thoralf

Direktlänk till inlägg 12 november 2012

WESTERBERGEFFEKTEN 11,2 PROCENT

Av Thoralf Alfsson - 12 november 2012 09:59

Jag sa precis detta till några kollegor under helgen. När får vi över 11 procent i en opinionsundersökning? Sedan kom den redan idag! Det går väldigt fort just nu. Frågan är hur stor potential det finns? Läs artikel i Aftonbladet.


Sedan är det också så enkelt att vissa vill tillhöra det vinnande laget, dessa har nog börjat strömma över till SD och sedan är det inte lika skämmigt idag att rösta på SD.


Man kan lugnt säga att det handlar om Westerbergeffekten!


 


Skämt åsido så är det bara en effekt av ett mycket långt och länge pågående samhällsutveckling som äntligen ger utslag i opinionen. Samtidigt som 7-klövern fortsatt i de vanliga spåren och blundat för utvecklingen. Nu har svenska folket fått nog och 7-klöverns ”lögner” biter inte längre.


Fler och fler tycks vakna upp. Denna riksdagsledamot för moderaterna fick ett abrupt uppvaknande.


”Katarina Brännström sitter i polisstyrelsen i Kronobergs län och följde med en patrull i lördags kväll.
– Det är intressant att få verklighetsbilder.
En sådan bild fick hon när polispatrullen skulle göra ett ingripande på Höstvägen mellan Arabyskolan och förskolan Sigfridshemmet.
Ett ungdomsgäng samlades snabbt på platsen och det började hagla stenar.
– Jag träffades av en sten på armen och en på benet. Jag var rätt chockad. Det var en obehaglig upplevelse. Det var inte det att stenarna gjorde ont eller skadade mig. Men själva grejen. Ungdomsgruppen var väldigt hätsk och otroligt provocerande.”


”Och den här verkligheten var jag inte medveten om, att den blivit så tuff.”Ungdomsgäng i Arabyområdet är lika med invandrargäng om jag förstått det rätt.


Läs hela artikeln i SMP


Borgholms kommun går på knäna ekonomiskt och man vrider och vänder på varje krona. Politikerna har debatterat vilka skolor som skall stängas på östra Öland men protesterna från föräldrarna har varit många.


Nu har Borgholms kommun istället tvingats att anställa 13 nya lärare till skolan vid asylboendet på Lundegårds camping. Man beslutade även att tillhandahålla lunch för de 200 barn som går på den provisoriska  skolan. Antalet elever inom skolan har ökat med ca 30 procent inom kommunen eller från drygt 600 till 829 barn enligt Barometern.


Skolinspektionen har till och med gjort ett ”tillslag” mot skolan, för att kontrollera kvaliteten på utbildningen.


Läs artikel i Barometern.


Jag tar mig för pannan och undrar vad som pågår. Detta gräver givetvis enorma hål i Borgholms kommuns ekonomi, det handlar givetvis om miljonbelopp för den lilla kommunen.


Privata aktörer som ägarna till dessa campingar kan göra upp avtal med Migrationsverket och sedan lämna över ansvaret till kommunerna för skolan, sjukvård och andra samhällsfunktioner. Medan ägarna gör stora vinster! Helt absurt!


Givetvis måste Borgholms kommun ta dessa kostnader från någon annan verksamhet och därmed går den nedåtriktade välfärdsspiralen allt brantare.


Jag bara väntar på när Anna Barkevall skall meddela att Ölands absolut största sommaranläggning , Böda camping, även tecknat avtal med Migrationsverket. Men Anna Barkevall känner nog ölänningarna på norra Öland och vet att då får hon det inte speciellt roligt. Man minns flyktingförläggningen i Byrum för ca 20 år sedan med allt elände.


Två typexempel på varför Sverigedemokraterna växer i opinionen.


Det svenska folket har numera via bloggar som Avpixlat, Fria tider och förhoppningsvis även min blogg blivit så upplysta om kostnaderna för detta att de själva kan räkna ut vad som pågår inom 7-klövern och Migrationsverket. Därför vänder man 7-klövern ryggen och går till det enda förnuftiga alternativet om man är sverigevän.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mer desperation att vänta

12 november 2012 10:19

12,5% osäkra,där finns mer att hämta.
http://www.unitedminds.se/sites/unitedmi...20121111%20SLUTV.pdf

 
Ingen bild

AWSvensson

12 november 2012 10:31

Om löntagarfonder en gång var ett ödestiget misstag av sossarna så är alliansen uppgörelse med miljöpartiet 7 -falt värre. Att en statsminister kastar ut svenskarna i ekonomisk katastrof bara för att han inte var nöjd med valresultatet är minst sagt häpnadsväckande ,ännu mera häpnadsväckande är att inte de verkliga moderaterna kastar ut denne för partiet och svenskarna gigantiska naturkatastrof. Det kommer var så säker.

 
Ingen bild

Lärare

12 november 2012 10:53

Uppgörelsen med MP satte spiken i kistan för Alliansen och då främst för Reinfeldt. Hört många, många moderater som förfäras över hans minst sagt korkade uppgörelse. Än värre är det ju att han gjorde detta för att stoppa SD,i och med det har han ju erkänt sin panik inför SD:s fortsatta framfart.

Var i helgen på en lärarträff för pensionerade och aktiva lärare, där hörde jag ett och annat som kan borga för en jordskredsseger för SD!

Ullenhags och Westerbergs nya giv kommer bli kontraproduktivt för dem.

Jag tippar ca 25% för SD i nästa val!

 
Ingen bild

Eric H

12 november 2012 11:24

@ AWSvensson
Nästan rätt.
Tror dock att tidsläget ännu inte är det rätt för ett samarbete Alliansen - sd.
Fortfarande är aningslösheten enorm ffa på många mindre, ännu inte berikade, orter i landet.
Minns ett par samtal med okända under sommarens semester ang "ensamkommande barn".
- Va? är dom inte barn?
Båda var helt övertygade om att det rörde sig om 10-15åringar!

 
Ingen bild

Tony

12 november 2012 11:29

Läs även hur nästan alla som kommenterar totalsågar
Lena Melins taffliga försök att bortförklara varför
SD ökar!

 
Ingen bild

Inte-en-till

12 november 2012 11:30

"Privata aktörer som ägarna till dessa campingar kan göra upp avtal med Migrationsverket och sedan lämna över ansvaret till kommunerna för skolan, sjukvård och andra samhällsfunktioner. Medan ägarna gör stora vinster! Helt absurt!"

Kommunen borde gör allt som går för att stoppa den här verksamheten.

Allt kräver ju tillstånd i Sverige. Därför verkar det rimligt att anta att även en camping behöver tillstånd: byggnadslov, tillstånd att sälja mat, utskänkningstillstånd, miljötillstånd av olika slag.

Anläggning för asylsökande bör betraktas som permanentboende, eller åtminstone långtidsboende. Har campingen tillstånd för detta?

Klarar VA-systemet ett kontinuerligt och stort åretruntboende?

Sanitär olägenhet p g a nedskräpning och olagligt uppställda skrotbilar? Miljöfara p g a skrotbilar - fungerande eller ej - som står och läcker olja?

Skicka dit någon från byggnadsnämnden och kolla att precis varenda barack som finns uppställd har bygglov. Bli inte förvånad om så inte är fallet och agera i så fall.

Listan kan antagligen göras längre om man sätter sig ned några stycken och börjar skriva ner punkter.

En uppmaning till er på Borgholm som läser detta: skapa en informell grupp, sätt er ner och gör en lista och börja anmäla campingen på punkt efter punkt. Kommunen har ett myndighetsansvar, som gör att den måste ta ställning till alla klagomål och anmälningar som kommer in.

 
Ingen bild

vmm

12 november 2012 11:42

Hörde två personer prata för typ två veckor sedan som sa att dom längtade till nästa val för dom vill rösta på SD. Onekligen positivt!

 
Ingen bild

henke

12 november 2012 11:52

Beslutet att utfodra "skolbarnen" kostade oss som bor utmed enskilda vägar i kommunen det lilla som var kvar utav bidraget till skötseln... :(

 
Ingen bild

Lassekolja

12 november 2012 12:22

YYeeeppiiiii!!!!
Nu är det bara resten kvar!
STOR glädje på västkusten!!!

 
Ingen bild

Uppgiven

12 november 2012 13:05

Historiskt högt med 11,2% på United Minds,och AP sover som vanligt.

 
Ingen bild

Dille

12 november 2012 13:12

Den här undersökningen har en gång för alla möblerat om i svensk politik

1. Varken alliansen eller den rödgröna röran kan nu med trovärdighet hävda regeringsambitioner utan att liksom ha SD i rockärmen
2 Socialdemokraternas stödpartier är nu tillsammans knappt större än SD. Deras högljudda av populism präglade utpressningspolitik har nu nått vägs ende-
3. Även mittenpartierna är nu tillsammans ungefär jämnstora med SD
Slutsatser?
Bara sagotanter kan efter detta hävda att svensk politik kan utformas utan att SD får ett ord med i laget. Indirekt eller genom förhandlingar.

 
Cavatus

Cavatus

12 november 2012 14:08

Även Lars Vilks uppmärksammar Westerbergs utspel och skakar givetvis på huvudet. Vilks är en skarpsynt man och hans text förtjänar läsning:

http://www.vilks.net/2012/11/09/1573-senaste-rasistnytt/

Han kallar texten "Senaste rasistnytt". Ja, så skulle våra gammelmedier kunna heta, när de flesta dravelnyheterna handlar om hur hemska vi svenskar är. Vilks diskuterar även hur långt vi i västerlandet kan dagtinga med vårt samhälle. Är Westerberg beredvillig att köpslå även om vårt demokratiska system i sin relativism? Nähä, då är han ju i grunden en hycklare, eller?

Nya flygblad, sk vikblad, är uppladdade på flygbladssidan. Dessa är så många nu att de fått en egen mapp. Några nya flygblad finns även. Gå till min länk nedan. Vi behöver surfa på vågen och sprida än mer kunskap om "djungeltrummornas" värld, där jag faktiskt just gjorde ett flygblad som heter "Djungeltrummor", för att raljera lite med Reinfeldt ;-)

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Lassekolja

12 november 2012 14:10

Aha, nu förstår jag vad som menas med "Westerbrg-effekten" eller kanske bara ny innebörd? Eller handlar det om en nygammal kombination: Reinfeldt-"Hibo"-Ullenhag-Westerberg-effekt?
Vi har iaf fått lära oss att det kan ju omöjligt ha något med SD´s politik att göra och den som inte tror mig kan bara läsa Lena Mellins m.fl.´s glasklara(?) förklaringar till SD´s alla opinionsrekord!?!?!

 
Ingen bild

Skånepåg

12 november 2012 14:30


Jag har en obehaglig känsla av att ledare för det korrupta medieetablissemanget snarast kommer att träffas och komma överens om ett nytt "lilla Saltsjöbadsavtal" med anledning av att Sd:s väljarstöd ökat kraftigt i de senaste undersökningarna. Strategin blir antagligen att accelerera smutskastningen i största allmänhet, mer uthängning av medlemmar för minsta struntsak, negativa vinklingar av vad olika Sd:are skriver, uttryckta citat som ger innehållet i artiklar en helt annan innebörd, all gammal skåpmat som kan svärta ner Sd eller enskilda medlemmar plockas fram ur gömmorna (hur irrelevant i dagsläget det än må vara) o.s.v

Därför gäller det nu än mer än tidigare att vara korrekt i sina kommentarer, gärna hård i tonen då det behövs, men hela tiden försöka att ha en skiljelinje som man inte överskrider. Åtminstone jag själv har svårt att behärska mig gentemot de troll som då och då dyker upp och där ad hominemangrepp (personliga angrepp) gentemot Thoralf och skapa en i allmänhet dålig stämning i kommentatorsfältet är deras enda målsättning. Har nu börjat med, att efter att jag skrivit mina kommentarer, låta det gå några minuter för att få distans och därefter göra en ny genomläsning. Detta för att bloggen inte skall kunna smutskastas och att jag inte ställer till något för Thoralf eller någon annan skribent, att nya besökare skall få ett vederhäftigt och realistiskt intryck att vi inte är de "knäppgökar" som massmedia försöker att göra oss till utan att vi är ett genomsnitt av Sveriges befolkning som vill värna om och bevara vårt fosterland.

 
Svensson

Svensson

12 november 2012 14:39

Vi måste nästan skicka Bengt Westerberg, ett tack kort, ju mer hat han spyr ut, ju mer väljare får SD :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 november 2012 14:53

Förstår inte riksdagsledamoten Katarina Brännströms upprördhet över lite kastade stenar.

Hade hon varit politiker för Sverigedemoktaterna hade det varit vardag, till och med med en yxa i dörren.

Men då hade då varit naturligt enligt Riksdagsledamoten Katarina Brännströms Partiledare Fredrik Rainfelt!


 
Ingen bild

Rune

12 november 2012 15:00

Ja, Thoralf!
Araby är mycket riktigt ett invandrartätt område.

Skånepåg.
Något nytt "Lilla Saltsjöavtal" är det för sent för etablissemanget att konstruera. Alldeles för många har vaknat till för att det skulle fungera. Effekten blir i stället att man retar upp allmänheten ytterligare.

 
Ingen bild

Lassekolja

12 november 2012 15:01

Jan Björklund sliter sitt hår. Kan verkligen så många missat när jag berättade om Hibo???

 
Ingen bild

Rufus

12 november 2012 15:04

Grattis Thoralf!
Ditt och dina partikamraters goda arbete börjar betala för sig.
Den "Westerbergeffekt" du beskriver bör väl bättre beskrivas som WesterbergDEFEKT då allt den karlen gör är ju rakt uppåt väggarna galet.
Nåväl, hans hätska utfall och hatiska retorik gentemot SD lär väl inte vara till nackdel för oss då ingen tar väl den människan på allvar längre.

 
Ingen bild

Hacke

12 november 2012 15:09

@ Skånepåg
Nog finns det all anledning att frukta ett nytt "Lilla Saltsjöbadsavtal" med den massiva reaktion och uppslutning som vi nu ser hos etablissemanget. Det gäller för Sverigevänner på alla nivåer att "hålla sig inom ramarna" framöver - dom kommer att fingranska varenda upptänklig vrå.
Än värre tror jag att vi kommer att få se en allvarlig attack mot det fria ordet på nätet i en eller annan form. Reinfeldts tal om djungeltrummor och Westerberg riktade attack mot samma mål inger befogade farhågor för oss som gillar yttrandefrihet på riktigt och skapar i gengäld morgonluft hos gammelmedia som slipper konkurrens från den alltmer påträngande sanningen.
Hur som helst ingen av parterna sitter med händerna i knät medan folkrörelsen växer sig starkare för varje minut.
Vad bestod exempelvis Reinfeldts s k fredagsmys hos Schibstedt av månne?

 
Ingen bild

Skånepåg

12 november 2012 15:10

@ Rune

"Effekten blir i stället att man retar upp allmänheten ytterligare."

Önskar att jag vore lika stor optimist som du är, men så länge cirka 90 % (minus osäkra) föredrar 7-klövern i senaste väljarundersökningen, finns det många som fortfarande styrs och tror på massmedias åsikter. Men vi får hoppas att fler och fler "vaknar" och inser hur vilseledda de är!

 
Ingen bild

Kurtan

12 november 2012 15:21

Bra bra !

Men själv är jag inte nöjd förrän SD får siffror som ger dem möjlighet att om nödvändigt själva bilda regering !

Först då kan gamla Svea börja sin återhämtning om det finns något liv kvar !

Media med 7-klövern och de övriga imbecillerna kommer att öka smutskastningen och demoniseringen av SD och dess väljare, men detta kommer att få motsatt effekt !!!

MVH

 
Ingen bild

AWSvensson

12 november 2012 15:22

Om det för några år sedan var ett berg att passera när det gällde att bli trogen SD väljare så har denna tröskel sakta men säkert sänkts,för att vara helt borta framåt valet 2014. Då kan väljare välja parti efter övertygelse utan fruktan för allehanda repressalier.

 
Ingen bild

Skånepåg

12 november 2012 15:23

@ Hacke
Jo bloggvärlden är något som säkert står högt på agendan hos dessa herrar. Frågan är om man kan bryta loss Internet från vad som ingår i begreppet yttrandefrihet. Har sett (tror jag att det var) på Tryckfrihetssällskapet i Malmö att detta diskuterats livligt, men minns inte vad det ledde fram till. I så fall skulle det bli att ISP skulle lägga in filter, så att vi inte ens nådde bloggar om de var placerade utomlands. Är det inte litet åt det hållet i Kina?

@ Lassekolja
Var det inte det där 17 år gamla fallet (eller minns jag fel) som Björklund gjorde bort sig totalt med på partiledardebatten. Vad säger man om sådant. "Kortslutning" och desperation från mannen i fråga?

 
Ingen bild

Medborgaren

12 november 2012 15:55

Redan i valkampanjen 2006 smygfilmades politiker från både måddar o såssar som uttryckte sin avsky över invandringen, dessa klarsynta individer togs till tuktning tvingades sedemera lyda under partipiskan!
Bara att lyfta på kepan och gratulera SD-gänget till framgångarna, som jag tror bara är början på något stort!
När väl vanligt folk får säga sitt i valet 2014 och slippa bli trakasserade o misshandlade när man uttrycker sin åsikt lär vi få se minst 20% till SD!

 
Ingen bild

Skånepåg

12 november 2012 16:05

@ Hacke

"Vad bestod exempelvis Reinfeldts s k fredagsmys hos Schibstedt av månne?"

Behov av nytt jobb som t.ex chefredaktör för någon tidskrift: Vi som mekar med mopeder, Damernas Flärd, Svensk Gamtidning eller Hänt i vecket är kanske lämpliga titlar?.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 november 2012 16:11

Grattis till dom fina siffrorna Thor-alf men glöm aldrig bort att utan AW Svensson hade det aldrig gått :=)(=:
Sådan sekonder växer inte på träd

 
Ingen bild

Onkel Fester

12 november 2012 16:13

SD-fel om lån till invandrare
DN återger ett meddelande från TT.

I en debattartikel skrev nyligen partiledaren Jimmie Åkesson om SD:s politik för att få fler invandrade i arbete. "När vi i dag delar ut svenska pass till människor som inte kan ett ord svenska och efterskänker invandrares hemutrustningslån för miljarder sänder vi ut helt fel signaler", skrev han bland annat i Dagens Nyheter.

Den totala summa som efterskänkts sedan 1991 är 504 miljoner, enligt CSN.
Förra året var de utestående lånen, alltså de som låntagarna betalar eller ska betala av på, 1,5 miljarder kronor. Av det betraktar CSN 552 miljoner som osäkra fordringar, det vill säga lån som kanske inte blir återbetalda.

Ja – helt fel har Jimmie inte. Efterskänkta beloppet om 504 miljoner plus de osäkra fordringarna om 552 miljoner är faktiskt över en miljard.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 november 2012 16:19

Ang Bengt Westerberg ansvarig för mycket av kaoset i Sverige med otaliga brottsoffer har lurats till att fronta med ett åtgärdsprogram för sitt eget misslyckande komik på hög nivå.

Med lite girighet så går man med på det mesta sälja ut sitt land inga problem.
Man får hoppas att Bengan blivit jordgubbe på narturlig väg när folk börjar leta efter anstiftarna till våldtäkten på Sverige

Gubben o Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfsson,SD eller "Inte rasist men ...snart lika fint skägg som mina förfäder"

P.S På Barkestorpskolan klarar 59.7 % av att få betyg till gymnasiet
Frågan är vad vår stora politiker Smedbytarzan har för recept mot detta.
469 orsaker anledningar finns säkert till detta, men vad hjälper det när pensionsräddningen uteblir vad tror du Mackan ?

 
Ingen bild

Nissolf

12 november 2012 16:37

I väntan på svar från Smedby kan ni öva lite på norska språket G&G. Observera att det går att kommentera.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10055871

 
Ingen bild

Tony

12 november 2012 17:41

Att inte media på något vis reagerar på Reinfeldts
uttalande om "att uppgörelsen med MP kom till för
att straffa Sd s väljare" är en oerhörd skandal!
Är det inte så det brukar vara i diktaturstater,
att man straffar väljare som inte röster rätt ?
Då tycker tydligen hela mediakåren att Reinfeldt
har rätt att slänga ut hundratals miljoner för
att vissa inte röstat som han vill! Vad tycker
våra skattebetalare?
Det är märkligt att ett sådant idiotiskt uttalande
kan passera omärkt, när man annars river upp himmel
och jord för rena skitsaker!

 
Lassekolja

Lassekolja

12 november 2012 18:16

@Skånepåg, jo, det stämmer! Hibo är en Björklund-"skröna". Björklunds exempel med Hibo har blivit en av anledningarna till SD´s goda siffror. Westerbergs politik i början av 90-talet samt hans Rödakors-fiasko och nu 650.000.000 skattekronor till hjärntvätt av lärare utgör sammantaget en annan, ännu mer betydande anledning till SD´s tillväxt.

@Tony, Uppgörelsen med MP kommer att på sikt straffa Moderaterna. Att jag tror det beror på att jag själv var Moderat en gång i tiden och tror mig veta ungefär hur Moderater tänker. En statsminister, som använder uttryck som att inte vilja ta i en politisk motståndare med tång och sedan tala nedsättande om djungeltrummor förlorar i längden.
Ovanst. plus alla lögner, fördomar och halvsanningar om vad Sverigedemokraterna står för genomskådas av allt fler väljare. Därför ser framtiden för SD mycket ljus ut!
"Man kan lura delar av ett folk en viss tid men inte hela folket hela tiden" eller hur det nu var!?
Mot valresultatet 2010 utgör 11,2% en ökning med 96,5%, en skaplig höjning, kanske svenskt rekord!?

http://Björklund

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 november 2012 18:35

Det är verkligen lovande att det pekar uppåt för SD, även om vissa här i kommentaren kanske har lite för stora förhoppningar.

Det som är viktigt för SD nu är att profiliera sig aningen mer i vissa frågor, inte så att ni är overksamma där, det vet jag, men framför allt nå ut till gemene man om detta. Stora frågor är givetvis jobben, satsningar på forskning och uppfinningar, bostadsbristen, satsningar på utbyggnaden av infrastrukturen, energipolitiken och försvaret/värnplikten.

Jag är orolig för två saker.

Bland annat att det skall bli svårt att fylla upp men duktiga och pålitliga förtrondemän såväl i riksdag som i kommun. Det är alltid svårt i ett litet parti som växer, då kommer lätt en del olämpliga med. Vi vill inte se tomma stolar eller politiska vildar om det kan undvikas.

Jag oroar mig också för att andra partier i sista minuten skall gå ut med löften om att minska invandringen för att desperat försöka få tillbaka röster för att sedan glömma bort den "hårdare" invandringspolitiken. En specialitet från Folkpartiet som har använts i de senaste tre valen. Då gäller det att ifrågasätta deras löften å det hårdaste, vi har inte råd med låta den rådande invandringspolitiken fortsätta.

 
Ingen bild

Magentan

12 november 2012 18:39

Härligt resultat från United Minds! Men jag är mycket spänd på resultatet av SCB:s "STORA" väljarundersökning som bör komma inom de närmaste dagarna.

SCB:s "STORA" undersökning, som kommer ut två gånger per år, är en simpel telefonundersökning som ger de sedvanligt låga telefon-siffrorna för SD. Därför är SCB:s undersökning givetvis oerhört uppskattad av våra massmedier. Det senaste SCB-resultatet kom i maj månad och hade endast 5,4% för SD.

Våra massmedier basunerar varje gång ut SCB:s undersökning som den största och mest trovärdiga av alla väljarundersökningar och hänvisar då till SCB:s så kallade "stora" underlag.

SCB:s "STORA" UNDERLAG SVAJAR EMELLERTID BETYDLIGT:
För maj-undersökningen hade SCB valt ut över 9 000 personer som skulle svara på telefonundersökningen, men 17,5% av dessa personer gick inte alls att få tag på av olika anledning och HELA 22% VILLE INTE SVARA PÅ FRÅGORNA (varav 4% tydligen uppgav sjukdom som skäl för de uteblivna svaren).

SCB missade alltså svar från sammanlagt nära hälften (ca 40% ) av de tilltänkta intervjuoffren! Kan man kalla det för en tillförlitlig undersökning när antalet "osäkra väljare" är 40%?

http://www.scb.se/Pages/PressRelease____336049.aspx

 
Ingen bild

Nalli

12 november 2012 18:52

SD. 11.2% Det glädjer mig verkligen extra mycket eftersom jag är en gammal FP.

Katarina Brännström (M)
“ Den här verkligheten var jag inte medveten om, att den blivit så tuff. “
Katarina Brännström (M) det är inte bara Du som är omedveten om verkligheten i 7-klövern, det är även de flesta journalister i PK-median.

 
Ingen bild

Magentan

12 november 2012 19:02

@ Da Capo
Tack för tipset. Det var intressant att lyssna på Bill Whittle. Mycket av det han säger är så som jag själv tänker. Men den där idén han presenterar om ett parallellt "cybersamhälle" tror jag inte riktigt på. Han pratar om att det är okej att betala skatt till samhällsfunktioner som man inte tänker använda fullt ut, då de flesta ska ersättas med egna parallella sådana (som då skulle vara av högre klass och mer ambitiösa). Det kan väl vara okej, men det är ju inte bara pengar man måste "offra" i så fall, utan även tid, och dygnet har ju inte mer än 24 timmar.

Låter som en orealistisk önskedröm för mig, men antagligen en trösterik önskedröm för alla de hängivna och i dessa dagar oerhört besvikna republikaner som hade hoppats på seger för Mitt Romney. Dessa är tydligen nu lika oroliga för "sitt Amerika" med Obama vid rodret, som vi är för vårt Sverige.
http://www.youtube.com/watch?v=s02SypCcYIc&feature=youtu.be

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 november 2012 19:04

Nissolf : Har du sett dom har en Jimmy Åkesson i Norge också

 
Ingen bild

Magentan

12 november 2012 19:13

@ Magnus S
(Lite O/T)
Tack för de snälla orden i din kommentar i lördags. Där lovade du också komma med ett inlägg om svartsoppa, pitepalt, blodpalt och kroppkakor. Sån't gillar jag, så jag väntar på det - eller har jag missat det?

 
Ingen bild

fd moderat

12 november 2012 20:24

Mediaetablisemanget, Expo och sjuklövern håller på att laddar bössan just nu. Vänta bara. Snart kommer rejäl moteld. De kommer aldrig att släppa ifrån sig makt och inflytande frivilligt till SD.

Men helt klart är de skärrade just nu. Proppen är snart ur. Att säga att man tänker rösta på SD eller är medlem är fortfarande farligt i dagens Sverige. Den som arbetar på en myndighet eller departement bränner garanterat sina framtida befodringsmöjligheter om det kommer fram att denne håller på SD. Den åklagare eller Polis som yppar att denne håller på SD lever farligt - än så länge. Men detta håller på att ändras även om det kommer ta tid.

 
Ingen bild

Medborgaren

12 november 2012 20:37

Även i Dalarnas Tidning skriver man om SDs välförtjänta framgång!
Kolla på dt.se

 
Ingen bild

Skånepåg

12 november 2012 21:16

@ fd moderat

"Mediaetablisemanget, Expo och sjuklövern håller på att laddar bössan just nu."

Precis vad jag varnat för tidigare i dag. Är rädd att tongångarna från en del håll kommer att bli värre än som det stundtals var i den amerikanska presidentvalsdebatten. Låter kanske överdrivet, men har mina misstankar efter vad jag snappat upp under dagen från vissa håll.

 
Ingen bild

Mörkad väljar opinion

12 november 2012 21:45

Ni SVD läsare betänk att Aftonbladet och SVD sitter i samma båt,men dom har precis som övrig media inte heller publicerat mätningen.
Prenumerera på SVD och ni söder Helin och hans vänsterextrema lögnblaska.


Samtidigt kan man konstatera hur plågsamt lite eget material som framför allt Schibsted/SvD producerar online. Det mesta är återpublicerat från TT, men i rättvisans namn så ägs faktiskt TT av Schibsted/Aftonbladet. Journalisterna hos TT är dock alltid anonyma, så vilka som gömmer sig bakom den nyhetsbyrån är skrivet i stjärnorna.

http://cornucopia.cornubot.se/2012/06/journalistkartan-schibstedsvdaftonblade.html

 
Ingen bild

alf

12 november 2012 22:23

Massavhopp från SD men ingen massinvandring till Sverige.
Hur många hundratusen har hoppat av från SD?
Det är klart, allting är ju relativt.

http://interasistmen.se/uteslutningar-avhopp/massavhoppen-fortsatter/

 
Ingen bild

OT

12 november 2012 22:23

@Skånepåg & fd moderat: "Mediaetablisemanget, Expo och sjuklövern håller på att laddar bössan just nu."

Från och med nu är massan av väljare vakna och den vakna massan kan instinktivt "lukta" sig till oegentligheter, det är därför demokratin fungerar i genomsnitt.

Så alla bössor som mediaetablisemanget, Expo och sjuklövern håller på att laddar, riskerar pipsprängning, då både utrustningen, underhållet och ammunitionen är undermålig.

Svensk historia skapas just nu; Och om förra valet var spännande som en thriller, så kommer valet 2014 bli som en mardröm för mediaetablisemanget, Expo och sjuklövern.

För övrigt anser jag att ansvariga politiker skall få leva resten av sitt liv i det "paradis" de skapat, för det är dom väl värda.

 
Ingen bild

Essendon

12 november 2012 22:27

Angående TT så har Thoralf tidigare redogjort om ägarstrukturen
i denna suspekta organisation:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html

 
Ingen bild

Medborgaren

12 november 2012 22:33

Hur kan slaskpressen få mängder med miljoner i presstöd när man undanhåller sanningen för vanligt folk?
Minimikravet för att erhålla stöd från oss skattebetalare borde väl vara att tidningen tillhandahåller objektiv nyhetsrapportering!
Gör man inte det ryker omedelbart skattebetalarnas stöd, anser jag..............
Det är ju skrämmande hur illa SD behandlas av dessa rödvinskaffelattesöderjournalister!

 
Ingen bild

Magnus S

12 november 2012 23:38

Ne, Magentan du har inte missat det.:) Får se när det kommer. Det kändes mer angeläget då än nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se