thoralf

Direktlänk till inlägg 9 januari 2017

JUNISAMTAL MED ORDFÖRANDE ISLAMISKA KULTURFÖRENINGEN

Av Thoralf Alfsson - 9 januari 2017 12:03

För ett halvår sedan fick jag också ett samtal från en muslim som sa sig företräda islamiska kulturföreningen i Kalmar. Han var irriterad och arg över att jag skrev om deras förening och källarmoské och att jag hade publicerat en bild på min blogg på en kvinna i niqab. Kvinnan skulle vara hans fru!


Det blev ett ganska långt samtal (ca 40 minuter) där jag ställde frågor om kvinnoförtryck och hedersvåld, framförallt det som brukar kallas för ”balkongflickor”. Det han då sa fick mig att häpna!


”Jag tog upp att kvinnor som råkar ”ramla” från balkonger i betydligt högre idag mot hur det var för 20-30 år sedan och om orsaken till detta berodde på hederskultur och förtrycket av kvinnor. Men hans svar var att kvinnorna är psykiskt sjuka och hoppar själva från balkongerna.”


Vi pratade också om koranen vs bibeln och hans inställning var obehaglig.


”När vi kom in på koranen var han väldigt kritisk mot att vi kristna ändrat och reformerat innehållet i bibeln. Koranen var skyddad från förändringar och därför var den betydligt bättre och mer sann än bibeln. Argumentet att samhället förändrats och därmed bör man reformera och förändra koranen var inget argument enligt den här muslimska mannen.”

 

Det innebär bland annat att han står bakom t.ex sharialagar fullt ut! Med alla dess ohyggligheter!


Läs hela mitt blogginlägg ifrån den 2 juni.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/06/02/11322626-samtal-fran-en-muslim-i-kalmar/

 


Nu har jag kollat upp från vilket telefonnummer som samtalet kom den 2 juni. Det var från samma mobilnummer som samtalet på nyårsdagen. I samtalet i juni berättade han också att han varit i Sverige i 25 eller 27 år och att han var frisör.Det var alltså Choukri Naji som ringde mig även i juni. Det fyller mig med än större obehag över vad som pågår i källarmoskén i Kalmar. Det är då inga ”moderata” muslimer som sitter i ledningen för islamiska kulturföreningen i Kalmar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skämt åsido

9 januari 2017 12:15

Apropå 'moderata' muslimer
Jag känner till en 'moderat' muslim, nämligen somaliern Abdirizak Waberi som satt i riksdagen för Moderaterna för några år sedan.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 januari 2017 12:26

Man blir verkligen orolig inför framtiden, eftersom dessa mörkermän bara ökar och ökar i antal.

 
Ingen bild

Hacke

9 januari 2017 12:36

Vem kan egentligen bena ut gränsen mellan psykisk sjukdom och religiös fundamentalism?
I Sverige hade vi kommit långt på den sekulariserade vägen innan godhetsfolket på företrädesvis vänsterkanten, de största fienderna av just kyrkan, helt plötsligt blev vänner av religiös fanatism. Outgrundliga äro Herrens vägar. Vem han nu är i detta fallet. Har pk-ismen månne en andlig ledare?

 
Ingen bild

SM811

9 januari 2017 13:03

"FAKTA OM ISLAM"
http://skafferigodis.blogspot.se/2007/03/allt-du-behver-veta-om-islam.html

 
Ingen bild

Niklas R

9 januari 2017 13:06

Antingen så är denne Naji outbildad eller så ljuger han. Koranen har ändrats många gånger samt att hela kapitel saknas i den.
Denna video med David Wood förklarar det hela på ett väldigt bra sätt med källor från islam.
https://www.youtube.com/watch?v=91AM7665cbo

 
Ingen bild

Dumle

9 januari 2017 13:10

En muslim och en islamist är samma sak, även om de förespråkar olika metoder. En muslim och islamist tror att Muhammed var Guds profet och att han fick Guds ord som samlades i Koranen, som också finns i ett original (Urkoranen) hos Allah själv. Inget får därför tas bort eller läggas till. Koranens och Muhammeds alla lagar och regler finns samlade för att tillämpas på privatliv OCH styrning av samhället i de s.k Sharialagarna. Som muslim har man en skyldighet att vilket som är bäst - demokratiska samhällen där folket bestämmer lagarna eller gudomligt styrda sharialagar. Demokrati eller Sharia? Svårare är det inte. Tyvärr kommer varken journalister eller politiker ställa dessa helt avgörande frågor till muslimska företrädare.
Du kan själv läsa på om islam på lättinformativa som:
https://sanningenommuhammed.wordpress.com

 
Ingen bild

Spelar du in!

9 januari 2017 13:46

Om inte så är dina blogginlägg om detta bara hörsägen som inte har något värde överhuvudtaget!

Konfirmera att dessa samtal är på pränt så ger det oss "fotsoldater"extra energi!
Annars!
Fullständigt ointressant även om uppgifterna stämmer till 110 procent!

Thoralf Alfsson

9 januari 2017 14:36

Då är väl ca 98 procent helt ointressant i DN, SvD, Expressen, Aftonbladet o.s.v

 
Ingen bild

Tony

9 januari 2017 13:58

Det kan ju vara en delförklaring till att ingen utveckling
förekommer i Arabländer, inget får reformeras, allt ska
stanna vid det gamla, inte konstigt att inget går framåt
i dessa länder!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 januari 2017 14:17

Expressen lördag: ”Snöröjare besköts med nyårsraketer. Snöröjarna avbröt insatsen och kommer inte snöröja området i kväll.”

Expressen söndag: ”Västtrafik har stängt av kollektivtrafiken på flera hållplatser efter att en buss har beskjutits med raketer.”

Expressen måndag: ”Lejlas bil eldades upp av vandaler. Jag har bott sex år i New York men Malmö är faktiskt värre i brottslighet, säger Lejla.”

Blåljuspersonal luras genom falsklarm in i bakhåll av invandrarligister i Sveriges alla muslimska getton. Viktiga samhällsfunktioner och civilpersoner utsätts dagligen för invandrarterror. Det är samhällsomstörtande verksamhet invandrarterroristerna ägnar sig åt. Dessa terrorister är inte tillräckligt begåvade i huvudet att begripa att nästa gång är det kanske deras kriminella och bidragsberoende ”brusha” som behöver sjukvård framkörd och betald av Sveriges skattebetalare.

Till att förstå detta har de vare sig tillräcklig IQ eller EQ.

Stefan Löfven borde om det fanns tillstymmelse till kurage i det slumrande och kognitivt trögflytande organ den tjommen har mellan öronen – kraftfullt konfrontera terroristerna.
Han borde gå ut och ta blåljuspersonal i försvar och hota med att beordra ut militär om terroristerna inte genast upphör med sitt krig. Indragna bidrag och indraget TUT/PUT och terrorgranskning av samtliga muslimska politiska lokaler är en självklar första åtgärd.

Detta sagt i ett extrainsatt tv-tal direkt riktat till alla kriminella muslimska getton. Att det tolkas till de MENA-språk dessa medeltida blötdjur behärskar förutsätts.

Har pajasen Lövfen det modet?

NEJ. Pellejönsen höll ett patetiskt tal på Folk och försvars rikskonferens i Sälen igår.

Har fåntratten helt missat att vi har ett pågående inbördeskrig i landet?

Ps.
Oduglingen envisas tydligen fortfarande med att kalla den muslimska terrorsekten IS för ”Daesh”. Det är patetiskt, då försöken att inte sammankoppla IS med muslimer och islam har fullständigt misslyckats – och de flesta medier har gett upp detta försök att vilseleda. Har klåparen missat det också?

 
Ingen bild

Olof

9 januari 2017 15:08

Befogat att undra vad skäggtomtarna i källarmoskén på Storgatan i Kalmar sysslar med. Inte förvånad om de tar hand om sina bröder som återkommit från kriget i Syrien. Tror faktiskt att Säpo har noll koll på vad tomtarna sysslar med. hela lokalen borde vara avlyssnad eller buggad.

 
Ingen bild

Humle

9 januari 2017 15:14

En röd tråd i Kalmar verkar vara att ingen gillar yttrandefrihet och offentlighetsprincipen. Många lik i garderoben?!?

 
Ingen bild

lol

9 januari 2017 15:45

Undrar hur Domkyrkoförsamlingen i Kalmar ser på verksamheten i källarmoskén och på Islamiska kulturföreningen? Finns ngt samarbete?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 januari 2017 15:53

Göran Eriksson SvD:
”Förändringen glädjer de flesta – utom SD. Invandring är inte längre den viktigaste politiska frågan – och svenskarna har ”

Sveriges fegaste/ofarligaste journalist är ute på en desinformationsrunda igen. Det finns ingenting. Absolut ingenting som tyder på att han har rätt. Snarare tvärtom.

Detta är ett typiskt exempel på en så kallad ”falsk nyhet”. Sannolikt ligger Sifo och lurar i vassen också. De brukar gör det när blå dunster skall slås i det svenska folket.

 
Ingen bild

Pepparholm

9 januari 2017 16:37

Johan Westerholm tar i en notis på Ledarsidorna kraftfullt avstånd från Barometerns reportage om Aisha och barnäktenskap.

 
Ingen bild

X

9 januari 2017 16:41

Sosseriet hejar väl på islamiseringen i vanlig ordning...

 
Ingen bild

Niklas R

9 januari 2017 17:10

@dumle
Skillnaden mellan en muslim och en islamist är att islamisten är en god muslim som tagit koranens och hadithernas budskap till sig i sin helhet. Han skulle kunna sägas motsvara en benedictinermunk inom kristendomen.

 
Ingen bild

Knaster

9 januari 2017 17:26

# Cosmik

Hur kommer det sig att varken 7 klövern eller media sätter ner foten? Det är ju gång på gång sabotage mot vår demokrati! Detta skulle aldrig accepteras i andra länder. Fan vakna nu politiker!

 
Ingen bild

Lasse P

9 januari 2017 17:34

Jag har tänkt vad FÖRE DETTA LANDSHÖVDING Stefan Karlsson sa om att alla syrianer, alla fall 50% hade högskoleutbildning men dom har ju inte något personnummer. Jag får inte i hop detta.Kanske satt dom på en hög kulle????????

 
Ingen bild

Pepparholm

9 januari 2017 18:18

Nu sparkas äntligen vår urusla regionpolischef för Sydsverige. Men givetvis ska vi tvingas fortsätta att avlöna henne. Hon ska tydligen få något uppdrag med service till medborgarna. Jag vore tacksam om jag slapp både att avlöna och att få någon påtvingad service. Kanske Johan Persson som sitter i partistyrelsen(S) kan ge något tips om hur man kan avsäga sig.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 januari 2017 18:57

Knaster Måndag 9 jan 17:26

Feghet. Det stavas feghet.

Det kommer att bli värre och värre tills någon med ryggrad vågar sätta ner foten. Fram tills dess får tyvärr blåljuspersonal stå ut med att misshandlas och trakasseras av muslimska invandrarterrorister.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 januari 2017 19:13

GP: ”Bombgruppen larmad - byggnad utrymd. Polisens bombgrupp har larmats till centrala Flen”

Bombgruppen har bråda dagar i det mångmuslimska Sverige. Jag kan inte minnas att bombgruppen har hade så mycket att göra då Sverige var svenskt?

Men jag kanske är fördomsfull, rasistisk eller pre-dement?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 januari 2017 19:31

Jag vet att tiggarna har högutbildning,skithögutbildning.

Kan man se bakom Konsum

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 januari 2017 19:35

Det pågår krig i många förorter och Folk och Försvar i Sälen pratar bara om hotet utifrån.
Dom är sanslösa !
Och helt inkompetenta att leda landet.

 
Ingen bild

Lewren

9 januari 2017 20:26

Inte helt förvånande att han inte kan sin egen religion. Koranen finns i dussintals olika upplagor.
Inte heller förvånad över att han använder argumentet att bibeln är omskriven, detta är standardretorik bland Muslimer.

Jay Smith predikar öppet och retar gallfeber på Muslimerna när han har med sig sina dussintals olika varianter av Koranen på gatan och visar upp:
https://www.youtube.com/watch?v=DnorKE_tWHA

Spana gärna in videon Thoralf, så är du redo inför nästa gång en Muslim försöker använda detta argument.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 januari 2017 20:50

Idag hörde jag i radionyheterna att 20 000 elever inte går till skolan.
I ett land med fungerande media borde man ha upplyst befolkningen redan när 500 elever vägrar att gå till skolan.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 januari 2017 21:38

"50% hade högskoleutbildning "
Det var väl 50% läkare, tandläkare och ingenjörer han sa att det var.
Ville väl bräcka Ylvas tredjedel och stasiministerns 30%

 
Ingen bild

Morningstar

9 januari 2017 21:55

Då vet du åtminstone en frisör att undvika. Risken är väl annars att han klipper av hela huvudet om det är en islamist. Finns det dumsvenskar som går till en sån? Då gör dom väl det för att det är billigare. Dom betalar ju inte skatt.

 
Ingen bild

Knaster

9 januari 2017 21:56

# Cosmik

Jepp så är det! Är det bara rädslan för rasism som gör att politiker inte tar tag i detta? Tror det! Fan ta i med hårdhandskarna nu!

 
Ingen bild

H

9 januari 2017 22:18

Ulf Dinkelspiel är en av dem som bär huvudansvaret för Sveriges förvandling från välfärdsstat till tiggarsamhälle.

 
Ingen bild

Andreas

9 januari 2017 22:19

"När vi kom in på koranen var han väldigt kritisk mot att vi kristna ändrat och reformerat innehållet i bibeln."

Detta visar ju ännu en gång att muslimer har dålig koll på kristendomen, för om man bortser från att det finns olika översättningar HAR JU INTE innehållet i Bibeln ändrats! Det enda som ändrats är möjligtvis människors tolkning av olika partier, eller personliga val av vilka partier man tar på störst allvar.

 
Ingen bild

Lotta_1

9 januari 2017 22:23

Och så tror naiva, blåögda godhetsapostlar av båda kön att islam kan demokratiseras. Islam får enligt Koranen inte ändras på någon punkt. Fattar de inte att islam och demokrati är varandras totala motsats?

Läs artikeln jag länkar till, mycket nyttig vetskap om vad vi har att vänta:

http://islamversuseurope.blogspot.se/2010/08/muslims-become-more-aggressive-as-their.html?m=1

 
Ingen bild

Sent ska verklighetsförnekarna vakna

9 januari 2017 22:52

Vem ska betala om Sverige blir som Malmö?

I dag mildras flera av Malmös problem med stöd från resten av Sverige. När staden plågas av en mordvåg som har dränerat hela Skåne på erfarna utredare kommer hjälp från andra polisdistrikt. Och kommunen får fem miljarder kronor i utjämningsbidrag varje år, en fjärdedel av budgeten.

Om resten av Sverige blir som Malmö, vem ska då betala?
http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vem-ska-betala-om-sverige-blir-som-malmo/
PS:TA
Mitt inlägg ovan angående inspelning av samtal var inte tänkt som ett personangrepp även om det kunde tolkas så.
Mvh

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 januari 2017 03:18

"Malmös första moské, stod klar 1984. Där har skrifter delats ut som gör det klart att profeten Muhammed kraftigt förbjuder muslimer att anamma icke-muslimers livsstil."

Vägen till helvetet är kantad av.......koraner!

https://morklaggning.wordpress.com/2017/01/09/lars-aberg-framtidsstaden/#more-15816

 
Ingen bild

Leif

10 januari 2017 04:38

Vårt älskade Sverige ska inte få bli en fristad och grogrund för islamistiska ideer och levnadssätt! Jag har hört från flera muslimer som bor i Kalmar och de berättar att de kände sig mer öppna och friare i sina hemländer än i Kalmar där kontroll och grupptryck är större. Det verkar som att radikaliseringen går snabbare i en mindre ort då det blir svårare att `smälta in i mängden`. Skrämmande att se att det finns så många muslimer som inte får chansen att integreras i Sverige. Lojaliteten mellan muslimer verkar också vara otroligt stark, antar att det är därför det inte kommer in tillräckligt med tips för att lösa uppkomna brott.

 
Ingen bild

Ludvig

10 januari 2017 09:56

Det sägs av välunderrättad källa att IS följer helt Koranen, så det är väl en fin bok.

 
Ingen bild

Ursus

10 januari 2017 10:41

@Cosmik Debris; "Daesh" är en term som används av anti-IS krigare, som då betyder något i stil med 'klampar fram (som en barbar) och förstör'. Det handlar alltså om att klanka ner på dem, snarare än vilseleda. Inte för att jag tror att media informerat om ordets betydelse, men...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 januari 2017 14:47

@Ursus Tisdag 10 jan 10:41

Jag är medveten om allt det där och att det är ett skällsord i MENA. Att Löfven säger Daesh är inte för han vill förolämpa muslimer. Det är för att kopplingen till islam och muslimer inte blir lika tydlig.

För svenskar i Sverige alltså!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se