thoralf

Direktlänk till inlägg 14 maj 2017

PÅ ARABISKA?

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2017 09:23

 


Jag tror de flesta har sett dessa skyltar eller information som dyker upp lite varstans i samhället. Inte bara på svenska utan även på andra språk och då inte i första hand på engelska utan väldigt ofta på arabiska eller något annat språk.


Skylten ovan kommer ifrån Hultsfred och fanns vid ett sophus hos Hultsfreds bostäder. Vid senaste mötet i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar delades nedanstående informationsblad ut som uppenbarligen skulle delas ut till boende i några stadsdelar.


 


Skall kommunerna tillhandahålla information på andra språk än det svenska?

 

Gynnar kommunerna integrationen genom att anpassa sig till andra språk? Gynnar kommunerna istället segregationen genom att vara "snälla" och tillhandahålla information på arabiska, dari eller något annat språk. Hur många språk skall i så fall kommunerna tillhandahålla information på? Varför bara arabiska?


Att nyanlända får information på sitt eget språk av Migrationsverket i så stor utsträckning som möjligt är helt ok men när dessa fått uppehållstillstånd är saken en helt annan enligt min uppfattning.


Vad anser egentligen Sverigedemokraterna? Jag blir förvånad när det finns SD-politiker som vill att kommunerna skall informera på flera främmande språk!


Vad anser mina läsare av bloggen? Rösta i högermarginalen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

?!

14 maj 2017 09:41

Sällan information på Thailändska!

'Allas lika värde'?!

 
Ingen bild

C Andersson

14 maj 2017 09:57

Som käringen sa när jag var i Skåne och jobbade:

"Komma hit här och möga ner. Tur för han att det är ren mög och inte skiten."

Eller som vi sa när det var kampanj:

http://1.bp.blogspot.com/-ac-ZXouVymw/Vc8Nt05B7-I/AAAAAAAAIt4/f0svmc06Iw0/s320/H%25C3%25A5ll%2BSverige%2BRent.gif

 
Ingen bild

C Andersson

14 maj 2017 10:00

Är krumelurerna på skylten högst upp romani?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 maj 2017 10:08

Undras hur Högsby kommun informerar de ca 400 vuxna nysvenskar om att det är bevattningsförbud i kommunen ,bevattningsförbud innebär också att man ska spara på vattnet vid dusch och tvätt ,men där kanske inte allas lika värde gäller ?

 
Ingen bild

Miljooooneren

14 maj 2017 10:27

Varför ska man hjälpa kommunen dom älskar bara araber och deras religion.
Förhelvete hjälp våra gamla som har byggt detta samhälle.

 
Ingen bild

Hacke

14 maj 2017 10:49

”Var tredje person som invandrar till Sverige och är över 40 år får inte jobb. Forskarna på Göteborgs universitet som står bakom studien hoppas att det ska bli en väckarklocka för svenska politiker.
– Det är överraskande resultat, säger Björn Gustafsson, professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet.
Det är för första gången som forskare i Sverige har undersökt vilken betydelse ålder vid migration har för att komma in på arbetsmarknaden. Och studien som är gjord av tre forskare vid Göteborgs universitet visar på betydande problem för äldre invandrade personer.
− Den gängse bilden tycks vara att migranter är unga personer men en växande andel är faktiskt över 40 beroende på världsläget, säger Torun Österberg, docent i socialt arbete.”

Ännu en aha-upplevelse således för såväl professorer, forskare som politiker. Inte konstigt att Sverige konstant sladdar tjugo år efter i utvecklingen också på detta område.

Mer om dessa för gemene man självklarheter men för etablissemanget överraskande nyheter står att läsa här:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svar-arbetsmarknad-for-nyanlanda-over-40-ar?cmpid=del:pd:ny:20170514:svar-arbetsmarknad-for-nyanlanda-over-40-ar:nyh

 
Ingen bild

Kalle

14 maj 2017 11:16

NU har ännu ett inlägg försvunnit ut i cyberrymden. Både Du och webbhotelet har haft tillräcklig lång tid på er att åtgärda det.
Ingenting har gjorts. Trollen och våra motståndare tjänar på det!!!

Visst vet att man skall skriva ut på annat och sedan klistra in det. Det är en regel här och ennan regel på andra ställen. Kul!!!

Tänk på att det är våra motståndare som tjänar på detta understödda av ett klantigt webbhotell

Thoralf Alfsson

14 maj 2017 11:35

Tyvärr kan jag inte göra något åt detta problem!

Det är de som driver bloggportalen som har ansvaret!

Det är inget webbhotell!

 
Ingen bild

Kalle

14 maj 2017 11:54

Webbhotel eller blogportal skiiit det samma. Du förstod vad jag menade i varje fall.

Kan du inte byta webbportalen till något annat som är mer neutralt för det kvarstår att det endast är våra motståndare som tjänar på att
inlägg försvinner ut i cyberrymden. Skribenterna lär ledsna på att skriva till din blogg, kanske.

BYT ut bloggportalen så fort som möjligt för den går i våra motståndares ärenden, Tack!!!

 
Ingen bild

X

14 maj 2017 12:14

Man får väl vara glad så länge information tillhandahålls på svenska...
Om 20 år...

 
Ingen bild

a

14 maj 2017 12:36

föga förvånande om än inte önskvärt

 
Ingen bild

SM811

14 maj 2017 12:37

Varför skall det stå på arabiska? De PK säger att de är högutbildade som kommer och då räcker det med engelska eller hur skall de ha det.

 
Ingen bild

calle

14 maj 2017 12:48

privata företag tjänar pengar på massinvandringen, då bryr de sig inte om att integrationer inte fungerar. ve den politiker som säger nej till massinvandring.
men en dag kommer nog penningflödet att sina inom massinvandringsindustrin. då får friskolor och bolag stånga ner, som livnär sig på arbetsförmedlings pengareregn.

 
Ingen bild

crille

14 maj 2017 12:51

På engelska kan det vara ok. Men inga andra språk.Kan ju vara studenter eller så. Där jag bor står det bara på svenska.

 
Ingen bild

Veritas

14 maj 2017 13:44

Egentligen borde väl flera andra icke-officiella minoritetsspråk va med; typ persiska, pashtu, urdu, somaliska, zulu, bosniska, serbiska, albanska, och thailändska, eller?
SD 2018 >>>>>>>

 
Ingen bild

Niklas R

14 maj 2017 13:59

Vi kan tillhandahålla information på arabiska när arabiska länder tillhandahåller information på svenska.

 
Ingen bild

Friholt

14 maj 2017 14:01

Svenska är inte lätt, men ingen skåning har hävdat att uppmaningen "transportera sopor med skottkärra till tippen" skall tolkas till skånska på kvarterets skyltar genom att skriva "far ivaj me rälit skid i rullebör te skidhögen"! Inte ens i Rosengård har man kunnat läsa detta!

 
Ingen bild

Lena

14 maj 2017 14:12

Ursäkta men jag är fortfarande kvar i lördagen inlägg om "Besserwissrar" bl a kom "klimathotet" upp igen. En @Karl-Alfred bifogade länken där Lars Bern intervjuas, som är otroligt bra för en som verkligen är ganska okunnig om hela den här debatten. Jag har hört den förut men behöver höra ett par till. Här kommer också del ett av denna debatt, denna gång med Professor Peter Stilbs, också av samma kaliber.

https://www.youtube.com/watch?v=53Jm26PV-Kc

Tycker att @Mattias R kan sätta sig in i mer av vad kritiken innehåller, och VARFÖR alla som inte håller med hans sida kallas förnekare och varför debatten inte är fri.

 
Ingen bild

Gustaf

14 maj 2017 14:17

Sticker emellan här med förhoppningen om att Åkesson i kväll i debatten tar upp vitala åtgärder mot förfallet i landet för att om möjligt stärka partiets ställning.

 
Ingen bild

Calle

14 maj 2017 14:21

Det här kommer bara att eskalera i takt med framtida generationer, som har fostrats sedan dagis i genuspedagogik, normkritik, politisk korrekthet och allehanda vänsterpropaganda. Dessa ser inte som vuxna ngt konstigt i dessa företeelser, lika lite som dom som barn uppfostrades av staten i gamla DDR.

 
Ingen bild

Lena

14 maj 2017 14:52

En granne på kolonilottsområdet är kurd, ca 60 år (gissning men hans söner är mellan 28-38 år). han har efter ca 15 år i landet inte lärt sig svenska språket, mer än några ord här och där. En dag kom han mot mig och ropade "ring, ring", jag tittade upp från vad jag höll på med och såg att han titta mot himlen. Jo visst det såg mörkt ut och kanske skulle det komma regn. Det går inte alls att hålla igång en "liten konversation" med denna man, för det slutar endast i obegripligheter och man orkar inte hålla igång intresset. Det är så som "integrationen" ser ut i denna land som vi fortfarande kallar Sverige. Helt otroligt!
Han är dessutom väl försörjd med bidragspengar, vilket inte jag, som har en allvarlig sjukdom i botten, inte får ett enda ruttet lingon för. Det är verkligen en vansinnig politik.

igår besökte jag Rådhuset där jag bor, som hade "öppet hus". Jag började tala med kommunfullmäktiges ordförande, en S, märkte ganska snar hur skrämda de är att träffa medborgare som de inte känner politisk inriktning på. Hen gjorde allt för att slippa fortsätta pratet.

 
Ingen bild

Kalle

14 maj 2017 14:53

Det finns en lag på att de stora minoritetspråken skall sändas på SR har jag för mig,
kanske även i myndigheters olika skrifter. Det kommer snart en tid när affärer och cafeer har arabiska namn i sin reklam och skyltar.… Vika som bestämmer vad som är ett stort minoritetspråk tror jag att den svenska riksdagen gör.

””SCB: Nu fler syrier än finländare i Sverige””
<a href="http://www.friatider.se/scb-nu-fler-syrier-n-finl-ndare-i-sverige">http://www.friatider.se/scb-nu-fler-syrier-n-finl-ndare-i-sverige</a>
Arabiskan är på frammarch.
””18 procent utrikes födda i Sverige””
<a href="http://www.friatider.se/18-procent-utrikes-f-dda-i-sverige">http://www.friatider.se/18-procent-utrikes-f-dda-i-sverige</a>
””Ett halvår senare uppdaterade regeringen texten men hävdade fortfarande att andelen utlandsfödda skulle vara "näst intill oförändrad" i framtiden, med en beräknad ökning "till 18 procent 2050".
Istället nåddes alltså 18 procent redan 2017””

Regeringen bara snackar och har INGEN aaaning vad de snackar om därför ser sverige ut som det gör idag!!! En statsminister som blev överraskad av att få se utbrända bilar i Landskrona på sin valturene. Han har ingen aning om förhållanderna i sverige av idag. Har han urusla partiska tjänstemän/rådgivare som döljer sanningen/censurerar informationen till statsmisinster somverkar helt verklighetsfrämmande???

Rösta rätt, SD, vid nästa val!!! 
Ingen bild

NimiX

14 maj 2017 15:05

Är de helt dumma i huvudet kommunplanerarna?

Det finns redan idag en nybyggd cykelväg ifrån arenan via djurängsskolan upp till Berga C, Men för att ta sig till NRLC(Norrliden C)
måste man idagsläget över vattentornet via gamla pressbyrån sen är det raka spåret till NRLC, alternativt finns en gammal cykelväg ifrån Berga C ner mot röda gatan och där vidare till NRLC.

De vill med andra ord att problemområderna ska få en direkt länk via lugna villakvarter i djurängen/berga C/Bergavik till Arenaområdet.
Hur många boendes i dessa villa kvarter vill ha en direkt länk till kalmars största problemområde och dess strand?
De boendes i dessa kvarter såsom jag föredrar att komma så långt bort ifrån NRLC och dess badplats.
Så antingen cyklar man till "lugna/fina" Bergaviks strand,Svinö, Ängös, Kattrumpan eller stadsparken/tegelviken.

Ja ni fattar vinken vilka stränder barnfamiljer och unga ifrån dessa områden prioriterar.

 
Ingen bild

Björn

14 maj 2017 16:28

Våra företrädare är nog inte riktigt medvetna om vad som håller på att ske. Är lite avundsjuk på Islänningarna när det gäller att bevara sitt språk.
Fortsätter myndigheterna med dessa plakat broschyrer infoblad mm på arabiska, finns det ju ingen anledning för invandrarna att lära sig svenska. Och hur bra är det för integrationen?

 
Ingen bild

Fiona1177

14 maj 2017 16:30

Tidigare var finnarna största invandrargrupp. Inte tusan fjantade vi oss så för dem inte!

 
Ingen bild

Tomas

14 maj 2017 16:46

Om man jämför SE med resten av EU, och t.o.m resten av världen, kan man bara konstatera att det finns nog inget land i världen där politiker och speciellt regeringen ser sin egen befolkning som något hotande och fientligt. Folket finns till för staten, tänker svenska politiker. Där är nog också Nordkoreas ledare mer vänligt inställt till sin befolkning. Regeringen går ut med att den är feministisk. Varför kan inte SD gå ut med att de är på folkets sida och vill genomföra det som folk vill. Ta t.ex det senaste, att polisen går ut med kontroller vid gränserna för att få in pengar till statskassan (fria tider). Prioriteringen får inte ligga på statens intäkter, det måste ligga på folket. Vi folk ta med sig ett par flaskor extra hem, ska det få göra det. Ännu bättre hade varit om du, Thoralf, startar ett eget parti, för att ledningen för SD visar tendenser av ”groupthinking” ( efter Kennedy och hans grupp som trodde att några få man kunde invadera hela Kuba 1961 bara för att gruppen trodde att de var så mycket duktigare än alla andra).

 
Ingen bild

crille

14 maj 2017 16:56

Är väl lite olika på en del folk med. Har ju en del kroater på jobbet, varav en vet jag röstar på sd. Bott här i tjugofem år.
Härom dagen kom det en ny kille. Presenterade sig, kommer från kroatien, bott här i tre år så jag är lite dålig på svenska, men lär mig.

 
Ingen bild

Onkel Sven

14 maj 2017 17:21

Åkte i förmiddags förbi Tallåsvallen i Ruda Högsby kommun där fullkomligt öste man ut vatten på fotbollsplanen därstädes ,gäller inte bevattningsförbudet för fotbollsplaner ? Sen ska vi husägare inte få vattna i våra trädgårdar ??

 
Ingen bild

Anneli Jakobsson

14 maj 2017 17:33

Jag blir mycket förvånad att en s.k sd:are föreslår mer utländska språk. Frågan är om det är en äkta sverigevän. Vi bor i Sverige, och här pratar vi svenska. Punkt. Slut. Undantag är när de precis har anlänt, då måste de naturligtvis ha hjälp med översättning som ska upphöra snarast möjligt.Jag har fått lära mig thailändska för att kunna konversera med inhemsk befolkning utanför turistorterna och inte har jag fått hjälp på svenska, och det finns inte heller. Jag har fått lära mig genom att lyssna, härma, anteckna och plugga på.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 maj 2017 18:17

GP:
Polischefen jämför lärarmordet med morden på Vår Krog & Bar
"Vi kommer hålla på i månader och år om det behövs".

DU betalar.

 
Ingen bild

Klas

14 maj 2017 20:29

Ett nytt språk lär man sig inte så snabbt. Då är det viktigt med samhällsinformation på olika språk

Thoralf Alfsson

14 maj 2017 20:57

Då räcker det med engelska till alla välutbildade akademiker från MENA-länderna! Tycker du inte det?

 
Ingen bild

Lena

14 maj 2017 21:07

Vilket misslyckad debatt, ni som är programledare ta på er dumstruten. De som får möjlighet att tala och bre ut sig i antal minuter, dessutom upprepa sig som om om de hade ett förinspelat program de ska rapa upp om och om igen. Varför kan inte SVT presentera ett levande debattprogram? Ta på er dumstruten SVT! Men förstår att programledarna är PROGRAMMERADE s a s.

 
Ingen bild

crille

14 maj 2017 22:05

Håller med dig Thoralf. Räcker med Engelska

 
Ingen bild

C Andersson

14 maj 2017 22:48

Blanda inte ihop finlandsfödda, finländare och finnar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 20 april 23:23


Idag har vi kört upp till Skokloster där SD har ett möte för alla kommunföreningsordföranden i Sverige. Någon sa att vi var ca 170 anmälda. Jag förväntar mig en fullspäckad dag under lördagen med mängder av nyttig information angående kommande valrör...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 23:36


När Stefan Löfven för några dagar sedan gick ut med att Socialdemokraterna ville begränsa arbetsinvandringen till Sverige så blev jag faktiskt inte förvånad. Han hade i lördagsintervjun för någon vecka sedan flaggat för detta eller kanske skickat upp...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 14:02

I högermarginalen på bloggen hittar man nu en avdelning med länkar till mina granskningar av vissa kostnader för nyanlända i samtliga kommuner inom Kalmar län.    Granskningarna kommer även uppdateras om nya uppgifter tillkommer fram till valet 9...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 april 15:45

Ni som följt min blogg under våren vet att jag har granskat invandringens kostnader i samtliga kommuner i Kalmar län och redovisat det i ett blogginlägg för varje kommun. När jag kom till Kalmar kommun blev det också lite skriverier i Barometern. Län...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se