thoralf

Direktlänk till inlägg 14 november 2012

DAGEN FÖRSTÖRD

Av Thoralf Alfsson - 14 november 2012 11:44

Vissa dagar hade man helst hoppat över. Idag är en sådan dag.


Väldigt många olika känslor idag och då är det bäst att vila på tangenterna! 


UPPDATERING!


Idag vill alla journalister och speciellt de lokala prata med mig, även de som aldrig annars hör av sig för att jag sitter på "östgötabänken". Idag är det visst inte viktigt längre!


Idag sköter för övrigt vår pressavdelning kontakterna med media.


Anders Blank på Barometern avböjde jag av delvis andra orsaker, vilket du kan läsa om här.


Kunde inte Expressen även visa detta klipp för sina läsare så att de förstår vad Erik Almqvist varit utsatt för som företrädare för SD och för att nyansera lite av sin nyhetsrapportering.

Är det normalt funtade människor vi kan höra och se, som respekterar demokrati och yttrandefrihet. Men när det är vänsterfolket som agerar mobb tystas allting ner.Eller detta klipp!


 
 
Ingen bild

Magentan

14 november 2012 12:26

Ja, att tänka efter före är ju aldrig fel. Men det är också ganska skönt att få skriva av sig, så kommentarsfältet blir nog inte tomt.

 
Ingen bild

Blatte-lover

14 november 2012 12:28

Ljuger man inför hela svenska folket så ska man få sitt straff. Nu väntar vi bara på att rikslallaren Ekeroth också försvinner ner i mörkret.

 
Ingen bild

Ola

14 november 2012 12:33

Jävla SVT som lyckades sabba halva Åkessons presskonferens med tekniskt avbrott. Tråkig händelse för SD detta, snabbt agerat av partiledningen.

 
Ingen bild

Tony

14 november 2012 12:36

Håller med dig Thoralf ..trist dag..

 
Ingen bild

Christian

14 november 2012 12:40

Så jävla dystert... Fan också! "Där vin går in går vettet ut" heter det ju och det gäller ju även för Almqvist m flera... SHIT!

 
Ingen bild

Arvid

14 november 2012 12:56

@Skånepåg

Primperan 10 mg 3 ggr/dag så slipper du att spy - hoppas du inte har ngn hjärtåkomma.
Men sånt här vet du ju själv.

 
Ingen bild

Vem släppte filmen?

14 november 2012 13:02

Nu väntar vi bara på att Ekeroths försvinner så blir det här bra.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

14 november 2012 13:03

Det jag har sett av klippet kunde jag bara höra att han kallade Anna för "lilla hora". Inte bra eller lämpligt alls.

Jag tror inte det är bra att gå på nattklubbar och den här typen av lokaler om man är förtroendevald eller offentlig person. Speciellt då man som SD-are tycks reta upp visst folk, man har inget att vinna på den här typen av konfrontationer. Det är som i talesättet: Brottas man med svin så blir man skitig men grisen gillar det.

 
Ingen bild

Hacke

14 november 2012 13:03

Förstår dina känslor Thoralf men om jag känner dig rätt lägger du in ytterligare en växel när du fått perspektiv på denna trista incident och tillfälliga hack i den annars så succeartade utvecklingen.
Detta gamla lik till scoop lär rädda pk-etablissemanget för stunden men snart dyker den vardagliga politiska verklighen in med full kraft och kräver uppmärksamhet vare sig etablissemanget vill det eller ej. Invandringshaveriet ligger som ett öppet sår som varken riks- eller kommunpolitiker kan blunda för längre. Det är där kampen kommer att bli avgörande - knappast ett förfluget ord (om än förståeligt) från någon kämpe ur folkrörelsen.

 
Ingen bild

Pelle

14 november 2012 13:07

Just när det sker känns det tungt. Det viktiga är dock hur man agerar från ledningens sida. SD är redan hårt bevakade, så det är förvånande att ett sådant klipp dyker upp helt plötsligt.

Drabbar det SD så drabbar det Sverige och svenskarna. Åkesson framstår alltmer som en statsministerkandidat i mina ögon. Förmodligen finns det mer som kommer de närmsta dagarna. Media brukar ju ha flera saker så det blir en följetong.

Tittar vi historiskt, så brukar inte enskilda händelser sätta spår i opinionen. Men osvuret är bäst och det känns riktigt tungt, för det kommer just då SD öppnar upp att ta klivet in på stora arenan.

Jag tror dock det också blir så, möjligen med lite fördröjning.
 
Ingen bild

Irene

14 november 2012 13:09

Ja idag firas det hos våra belackare men det blir en pyrrhusseger.De kan fortsätta rota i gamla arkiv inget får mig att ändra inställning.En gång Sverigedemokrat - alltid Sverigedemokrat!

 
Ingen bild

MA

14 november 2012 13:18

"Idag vilar jag på tangenterna..." jaja...
http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/nar-rasister-utesluter-rasister/

 
Ingen bild

Ken

14 november 2012 13:18

Tja....allt skall sättas in i sitt rätta perspektiv och vem har inte gjort bort sig i fyllan och villan och sagt och gjort olämpliga saker. Men gjort är gjort och det är bara att gå vidare och lära av misstagen, skulle gärna sett att partiledningen skulle stått bakom Erik som jag alltid uppfattat som en reko kille som kan prata för sig, mao en tillgång till partiet, men som ofta förr böjer sig Åkesson och gänget för hela vänstermedia i sin iver till "damaged" kontroll. Såg en stund på presskonferensen och tyckte Erik skötte det med bravur och det mest tragiska är uppslutningen här jämfört med när han stod där med er budget. Säger det mesta som behöver sägas i detta numera sorgliga land.

 
Ingen bild

Magentan

14 november 2012 13:20

Irene skrev: "En gång Sverigedemokrat - alltid Sverigedemokrat!"

Samma här. Har man väl fått upp ögonen för 7-klöverns och mediernas vansinniga ansträngningar att sänka Sverige, så finns det inget annat parti än SD.

 
Ingen bild

s-e karlsson

14 november 2012 13:21

Nu jublar puzzel -Heinz Strömer i Högsby i högan sky , men han ska nog inte ta ut segern i förskott , det har aldrig varit bra !

 
Ingen bild

Systemfel

14 november 2012 13:21

Hur har slaskpressen fått tag i det här klippet?? Finns det en mullvad inne i Sd:s kärna?

 
Ingen bild

Magentan

14 november 2012 13:23

@ Ken
"... det mest tragiska är uppslutningen här jämfört med när han stod där med er budget. Säger det mesta som behöver sägas i detta numera sorgliga land."

Exakt vad jag tänkte på också, även när Jimmie var där. Så välfyllt har pressrummet aldrig varit förut!

 
Ingen bild

Jämställd SD-väljare

14 november 2012 13:24

Inget ont utan att något gott kommer ur det.
Jimmie Åkesson har på ett kraftfullt sätt visat att oavsett position i partiet så är det nolltolerans som gäller.
Dock bör även snillet som höll i kameran och som då är direkt/indirekt skyldig till detta klavertramp ifrågasättas.

Gör något positivt av situationen och bryt upp gubbväldet,lansera några kvinnor till någon av de toppositioner som nu kommer att behövas nytillsättas.

Mats B

 
Ingen bild

OH

14 november 2012 13:25

Om jag inte minns fel förekom det rasistiska uttalanden i en moderat valstuga i Kristianstad.Vilka uteslöts?
Vi får aldrig glömma eller förtiga socialisternas och kommunisternas mördande och terrorvälde i östeuropa,Sovjet m.fl länder. Vi har baltutlämningen.Börja gräv efter dynga hos alla politiska motståndare.Om man jämför dessa bråk mot Transportfackets beslut att alla som säger sig stödja SD skall uteslutas ur facket är detta bråk en skitsak. Fackets agerande är däremot både rasistiskt och odemokratiskt.

 
Ingen bild

Bertil

14 november 2012 13:29

Nog för att det är hårda ord men så här ser det ut numera i samhället. Det gör det visserligen inte okej men om detta renderar uppsägning förväntar jag mig att samhället också tar krafttag mot detta hårdare språkbruk som lett till en jargong där babbe, svennedjävul är vanligt!

@OH
Vänsterpartist i Norrbotten twittrade om att moderater förtjänade att skjutas, sitter mig veterligen fortfarande kvar som kommunalpolitiker. Det gör det inte okej för SD eller andra men helt klart är Fru Justicias vågskålar i obalans.

 
Ingen bild

Anna

14 november 2012 13:29

Någon som sätter detta "scoop" i samband med SD.s höga opinionssiffror och det faktum att SD-hataren Reinfeldt besökte Schibstedt ett par dagar efter?
Hur mycket ligger FR bakom med ev. uppmaningar till media att gräva fram något som kan skada hans värsta motståndare?

I vilket fall, mycket märkligt sammanträffande.

 
Ingen bild

Kalle

14 november 2012 13:44

Petzäll var en lysande talare i Riksdagen och han försvann tragiskt nog.
Erik Almqvist beträdde ofta riksdagens talarstol och spåddes en lysande framtid. Han försvinner också nu. Han använde ordet hora som alla invandrare använder till nästa alla tjejer. Ordet Hora används på alla skolgårdar.

Nu har man börjat jaga Kent Ekeroths skalp i media och vädrar hans avgång på sikt. Ekeroth brukar också tala i Riksdagens frågestund ibland.

Snart är det endast Jimmie Åkesson kvar i SD om det skall hålla på i den här takten.

Många SD:are i olika kommunfullmäktige vågar INTE ha några åsikter on någonting av risk för att bli uteslutna.

Erik Almqist, stanna kvar i riksdagen, som politisk vilde, och ställ mycket svåra frågor till sjuklöver. Nu kan du göra det. Media kan jaga dig hur mycket som helst utan att de kan göra något. Du kan från och med nu uttala dig hur du vill.

Du har fått en frihet jag hoppas att du kommer att förvalta väl.

 
Ingen bild

Maja

14 november 2012 13:46

Jag såg den här kommentarer på Flashback.

"Stigmatiseringen av Erik Almqvist är en storm i ett vattenglas. Idag kastade Jimmie Åkesson ut Erik Almqvist till vargarna utan att ens visa uppskattning för det storartade arbete som Erik har gjort för SD under åren..

Jimmie Åkesson har en lång historia av politisk korrekthet och extremliberalism bakom sig och har flera gånget talat sig varm för invandring, av såväl asylsökande som muslimer och andra människor från avlägsna kulturer. För någon månad sedan gick Jimmie Åkesson ut med ett hastigt skrivet brev till alla förtroendevalda där han avsåg att jaga ut alla ”rasister” och alla som uttryckte sig ”olämpligt” ur partiet. Kritiken mot brevet var stor, inte minst eftersom flera personer har uteslutits ur partiet på mycket lösa och tvivelaktiga grunder. Så när Mattias From tvingades lämna partiet blev många både utanför och innanför partiet upprörda. From hade inte brutit mot partilinjen och inte heller sagt något oanständigt. Det har hänt att enstaka personer inom SD har uttryckt sig olämpligt och det är inget konstigt, alla människor gör det ibland. Ett ogenomtänkt uttalande eller något dumt som har sagts har de flesta människor egen erfarenhet av. Även politiker måste kunna gå vidare efter ogenomtänkta uttalanden. Jimmie Åkesson har uppenbarligen gått vidare efter mängder av olämpliga uttalanden. Inom sjuklövern säger folk ofta massa dumheter och det leder sällan till repressalier. Bästa exemplet finns att hämta inom vänstern där folk kan säga vad som helst eller exempelvis kasta sten mot politiska motståndare och ändå få fortsatt förtroende av sitt parti.

När det gäller fallet Erik Almqvist så hade man kunna lösa den här händelsen på ett mycket bättre sätt. Jimmie Åkesson tvingades in i en återvändsgränd eftersom han själv drivit kampanj mot ”rasism” där ”nolltolerans” var målet. Om partiet redan från början hade valt att ge människor som sagt dumheter en andra eller tredje chans så hade man kunnat lösa Erik Almqvists problem annorlunda.

Erik kunde själv ha kallat till presskonferens och sagt att han var packad och sade en del dumheter en kväll, att han ångrar det och att ”vi nu vänder blad” och går vidare. På grund av SD:s aggressiva linje om ”olämplighet” tvingades nu Erik schavottera istället för att bara be om ursäkt och gå vidare. Nu förlorar SD också en av sina mest populära politiker.

Erik Almqvist är en mycket bra person och det finns all anledning att ge honom moraliskt stöd. Han berättade idag också lite kort om de svårigheter och den utsatthet han varit föremål för med hot, våld och avsked från arbeten, något som inte de de Sverigehatande journalisterna på dagens presskonferens ville lyssna på. Men vi är många som har full förståelse för hur en företroendevald politiker i SD kan ha det och tycker synd om den genomsympatiske Erik Almqvist

När man tittar lite på hur nationella partier i andra länder har hanterat liknande situationer så finns det många exempel på att de ”vänder bland och går vidare”. Man ska inte gräva ned sig i sådana här saker utan istället visa styrka och gå framåt.

Åkessons presskonferens var ett tecken på eftergivenhet och svaghet, något ett nationellt parti inte ska uppvisa. Erik Almqvists presskonferens var en följd av Åkessons kampanj mot ”nolltolerans” mot olämpliga uttalanden och nu slår det tillbaka mot partiledningen. Med en mer tolerant attityd mot enstaka olämpliga uttalanden så hade det här kunna blåsa förbi och kanske istället stärkt SD. Politisk svaghet ser aldrig bra ut.

Det mest allvarliga är trots allt hur Expressen kunde komma över filmen. Att det finns någon i den absoluta partitoppen eller bland riksdagsmännen i SD som lämnat filmen till Expressen verkar vara ganska klart. Jag hoppas att Erik fortsätter med politik på något sätt och fortsätter att vara den förtroendeingivande person han alltid har varit, trots detta lilla missöde. "

 
Ingen bild

Hulda

14 november 2012 14:02

Detta har säkert legat i någon byrålåda på Expressen, i väntan på den dagen SD får "för stort" väljarstöd.
Men denna händelse och vad mer fult som media har i andra byrålådor, förändrar ingenting.
Invandringen fortsätter på samma sätt som igår och alla andra dagar innan gårdagen. De gigantiska problemen avstannar inte idag och för all framtid pga. denna händelse.

Kommunerna går på sina knän och senast igår såg vi ett tecken på att nu är det NOG.

Väl medveten om att alla poitiska journalister i Sverige nu läser denna blogg: Ni kan inte varken stoppa eller bromsa SD.
Den stenen är i rullning och den stoppar inte, även om någon från SD-toppen råkar säga vad de flesta Svenskar tycker. Speciellt inte om man blivit utsatt för "mångkulturen"....
Detta fula påhopp bara retar och sporrar oss och Expressen kommer snart att få minska sin personal....

 
Ingen bild

Simma lugnt,SD påverkar

14 november 2012 14:09

Forskare: Inga stora effekter för SD

Göteborg. Att Erik Almqvist lämnar Sverigedemokraternas toppskikt efter rasistbråket sätter sannolikt inga långsiktiga spår i partiets väljarstöd, enligt statsvetaren Johan Martinsson.

Att förutsäga hur reaktionen hos väljarna kommer att bli efter Almqvists avgång är svårt, anser Martinsson som forskar om politiskt beteende och väljarbeteende vid Göteborgs universitet.

– Det är en väldigt svår fråga. Om han hade varit kvar hade det blivit mer uppmärksamhet men det är ingen okomplicerad fråga, säger han till TT.

Till exempel kan det väcka fortsatt debatt att Almqvist inte omedelbart lämnar sin riksdagsplats.

Men att krisen skulle påverka väljarstödet i någon hög grad tror Martinsson inte.

– Man måste komma ihåg att de flesta skandaler har inte så stor effekt på väljarnas partisympatier, det som är stort i medierna har liten effekt på väljarna. Effekterna är kortsiktiga och inte så stora som man tror.

Däremot kan motståndet från dem som redan tyckte illa om SD öka.

– Det vi kan vara säkra på är att de som redan tyckte illa om SD kommer antagligen att tycka ännu sämre om dem på grund av de uttalanden som kommit fram. Men de som redan sympatiserade med dem, frågan är om de påverkas alls. Jag tror det blir en liten negativ effekt eller ingen alls, förutom att de som redan innan tyckte illa om dem tycker ännu mindre om dem.
http://www.aftonlognen.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15775307.ab

 
Ingen bild

HM

14 november 2012 14:22

Nu är det ändå uppochnedvända världen. Här ringer lokalmedia och vill ha mina åsikter om vad en i partiledningen sagt på fyllan för över två år sedan. Jag fick tänka en stund.
Så när nästa ringde svarade jag att han själv nu uttryckt att det var ett helt olämpligt uppträdande och olämpligt språk han använt. Jag hade inga kommentarer.
Nu spekuleras det över vem i Sd som läckt ut filmmaterialet och det kan givetvis vara en förklaring. En annan skulle vara att man hackat (heter det så då?) tex Ekeroths mobil från tex Expos sida och på det viset kommit över filmen. Den senare förklaringen är allt bra mycket trevligare för en sverigevän.

 
Ingen bild

Lassekolja

14 november 2012 14:31

En mycket mycket dyster dag. Beklagar verkligen att en så duktig SD-kraft/-tillgång "faller på eget grepp", verkligen tråkigt!

Jag frågar mig; om Kent Ekeroth filmade, hur har då Excessen kommit över den? Har E. gått lagligt tillväga?

Nu inväntar och hoppas vi på SCB´s opinionssiffror i början av december!

Ett försök att denna sorgliga historia lite positivt är att denna film inte dyker upp mitt i kommande valrörelse och om den gör det utgör den åtminstone ingen sensation. SD´s stigande opinionskurva blev tydligen för mycket för att Excessen skulle kunna hålla sig till mitt i valrörelsen!?

Mycket motvilligt anser jag att Jimmie Åkesson handlade snabbt och korrekt. Jimmies agerande är ett uttryck för styrka, inte svaghet, som någon här ovan uttryckte det!

 
Ingen bild

Undrande

14 november 2012 14:32

Kom igen Thoralf, detta var ju väntat.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 14:35

O.T
Om nu "blatte" anses som ett negativt värdeladdat ord, varför kan det då förekomma att i vissa invandrarkretsar anses det som praktiskt taget rumsrent att använda ord som svennehora och djävla svenne. Enligt mina avlägsna släktingar i "ett storstadsoråde" hörs detta dagligdags i olika situationer i deras skolor.
Man kan ju även undra hur kan det då komma sig att det finns ett företag som kallar sig för Blatteförmedlingen med hemsida och allt och är inget som massmedia bryr sig om? Mycket märkligt minst sagt och tydligen skillnad på folk och folk!

http://blatteformedlingen.se/

@ Maja
Delar helt din uppfattning även om, som jag skrivit tidigare, Åkesson gjorde att gott intryck. Men efter att ha läst och tänkt igenom vad du skriver och min egen tidigare reaktion på Åkessons onödigt hårda brev, är det nog dags att han lugnar ner sig och att även han inser sina begränsningar. Sverigedemokraterna har helt enkelt inte råd att förlora flera Petzäll och Almqvist.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 14:38

Rättelse av Onsdag 14 nov 14:35: "Av Petzälls och Almqvists kaliber"

 
Svensson

Svensson

14 november 2012 14:52

Dessa ords sägs på gator över hela Sverige dagligen. Det är det klimat Sverige har fått av den här regeringens politik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

14 november 2012 14:57

När Palme mördades så ställde sig en massa moderater som var på ett hotell i Frankrike och jublade. Hur många av dessa har i dag ledande positioner inom M idag??????. ( enligt vissa var det upp till 100 M som jublade ).

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

14 november 2012 15:05

Ju mer drevet går efter SD ju starkare blir min övertygelse om att SD är enda alternativet i riksdagen. Detta var så väntat att det hela är skrattretande! De nyttiga idioter i media är väldigt förutsägbara..vem bryr sig om ett fylletjafs!
Almqvist..kom igen..en höna av en fjäder eller hur det nu var :)

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 15:06

@ Lars Rosén SD Kalmar

Samma hände på ett välkänt inneställe vid Stureplan.

 
Ingen bild

s-e karlsson

14 november 2012 15:16

Jo,jo sa finn finka tuppen jag lider med Erik Almqvist , när jag valsade runt i media så blev jag kallad för allt möjligt fult ,vad ska Almqvist kallas tro ? Mina uttalanden gjorde att jag inte är välkommen som stödmedlem ens , hur ska då Almqvist bli behandlad ?
Vi är nog båda ute i kylan ! S-E K.

 
Ingen bild

Carpe Diem

14 november 2012 15:18

En liten påminnelse om vad andra partier åstadkommit, hämtat från Wikipedia för balansens skull:
Valstugereportaget var ett omdiskuterat inslag som sändes i Sveriges televisions samhällsgranskande program Uppdrag granskning fyra dagar före riksdagsvalet 2002. I programmet lyckades journalisterna Jan Josefsson och Lars-Göran Svensson, med hjälp av dold kamera och frågor om invandringen, få företrädare för olika partier, främst Moderaterna att i olika valstugor ge uttryck för åsikter som reportaget tolkade som rasistiska.

Endast två politiker i reportaget försökte bemöta de rasistiska åsikter som reportern med den dolda kameran uttryckte. Dessa var Lars-Ebbe Pettersson (s) och Lennart Brunander (c).

Reportrarna besökte över 50 valstugor i 30 kommuner[1]. Moderaterna kom att stå hårt i skottlinjen i inslaget: enligt reportrarna hade samtliga 17 moderata politiker som tillfrågades starka åsikter om en mer restriktiv flyktingpolitik och var därmed i särklass överrepresenterade....

----

Tidigare M-ledaren Gösta Bohman kommenterade segregationen i Sydafrika efter ett besök:
"Man måste betänka att de inte behöver ha så dyra bostäder. I soliga länder kan man leva i plåtskjul och plocka bananer på träden"

 
Ingen bild

SD påverkar

14 november 2012 15:20

Det negativa kontra verkligheten.
Att invandringen från Mena och Somalia knäcker den påstådda verklighet att och invandringen berikar.
Alla vid sina sinnes sunda bruk som bryr sig.

 
Ingen bild

helkoll

14 november 2012 15:28

Att ingen tar upp turken Ismails påhopp på SD i (s)(v)t innan valet som provocerande är otroligt. Det fick han betalt för! Av licensbetalarna.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

14 november 2012 15:30

S-E Karlsson. Ute i kylan - det är många som skulle vilja bjuda dig på en kopp kaffe inne i värmen. Känner folk i både slott och koja inåt skogarna och du ska veta att det finns många som vill bjuda dig på en kopp kaffe. Ha det bra. Lasse.

 
Ingen bild

Stefan A.

14 november 2012 15:37

Bara att vänta på vad svt och tv 4 lyckats snickra ihop till kvällen, gissar på att minst halva programtiden kommer att handla om denna lilla storm i ett vattenglas. Tyckte synd om Almqvist som tvingades svara på alla dessa idiotfrågor från sk. journalister, expressenfjantens röst hördes mest hela tiden med den ena frågan dummare än den andra.

 
Ingen bild

Arnsrike

14 november 2012 15:45

En faller, det kommer flera åter! Detta är bara början, nu vädrar drevet fler byten, även denna storm kommer sanningen att reda ut!

 
Ingen bild

s-e karlsson

14 november 2012 15:54

Herre Gud, Lasse nu blev jag faktiskt så tårögd att jag skriver fel hela tiden ,hoppas Erik också får såna värmande ord det behöver han nog mycket av ! Tack för din värmande omtanke ! Ha det bra du också !
Mvh Sven-Erik .

 
Ingen bild

Svea

14 november 2012 16:03

Men för i alla glödheta.

Åkesson du kan ju inte bara vika ned dig hela tiden det är som att kasta årorna överbord bara för att brisen hållit seglen lite utsträckta,betänk att det kommer dagar som brisen mojnar ska du då bara ligga där själv och blåsa på seglen?
Näe reva nu seglen och plocka upp årorna ur vattnet så ska du se att du har en besättning som klarar av att ro SVEA över dessa smågrynnor!

 
Ingen bild

fbi

14 november 2012 16:08

Som en del har skrivit så reagerar jag mest på hur i hel..te en reporter från Expressen kom över denna film.Ni behöver tydligen en säkerhets ansvarig inom partiet som städar och kontrollerar sådana saker.Ni borde veta bättre och absolut hålla rent när hela tidnings Sverige jagar er faktiskt lite dåligt.Situationen i sig är inte så märkvärdig tycker jag ganska mänsklig reaktion i mitt tycke men otroligt klantigt och tragiskt.

 
Ingen bild

OH

14 november 2012 16:14

Detta är egentligen ett bevis för att SD:s politik är bäst för Sverige.Det är tragiskt och beklagligt att 7 riksdagspartier ej längre har någon politik för svenska folket.Vänd blad, gå vidare , en majoritet av svenska folket stöder SD:s politik.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 november 2012 16:24

Har SCB börjat samla in opinionssiffror för presentation början av december?
Eller har man skjutit upp insamlingen i väntan på Expressens "avslöjande"?
11,2 procent måste sticka i ögonen på vissa.

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

14 november 2012 16:40

Snus är snus och strunt är strunt om så än i polisiära promemorior" Var det inte så en känd politiker stod i riksdagen och ljög för att mörka i bordellhärvan? Det måste väl anses mycket mera kvinnofientligt att utnyttja de som bedriver prostitution än att slänga ur sig några klandervärdiga ord i hastigt mod. Slaskmedia måste ha haft det mycket jobbigt för att hitta något att negativt rikta mot Sd. Att de tvingats gå mera än två år tillbaka i tiden för att hitta något talar för att Sd är ett parti med goda anor. Iallafall bättre än de flesta andra partier som hela tiden strävar efter att föra Sverige ner i avgrunden. Det kan man kalla landsförräderi. Nu vänder vi blad och kämpar vidare för att rädda Sverige.

 
Ingen bild

Lotta

14 november 2012 17:07

Oerhört tråkigt att läsa om att Erik Almqvist tvingats avgå. Jag tycker det hela fått helt sjuka proportioner. Händelsen inträffade för över 2 år sedan. Enligt honom själv, hörde jag på presskonferensen mådde han inte så bra vid tidpunkten efter hot och hembesök. Klart att det var olämpligt att uttrycka dig som han gjorde men jag kan med tanke på ovanstående förstå att de sades. Nolltolerans är bra men jag inbillade mig att den gällde från brevets utskickande, inte retroaktivt. Man måste se efter hur mycket bra Erik Almqvist gjort för SD och att han trots ett litet snedsteg för två år sedan är en mycket kompetent och duktig politiker. Avbön hade gott och väl räckt tycker jag. Det som är mer allvarligt, det har jag skrivit flera gånger tidigare är att någon inom SD läcker till pk-media. Jag menar inte att händelsen skulle förtigas men en läcka inom ett parti som SD till pk-media som ser som sin största uppgift att smutskasta SD är oacceptabelt. Hitta läckan snarast.

 
Ingen bild

charlotten

14 november 2012 17:16

Det här hände när Erik Almqvist var med i SDU, SD var inte invalda och således satt ej EA i riskdagen. Allt ståhej och drev pga att SD nått 11,2% i senaste mätningen. Det säger mer om svensk politiserad media än om en enskild SD-företrädare det.
Jimmy skulle låtit honom sitta kvar och inte ge vika för drevet.
Är besviken, men antar att EA kommer tillbaka på något sätt, han är verkligen en tillgång för partiet!

 
Ingen bild

robban

14 november 2012 17:19

synd, att SD leds av en feg kärring svider, i själen att rösta på ett parti som tror att uppgången beror på nån påhittad nolltolerans när uppgången beror på att de övriga partierna uppvisar en orgie av idioti gång på gång. fy fan vem behöver fiender med sådana gummiryggade "vänner"?

 
Ingen bild

Mary

14 november 2012 17:20

Jag kommer att fortsatta att rosta pa Sverigedemokraterna, mitt val av parti kommer inte att andras.

Mycket trakigt att Erik Almqvist avgar, mycket begavad.

 
Ingen bild

Dille

14 november 2012 17:22

Expressen fortsätter att predika sitt lögnens evangelium. Nu är det KG Bergström som står i predikstolen – men det hakar upp sig.
Å ena sidan utmålar han en katastrof för SD på grund av Expressens fäaktiga kampanj. Å andra sidan säger han försiktigtvis att SD:s kärnväljare nog stannar kvar så att katastrofen liksom försvinner i en dimma.

Men var är skriverierna om att våra BARN dagligen tvingas att bli kallade för horor?
Var är protesterna?
Bara hos SD.

Det är det som är huvudsaken för så många svenskar.

 
Ingen bild

Thoralf A

14 november 2012 17:24

Lotta

Så förnuftigt och klokt du skriver! Det gäller i stort sätt allt du skriver Lotta. Jag önskar att du var en aktiv Sverigedemokrat med förtroendeuppdrag.

När det gäller läckan så är det tydligen väldigt få som haft tillgång till filmen och med uteslutningsmetoden så kommer partiet långt i sina slutsatser.

 
Ingen bild

s-e karlsson

14 november 2012 17:35

SD i mitt hjärta vad som än händer !

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

14 november 2012 17:35

Bonnierskartellen är mer intresserade av vad en SD:are sa i fyllan för drygt två år sedan, än den knarkhandel/opiumkrig som S&M är både inblandade i.

detopaverkadesinnet.blogspot.se/2012/11/sveriges-delaktighet-i-opiumkriget.html

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Ingen bild

Krister

14 november 2012 17:45

De som för litet över 20 år sedan, i SSU och ungkommunisterna, hyllade kommunistiska massmördare, vad har hänt dem? Är de utdöda som dinosaurierna eller sitter de möjligen i riksdagen?

 
Ingen bild

Åke

14 november 2012 17:48

...Jag förstår dig Thoralf...Tidigare idag var jag så ilsken så jag skrev följande mail till Lisa Rostlund på Aftonbladet, när jag först fick se eländet på nätet med hennes artikel, och så här skrev jag på 3 minuter:

Och så var Aftonbladet igång igen och letar en massa smörja bara för att SD har höga opinionssiffror???
Jag ska säga dig Lisa att för längre sedan, då jag växte upp i ett arbetarhem, så var det tradition att rösta på Sossarna, men ju äldre man blir desto mera ser man att Sossarna förlorat sin folksjäl!

Därför har ex.vis jag och många andra tröttnat på denna förbannade invandringspolitik rent ut sagt, som segregerar
landet, och för oss finns inget annat demokratiskt alternativ i den frågan än SD.

Om ni skulle ta och granska vad alla politiker nå´n gång kläckt ur sig privat eller så, så skulle Aftonbladet behöva trycka extraupplagor.Det här gör ni bara för att så mkt som möjligt misskreditera SD bara för att ni hatar SD. Men de flesta går inte på den taktiken, för samhällsproblemen finns, och det vore mycket bättre att du och dina gelikar ägnade sig åt att rapportera nyheter på ett objektivt och sakligt sätt som ni (hoppas jag ) är anställda och utbildade för att göra.

Vad Almqvist och gänget sagt o gjort innan valet är väl inte mkt att göra åt....Det är väl vad som sägs och görs nu som är det viktiga efter inträdet i Riksdagen. Dessutom....med dagens teknik så är det lätt att manipulera inspelningar både ljud och bildmässigt. Hur var det nu t.ex med Kungens besök och fotobevis på strippklubben osv??
Äkta eller ej ändrar dock inte inställningen till den misslyckade invandringspolitiken och mitt stöd till SD, för det är i grund och botten det ni journalister är ute efter att förstöra!!!

Åke
Västervik

Uppdatering:

Tydligen så är filmsekvensen äkta och dessutom så kan man undra vem som förmedlat filmen eller hur Expressen fått tag på filmen?
Sorgligt i vilket fall för en så duktig politiker som Erik, och en förlust för partiet, som media nu sitter och skålar åt!!!

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 18:07

@ Lotta
"Hitta läckan snarast."
Har ibland haft en känsla då jag läst David Bajs artiklar i Expressen, att någon form av insidesinformation finns med i bilden. Har ingen aning om vilka summor det kan röra sig om då någon eventuellt läcker känslig information i de här kretsarna. Men om det är tillräckligt höga belopp, kan nog en eller annan känna sig frestad. Det viktigaste är därför att snarast se över säkerhetsrutiner, stöldskydd, kontroll av all anställd personal o.s.v

"Avbön hade gott och väl räckt tycker jag."
Det tycker jag också och anser att man måste ge Almqvist, efter ett tag då det mesta är glömt och det inträffade fått rätt proportioner, en chans att komma tillbaka. Hoppas att man i bakgrunden tills dess utnyttjar hans utomordentliga kompetens på rätt sätt för partiets bästa."

@ Lotta
"Så förnuftigt och klokt du skriver! Det gäller i stort sätt allt du skriver Lotta."
Kloka ord av Thoralf, men nu får du passa dig om han vill visa dig sin nya 4-hjuling, man vet inte hur det slutar :-).

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 18:14

@ Thoralf

Missade att kommentera: "När det gäller läckan så är det tydligen väldigt få som haft tillgång till filmen och med uteslutningsmetoden så kommer partiet långt i sina slutsatser."

För säkerhets skull håller vi tummarna att detta leder fram till att man hittar den skyldige, eftersom detta är synnerligen viktigt att reda ut för det framtida partiarbetet. Hoppas dessutom att vi sympatisörer får åtminstone lite information om vad man kommer fram till.

 
Ingen bild

Berit

14 november 2012 18:25

Jag vill veta vem som gav Expressen filmen någon inom SD måste det ha varit och i så fall varför?
Läckan som finns inom SD måste snarast täppas igen.

 
Ingen bild

Thoralf A

14 november 2012 18:30

Skånepåg

När det gäller "läckan" är det mer eller mindre omöjligt att gardera sig för vem som kan läcka. Jag skulle säga att det är ett symtom på ett parti som har växtvärk. Där nya människor kommer in som sedan visar sig inte ha de kvaliteter som förväntas av dem och inte får förlängda uppdrag och då drabbas av något slags begär att ge igen.

Så kan det vara i vissa fall, i andra fall kan säkert pengar locka, ibland är det troligen en mix av båda.

Men det går aldrig gadera sig från läckor så länge vanliga dödliga människor är inblandade. Därför måste vi också leva efter den verkligheten och agera efter detta.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 november 2012 18:38

Skånepåg : När nästa person får sparken från SD så kommer källforskningsdebatten, fast det blir väl någon som inte hamnar på valbar plats till valet 2014 eller slutar pga av personliga skäl.

För övrigt var det bra att Blanken fick fikon i telefonluren äntligen

 
Ingen bild

Hasse L

14 november 2012 18:40

Vem höll i kameran och vem släppte bilderna till Expressen efter 2,5 år?

 
Ingen bild

Rättvis

14 november 2012 18:57

Kloka ord om Almqvists suspension har sagts. Håller helt med om att det inte är vettigt att sparka honom för evigt.

Det gäller ju en fyllegrej, en fyllegrej som ägde rum för flera år sedan.
Gudrun Schyman fick sitta kvar för motsvarande, d.v.s en fyllegrej, och ingen ifrågasatte detta.
Bara för att hon var kommunist så blev hon helt annorlunda behandlad.

Och som sagt, Almqvists grej är ju dessutom mer eller mindre preskriberad.
Det viktigaste för mig är ändå ansvaret till väljarna. SD:s ansvar till väljarna måste även innefatta att inte ge vika för tillfälliga opinionsvindar - kanske skapade av journalister med skumma motiv.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

14 november 2012 19:18

Kvinna/tjej knivskuren till döds av sin egen bror i Landskrona. Runt 100 stick, hugg etc. Hedersrelaterat. Nej. Sverige i tiden.

 
Ingen bild

Tony

14 november 2012 19:22

Tror att slutsumman av detta avslöjande blir
att Expressen förlorar så där en 30-40 tusen exemplar
vilket är väldigt positivt. Folk vet vad dessa båda
slasktrattar med hjälp av Expo går för. Men se till
att avlägsna den quisling som tydligen nästlat in sig
i Sd s innersta krets!

 
Ingen bild

Vaya con dios

14 november 2012 19:25

Ekeroth som filmade bör även ha Jimmies 47a i arslet så att vi slipper framtida Israel/Palestina konflikter på hemmaplan.
SD bör koncentrera sig om det som händer på hemmaplan.

 
Ingen bild

Hulda

14 november 2012 19:48

Vi ser idag hur media beter sig. Troligen firas detta på fredag em. med rödvin på speciellt Expressens röda redaktion.
Tyvärr innebär detta att misstänksamheten internt i SD-toppen ökar.

Vilket "smarthuvud" kunde läcka denna sorgliga film till media? Hur mycket pengar fick denne person?
Tyvärr kommer detta elände att fortsätta hela vägen fram till valet. Varje SD-politiker på riks-nivå kommer att ha minst en journalist snokande, troligen ända upp i r.....n.

Men vi väljare kommer inte att ge oss. I kommentatorfält, i samtal med bekanta och främlingar kommer vi att väcka alla inför de faror som en komplett vansinnig invandringspolitik innebär..

 
Ingen bild

Nalli

14 november 2012 19:58

Angående mutor.
Howard Robard Hughes Jr, sa att varje människa har ett pris.

 
Ingen bild

Calle

14 november 2012 20:25

Hoppas att det aer som det var i England, att en tidning hackade och avlyssnade telefoner.Samt att det uppdagas vem som gjort det och att konsekvenserna blir samma som i England. Kanske oensketaenkande, men annars finns en mullvad, en Judas som saelt partiet foer pengar och dae maeste han fram i ljuset.Tar han upp silverpenningarna till beskattning etc.etc
Detta maeste stoppas, annars finns det inte en graesrot som vaegar engagera sig offentligt.Sen maeste inte partiet vara politiskt korrekt, det finns redan saedana partier att roesta pae.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 20:41

@ Calle

"Detta maeste stoppas, annars finns det inte en graesrot som vaegar engagera sig offentligt."

Detta som du tar upp är oerhört viktigt, för att inte säga avgörande, för att någon skall våga engagera sig som aktiv i partiet eller rent av våga bli medlem. Vi vet vilka våldsamheter vissa av våra politiska motståndare är kapabla till, och med tanke på familj och vänner kommer säkert en hel del att tveka med hänsyn till det som nu skett om inte alla "korten kommer på bordet".

 
Ingen bild

Rättvis

14 november 2012 20:47

Ett gott skratt får Du garanterat om du går in på länken och lyssnar:
http://petterssonsblogg.se/

 
Ingen bild

charlotten

14 november 2012 20:51

Thoralf, ni måste visa hela svenska folket hur SD behandlas. Det är utmärkta youtubevideos du lagt ut. Detta ska ni tala om, detta borde Åkesson passat på att tala om i minst 10 minuter innan han gav EA sparken vid presskonferensen idag. SD kommer att få alla sympatier, för ingen normalt funtad människa tycker dessa gapande idioter gör rätt, man blir istället urförbannad.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 november 2012 21:02

En berömd Lorry sketch.

Allt skit försvinner. Visst tusan liknar han med sopkvasten någon "kändis", men kan inte just nu komma på namnet. Det liksom bara försvann!

http://www.youtube.com/watch?v=zSXTC5qhdkM

 
Ingen bild

Nissolf

14 november 2012 21:15

Åkesson har, och måste ha, en klippfast långsiktig strategi och då kan hans beslut ibland kännas konstiga mitt i stridens hetta. Jag litar på att han långsiktig har tagit rätt beslut också denna gången. Det kan bara framtiden visa.
Nu gäller det att inte bara ledningen men också hela riksdagsgruppen håller ihop och inte låter media få minsta lilla nys om något internt tjafs. (Är alla era rum avlyssningssäkra?)
Kunde Schyman komma tillbaka kan också Almqvist.
Annars får vi räkna med (fejkade eller ej) några minus i mätningarna framöver, men jag tror att siffrorna kommer tillbaka med vårsolen.
Min familjs röster är fortfarande säkra och jag tror det finns några på Getingen också.

 
Ingen bild

Lotta

14 november 2012 21:35

@Thoralf

Tackar för de vackra orden. Jag är nog ingen bra kandidat eftersom jag envis som synden och aldrig skulle kunna tygla mitt humör som ni ofta får göra.

Hittade denna på Snaphanen av Katinka Gladh som jag tycker är bra:

http://snaphanen.dk/2012/11/14/det-som-ar-for-lange-sedan-forbi/

 
Magnus S

Magnus S

14 november 2012 21:46

Den där lilla löjliga komikern som ingen skrattar åt fick vara med på fotbollsgalan och så igår kväll fick han vara med i Hubinette. Är det en tillfällighet att han får så mycket uppmärksamhet plötsligt? Faan vicken jävla dag. Vicken mardröm för Erik Almqvist. Ändå står han där på presskonferensen i mina ögon ståndaktig och svara på samma frågor tre gånger. Han har förlorat alla sina poster men sin stol tycker jag fasiken han kan få behålla. Detta var inte värre än "klappturksutalandet".

http://www.youtube.com/watch?v=ShSKgtGBbIs

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

14 november 2012 22:17

Läs nätet Aftonbladet: Vårdpeng efter etnicitet. OBS Inget aprilskämt. Det blir bara värre och värre i dethär landet.

 
Ingen bild

debatt.svt.se

14 november 2012 22:20

Debatt. Intern maktkamp bakom läckta filmen med Almqvist
http://debatt.svt.se/2012/11/14/intern-maktkamp-bakom-lackta-filmen-med-almqvist/ för 6 timmar sedan – ... från den yttersta högerkanten och inåt, mot mer städade korridorer. ... för sin mycket unkna människosyn, framför allt gentemot muslimer.
-----------

 
Ingen bild

Ken

14 november 2012 22:40

Undvek PK media för resten av dagen men antar att det var som om 3 världskriget brutit ut.... Film läcka och säger väl som i de flesta deckare.... Follow the money .... Partitopp, missbrukare och slutligen pestsmittad ..... Min gissning och tyvärr kan personen ifråga aldrig själv svara ! Sov gott

 
Ingen bild

Grön khmer

14 november 2012 22:52

Så trampar Miljöpartiet fel igen.

I ett förslag till hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting går Miljöpartiet alliansens ärenden och föreslår vårdpeng efter etnicitet.

Ja ni läste rätt.
http://www.aftonlognen.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article15776170.ab

 
Ingen bild

hans b

14 november 2012 22:52

Har nu sett på videon och maken till galna människor är svårt att ta till sig.
De skall med omedelbar verkan skiljas från partiet, punkt.
Hans B

 
Ingen bild

SM811

14 november 2012 22:56

Tack Thoralf för dina artiklar. När man ser hur AFA och de odemokratiska uppför sig och vad Erik får utstå är det ett under att han kan behärska sig. Jag kommer nu att ännu mer arbeta för att SD skall öka. Har nu delat ut SD Kuriren till c:a 500 hushåll. SD 2014

 
Ingen bild

Magnus S

14 november 2012 22:59

PK har julafton på twitter. Missade de vad Bo Frank i Växjö sa i går på tv. Kronoberg säger stop nu. Kronoberg är fullt. Han befarar vidare en socialbidragsbomb. Man kan ifrågasätta om vi fortsatt bör ha Världens mest generösa invandring. Man kan ifrågasätta om vi skall ha Världens mest generösa socialbidrag. Det tycker inte SD. Det tycker inte Erik därmed blir det gatlopp i massmedia.

 
Ingen bild

Ronny

14 november 2012 23:06

Här tycker jag att SD gör ett misstag, att ta bort Erik Almqvist. Åkesson talade om "vi har inte två måttstockar", vilket gör att man godkänner bl.a "svennehora" som är ett uttryck svenska flickor hör dagligen, från det "nya frälset". Vilket nu legitimeras! Att slänga ut Erik A för en framprovocerad fyllegrej, som hände för mer än 2 år sedan, gör att man går svensk slaskmedia till mötes. Erik Almqvist är en oerhörd tillgång för SD .

 
Ingen bild

Medborgaren

14 november 2012 23:07

Men varför sånt rabalder? Grabbarna använder ju bara lite nysvenska som de importerade pensionsräddarna begåvat oss med!
Själv är jag uppfostrad med ett betydligt trevligare språk men vi måste väl följa med i den galopperande utvecklingen i landet.
Detta kommer att gynna SD ännu mer, men det begriper ju tackolov inte rödvinsvänsterjournalisterna.
Vi vanliga väljare rycker bara på axlarna åt galenskapen och tackar Jimmie som hanterat detta på bästa sätt!
Alltså inget nytt under solen, vi tar o vänder blad...........

 
Ingen bild

Pär Green

14 november 2012 23:12

MP:s förslag gynnar Sverigedemokraterna

Så trampar Miljöpartiet fel igen.

I ett förslag till hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting går Miljöpartiet alliansens ärenden och föreslår vårdpeng efter etnicitet.

Ja ni läste rätt.


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article15776170.ab

 
Ingen bild

OT

14 november 2012 23:24

@Thoralf

Sitter bara och funderar på om inte ni 20 SD-riksdagsledamöter är de mest granskade riksdagsledamöterna i Sveriges historia.

Media är otroligt nitiska i sitt arbete mot er, vilket paradoxalt nog borgar för att väljarna kan vara övertygade om att alla SD-riksdagsledamöter håller en hög kvalite på de punkter väljarna anser viktiga.

Är övertygad om att Almqvist kommer kunna komma tillbaka stärkt och mer kunnig.

JÅ gjorde rätt i att inte ha dubbla måttstockar då det gäller Almqvist.

JÅ gjorde fel i att låta media stå för måttstockens standard då det gäller Almqvists uttalande.

Tänk på att svensk domstol och media dömer betydligt mildare när vanligt folk blir halvt ihjälslagna om förövaren är medlem av en av media omhuldad grupp.

 
Ingen bild

s29

14 november 2012 23:32

Ja alla sossar och miljömuppar: Nu sparkar och varslar man så mycket folk så det är väl dags att ta in HELA Somalia.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

14 november 2012 23:53

Hur lyckades man få tag i Anna? Som inte visste vilka det var hon hade pratat med och som har flyttat till sydamerika?

Nåja, det gör ju inte det sagda osagt. Erik Almqvist har jobbat hårt i partiet men det är dags att ta bort fokuset på honom för ett tag. Jag är helt övertygad om att han kommer att arbeta sig tillbaka till toppen och försöka gottgöra detta.

Men som jag skrev tidigare, med tanke på att måttstocken är olika lång hos media för SD gentemot övriga så får man tyvärr vara extra försiktig på alla sätt och vis. Håll huvudet kallt, ge dom inga gratisslag. Då återstår bara de taffliga och påhittade "scoopen" vi har sett under det gångna året vilka bara förlöjligar avsändaren snarare än svärtar ner måltavlan. Se bara MA´s inlägg. Arbetade förresten med en bra karl med det efternamnet en gång i tiden, de kan knappast vara släkt.

Var det förresten inte statsministerns egen son som inte för så länge sedan använde den här typen av uttryck eller liknande? Var kommer den värdegrunden ifrån? Han kanske skulle behöva rymma med cirkusen för att få andra perspektiv på tillvaron+

 
Ingen bild

Kalleman

14 november 2012 23:54

Ja du Toralf, det är inte populärt att vara Sverigedemokrat idag, men det kommer att ordna sig, PK-etablissemanget får allt svårare att försvara sin Svenskfientlighet.

Det kommer att bli värre ju närmare valet vi kommer, men vår seger blir ljuv för allt fler avslöjar sveket från de övriga partierna och deras hycklande mediakamrater!

 
Ingen bild

Morningstar

15 november 2012 00:31

För dom som vill stödja EA finns en nybildad grupp på FB. För övrigt anser jag att SD behöver en ny ledare. En mindre gummiryggad sådan och icke politiskt korrekt. En som inte böjer sig för PK's attacker.

 
Ingen bild

s-e karlsson

15 november 2012 06:32

Ju mer jag lyssnar och ser på videon om Erik Almqvist ju mer tycker jag att han blir provocerad , inte lätt att vara yr i mössan när folk är ute efter ens skalp !

 
Ingen bild

SD-kvinna

15 november 2012 09:11

Jag blir så otroligt förbannad när en del personer inte kan se vad sådana här omogna impulsiva killar, som bl a Ekeroth och Almqvist, ställer till med för Sverigedemokraterna. Det spelar ingen som helst roll vad någon eller flera andra har gjort mot dem. För så länge det inte handlar om att försvara sitt liv så kan du inte komma med så barnsliga argument som att "se vad de sa/gjorde innan mot oss"! Att uttala rasistiska eller sexistiska uttryck är att visa ett ställningstagande.

Blir man så lätt provocerad och kränkt av okvädningsord och genmälen och inte klarar av att vända andra kinden till, då har man inget i partiet att göra, särskilt inte som en officiell person med politiska uppdrag. Provokationer kommer att bjudas om och om igen just för att skapa tillfällen som dessa för kunna påvisa att SD är vildsinta vargar som klätt sig i fårakläder.

Att Åkesson äntligen tar tjuren vid hornen och rensar upp i det egna ledet kan nu vända hela bilden av partiet och därmed göra SD till ett rumsrent parti, dvs ett parti som även de mest loja svenssonfamiljerna vågar rösta på. Ett parti där man också ser igenom den starkt lysande stämpeln som rasistparti och istället ser det fundamentala i partiet, grundstenarna som är nödvändiga för att värna om Sverige och vår ekonomi.

Jag har sedan början av 90-talet röstat för vad jag anser vara det bästa för Sverige, även om jag blir kallad rasist. Jag blir inte provocerad av sådana uttalanden eftersom jag vet varför jag röstar som jag gör. Men trots mitt politiska val så står jag inte bakom argsinta, lättkränkta killar med bekräftelsebehov som tycker att deras heder blir upprättad genom att kalla någon för blatte-jävel, hora eller svartskalle.

Min lojalitet till partiet är otroligt stark, men de små individerna som sätter sina egna behov i första rummet får ingen sympati från mig. Dessa egocentriska personer klarar sig partiet bättre utan.

 
Ingen bild

K

20 november 2012 14:48

Vad har folk som inte är med i riksdagen med det här att göra? Tramsig jämförelse, i så fall förstår du inte vikten av att vara invald i riksdagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 18 okt 01:00

Det tar uppenbarligen någon dag innan det når alla men idag har telefonen gått varm. Det har ringts från stora delar av Sverige, från personer som följt min blogg under både lång och kort tid, som är både förvånade och upprörda över det som pågår. ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 16 okt 23:30


Först vill jag tacka alla som hört av sig på telefon, mejl, bloggen, Facebook, sms eller på annat sätt hört av sig och gett mig sitt stöd. Jag är otroligt tacksam. Det känns som att lokalmedia verkligen frossat i detta och att jag är anmäld till part...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.   ”Det är inte lätt...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.   ”Kaliber granskar ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.   Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål ef...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se