de ställs inför de verkligt stora och avgörande frågorna.
Fantastiskt jobb du gör Thoralf. Trägen vinner och sanningen kryper obönhörligt allt närmare lands- och folkförrädarna i 7-partiet.
Jag ser fram emot den dag bubblan slutligen spricker och de ansvariga får stå till svars på riktigt för sina synder.
Då duger inte den gamla klassikern; ”Vi visste inget”, eller dagens variant som numera allt oftare hörs från toppförrädarna i regering och s k opposition; ”Vi har varit naiva”.

 
Ingen bild

J G

29 mars 2018 08:58

Fula fiskar!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 mars 2018 09:12

Vi för dom ej i tjära och fjäder rulla,
men väl önska dom en enkel till Blåkulla.

Glad Påsk!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 mars 2018 09:39

Skrev fel !
Dom som sopar under mattan nu kommer att få ta den hårdaste smällen.
Så ska det stå !

 
Janne

Janne

29 mars 2018 09:54

Det visar på en tydlig överenskommelse mellan kommunerna i Kalmar län att inte svara på Thoralfs frågor utan bara mörka allt.
Men det kommer att visa sig i valet vilka som är dom största syltryggarna och uslingarna.

http://Homer

 
Ingen bild

Anders J

29 mars 2018 10:14

@Cosmik Debris: Det där fallet är verkligen hemsk. Och rätta mig om jag har fel: Felix blir kritiserad/mobbad/utfryst för sina 'åsikter', men vad jag kan se har han inte ens fört fram några åsikter, bara fakta!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 mars 2018 10:43

Det är en ofantlig skam att våra politiker skänker bort statsdel efter stadsdel till invaderande styrkor utan att lyfta ett finger.
Att det inte får rättsligt efterspel beror bara på systemkolappsen i samhället.
Inom detta område har inte Socialdemokraterna anpassat sig till verkligheten.
Sagornas värld är mer gemytlig.

 
Ingen bild

SM811

29 mars 2018 10:52

Jag anser att det är tjänstefel att inte svara på frågor från kommuninvånarna.
Här lite stollighet som riktar sig till "svenskar".
”Information till dig som är gift med ett barn”
https://samnytt.se/information-till-dig-som-ar-gift-med-ett-barn/

 
Ingen bild

Påskhare

29 mars 2018 13:25

Tycker deras svar genomsyras av sarkasm, inte trevliga alls. Anders Blank brukar maila runt till kranskommuner och "förvarna" och luska om besvärliga kommuninvånare. Inte alls förvånad att alla svarar likadant.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

29 mars 2018 13:43

SM811
"Jag anser att det är tjänstefel att inte svara på frågor från kommuninvånarna."

Hur tänker du där? Frågorna kommer inte från en kommuninvånare. Rätt forum för frågorna är i kommunfullmäktige framförda av någon med säte däri. Dessutom så är inte politiker tjänstemän, så några tjänstefel kan du inte komma dragandes med. Även om de är avlönade av kommunen så är de ändå inte anställda.
Den som är anställd är kommunchefen, som har sitt uppdrag från polikerna i sin kommun. I hans anställning ligger att genomföra politikernas krav på bästa sätt anpassat till lagstiftning och förvaltningslag. I hens uppdrag ingår inte att personligen "tycka" om saker. Skulle en kommunchef offentligt gå ut med vad hen tycker i politiska frågor så är det garanterat adjöss med den anställningen. Vad hen ska göra är att förse politiker med underlag för beslut.

Så: Att du anser det vara tjänstefel att inte svara på frågor från kommuninvånare får du väl anse, om du mår bättre av det.

 
Ingen bild

Observer

29 mars 2018 14:41

Detta visar på att tjänstemannaansvaret inte bara måste införas, Men även införas retroaktivt.

 
Ingen bild

Golf

29 mars 2018 18:47

@Observer

Tjänstefel finns ju, men inte för politiker vad jag vet.

 
Ingen bild

Björn

29 mars 2018 23:05

"Det är bara staten som kan rädda Oskarshamns Kommun……. Eller att många utrikes födda väljer att flytta från kommunen" skriver Toralf.
Vi är nog många i det här landet som börjar tappa hoppet om Sverige. Valet i höst känns som ett ödesval.
Risken är nog att om invandrarna väljer att flytta, så blir det nog de invandrare som vi kanske helst skulle vilja ha kvar som drar först. Det är de med utbildning och jobb, många egna företagare som ser möjlighet i att bygga upp nya verksamheter i något annat land. De vi egentligen vill bli av med de kommer att stanna tills de kastas ut. Och vem ska göra det. När var Sverige först med radikala åtgärder för att få bukt med något. Det kommer nog att krävas att de andra Euro länderna börjar kasta ut ovälkomna invandrare innan Sverige börjar göra något.
Om vi nu inte kan få till en ny tuffare och handlingskraftigare regering.

 
Ingen bild

Tomte

30 mars 2018 15:15

Det är en falsk "artighet" ser man tydligt. Usch, vilka människor. Verkar vara samma skrot och korn i Kalmar län. Slump?

 
Ingen bild

Smurfen

31 mars 2018 14:53

Jag tycker dom är ohövliga!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se