thoralf

Direktlänk till inlägg 14 maj 2016

SPEKTAKLET

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2016 20:34

Nu börjar snart årets höjdpunkt! I politisk korrekthet!


Undrar vilka budskap vi nu skall få oss till liv under sändningen. Kommer man att fördöma IS och det folkmord som pågår och förföljelse av kristna i många muslimska länder. Eller kommer det fjäskas för islamisterna i Europa i MENA-länderna.


Tur att vi slipper Turkiet!  Undrar om jag skall rösta på Ryssland? Svenska licensbetalare bör få lite bättre journalistik istället för ännu ett spektakel nästa år.


Just nu hör jag kulturministern ABK utnyttja spektaklet för att prisa EU. Kulturministern håller även på Ukraina, jag förmodar att det är av politiska skäl. Vämjeligt!


Återkommer med mina kommentarer under kvällen.


Ja, då är musiktävlingen politiserad också! Det är inte musiken som man röstat på utan ett politiskt ställningstagande. Det är bara att lyssna så förstår man!

 
 
Ingen bild

Pernilla

14 maj 2016 21:39

Kan inte annat än hålla med. Thoralf!!

 
Ingen bild

Christer

14 maj 2016 21:41

Jag förstod först inte vad du syftade på Thoralf, men så förstod jag att det handlade om schlagerfinalen i SVT. Ett evenemang som jag med ålderns rätt avstår från. Jag skulle aldrig kränka en HBTQ-person P.G av hens läggning, sånt må vara var och ens ensak.
Men jag skulle aldrig heller ställa mig in i vederbörandes skara och jubla.
Att sen ledande politiker försöker samla gratispoäng genom att ha synpunkter på ett glittrande evenemang kan jag förstå. Det är så mycket enklare än att fördöma baksidor av vårt vardagssamhälle. Såg idag att räddningstjänsten i Linköping inte längre låter sig luras in i bakhåll i utanförskapsområdena, utan låter polisen först "säkra" platsen. Myndigheten är upprörd, om nu en myndighet kan vara det. De som borde vara upprörda är våra politiker i 7-klövern, men dom tiger hellre och hoppas att dessa problem skall självdö på något sätt. Precis som dom tiger över det sjukaste vi har i vårt samhälle - rånen, stölderna och våldet mot våra äldre. Där tiger ni!
Ni har absolut ingen lösning för hur detta skall kunna hanteras! Det enda man kan höra är att "insatser" måste sättas in tidigt. Helst före skolåldern, och att bidragen är för små och bla bla bla.
Min åsikt är att signalpolitik hjälper. Precis som Sveriges förmåga att vara världens starkaste magnet vad det gäller att dra till sig asylsökande, så skulle möjligheten ges till varje stenkastande yngling. "Tar vi dig, så kommer den svenska polisen att utreda möjligheten att utvisa dig och din familj tillbaka till ditt hemland!" Det skulle naturligtvis aldrig kunna hända i rättssamhälle som Sverige. Men blotta försöket (lek med tanken) att sjösätta en en sån process skulle få många att avstå från att kasta sten. Ett samhälle som visar handlingskraft får också respekt tillbaka. En variant på hjärta och hjärna, eller piska och morot. Vad säger läsekretsen?

Thoralf Alfsson

14 maj 2016 22:32

"Tar vi dig, så kommer den svenska polisen att utreda möjligheten att utvisa dig och din familj tillbaka till ditt hemland!"

Instämmer till 100 procent. Kastar man sten på brandkår eller ambulanspersonal så har man visat på ett uppträdande som inte hör hemma i Sverige. Eller ännu värre skjuter fyrverkeripjäser på samhällets och folkets tjänare bör man lämna landet frivilligt!

 
Ingen bild

Demokratur

14 maj 2016 22:34

En dag som denna är man extra glad att man inte betalar TV-avgift.
PK-pekoral utan motstycke.
Om några år är det Burka-invirade homosexuella vänster-hennar som tävlar.
Jag vomerar.
Men, jag varken betalar för eller tittar på skiten.
Det får den hjärntvättade delen av befolkningen hänge sig åt.

 
Ingen bild

Nils E

14 maj 2016 22:57

Ja det är helt otroligt att detta får fortgå. Polisen måste ta tag i detta med hårda nypor men det tillåter väl i marionetten som ska vara polischef. Titta på skolan t,ex. En eller några få tillåts förstöra lektionerna och om någon lärare skulle ta tag i problemet så straffas dom istället för de som stör. Det kan väl inte vara så svårt för de som bestämmer att sätta regler som ska följas. Det mestnotroliga är att våra politiker i 7 klövern inte kan eller vill eller vågar erkänna vad problemet egentligen är. Oavsett nationalitet så skall buset hållas efter.

 
Ingen bild

Martin

15 maj 2016 00:05

Tack för ett passande blogginlägg :) Så såg det ut för mig också!

 
Ingen bild

Funtaren

15 maj 2016 00:35

Skönt iallafall att vi slapp vara med om ett terroristangrepp. Undrar om vi har SÄPO att tacka för detta eller terroristernas prioriteringar.

 
Ingen bild

Skämt åsido!

15 maj 2016 01:26


Vi behöver inte vara rädda för muslimska terrorister
vi har ju Mona Sahlin
hon har god hand med dem!

 
Ingen bild

Observer

15 maj 2016 02:30

Med en politiserad melodifestival, Kände jag på allvar att nu är vi där.

DET BLÅA SOVJET. D.v.s EU

Där politbyråns piska viner över de ängsliga presentatörerna som man såg hade fått order att säga goda saker om ett enat Europa.

...Israel röstade på Ukraina
...Å sedan Ryssland vs Ukraina som grande finale -Vem skulle vinna???
...nämmen U k r a i n a a a a a a a, men vilken "överraskning"?!

SUCK

Alltså man tror ju knappt att det är sant. Det hela är som taget från DDR-Tiden.
Det är inte musik. Det är politik musikifierad.
-Var fanns orkestern? -Var fanns musikerna?
..här startades en sequenser a´la trummaskin i bakgrunden som ömsom lät som när man tryckte in "Rumba" och "Tango" knapparna på morsans el-orgel samtidigt då man var liten, Till det en ängsligt gnölande skolflicka/pojke. Låttexterna var som bäst tre meningar långa som gick på repeat. Till detta mesta möjliga ljusexplosioner som gjorde att man nästan hellre tittar in i en svetslåga utan svetsglasögon, vilket hade upplevts som skönare.

Varför kan vi inte få njuta av ERKÄNDA artister istället. Ja, och UTAN POLITIK?
Det enda som lät bra var när det kom in artister som inte tävlade t.ex Justin Timberlake som mimade.

Själv kommer jag att tänka på den gamla revyn:
"Vi hade en sån där skönhetstävling där hemma i byn. Varenda kärring i byn ställde opp på di där -INGEN VANN!!!"

 
Ingen bild

Friholt

15 maj 2016 08:08

Sångtävling? Är Evert Taube död?

 
Ingen bild

Tony

15 maj 2016 08:17

Varför det kallas Melodifestival är för mig ointagligt,
det handlar ju mer om någon slags dans som stammarna
bland infödingarna i djungeln ägnade sig åt för 100 år
sedan,Ljudvolymerna och dom sanslösa applåderna, för vad
vet jag inte, men det är kanske ett led i den avveckling
av landet som pågår ska gå till så kallad (Musik).
Njutbart är det i vart fall inte! Gick i stället ut på
Youtube och lyssnade på Andrei Rieus fina stora orkester,
som borde vara rena föredömet för vårt feminist land,
därför att majoriteten består av kvinnor, och orkestern
består av tolv nationaliteter. Det du Gudrun Schyman?
Och dessutom spelar dom en fantastisk musik!

 
Ingen bild

Tobbe S

15 maj 2016 08:41

Mel 2016
Det här rysshatet som jag hör, ser och läser överallt, verkar dirigerat. För det finns ingen som helst logisk förklaring eller händelse i världen/europa som står i rimlig proportion till detta. Jag blir skrämd och förbannad över det här, som ju påminner om något motbjudaande vi såg i historien för länge sedan. Är mina medmänniskor så in i helvete korkade att de låter sig dresseras till vad som helst som bestäms från Bryssel/Washington?

 
Ingen bild

Bo

15 maj 2016 08:48

Jag ser annonsen om UNHCR eller som vi i Spanien säger ACNUR. Vi skickade in pengar till ”hjälp på plats” förra året. ACNUR skickar i gengäld ett intyg att vi betalat till en hjälporganisation. Det betyder att när vi nu gör vår deklaration får vi göra avdrag för gåvan. I år 50% upp till 150 Euro och 27,5% däröver. Nästa år blir avdraget större, 75% respektive 30%. Sverige, som är allt ifrån ett föredöme, har tagit bort avdragen från i år. Sverige = Kalkonlandet i Norr!

 
Ingen bild

Chrille

15 maj 2016 10:11

Hoppas Ryssland vinner hockey-VM.

 
Ingen bild

C Andersson

15 maj 2016 14:09

Morden i Misomer + Beck. Min kväll framför teven-

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

15 maj 2016 14:32

PK-media med våra politiker kommer inte nöja sig med mindre än att tredje världskrig står för framför oss. Rysshatet tog hem en seger med vinnaren igår trots att det inte får vara politiserade bidrag i tävlingen enl. stadgarna. Det är vämjelig soppa som eurovision bjuder på. Musiken är satt på undantaget som tävlingen egentligen skulle handla om. Först skäggiga damen och nu detta. Eurovision är död.

 
Ingen bild

C Andersson

17 maj 2016 14:54

Var tror ni det var som valt masten häromdan. Jag tror det var en tittare som hade tröttnat globalisringen av den svenska terrorvisionen. Räcker det med ett fälgkors och ett järnrör för att lossa på vantästena? Som min sambo har i skuffen. Jagfår inte köra bil för jag är en säkerhetsrisk.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards