thoralf

Direktlänk till inlägg 14 maj 2018

PK-Almedalen

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2018 22:35

Funderar på om jag skall åka till Almedalen i år. Har varit på plats de senaste 10 åren. Det var först 2011 som SD fick en egen dag. 2008 var jag på plats och lyssnade på nästan alla tal i Almedalen och kommenterade dem på min gamla blogg. Jag minns speciellt Göran Hägglunds tal där han ägnade nästan 10 minuter av sitt tal åt Sverigedemokraterna som då inte ens var representerade i Sveriges riksdag, något av ett rekord.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/july/goran-hagglund-desperat.html


Det är ju lite tråkigt med att SD har lördagen i år. På något sätt håller Almedalen lite att ta död på sig själv när nästan alla aktiviteter är koncentrerade till måndag-torsdag, redan på fredagen är det avslaget. På fredagen talar Ebba Busch Thor, på lördagen Jimmie Åkesson och på söndagen Isabella Lövin. Jag tror knappast lobbyister och msm kommer satsa så mycket på lördagen och söndagen. Jag gissar att de kommer ge SD och Jimmie Åkesson så lite uppmärksamhet som möjligt denna gång.


Jag tror också att antalet seminarier kommer vara minimalt under fredagen och lördagen, precis som vanligt. Det brukar vara väldigt få men i år kommer säkert vara ännu mindre. Jag kanske är väldigt negativ men jag har mina farhågor om årets Almedalsvecka.


Dessutom tillhör jag inte den gruppen som blir inbjudna på mingel och rosévin på kvällarna. Jag tror faktiskt att jag aldrig under 10 år druckit ett enda glas rosévin eller varit på ett enda mingel arrangerat av ”etablissemanget”.


Jag passade på att googla årets program lite för att se hur många träffar jag fick på olika sökord. Media har ju redan utnämnt migration och brottslighet/kriminalitet som de viktigaste frågorna i valrörelsen. Det överensstämmer knappast med hur många träffar jag fick på respektive sökord.


 Det visar med all tydlighet hur politiskt korrekt det mesta är i Almedalen!

 

Vi får se om jag är på plats när det är dags.

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 maj 2018 22:52

Jag tycker du i stället ska vara glad för att Isabella Lövin talar på söndagen.:-)

Thoralf Alfsson

15 maj 2018 05:42

;-)

 
Ingen bild

Göta

14 maj 2018 23:52

Jaså, det är lördagen som är SD:s dag i Almedalen i år. Det var ju inte så bra.
Precis som du skriver Thoralf, så brukar lördagen inte vara den mest optimala dagen publikmässigt. Men det beror väl lite på väder och vind också. Vi får hoppas att det blir riktigt dåligt väder hela veckan men klarnar upp och blir fint på lördagen (eller möjligtvis på fredagen för Ebba Bush Thor).

Jag tycker att de skulle ha två partiledartal per dag istället, så hade de varit färdiga redan på onsdagen med alla åtta. Men efter årets riksdagsval blir det nog inte mer än sex partiledare kvar, så då har man klarat av samtliga redan på fredagen.

 
Ingen bild

Björn

14 maj 2018 23:53

Skulle vara kul att få veta hur mycket skattepengar som läggs ner på spektaklet och även hur mycket pengar kommunerna, fackföreningar och andra organisationer satsar på det hela. Har fått känslan att det mycket är en betald "semestervecka", där man minglar runt med likasinnade och dricker vin.
Kanske har jag fel. Har ju aldrig varit där.
Annars tror jag att NMR kommer att få stort medieutrymme. Vill minnas att de ej fick något tillstånd i år, men har uppgett att de ändå tänker åka dit.

Thoralf Alfsson

15 maj 2018 05:46

När jag ser hur stora/långa köerna är för att få komma in på ett gratisevenemang så tycker jag att det är patetiskt när gräddan köar för gratis vin och mat.

Är det någon som har råd att betala så är dessa personer!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 maj 2018 00:03

Tack! Intressant att läsa ett tio år gammalt inlägg. Ingen naivitet där inte.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2018 02:40

Jag har under några år bland andra följt: Fredrik Antonsson, Fnordspotting, Katerina Janouch radio bubb.la och Jens Ganman. Det är mycket tydligt att det skett en radikalisering.

Katerina Janouch 7 maj 2018:
”Det finns stor anledning att frukta flockar av utomeuropeiska män. Båda dag- o nattetid.”

10 maj länkade Katerina Janouch till ett klipp från Nordisk Ungdom. Hon har nu plockat bort länken och kommentaren. Efter påtryckningar kanske?

https://tinyurl.com/y6u59w6b
https://www.facebook.com/katerina.janouch.7/posts/10209305361829953

Jens Ganman: ”Ska bli intressant att se när det är okej att lämna ut liknande information om resenärer från de länder som skickar sina våldtäktsmän till Sverige”

Så kan vi ju inte ha det.

Tisdag 15 maj(idag) stänger Nordea ned socialistiska NMR:s bankkonto. Den som inte tycker det är demokratividrigt, kommer att bli rejält förvånad när bankerna, internetleverantörerna eller staten börjar att stänga ned t.ex Lamotte, Janouch, Nya Tider, Samnytt m.m

....eller kanske Thoralf?

Nedstängningen av socialistiska NMR:s bankkonto är bara början. Det är början på något mycket otäckt.

Storbritannien: Förslag - sex års fängelse om du kritiserar islam

http://www.breitbart.com/london/2018/05/10/six-years-in-jail-proposed-for-online-hatred-of-religion-or-gender/

https://nyadagbladet.se/utrikes/nathat-i-storbritannien-kan-ge-sex-ars-fangelse/

 
Ingen bild

Tony

15 maj 2018 07:08

Fick av någon anledning ett gratisexemplar av Dagens Nyheter
i min brevlåda? Man orkar bara med att ögna igenom ett par tre
sidor av all den gegga som väller ut från floskelfabriken.

 
Ingen bild

SM811

15 maj 2018 07:30

Jag tror att Jimmie kommer att dra storpublik.
OT:
Moderaternas nya valfilm för tankarna tillbaka till Reinfeldts tid. Valet av slogan hånas också friskt.
https://samnytt.se/mangkulturellt-i-moderaternas-valfilm/

Ulf ”lika för alla” Kristerssons lägenhetsaffär.
"Nuvarande moderatledaren Ulf Kristersson tillskansade sig en hyreslägenhet via Ersta Diakonisällskap i början på 2008. Då var Ulf socialborgarråd i Stockholm och högst politisk ansvarig för hemlöshetsfrågor."
https://petterssonsblogg.se/2018/05/13/ulf-lika-for-alla-kristerssons-lagenhetsaffar/
Han var med och röstade igenom diskrimineringen av pensionärerna att illegala invandrare får tandvård, sjukvård och mediciner för 50kr som Björns Söder kallade för skammens dag.
https://www.youtube.com/watch?v=xqB0FMRSC5M

När Ulf var MUF-ordförande förordade han fri invandring.
Lita inte på denna falska person.
SD 2018

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 maj 2018 07:59

Agendan för 7-klövern och fulmedia under Almedalsveckan är att öppet mobba Sverigedemokraterna.
Det kommer dom att fortsätta med fast dom flesta partier har följt SD:s politik,vilket visar att Åkesson är och har varit den mest förutseende under åren under åren.
Enda orsaken för att du deltar är väl att vi får ocensurerade rapporter om de "politiskt korrekta" och deras förehavanden.

 
Janne

Janne

15 maj 2018 08:10

Det så frustrerande att behöva se dom överbetalda uslingarna
sitta och äta gratis och pimpla kolsyrat kamelpiss.

http://Homer

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 maj 2018 08:36

Jag tycker du ska åka till Almedalen och rapportera därifrån. Vad som sägs från scener och tribuner är det inte så noga med. Det kan vi föreställa oss. Liksom vilka frågor media kommer att lyfta fram. (Klimat, Miljö och Hållbarhet)

Jag bjuder på den här att fritt nyttjas av de mentala barnen.
"Vi måste bygga ett hållbart samhälle som ger våra barn möjlighet att växa upp i en ren miljö fri från gifter och föroreningar. Klimatförstöringen måste stoppas! Vi har bara en jord. Förstörs den så har vi ingenstans att bo."

Det jag är intresserad av är hur det allmänna känsloläget bland folk i gemen är relativt tidigare år. Är det mer eller mindre hat mot SD nu än tidigare? Ser du någon trend?

Thoralf Alfsson

15 maj 2018 08:48

Är det mer eller mindre hat mot SD nu än tidigare? Ser du någon trend?

Det är faktiskt väldigt annorlunda idag mot tidigare val. Det kommer fram många som vill prata politik och som berättar att de aldrig röstat på SD men funderar på att göra det. Vi pratar i många fall om riktiga "sossar".

 
Ingen bild

Niklas R

15 maj 2018 09:04

Att SDs dag är på lördagen kan bli en intressant temperaturmätning av hur de olika intresseorganisationerna/ lobbyverksamheterna tror att valet kommer att gå.
De som stannar kvar är de som tror att SD kommer bli en rejäl maktfaktor efter valet. Övriga har nog gjort en stor felberäkning när resultatet är klart den 10/9.

 
Ingen bild

Hacke

15 maj 2018 09:41

Programutbudet under Almedalsveckan visar bara hur pk-etablissemanget med medierna och gammelpartierna i spetsen går i total otakt med tiden och folket.
Men det kvittar hur de dukar upp sin alternativa verklighet mellan rosévinsvändorna, jag har en bestämd känsla av att folket kommer att visa i september vad som är viktigast i deras liv och vardag. Förhoppningsvis väntar en chockstöt på valnatten för de odemokratiska, korrupta och verklighetsfrånvända gammelpartierna som med gemensamma krafter gjort det närmast omöjliga med att på bara några decennier förvandla ett förebildsland till ett varnande exempel.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 maj 2018 11:07

OT : SD:s förslag om att blivande lärare skall få träffa flera av sina blivande "kunder" på särskolepraktik är ett stort steg i Sveriges historia,snart har Sverige sin första racket på Månen

P.s Lycka till med dina lärarstudier .....

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 maj 2018 11:59

Och det mest livsförintande - att införa 5G - är det väl ingen som tänker ta upp.

Verkligen ett hett ämne utrikes - bara sök på nätet och förskräckes!

 
Ingen bild

World Traveller

15 maj 2018 12:03

Jag håller med Cosmic Debris. Det är riktigt otäckt det som bankerna och staten håller på med. När ska de börja beslagta Sverigedemokraters egendom tro. Minsta lilla kritik mot invandringspolitiken eller mot islam så fryser de väl bankkontot.

 
Ingen bild

World Traveller

15 maj 2018 12:08

Det har nu varit två incidenter på en och en halv vecka där jag bor med polis inblandad. I går körde en flyende individ in i en bil och försökte sen köra vidare direkt. Två unga svenskar försökte hålla kvar honom med resultatet att den ene blev skadad. En stor folkmassa samlades och en äldre dam höjde rösten och sade till alla: 'Nu röstar ni rätt i valet, annars kommer sånt här att bli mycket värre. Vi måste ta tillbaka vårt land!'
Samtliga nickade gillande och en yngre tjej sade att han blivit överfallen av ett gäng nysvenskar ett par månader tidigare. Det börjar koka rejält bland folk så 7-klövern måste ta till omfattande valfusk för att hålla SD borta från makten nu. Frågan är hur länge vanligt folk finner sig i att vara andra klassens medborgare och att ge bort allt vi har till ockupanterna.

 
Ingen bild

OH

15 maj 2018 12:52

Om Du har möjlighet åk till Almedalen, övriga partiers hens skiter nog i byxorna när dom ser vem som är där.

 
Ingen bild

Iceman

15 maj 2018 12:57

Håller också med Cosmic Debris. Ska bankerna diktera vilken politik som ska finnas resp förbjudas nu?! Det är absurt. Sverige är inte längre ett fritt land. Motståndsrörelsen är ett lagligt registrerat parti. Vilka andra partier avser bankerna sabotera inför valet?
Får jag som privatperson använda mina pengar fritt eller kommer mitt konto stängas ner om jag enligt banken har ”fel värdegrund”?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2018 13:58

@Iceman Tisdag 15 maj 12:57

"Vilka andra partier avser bankerna sabotera inför valet? "

Det verkar som det blir AfS.

Alternativ för Sverige censurerade på Youtube
https://www.svegot.se/2018/05/15/alternativ-for-sverige-censurerade-pa-youtube/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2018 14:33

Djävulens sändebud på jorden trasslar in sig på Twitter:

"En del försöker missförstå det självklara: Ett terrordåd är fruktansvärt och förkastligt oavsett vem som drabbas. En politisk utveckling kan vara 'trist'."

https://tinyurl.com/yc8dxkxe
https://twitter.com/BiskopAntje/status/996008365632434176

"En politisk utveckling kan vara 'trist"

Ja, islamisering är "trist".

Det är precis det som sker i Indonesien.Varför vill biskopen att muslimer ska spränga kyrkor i Sverige?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2018 16:09

Detta är ren ondska. Detta är själva definitionen av ondska.

Idyll i sönderfall 1 – Hit har den syriska månggiftesfamiljen flyttat
https://samtiden.nu/2018/05/idyll-i-sonderfall-1-hit-har-den-syriska-manggiftesfamiljen-flyttat/

Åsa Linderborg: ”Jag skulle inte vilja bo vid en moské som lät fem gånger om dagen. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag ville det”

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2018 16:29

Detta är framtiden. Tro absolut inte något annat.

Birmingham is out of control
”This is another example of Birmingham (England's second city) having completely lost control of the streets.”

https://tinyurl.com/y8yw5rh9
https://www.facebook.com/thetommyrobinson/videos/1253436971459021/

Åsa Linderborg: ”Jag tycker vi ska ha moskéer och att muslimer kan gott få ha böneutrop fem gånger om dagen.”

 
Ingen bild

Pepparholm

15 maj 2018 17:17

Gotland, den vackra ön med trevliga människor som jag tidigare hade förmånen att besöka i mitt arbete. Sedan har jag läst i media om tre händelser som får mig att undra vad som hänt med rättssäkerheten på ön.

En gängvåldtäkt mot en handikappad kvinna. Förövarna slussades tydligen i lönndom över till fastlandet. Sedan är det tyst.

En visselblåsare i tandvården vill hjälpa till och för Migrationsverket peka på stora avsteg från uppgiven ålder hos ”ensamkommande” med dessutom gratis tandvård. Han blir uthängd av myndigheter och straffad. Arbetslös och miljonskadestånd till anmäld myndighet.

Däremot så är det tyst från myndigheter om det som det tycks vara svart arbetskraft för renoveringsobjekt. Men det är ju förstås kändisar och som behandlas på annat sätt än en tandtekniker.

Jag tycker att SD ska borra djupare i de här fallen och kanske fler under Almedalsveckan.


Thoralf Alfsson

15 maj 2018 17:50

Har tänkt samma tanke att SD på något sätt borde uppmärksamma detta genom något form av demonstration till förmån för tandteknikern.

Det vore hedervärt!

 
Ingen bild

Hacke

15 maj 2018 17:18

@World Traveller 12:08

Jag tror du har en viktig poäng där. Såg ett nyhetsinslag på SVT Väst igår där de intervjuade en man i sina bästa år som blivit nedslagen och rånad på sitt bankkort på väg hem från kvarterets Seven-Elevenbutik. Vad han senare förstod var att han observerats av fyra unga män (vi vet vilka) när han slog in koden och sedan blivit förföljd av dessa tills han var hemma på sin gata.
”Jag förstod direkt vad det var frågan om då den bekanta frasen ”Ey bruschan” kom och i samma stund blev jag nedbrottad av tre män medan den fjärde vittjade mig”, berättade han uppgivet.

Och uppgiven hade han anledning att vara inte minst av fortsättningen. Polisutredningen lades ner direkt utan att polisen ens bemödat sig att kolla igenom filmen från övervakningskameran i butiken. Den kvinnliga polischefen som intervjuades kunde bara beklaga och konstatera att resurserna inte räcker till.

Och nu kommer det intressanta i reportaget som SVT Väst valt att inte lägga ut i det korta klippet på hemsidan. Den drabbade mannen lade lugnt och sansat ut texten kring vad som väntar när folk som han och många med honom märker att samhällskontraktet är brutet. När polisen lämnar w o och lämnar över till den enskilde och i bästa fall försäkringsbolagen att ta över där de traditionella samhällsfunktionerna bryter samman.
Även om han inte sa det rakt ut stod det skrivet i eldskrift kring hans person och uttryck att hans förtroende för de styrande och ansvariga definitivt var brutet.
Hur många som honom har vi inte i samhället idag? Vem har inte någon släkting eller bekant som drabbats på olika sätt. Mörkertalet torde vara gigantiskt med senare tiders galopperande utveckling men kommer sannolikt att slå ned i form av en smärre bomb på valnatten.

 
Ingen bild

fredrik

15 maj 2018 17:54

SD har nu över 200 000 gilla på FB, rekord o störst av alla partier:)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2018 19:30

Tino Sanandaji nobbar SVT Aktuellt – Ställer upp hos Joakim Lamotte istället

Livesändningen hos Joakim Lamotte börjar 20.30 och sänds direkt.

https://tinyurl.com/jccgfdk
https://www.facebook.com/joakim.lamotte/

 
Ingen bild

O´ Hyra

15 maj 2018 19:34

Gökungen.
Ibland säger en bild mer än 100 ord.

http://jeanders-bilder.blogspot.se/2018/04/gokungen.html

 
Ingen bild

Lena1

15 maj 2018 20:13

Många bra trådar och som sagt Tino Sanadaji nobbar SVT ikväll, istället ställer han upp på ett samtal på Facebook med Joakim Lamotte kl. 20.30

Mycket bra gjort av Sanadaji, hoppas det blir en trend bland fler.

https://nyheteridag.se/tino-sanadaji-nobbar-svt-aktuellt-ställer-upp-hos-joakim-lamotte-istalle/

 
Ingen bild

Lena1

15 maj 2018 20:16

Bra @Maja Dacke om 5G, har också läst om den fruktansvärda strålningen som den medför, som att bli instoppad i microugn. Pröva att ställ en planta bredvid mobilen och plantan dör snabbt, så vad tror ni den har för påverkan på unga barn?

 
Ingen bild

Lena1

15 maj 2018 20:24

Har sett Moderaternas valfilm "Lika för alla", Ulf Kristersson påminner mig om en seriefigur, mig kan han inte sälja budskapet till. Om det ska vara "Lika för alla" , då kan de börja med att rätta till alla problem som landets fattiga, sjuka, ungdomar som inte får hjälp.
Har träffat min läkare idag, hon ifråga satte det mesta jag sade, där kan man inte få någon hjälp alls. Läkare lyssnar inte idag på sina patienter.

 
Ingen bild

Trollet

15 maj 2018 20:50

Jag vill att du åker dit. Du och Steffo Törnquist kan puffa på cigarrer :)

 
Ingen bild

Björn

15 maj 2018 21:26

Cosmik Debris 02:40.
Vi får ju inte glömma kontanterna. I vems intresse ligger det att göra samhället kontantlöst? Månne det vara bankerna?
När kontanterna inte längre är gångbara vem är det då som har kontrollen på våra Pengar?
Månne det vara bankerna?
Och om man då plötsligt har fel inställning och får sitt konto nedstängt, vad gör man då?
I dag i många kommuner så gäller det att ha ett betalkort eller smart tfn för att kunna parkera sin bil. Alla kontantautomater är bortplockade. En del butiker har börjat välja bort kontanter, därför att bankerna tar alldeles för höga avgifter för att ta hand om pengarna.
Och hur ska man betala i det kontantlösa samhället när det blir elavbrott eller datastrul?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 maj 2018 01:35

United Kingdom: Truth Revolt | Tommy Robinson and Stefan Molyneux

https://tinyurl.com/y6ud6xcx
https://www.youtube.com/watch?v=5FUmQVfF5cM

Snart i en politikers hjärna nära dig.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 maj 2018 16:55

@Björn Tisdag 15 maj 21:26

Du har självklart rätt. Jag orkar inte ens tänka på framtiden utan kontanter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se