thoralf

Direktlänk till inlägg 12 november 2012

MÅNGA MILJONER KASTADE I SJÖN

Av Thoralf Alfsson - 12 november 2012 23:50

Än en gång har ett så kallat integrationsprojekt blivit ett fiasko. För vilken gång i ordningen vet jag inte.


 


Vid senaste kf-mötet i Kalmar var integrationsfrågan uppe i interpellationer. Den naivitet som präglar 7-klöverns ledamöter är minst sagt skrämmande. Trots SFI, flitpeng, coacher, lotsar och andra projekt så är integrationen fortfarande bedrövlig. Nu lovade det socialdemokratiska kommunalrådet Anette Lingmerth att man skulle anställa integrationsstrateger. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.


Ingen inom 7-klövern tycks förstå att man först måste vrida av kranen innan man kan lösa integrationsproblemen. Istället tycks man vilja öppna massinvandringskranen än mer.

Att lyssna till dessa naiva godhetsapostlar i kommunfullmäktige är pinsamt!


Under debatten framkom ännu ett fullständigt misslyckat integrationsprojekt. För något år sedan beslutades att Kalmar kommun skulle inrätta 150st så kallade språkpraktikplatser för att underlätta integrationen i samhället. Tydligen är alla kommuner inom Kalmar gymnasieförbund med i projektet och man fick ett EU-stöd på nästan 17 miljoner kronor förutom de resurser man satsade själva som torde uppgå till minst lika mycket.


Barometern tar upp detta i en artikel i den tryckta upplagan idag, givetvis inte på nätet.


 


Nu visar det sig att det bara blivit 12 tillsatta platser av de 150 tänkta inom Kalmar kommun. Ett enormt fiasko med tanke på att projektet avslutas om två månader. Är det 30 miljoner kronor som återigen kastats i sjön?


 


Eftersom jag jobbat under många år inom privat verksamhet och vid ett flertal tillfällen tagit emot praktikanter på de avdelningar jag jobbat så vet jag att de innebär en belastning på avdelningen. I dessa fall har det gällt välutbildade ungdomar. Men det innebär i praktiken att du får lägga ganska mycket tid på dina praktikanter istället får att göra dina arbetsuppgifter.


 


Vem som helst kan nog räkna ut vilken enorm belastning det är på en arbetsplats att få in personer som kanske var analfabeter när de kom till Sverige och nu går på SFI. Hur tror ni stressad vårdpersonal reagerar på att få in dessa praktikanter, eller brandmän med en beslöjad kvinna som praktikant, eller stressad skolpersonal som får in en analfabet. Jag gissar att alla dessa kommunala arbetsgivare säger nej in i det längsta till dessa praktikanter då det redan går på ”knäna”.


När skall 7-klöverns politiker komma till insikt om att massinvandringen till Sverige måsta begränsas? Sverige befinner sig på ett sluttande plan och halkar bara längre och längre ner, dessutom går det bara fortare och fortare utför. Min uppfattning är tyvärr den att 7-klöverns politiker aldrig kommer ändra sig.


Det enda alternativet att rädda Sverige från ekonomisk kris och förlorad välfärd är att SD får egen majoritet i kommande val.


 
 
Ingen bild

Magentan

13 november 2012 01:01

Våra skattefinansierade resurser förslösas på det ena vansinniga hopkoket efter det andra och vi som betalar får nöja oss med de smulor som händelsevis blir över.

Följande är en fruktansvärd skandal:
Svenska ungdomar tar livet av sig på grund av att det är upp till ett halvårs väntetid på Barn och Ungdomspsykiatrin (BUP). Dessa livsviktiga, svåråtkomliga behandlingsplatser delas nämligen i första hand ut till s.k "ensamkommande barn", som för att få uppehållstillstånd simulerar psykisk sjukdom och därför får förtur! Främst handlar det om unga MÄN från Afghanistan, som tilldelas de svårt psyksjuka svenska barnens platser.

Läs Avpixlats artikel "Ensamkommande missbrukar psykiatrin för att få uppehållstillstånd"!
http://avpixlat.info/2012/11/12/ensamkommande-missbrukar-psykiatrin-for-att-fa-uppehallstillstand/#disqus_thread

 
Ingen bild

Plump Kurd

13 november 2012 01:16

Isalamisten Soran Ismails skämt gick inte hem på fotbollsgalan

Vid Fotbollsgalan på måndagen valde komikern Soran Ismail att driva med Hansson.

– Jag förstår att det kanske är lite konstigt för er att jag kommer hit på er firmafest.
Men tanken var att Bosse Hansson skulle vara här men han var upptagen med att berätta för folk vilken hudfärg de har så han hade inte tid att komma hit.
Så jag tar på mig den rollen så jag hoppas att vi kan ha trevligt, sa Ismail.

Skämtet blev ingen större succé, bara ett fåtal applåderade.
http://www.aftonlognen.se/sportbladet/fotboll/sverige/article15765420.ab

 
Ingen bild

Vältalig stark kvinna

13 november 2012 01:44

Jag läser på text-tv. Regeringens utredare Bengt Westerberg föreslår att 650 miljoner kronor ska läggas på lärares fortbildning mot främlingsfientlighet och vardagsrasism. Är Sverige och svenska skolors elever verkligen så rasistiska att man vill hjärntvätta lärare och ta ifrån dem rätten att tänka själva? Nu går jag inte i skolan, det var ett bra tag sen, men jag har vänner vars barn går i skolan. De berättar om mobbing och sexuella trakasserier av andra elever. Är det inte där de 650 miljonerna bör läggas?

Mobbing är ett stort problem. Sexuella trakasserier mot andra elever är ett problem. En flicka måste kunna gå i skolan utan att bli kallad hora av andra tjejer eller killar. Unga tjejer mår dåligt som det är. Vad görs åt det? Inget om flickan är svensk och den som kallar henne för en hora har invandrabakgrund.
Jag frågar igen, är det verkligen ett problem, vardagsrasism, eller menar man egentligen Sverigedemokraternas ökning i opinionsundersökningarna? Undrar om detta så kallade kunskapslyft för lärare inbegriper sexuell rasism mot flickor, stölder av andra elevers tillhörigheter, våld mot lärare och skolbränder?

Läs Hera Lamppu Maduro hela krönika här:
http://avpixlat.info/2012/11/12/hjarntvatt/#more-39307
Hoppas hon tar steget fullt ut och blir aktiv i SD,eller att partiet tar kontakt på egen hand,fler kvinnor behövs.

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 november 2012 06:09

Efterdyningen av Moderata "fallet" i Växjö

En kommentar skriven av Signaturen Kata50 ( troligen Katarina Brännström (M) och ett svar på den naiva och verklighetsfrämmande synen på Sverige 2012.

"Kata5

Till alla er som skyller det som hände på unga invandrare kan jag inte låta bli att nämna att dagens hjälte och Guldbollenvinnaren Zlatan skriver i sin bok att han kunde blivit en ligist, en kriminell. Hans uppväxt var torftig i en tuff miljö. En och en är de flesta vanliga ganska hyggliga killar, men i gäng där polisen ses som en överhet så hetsas man att kaxa sig och att jäklas med polisen är en seger. Men det fanns även lugna killar och en stark tjej som sa ifrån.

Självklart måste man återkoppla till social och skola när sådant här sker. Det betyder inte att det är deras fel men samhället måste på olika sätt agera, reagera och styra upp beteendet. Föräldrarna har ett mycket stort ansvar men samhället måste visa att detta inte är acceptabelt.

Jag tänker själv ta de kontakter som behövs. Liksom att vara med andra viktiga samhällsfunktioner för att se en verklighet de flesta av oss inte möter, iaf inte så ofta.

Gilla Svara
Igår 10:31 PM 2 Gilla

Knutis
Det här skulle du och dina partikamrater ha kunnat förutse när ni svek oss riktiga Moderater som inte ville ha några uppgörelser med Miljöpartiet. Vi riktiga Moderater står väldigt långt från Miljöpartiets ideal.

Gilla Svara
Igår 10:38 PM som svar till Kata50 17 Gilla

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/m-politiker-utsatt-for-stenkastning(3518685).gm#disqus_thread


PS: Den kommentaren kan säkert många gamla Moderata väljare skriva under på, och är säkert en av förklaringarna på den kända Westerberg effekten.

Och förmodligen kommer Ullenhag att överyga om att det hela med stenkastande ungdomar är en myt, och att det hela troligen var för att dom trodde Kararina var Sverigedemokrat.

 
Ingen bild

Hulda

13 november 2012 06:40

Plump Kurd...
Bra att folk regarade negativt på Soran Ismaels plumpa skämt om Bosse Hansson.
Tydligen är man trött på politiskt korrekta skämt och det helt bedrövliga drevet mot Bosse Hansson....

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 november 2012 07:28

När det gäller Zoran efter att ha lyssnat på hans senaste framträdande i TV bla
Uppfattar vi att där att han ger uttryck för besvikelse för egenupplevd "strukturell" diskriminering
Vilket säkert finns men inte i den omfattningen som vänterjournalister hjärntvättat in i svenska folket/skolbarn, Bengan är ju igång igen tex.

Väcker du en svensk mitt i natten så börjar han ju rabbla : Jag är rasist ,läkare kör taxi etc.

Skulle Zoran vara trovärdig skulle han angripa att pendeln svängt över och att svenskar diskrimineras instegsjobb bostadskön ansökning till polis etc.

Istället fokuserar han på att ge sej på SD bajskorvar förpackad används bla på hans You Tubeklipp.

Vad Zoran inte begriper eller vill begripa ? är att :

-Svenska folket har påtvingats mångkultur

-Svenskarna tvingas betala sin egen kolonialisering med ett schizofrent skattetryck där välfärd och invandring driver upp det hela helt knäppt ett rån helt enkelt isensatt av socialdemokraterna främst.

- SD består inte bara av en riksdagsgrupp på 20 personer utan snart en miljon svenskar både pursvenskar och reservsvenskar, således lär subjektiv stå up vara en körd bransch
Dessutom är det förbannat ofint , någon som hört Zoran skoja om bajskorvar när det gäller en miljon kurder?

- Det kan vara lite tunt att vara världsberömd i kommunistkretsar i på SVT.

Vi tror inte det är läge att kalla stora väljargrupper för rasister
Risken att man blir hela svenska folkets fuckface eller skojturk är överhängande.

Gubben o Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfsson,SD eller "Inte rasist men... snart lika fint skägg som mina förfäder...."

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 november 2012 07:52

I serien Alliansens 100 misslyckanden, presenteras nu remissvaren på "Nystartzoner"

Flera tunga myndigheter och en rad organisationer riktar skarp kritik mot regeringens utredningsförslag om nystartszoner. Förslaget handlar om skattelättnader för företag i områden med utbrett utanförskap.

Men många är kritiska. Konkurrensverket saknar en analys av effekterna på den snedvridna konkurrensen. Enligt myndigheten Tillväxtanalays riskerar nystartszonerna att hämma rörligheten på arbetsmarknaden. Arbetsgivarverket påpekar att utvärderingar som gjorts tidigare inte kan slå fast om de jobb som skapas i nystartszoner är nya jobb eller undanträngda jobb i andra områden. Och Statskontoret anser att förslaget är ineffektivt och pekar på oklara resultat från liknande försök utomlands.
– Det tyder på väldigt osäkra nettoeffekter, både när det gäller antalet nya jobb och antalet nya företag, säger Stefan Åkerblom, utredare vid Statskontoret.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5343911

PS. Nystartzon är ett namn enligt "Nysvenskan", med utgångspunkt från romanen 1984 George Orwell, och betyder på gammalsvenska.

Ett försök att ge invandrade svenskar med låg eller obefintlig utbildning en möjlighet att skapa särskilda zoner med låg eller obefintlig skatt och moms, och på så sätt totalt rasera den gamla svenska modellen med solidaritet mellan innevånarna i landet där alla jobbar för en gemensam solidaritet

 
Ingen bild

Tony

13 november 2012 08:30

Sd s ökning till 11,2 % blev tydligen svårsmält för
den Svenska massmedian, så det råder dödstystnad därom,
undrar ändå vem som bestämmer när ett resultat för SD får
meddelas? Är det kanske TT som ger riktlinjer när ett SD
resultat får utges, och givetvis bara om SD sjunker`?

 
Ingen bild

s-e karlsson

13 november 2012 08:56

SAS säger upp 6000 medarbetare bara det borde ju göra att det blir ett totalstopp på invandringen ! Det är väl knappast sveriges fel att arabländerna inte kan hålla sams ,ett j---a skitargument är vad det är !

 
Ingen bild

Pelle

13 november 2012 09:13

Jag är mer och mer övertygad om att du har rätt. SD måste få egen majoritet. De etablerade partierna har gjort detta till sin viktigaste fråga och är beredda att gå i graven och ta hela Sverige med sig i fallet för den.

Nu kommer en kraftig inbromsning i Sverige. Det blir lite av en tvärnit. Det blir tufft även för välutbildade att få arbete, varslen ökar, osv. Samtidigt vrider Sju(K)lövern på kranen ännu mer till folk som får börja med att utbilda sig i 10 år innan de ens kan fungera på arbetsmarknaden. Samtidigt säger svenska kommuner nej till äldre som vill ha en plats inom äldreomsorgen.

Nej, SD måste få egen majoritet. Det är enda lösningen.

 
Ingen bild

Medborgaren

13 november 2012 09:16

SDs framgångar är tydligen för mycket för slaskpressen!
Idag noterar vi skandalartiklar i såväl Expressen som Aftonbladet, dessbättre begriper inte de rödvinsrusiga journalisterna att uppmärksamheten endast gynnar SD ännu mer!
Miljöpartkeln som uttalar sig i AB tror att den kraftigt ökade invandringen missgynnar SD, hur naiv o okunnig får man vara?
Än en gång, grattis till SD-gänget för välförtjänt framgång.

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 november 2012 09:32

Den extremt välsiterade artikeln om Moderaten Katarina Brännström besök i verklighetens Växjö blev för populär.

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/m-politiker-utsatt-for-stenkastning(3518685).gm

Alla kommentarer är raderade ( och bortstädade)och därmed ett samhällsdokument från vår spännande tid. Allså har kommentarena aldrig skrivits!

Eller kanske dom hade platsbrist på Smålandpostens server.

Tråkig tendens, för det är alltid intressant med "folkets röst"

 
Svensson

Svensson

13 november 2012 09:36

Man skulle ha kartlagt innan man började med invandringen, man började i fel ända.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hacke

13 november 2012 09:44

Undrar hur mycket skattemedel till den svenska invandringasindustrin som tar omvägen via EU egentligen? Finns väl knappast med i någon statisktik.

Apropå Zoran så är han väl liksom flera importerade kollegor ett typexempel på inkvoterad "humor".
Om vi inte snart börjar skratta åt deras s k skämt blir det väl en vända hos diskrimineringsombudsmannen under benämningen "Den strukturella rasistiska tystnaden".

 
Ingen bild

M+MP=Ökad Mena invandring

13 november 2012 10:21

’Väljarna ser att vi behöver ännu mer stöd’
Trots de andra partiernas tydliga avståndstaganden har SD inte gett upp ­hoppet om samarbeten.
– I takt med att vi växer så kommer andra partier successivt att behöva ­anpassa sig till oss, säger partisekreterare Björn Söder.

Tror du era väljare är ­besvikna då ni inte lyckats påverka invandringspolitiken?

– Väljarna är inte dumma, de ser vad som händer. De ser att SD behöver ­ännu mer stöd för att vi ska kunna få inflytande när det ­gäller de här frågorna. Har vi inte över 50 procent så kan vi inte själva styra det. Då måste vi få till samar­bete med andra partier.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article15765947.ab

 
Ingen bild

Desperata på riktigt

13 november 2012 10:34

SD över 11% – då talar Aftonbladet om “fiasko”
Igår visade United Minds/Aftonbladets väljarbarometer nya toppnoteringar i väljarstödet för Sverigedemokraterna. På tidningens redaktion vet nu ilskan och bitterheten inga gränser. I stället för att säga grattis till framgångarna eller rannsaka i vilken utsträckning den egna smutskastnings- och hyenajournalistiken kan ha skapat sympatier för Sverigedemokraterna går man idag ut med en patetisk nederlagsanalys av partiet under rubriken “SD:s fiasko”.
http://avpixlat.info/2012/11/13/sd-over-11-da-talar-aftonbladet-om-fiasko/#more-39348

 
Ingen bild

Skånepåg

13 november 2012 11:16

@ Desperata på riktigt

Expressen vill naturligtvis inte vara "sämre" och är bara för "roliga". Nu har man lyckats plocka fram en händelse från 2010 för att försöka smutskasta SD. Ord står mot ord och där man med stor sannolikhet upphöjer rena lögner från Sd:s motståndare till den absoluta sanningen, medan de inblandade Sd:arnas åsikter förringas och inte tycks ha någon som helst betydelse. Löjeväckande är bara förnamnet på denna artikel, där man gör allt för att försöka sätta nytt rekord i slaskjournalistik. Att det finns folk som köper denna blaska är för mig helt ofattbart?

http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/vittne-han-kallade-oss-blatte-alskare

 
Ingen bild

vmm

13 november 2012 11:19

Antagligen så ser man inte sådana här saker som problem utan som utmaningar. Det ska inte pratas om det här i termer av risker och kostnader utan som möjligheter och investeringar. Ju sämre allt blir desto större utmaning - och det verkar finnas människor som gillar väldigt stora utmaningar.

 
Nisse

Nisse

13 november 2012 11:23

Svar till "Sven Dacke" ang Nystartszonerna

Lobbyisten Janeric Larsson skrev om (M)-politrucken Johnny Munkhammar som avled för en tid sedan. Munkhammar var en av dem som låg bakom Nystartszonerna.

Munkhammar beskrevs som:

"Som idépolitiker hörde ha till de verkligt nyskapande. Det han skrev och sa för en del år sedan framstod då som mycket mera kontroversiellt än det är idag. Han var en övertygelsemänniska som övertygade."

Jaja. Ny sågas Munkhammars förslag totalt.

----

Vanliga svenska medborgare har en tung ryggsäck att bära på!

Lobbyister, utredare, minglare, opinionsbildare, konsulter, reklammakare, marknadsförare, ja listan kan göras lång!
En stor del av dessa människor betraktas i de flesta sammanhang som att de är "arbetande", passar in i "jobblinjen" och att de tillför något till samhället.
Det värsta i kråksången är att de kostar samhället stora pengar även de 51 veckor som det inte är Almedalsvecka!
De flesta inom gruppen har ju inga enga ekonomiska medel att bedriva sin propaganda på utan lever nämligen helt eller delvis på skattemedel.

Behöver vi dessa grupper?

En av Munkhammars "nyskapande ideer" var "Nystartszoner" i invandrartäta områden (sociala problemområden som han med sin egen politik också varit med om att skapa).

Dvs först bedriver han en mycket kostsam invandring (VI betalar, INTE Munkhammar) av analfabeter och ointegrerbara individer.
Sedan när det i praktiken visar sig att dessa invandrargrupper självklart förblir bidragsberoende hittar Munkhammar på en ny lösning; "Nystartszoner" som i parktiken innebär skattelättnader och särregler i vissa områden (som Munkhammar själv bidragit till att skapa).

Svenska staten har i stort sett inga egna pengar utan det är huvudsakligen andras skattemedel som Munkhammar leker bort.

Munkhammar har alltså genom sin egen politik förorsakat det svenska samhället mångmiljardkostnader, både på kort och på lång sikt.

--

Det som Nils Dacke skrev ovan, stämmer verkligen !

"Ett försök att ge invandrade svenskar med låg eller obefintlig utbildning en möjlighet att skapa särskilda zoner med låg eller obefintlig skatt och moms, och på så sätt totalt rasera den gamla svenska modellen med solidaritet mellan innevånarna i landet där alla jobbar för en gemensam solidaritet"

http://www.newsmill.se/artikel/2012/08/14/munkhamm

 
Ingen bild

Arvid

13 november 2012 11:53

"Nej, SD måste få egen majoritet.
Det är enda lösningen."
- - -
Titta på den här bilden - ser ni någon antydan
till kommande egen majoritet på den?
http://snaphanen.dk/upload/2012/11/demoskop.jpg

Det är långt kvar till smärtgränsen för Svensson,
dessutom är han alltför fet, lat, indoktrinerad och
ointresserad - Svensson bryr sig inte... Och det är
redan för sent. Demografien lägger hinder ivägen.

Om - om, SD i en framtida majoritetsställning hade
kraften och den obändliga viljan och började försöka
REFORMERA invandringspolitiken, införde återvandring,
så skulle SD begå harakiri.

SD skulle av vänsteroppositionen förnekas plats vid
köttgrytorna. Herr ordföranden och partibossen skulle
mista sina ca 100 000 per månad. Har han intellektuell
styrka eller annan kvalifikation för att tjäna ihop dessa
på annat sätt? En demokratisk förändring är OMÖJLIG,
endast en lösning a la Syrien återstår. Därigenom skulle
också återvandringen komma att ske helt spontant!
Verkligheten är bister och oskön! Islamiseringen kan
endast stoppas genom blodspillan.

 
Ingen bild

Hacke

13 november 2012 12:01

@Skånepåg

Att skymningspressen skulle ligga i startgroparna för nya bottenrekord i kampanj-/smutskastningsjournalistik förstod man.
Men att trycket skulle vara så desperat att man förde uttrycket "koka soppa på en spik" till helt nya nivåer trodde jag inte ens dom var mäktiga.
Man slutar aldrig att förvånas när det drar ihop sig till brainstorm hos fulmedia.

 
Ingen bild

Skånepåg

13 november 2012 13:19

@ Hacke

För att göra en metafor, kan man uttrycka det som så.

Man har tydligen använt samma spik under en längre tid vid de olika soppkoken, och det enda som händer är att spiken (som uppenbarligen inte har något ytskydd) blir mer och mer rostig och soppan alltmer förorenad. De så kallade journalisterna blir därför mer och mer påverkade av detta och deras förmåga att bedöma verkligheten ter sig alltmer diffusare i takt med den växande desperationen, framförallt den speciellt av Expressen utsedde och misslyckade SD-jakthunden Baas.
Massmedia försöker gemensamt och patetiskt smutskasta Sd som en sopa men där den krassa sanningen visar vilka som är de verkliga soporna och, omedvetet om sina utomordentligt dåliga kunskaper om dagens och verklighetens Sverige, med en trotsåldersmentalitet gör allt för att få behålla sin bottenplats som sämst betrodda yrkeskategori.

 
Ingen bild

Mats Berndtsson

13 november 2012 13:20

Centerns integrationslösning:
Outbildade somalier kan jobba med att hämta fikabröd, menar Ingrid Hermansson (C). Hon är en av de politiker som arbetar med att ta fram Centerpartiets strategi i välfärdsfrågor på riksnivå. Ett kommande förslag är att sänka skatten för att skapa enkla jobb till outbildade människor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5343819

Slutsats,detta är vad regeringens lönedumparpolitik syftar till,importera analfabeter och utsatta människor,låt dom sen serva den politiska överheten för en spottstyver.
Hm,detta känns bekant,kallas inte detta omvänd kolonialism,slaveri,förtryck och rasism?
Märklig människosyn sjuklövern har,är det inte brain drain så är det denna sjuka agenda man kämpar för med näbbar och klor.

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 november 2012 13:31

Kommentarerna till artikeln om Moderaten ute i verkliheten i Växjö har kommit tillbaka.

Kanske det var "tekniska problem" i Regerinskansliet.

Tack Smålandsposten

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/m-politiker-utsatt-for-stenkastning(3518685).gm#disqus_thread

 
Ingen bild

Lassekolja

13 november 2012 14:22

Thoralf, i egenskap av f.d både rörläggare och VVS-ingenjör (innan jag blev åkare) gillar jag Din liknelse med vattenledningen som av någon anledning(korrosion eller sönderfrysning) springer läck. Självklart är första åtgärden att stänga av vattnet i syfte att minimera ev. skador. Detta gäller naturligtvis även den utomeuropeiska asyl- och anhöriginvandringen även om skadorna på det svenska välfärdssamhället redan är näst intill totala.
Thoralf, jag gillar speciellt Din slutkläm om att det enda, som kan rädda (det lilla som är kvar av) Sverige i den "uppkomna"(läs:av 7-klöver´n skapade katastrofala) situationen är att Sverigedemokraterna erhåller egen majoritet. Jag gillar det, eftersom jag själv har hävdat det under flera år, alltså även när den slutsatsen var fullständigt orealistisk. Ödesfrågan är nu om detta hinner ske innan det är för sent.
Alliansregeringens reaktion på SD´s växande opinionssiffror kommer nu slag i slag. Under en dryg veckas tid har redan fyra åtgärder föreslagits av Alliansregeringen:
1) Rikspolischefen beordrar prioritering av utvisning av illegala invandrare!
2) Regeringen vill inte ge sjukvård till illegala invandrare!
3) Regeringens "utredare" Bengt Westerberg föreslår 650.000.000skattekronor till "åtgärder mot rasism och främlingsfientlighet" (läs:hjärntvätt av DDR-modell av lärarkåren)!
4) Justitieminister Beatrice Ask vill att återfallsbrottslingar skall sitta av hela den utdömda tiden!

Är det någon som tror att dessa åtgärder hade föreslagits om INTE SD´s opinionssiffror växer kraftigt?

 
Ingen bild

Johanna

13 november 2012 15:09

Lite konstigt att Sverige bli inte intaget i FN. Som vi jobbar med de stakkararna ifran 3.varlden

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

13 november 2012 15:17

@ Lassekolja
5) "Migrationsverket bedömmer inte längre att det råder inbördeskrig i Somalia, och det här kan göra det svårare för asylsökande från Somalia att få stanna i Sverige."

Moderaterna plagierar hela konceptet från SD!
Bara valfläsk för att lura väljarna.

Akta er för billiga kopior, rösta på orginalet SD!

 
Ingen bild

Bertil

13 november 2012 15:36

Det är inte lika oroligt i Somalia och Text-TV skriver "Svårare för somalier att få asyl". I detta fall uppskattas svårigheten bestå i att tidigare fick 90 procent stanna i landet medans det nu förväntas sjunka till 80-85 procent.

Det gick ifrån att vara plättlätt till nästan säkert, oj så mycket svårare det blev.

Appropå oroligheter borde vi öka invandringen ytterligare, mer kulturberikning behövs sannerligen. Under fotbollsgalan presterades Ismail av Lernström som det roligaste vi har och särskilt roligt blev det aldrig, snarare plumpt och pinsamt. Önskar därför fortsatt invandring så vi får skratta på nästa fotbollsgala.

 
Ingen bild

Trollhättebo

13 november 2012 15:41

I min hemstad Trollhättan verkar de ha startat någon form av kulturberikarprojekt. Jag var inne och handlade i centrums enda köpcentrum i förmiddags och där kryllade de av människor med utrikes bakgrund som var i affärerna med tröjor det stod praktikant på.

Tror knappast att det är tänkt att det ska leda till anställningar då vara enda affär kändes kraftigt överbemannad med alla dessa praktikanter. Förmodligen är det endast ytterligare ett kostsamt integrationsprojekt som snyggar till statistiken en period då dessa människor är i praktik innan de återgår till arbetslöshet.





 
Ingen bild

Inte-en-till

13 november 2012 16:40

"Edward Ulfertz

Tisdag 13 nov 15:17

@ Lassekolja
5) "Migrationsverket bedömmer inte längre att det råder inbördeskrig i Somalia, och det här kan göra det svårare för asylsökande från Somalia att få stanna i Sverige."

Jobbar rätt hårt just nu (någon måste ju försörja somalierna, eftersom de inte gör det själva) och har missat detta. Tacksam för hjälp med en länk!

 
Ingen bild

Inte-en-till

13 november 2012 17:14

Hittade detta om Migrationsverket och Somalia:

http://www.migrationsverket.se/info/6417.html

Detta har ju varit på gång ett tag. Norge har redan reagerat p g a det nya läget i Somalia.

 
Ingen bild

Tony

13 november 2012 17:22

I går lyckades fekalie utsläppet Expressen
inte nämna att SD hade ny rekordnotering,
men idag har den speciella dyngspridaren
David Baas krigsartiklar om SD personer,
förmodligen rena lögner ihoptotad av dom
Expo fjantar som tydligen bara har till
uppgift att Smutskasta SD. Vad stollen inte
begriper är att det är en miljon Svenskar
han kränker, och förmodligen inom en icke
avlägsen tid 2 miljoner. Jag tror inte dom
vänder upplageraset genom att skriva ner ett
parti, folket har sedan länge genomskådat deras
tarvliga sätt att jobba, så lycka till med nya
upplageras!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

13 november 2012 18:41

@ Lassekolja

Ekonyheter tisdag 13 november 13:00

1 minut 43 sekunder in i programmet

"Migrationsverket bedömmer inte längre att det råder inbördeskrig i Somalia, och det här kan göra det svårare för asylsökande från Somalia att få stanna i Sverige."

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=broadcast&id=4255093&codingformat=.m4a&metafile=asx

 
Ingen bild

Medborgaren

13 november 2012 18:59

Det har ju funkat rätt länge att åka hem till somalia på semester några månader, med PUT beviljat först förståss..........
Inte en dag för tidigt om invasionsverket nu stoppar asylsökanden därifrån, också!

 
Ingen bild

Undrande

13 november 2012 19:13

Allt sätts nu in för att bemöta SD:s framgångar. På SVT ikväll på Barnkanalen visas "Hotell kom som du är". Hotellägaren fru Nott är rädd o fördomsfull och släpper inte in gästerna, men praktikanten Hygglo smugglar in dem i alla fall. Vad ska man säga.........

 
Ingen bild

Lotta

13 november 2012 21:23

På Rapport tog man upp att samtliga 7-klövernpartier röstade igenom att gåvogivare som ger 20 000 kr eller mer till politiska partier skall vara offentliga. Som vanligt stod SD ensamt och röstade emot vilket jag anser är rimligt. PK-Rapport visade sedan upp sitt vanliga fula tryne genom att låta en vänsterpartist stå och spekulera om orsaken till att SD röstade emot. Desperationen hos pk-media ökar dag för dag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards