thoralf

Direktlänk till inlägg 14 maj 2015

VÅR FANTASTISKA NATUR

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2015 23:47

Ikväll blev det en promenad i ett väldigt naturskönt landskap på Öland. Jag behövde vara lite ensam med naturen och lite stillhet. Min gamle far har gått bort i veckan.


Egentligen tycker jag att det är väldigt lustigt att inte fler människor njuter av den fantastiska natur som vi just nu bjuds på bara vi ger oss ut i vårt fantastiskt vackra landskap. Ängarna på Öland är fyllda av Gullvivor och Sankt Pers nycklar. De flesta tycks välja dumburken framför allt annat eller skall man kalla den för indoktrineringsburken idag.


Såg de första tornseglarna idag, det kanske var samma som jag såg på Mallorca tidigare i veckan. Vem vet, de kanske var på väg till Öland.


Funderar på att lägga upp en bildserie på bloggen utan text för att se hur många av mina läsare som förstår budskapet med denna bildserie. Men jag väntar med det och lägger upp två andra bilder från kvällens promenad.


 

 

Sankt Pers nycklar

 
 
Lassekolja

Lassekolja

15 maj 2015 00:23

Beklagar sorgen Thoralf! Du får glädja Dig åt det som varit. Själv var jag 20år gammal när min far gick bort redan 1966. Katastrof på alla sätt och vis. Var för ung samt inte färdig med ing.-examen, för att ta över hans företag men "halkade på ett bananskal" in i åkeribranschen och med facit som pensionär, är jag rätt nöjd med mitt arbetsliv ändå.
Kul att Du, precis som jag, gillar att vara ute i vår fantastiska natur. Hade mina sista 20år som åkare Jönköping som bas. Som Du förstår hade jag då många kantarellställen runt om i Småland, som jag "betade av" sena eftermiddagarna inför att jag skulle lossa eller lasta morgonen efter på nya ställen. Nu kom jag på att vi talade en gång om att Du hade jobbat på nu nedlagda Silverdalens Pappersbruk. Där har jag både lossat och lastat från och till Tyskland.
Har Du verkligen kommit så nära en råbock? Till skillnad från mig är Du en duktig fotograf Thoralf! Jag fotograferar sällan och kör då fortfarande med vanlig film. Då förstår Du......
Kämpa på Thoralf, så blir vi näst största parti vid kommande nyval!?! Experter tror att vi har ett nyval inom 12månader, den som lever får se......

http://www.status.st

Thoralf Alfsson

15 maj 2015 00:25

Lassekolja

Vi hoppas på ett nyval till hösten ;-)

 
Ingen bild

OT

15 maj 2015 00:29

Apropå "Min gamle far har gått bort i veckan."

Beklagar sorgen.

Som en far och som en som också mist sin far för ett antal år sedan.

Som alla svenskar vet är det oftast modern som är den man gråter mest över; fadern är mera som ett bihang, som aldrig får den erkänelse som sig bör. Men som man och far accepterar jag detta; allt jag begär är att svensken och Sverige lever vidare.

P.S Så länge detta sker "Solen glimmar blank och trind": https://www.youtube.com/watch?v=Gba-rv0Bsek

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2015 00:56

Beklagar sorgen!

Mycket fina bilder. En av dina bilder har tjänat som skrivbordsbild(Blåmesen) en längre tid nu. En mycket rogivande liten krabat att vila ögonen på och en enastående bild.

 
Ingen bild

Gute

15 maj 2015 07:42

Ja vi har en fantastisk natur i Skandinavien, den är helt unik i jämförelse med övriga världen. Vissa naturtyper finns endast här.

Och det största hotet mot vår orörda natur och stillhet är dessa avskyvärda VINDKRAFTVERK, med statliga bidrag bygger man dessa monster som förstör milsvida naturområden. Ett evigt surrande blinkande och fladdrande.

Beklagar sorgen, har själv gått igenom det där nyligen.

Fortsätt med dina naturbilder, de är väldigt inspirerande och påverkar många i positiv inriktning, när det annars är mycket negativt som diskuteras och stämningen blir därefter!

 
Svensson

Svensson

15 maj 2015 07:49

Rådjuren är så otroligt vackra,jag blir tårögd när jag ser ett rådjur.Även andra djur är vackra,men rådjuren har något speciellt.
Beklagar sorgen Thoralf.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pensionisten

15 maj 2015 07:54

Beklagar sorgen!
Naturen är ännu så länge skattefri att se på, samla tankar och tänka på det som varit. Mest positiva tankar kommer fram när jag, som bor nära naturen, ser alla djur och växter som finns där.
På söndag medlemsträff i Karlskrona där vår partisekreterare ska hålla ett föredrag och där man får träffa Sverigevänner vilket också är positivt.
Hoppas också på att det blir nyval så snart som möjligt och att vår IQ-befriade regering försvinner.

 
Göran

Göran

15 maj 2015 08:01

Har lagt märke till att du är en duktig naturfotograf. Och bilderna ovan och det du skriver om visar på människans positiva påverkan på naturen. Något som fler människor borde få lära sig. Tyvärr är det så i våra skolor att man endast tar upp människan negativa påverkan. Som lärare har jag försökt påverka detta på olika sätt. Inspirerade en elev att sammanställa betydelsen av människans positiva påverkan, läs gärna "Biologisk Mångfald - människan en viktig faktor" av Kajsa Olandersson.
Hur ska man bedriva sin miljöundervisning? Har sammanställt synpunkter på detta med rubriken "Våra barn är det bästa vi har. Tycker vi verkligen det i det svenska skolväsendet.Varför skrämmer vi dem då så mycket". Båda dessa finns på www.lagmansnatursida.se
PS: Beklagar även din fars bortgång. Att då vandra i vacker natur är ger lindring för själen och samtidigt tänka på hur din far och andra som levt tidigare, att de har genom ett idogt arbete bidragit positivt till att forma vår natur. Människan har satt ned sina fötter i vår natur under under tusentals år och resultatet är till övervägande del positivt.
(Försökte lägga in direktlänkar till arbetena jag skriver om ovan men det fungerade inte för mig) Hoppas du hittar dessa.

http://www.lagmansnatursida.se

 
Ingen bild

SM811

15 maj 2015 08:20

Beklagar sorgen!
Mycket bra initiativ med en bildserie.

 
Ingen bild

s-e karlsson

15 maj 2015 08:35

Beklagar med hela mitt hjärta ! S-E

 
Ingen bild

Fiona1177

15 maj 2015 09:17

Jag beklagar sorgen Thoralf, det känns alltid i hjärtat när en älskad förälder går bort, men så småningom kommer alla de goda minnena att ta överhand. Dina bilder, jag kan bara inte få nog av dem! Underbart vackra och fantastiskt fint komponerade, tack!

 
Ingen bild

Hm

15 maj 2015 09:19

Thoralf, skulle du inte kunna lägga upp en separat blogg med alla fantastiska foton du har visat här? Det borde vara lättare tillgängligt än det nu är. Du har ju ett helt professionellt anslag med konstnärlig blick.

 
Ingen bild

Hacke

15 maj 2015 10:03

Beklagar sorgen.
Är själv en "vandringsman" ute i vår vackra natur så ofta tillfälle ges. Här kan man koppla av och faktiskt fortfarande inbilla sig att man lever i ett slags svenskt ursprung, fjärran från det mångkulturella spektakel, för att inte säga helvete, vi tvingas ta del av i tätorter och städer nuförtiden.
Idag exempelvis hoppas jag att gängskjutningarna är över för stunden i den del av Göteborgsregionen jag allt som oftast rör mig i. Dödsoffret för nattens bataljer ska nämligen ha dumpats just på den mack där jag brukar tanka. Inte långt från platsen för den senate uppgörelsen för nåra dagar sedan. Spännande värre som Reinfeld sannolikt skulle uttryckt det.
Såg för övrigt en intervju (korren.se) med den rakryggade moderate riksdagsmannen Finn Bengtsson att det är Reinfeldt som är arkitekten bakom DÖ. Hans svenskfientlighet och sd-hat tar tydligen inte semester ens under smekmånaden med nya kärleken.
Kusligt att hans landsförräderi och hatiska ande fortfarande råder inte bara över hans eget parti utan fortfarande styr avgöranden skeenden i svensk politik.
http://www.corren.se/asikter/ledare/do-ar-fredrik-reinfeldts-verk-8032659.aspx

 
Ingen bild

Wimarg

15 maj 2015 10:26

Folk förstår inte att naturen är vårt andningshål, livskvalitet. Många tror att man måste pumpa på något gym för att må bra. Jag vägrar stå på ett gym och flåsa ikapp med andra, då flåsar jag hellre ensam i en tyst skog. Andas frisk luft och tänker mina egna tankar.
Det, är livskvalitet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 maj 2015 10:46

@Thoralf. Beklagar djupt. Har också mist mina båda föräldrar. Men vet för egen del att döden ibland kan vara en befriare från sjukdom och att man med tiden kommer över de dystraste tankarna och kan minnas dem med glädje. Mina föräldrar var humoristiska och det finns också i mig, vilket är en tröst i saknaden efter dem.
Jag hade turen att ha dem kvar tills jag var i vuxen ålder, vilket många inte får. Livet är inte alltid rättvist och i det fallet drog jag vinstlotten. Dock inte i vissa andra saker. Nu får man försöka att vara ett föredöme för de uppväxande yngre i ens närhet och ge dem en positiv framtidstro. Uppmuntran och stöttning kan ingen få för mycket av...

Fina bilder! Naturen är nu fantastisk. Alla djur och blommor förgyller tillvaron för oss alla. Men för oss på landsbygden är "lagom är bäst" också en slogan med djurlivet. Vildsvinens härjningar, älgars betskador på ungtallar, bävrars flit i bäckar och åar, div. stora fåglars aktiviteter på åkrar mm. är för många ett bekymmer och orsak till ekonomiska förluster. "Lagom är bäst"...

 
Ingen bild

Pepparholm

15 maj 2015 11:43

Molnfri himmel,15 grader varmt, gula rapsfält, vindstilla och mycket klar luft. Man kan med skarpa konturer se båtarna i Öresund och varje enskilt hus på danska sidan. Men - i riktning Lillgrund kan man inte se till Danmark - där ser man 50 stillastående propellrar som en ridå i Vattenfalls vindkraftpark som fördärvar den pastorala miljön. Det är tur att vi fortfarande har några kärnkraftverk kvar så att samhället kan fungera även denna dag. Eller vad tycker Åsa Romson?

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 maj 2015 13:01

Så sorgligt för dig, Thoralf, men så är ju naturens gång när den är naturlig. Jag minns när du miste din mor och tänkte då mycket på dig ... beklagade sorgen då som jag gör nu.

Min egen mor hade då gått över flera år tidigare och min far många, många år dessförinnan. Jag saknar dem båda fortfarande som deras lilla dotter jag är ... trots att jag blivit en rivjärnskärring nu ... eller kanske alltid varit ...

Och jag håller med andra i tråden att du borde lägga upp 'en knapp' för dina bilder som vi lätt kan nå. Själv borde jag byta ut min senaste 'fådda' kamera (min son brukar förse mig med begagnade elektroniska prylar när det kommit nya och bättre) - den är redan tio år nu.

Uppväxt i djupaste Småland och nerflyttad till det som blev djupaste djungeln (Malmö) upplevde jag ett fenomen som inträffade förr på väg till hembygden.

I tåg eller buss började jag efter stigningen upp på småländska höglandet att trycka näsan mot fönstret och stirra på det gröna som passerade förbi. Det blev som ett tvång ... och jag förstod sedan varför: Jag saknade naturen och särskilt den småländska!

Saknad och längtan och ... minnen ...

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 maj 2015 13:50

Annat ämne. Nyheter 24 rapporterar om ett "musikstycke" som har sänts i Musikguiden i P3. I texterna har Björn Söders mamma nämnts på ett grovt och obsent sätt.
Man får hoppas att detta innebär förflyttning av någon på Sveriges Radio - NEDÅT... Och en offentlig ursäkt av ansvarig chef för P3.

 
Ingen bild

Helen

15 maj 2015 13:56

Beklaga sorgen. Även jag vill passa på att berömma dig för de fina bilderna.

 
Ingen bild

janita

15 maj 2015 14:17

Ja det var en magisk kväll här på ön i går kväll. Vindstilla och näktergalen höll storkonsert med göken i bakgrunden.

 
Ingen bild

Lärare

15 maj 2015 14:48

Beklagar sorgen!
Tack för alla vackra bilder Du ger oss.
Naturen har en otrolig läkande kraft, som vi alla borde ta mer del av.
Du är en riktig kämpe Thoralf, tror också det blir nyval snart, verkar så... Väntar med spänning på nästa opinionsundersökning.

 
Ingen bild

Ceasar

15 maj 2015 15:03

Beklagar sorgen!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2015 16:52

"Funderar på att lägga upp en bildserie på bloggen utan text för att se hur många av mina läsare som förstår budskapet med denna bildserie."

Lägg ut! Stilla min nyfikenhet:-)

 
Ingen bild

Lena

15 maj 2015 16:56

På dina fotografier ser man att du finner både tröst och frid i naturen och dess skiftningar. Fotot på rådjursbocken är fantastiskt särskilt eftersom man upplever den som ögonblicklig och hastigt tillkommet. Blicken är så närvarande och direkt, tror säkert att det är svårt att få till bilden på ett så pass rörligt och snabbt djur.
Ser fram emot din bildserie. Ska bli kul att få se allt vad olika människor "läser in i bilderna". Berätta gärna själv efteråt vad du tänkt.

Jag njuter ofta av transport genom att titta på landskapet, att se olika skiftningar och färger på träden, dess former. Även molnen och dess snabba förändringar i formen fångar min uppmärksamhet, ibland är det väldigt dramatiskt, ibland är uttrycket enbart vackert och häftigt m m. Vi behöver alla avkopplingen som naturen ger.

Men upproret mot galenskaperna som pågår i regering, media och en massa företeelser fortgår, även om man tar paus ibland. Även om en del tror att det är för sent för Sverige så behöver upproret ändå fortgå. Ingen ska komma och säga till mig att jag varit likgiltig inför det som pågått och det avser även min egen frihet som människa och värdighet som är absolut nödvändigt för meningen med livet.

 
Ingen bild

Tompa

15 maj 2015 17:20

Beklagar verkligen sorgen.
Din far måste ha varit stolt över dig och ditt arbete

 
Ingen bild

Lena

15 maj 2015 17:24

Ytterligare ett illdåd har skett i vår lilla stad. Ett tidningsbud blev nerhuggen med många knivhugg tidigt en morgon när nästan inga är ute. Vad motiverar tre unga killar, 17, 18 och 19 år gamla att hålla fast och sätta kniven i en man som inget gjort? Ett rån där bytet blev en Iphone. Detta är så sjukt att det inte finns förståelse för det.

Varför detta besinningslösa våld? Jag tror att ungdomar idag ser mycket våldsamma filmer och spelar våldsamma spel. De saknar gränser idag. Jag är definitivt FÖR en censur av våldsbejakande filmer o spel.

En annan sak som jag hörde från en person som bor i det område där det på onsdagsnatten var ett fruktansvärt liv utanför hennes fönster. Flera polispiketbilar och sirener. Det har varit många incidenter i det området på kort tid. Men inget skrivet i tidningen förstårs.

 
Ingen bild

Hej!

15 maj 2015 18:58

...ställer mig i bakgrunden, stilla, med respekt för dig och de dina Thoralf.

Härliga bilder!

...skymtar en ek på bilden, vad jag fått lära mig från promenaden runt trollskogen var att den, växte 300år - levde 300år - och dog i 300år - 900år sammanlagt.

 
thojuh

thojuh

15 maj 2015 19:26

Lena, det är inget annat än det "nya spännande Sverige" som vi njuter av, dag för dag.

Att före detta statsministern flög över Sverige och sen kläckte ur sej dom visa orden "jag reste över Sverige, något som jag önskar svensken i allmänhet skulle göra" nästan ordagrant återgivet" Vad han såg var tömt land lämpligt för illegala.

Att ha en f.d statsminister med sådant tankegods får en onekligen att rysa!

Och nu svessaren och Åsa Dumson. Geten och åsnan, en blind leder en annan. Gud hjälpe Sverige!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Svenne

15 maj 2015 20:58

Beklagar sorgen!

 
Ingen bild

RobertSt

16 maj 2015 00:02

Tråkig förlust! Beklagar verkligen.
Jag tror vi har samma kamera du och jag: en Canon SX50HS. Men vi har olika hojar, jag kör en Zuzuki LS 650 (enstånka!). Men jag har just fått artros så en 3hjuling som du har kanske blir nästa hoj...? Eller en 4 hjuling?
Som någon skrev, du skulle kunna lägga upp dina bilder på en egen adress. Jag skulle gå in där och kolla med jämna mellanrum.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards