thoralf

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2012

DEN POLITISKT KORREKTA SJUKAN

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2012 10:29

 


Jag undrar om så höga ansvariga fullständigt förlorat förmågan att tänka logiskt eller har de helt och hållet förlorat förståndet i politisk korrekthet?


 


Situationen i Nybro är mer eller mindre dramatisk när man också drabbats av ett varsel om nedläggning av Orrefors och Åfors glasbruk. Något som direkt berör 130 personer men indirekt även berör säkert ett stort antal mindre företag som bygg, el, vvs och konsulter.


För mig är det fullständigt obegripligt att Nybro kommun i detta läge tar emot ”nya svenskar” och såkallade ensamkommande barn. Nybro kommun borde i detta läge säga upp avtalen med Migrationsverket.


Istället vill landshövdingen att kommunen fördubblar sitt åtagande på grund av ett ”förutspått” demografiskt problem. Jag tar mig för pannan och undrar om landshövdingen menar allvar!


 


Den politiskt korrekta sjukan kommer att sänka välfärden till en katastrofal nivå i vårt land om den inte botas snarast! 
ANNONS
 
Ingen bild

Peter

4 oktober 2012 11:02

Sydsvenskan blöder!!!
http://www.resume.se/nyheter/media/2012/10/03/jatteras-for-sydsvenskan/

"Dagstidningarna tappar räckvidd. Det ekonomiskt blödande Sydsvenskan rasar värst av alla. Både på vardagar och söndagar har tidningen förlorat 14 procent av sina läsare."

På tal om Sydsvenskan så har de presenterat ännu en totalt verklighetsfrånvarande ledarartikel. Givetvis med det vanliga tjatandet om att vi måste ta hand om hela världens befolkning och att vi svenskar föder för få barn och därför måste ... ja, ni förstår resten
http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/stava-till-framtidstro/

 
Ingen bild

Nalli

4 oktober 2012 11:24

”Dagstidningarna tappar räckvidd”
Som man bäddar får man ligga. Kan de inte skriva om sanningen så går det så här.
Jag jublar av glädje över minussiffrorna på PK-median.

 
Ingen bild

AWSvensson

4 oktober 2012 11:29

Sänka välfärden till en katastrofal nivå,snarare skulle jag vilja uttrycka det utplåna den.

 
Ingen bild

AWSvensson

4 oktober 2012 11:47

Asylsökande flyktingar, ja alla är asylsökande och efter prövning får vissa flyktingstatus, men man ska kanske tolka det som alla asylsökande är att betrakta som flyktingar och då ska få uppehållstillstånd vilket gör att vi kan spara en massa pengar på onödigt utredande,detta kallas LEAN.

 
Ingen bild

Hulda

4 oktober 2012 11:47

Nu har Gudrun Schyman ett inlägg på Newsmill. Något kanske för ett blogginlägg. Att inte vilja kritisera "Hedersvåld" för att det skulle gynna SD,s strävan att minska invandringen..
Feministisk kamp, visst, men aldrig mot våra omhuldade invandrarkulturer...

Tydligen har inte bara en säkring gått i Schymans tankesystem, något vi trott länge, utan nu syns tydligt att en härdsmälta inträffat....

 
Ingen bild

Lassekolja

4 oktober 2012 11:50

Ja Thoralf, Dina frågor är verkligen berättigade. Har "våra" styrande fullständigt förlorat all förankring till verkligheten? Har dom "rökt på" allihopa eller vad handlar detta om?
Det finns verkligen all anledning till ökad oro. Kommer svenska folket/väljarkåren hinna vakna i tid? Enl. mig är det redan, sedan länge för sent. Klockan är redan "tio över tolv"!!!

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 oktober 2012 13:07

Nu skall jag göra er glada!

Det går bra för Sverige och Alliansen har byggt Sverige starkt!

http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/alliansen-har-byggt-sverige-starkt(3461863).gm


Undra om dom går på droger hela regeringen?

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 oktober 2012 13:37

Nej till planerat boende för somalier
VÄXJÖ i dag 06:17 | Uppdaterad i dag 06:27

En kontorsfastighet på Västra industriområdet skulle lösa bostadsfrågan för somalier som väntas komma till Växjö. Men de planerna sätter kommunledningen nu stopp för.
– Det blir inget med det, säger kommunalrådet Bo Frank (M).

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/nej-till-planerat-boende-for-somalier(3461872).gm

 
Ingen bild

Skånepåg

4 oktober 2012 14:11

Finns ett gammalt uttryck som ungefär lyder: "Den som "Gud" ger ett ämbete ger han även kunskap att utöva detta".

Verkar som den nya hövdingen även tror på denna "saga" och utövar sitt ämbete enligt denna filosofi!

 
Ingen bild

Magentan

4 oktober 2012 14:44

Har lagt in nedanstående kommentar på Avpixlat, men tycker att den passar här också:

Visst är det ett stort problem i Sverige och övriga Europa att människorna i arbetsför ålder minskar i förhållande till den större åldrande befolkningen, pga att vi lever längre samtidigt som vi producerar färre barn som ska "försörja" oss när vi blir gamla. Men eftersom båda föräldrarna måste jobba för att få ihop till vår höga boendestandard plus bil, båt, semesterresor osv, varken vill, hinner eller orkar vi ta hand om hur många barn som helst.

Hela 7-klöverns politikerkår anser nu att vi ska lösa detta demografiska problem genom att låta vårt land översvämmas av outbildade och barnrika MENA-folk, vilka OCKSÅ ska försörjas av den svenska "arbetar-eliten" (i denna "elit" inkluderar jag även Ullenhags/Lööfs "600.000 utrikes födda som går till arbetet varje vecka").

Den stora mängden av de senaste årens massinvandrare har som vi vet inget arbete att gå till och kommer heller aldrig att få något. Dels på grund av deras dåliga eller obefintliga utbildning, dels på grund av att jobben sedan länge i snabb takt försvinner från Sverige, speciellt de okvalificerade industrijobb som Sverige behövde arbetskraft till under den lyckade invandringsperioden från 1950-talet till en bit in på 1980-talet. MEN DEN TIDEN ÄR SEDAN LÄNGE FÖRBI OCH KOMMER ALDRIG MER TILLBAKA!

Hela 7-klöverns politikerkår har alltså under flera år jobbat frenetiskt för att fylla på det demografiska problemet med ett mångdubbelt större försörjningsproblem, och vad värre är; de fortsätter idogt och oupphörligt med samma idioti!

Observera, att då har jag inte ens NÄMNT de enorma problem som införandet av en helt främmande och dominerande (politisk) religion och kultur innebär. Problem som vi ännu endast har sett en liten, liten försiktig början på...

 
Svensson

Svensson

4 oktober 2012 15:08

Vissa kommuner tävlar om att ta emot flest flyktingar, tycker synd om dessa kommuner, sen när bubblan spricker, och det kommer fram hur mycket det kommer att kosta dom.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

4 oktober 2012 15:17

"Vårt län behöver många utrikesfödda för att fungera i framtiden".
Snacka om en landshövdning som nedvärderar inrikesfödda och sin egen befolkning. Tror inte sådant resonemang går hem i stugorna och definitivt inte hos de som är arbetslösa eller de som har familjemedlemmar som är det.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Markku Ahonen

4 oktober 2012 15:18

Ganska så intressant att se att Alfsson länkar till Jan Millds blogg. Milld gör ju allt för att splittra SD så det är bara tacksamt att en SD-riksdagsledamot hjälper till i det arbetet. Som jag skrivit tidigare, Sverigedemokraternas största rivaler är dem egna medlemmarna, vi andra behöver bara stå vid sidan av och nöjt se på.

 
Ingen bild

Skånepåg

4 oktober 2012 15:35

@ Magentan
Oerhört bra sammanfattat.

Ännu en gång får vi ett praktexempel på expääärten Ahonens slutledningsförmåga och där ad hominem argumentation tycks vara hans enda förmåga och stora glädjeämne här i livet. Stackars människa. Genomen att använda sig av en metafor, blir det tydligen sådana "självmål" när någon från korplagsfotbollen inbillar sig att han är självskriven i landslaget!

 
Ingen bild

AWSvensson

4 oktober 2012 16:09

Det är väl generöst av Thoralf att låta andra komma till tals,eller hur Markku Ahonen,något som det du står för borde ta lärdom av. Thoralf och Mild har samma mål,det som skiljer är vägen dit . Thoralf är SD ,Mild kallar sig opolitisk.

 
Ingen bild

Tobbe S

4 oktober 2012 16:13

Markku Ahonen och hans själsfränder stod väl vid sidan och såg nöjt på 2006 och 2010 också. Fortsätt så Markuu!

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

4 oktober 2012 16:30

Stefan Carlsson, Göran Lambertz, Erik Ullenhag m fl. Tomtar som nått positioner dom aldrig borde fått. Fullständigt verklighetsfrånvarande. Vem man än pratar med så undrar dom/man om vi lever i samma värld/verklighet. Dom har ju fullständigt fått hjärnsläpp. En blind höna kan ju se att det barkar åt skogen. Dom senaste nyheterna om alla varsel är ju bara förrätten. Och Kalmar som har satsat på att bli en " handelsstad " kommer att drabbas hårt. Man skall inte måla " faen " på väggen, men nu är det väl dags att sätta stopp och säga upp avtalet med " framtidsverket ".

 
Ingen bild

Skånepåg

4 oktober 2012 16:45

O.T
Hittade detta “lilla joke” av en slump.

This is brilliant and never heard it put this way plain and simple!Many Muslims today are not happy!
- They're not happy in Gaza.
- They're not happy in Egypt.
- They're not happy in Libya.
- They're not happy in Morocco.
- They're not happy in Iran.
- They're not happy in Iraq.
- They're not happy in Yemen.
- They're not happy in Afghanistan.
- They're not happy in Pakistan.
- They're not happy in Syria.
- They're not happy in Lebanon.

So, where are they happy?
- They're happy in Australia.
- They're happy in the UK.
- They're happy in Canada.
- They're happy in the US.
- They're happy in France.
- They're happy in Germany.
- They're happy in Italy.
- They're happy in Sweden.
- They're happy in Denmark.
- They're happy in Norway.

So they're happy in every country that is not Muslim. And who do they blame? Not Islam. Not their leadership. Not themselves. They blame the countries they are happy in! And they want to change them to be like the country they come from and were unhappy.

Excuse me, but have I missed something here?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 oktober 2012 16:58

Var är alla dom som propagerade för ökad invandring när 40talisterna började gå i pension , då skulle det bli en hemsk arbetskraftsbrist sas det ,vad har det blivit jo en hemsk arbetsbrist . Kom igen och förklara er !

 
Ingen bild

AWSvensson

4 oktober 2012 17:12

Islam och kommunism är grenar på samma träd. Efter murens fall så ville man ha kvar kommunismens fördelar i stort sett gratis bröd och hyra samt kapitalismens BMW på samma sätt. Detsamma med muslimerna, välfärdssamhället i kombination med Islams alla religiösa bitar.Nu är det så att varken kommunism eller islam fungerar ihop med ett välfärdssamhälle eftersom deras arbetsinsats består av att tillgodogöra sig andras arbete.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 oktober 2012 17:37

Hehe nu drömmer finnen igen

 
Ingen bild

Thoralf A

4 oktober 2012 18:02

Markku Ahonen

Jag är inte lika inskränkt som vänsterfolket som bara länkar till sig "själva" men det tycks inte du begripa. Men det kanske är för mycket begärt.

Jag är väldigt sparsam med länkar och länkar till några sidor som jag tycker kommer med intressanta infallsvinklar. Jag behöver nödvändigtvis inte hålla med om allt de skriver. Om det skulle vara ett krav så skulle jag ta bort alla länkar.

Men det är ju roligt att du är en trogen läsare av både min blogg och Jan Millds blogg. Det kanske går upp ett liljeholmens även för dig en dag!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 oktober 2012 18:20

Tillverkar Lijeholmen så stora ljus ?

 
Ingen bild

Åke, Västervik

4 oktober 2012 19:17

..Ja vi har samma problem i Västerviks Kommun med gigantiska underskott i 100 miljonersklassen och hög arbetslöshet, men lik förbannat beslutar kommunstyrelsen utan inblandning av kommunfullmäktige att det ska ökas på med invandringen till kommunen....företrädare för SD har dock överklagat till förvaltningsrätten, då detta bör och SKA tas upp i fullmäktige, enligt kommunallagen, då det betraktas som av principiell vikt som det så vackert heter....De gör allt för att slippa diskussion om detta brännheta ämne..

I våras då SD tog upp om invandringen, så raljerades det i fullmäktiges talarstol som bekant, att det skulle bli "blodbad" och att Hitler var på nyttfödd osv...jag var där och hörde alltsammans!! Jösses säger jag bara....

F.ö...I kvällens debatt på SVT kl 22:00 ska det bl.a handla om Romer som diskrimineras, så jag har skickat min andra hälft till apoteket för att hämta kraftig huvudvärksmedicin....:)

 
Ingen bild

OT

4 oktober 2012 21:03

@Skånepåg: "Den som 'Gud' ger ett ämbete ger han även kunskap att utöva detta".

Det finns även fler andra ordspråk som passar in:

"Den gud vill förgöra slår han först med vanvett"

"Vem som helst kan fela, men ingen utom dåren framhärdar i sina fel."

"I dessa tider när vänner vins genom smicker, föder sanningen hat."

"Lögnaren måste ha gott minne."

"Lögnarna tror man inte ens när de talar sanning."

 
Ingen bild

Jonas Nordh

4 oktober 2012 22:47

@ Markku Ahonen

Du ska inte stå nöjd bredvid, du ska rensa upp korruptionen och myglet i ditt parti! Skurkarna, kallas ni av arbetarna på industrigolvet.

Tips från coachen!

 
Ingen bild

Magentan

4 oktober 2012 23:43

Apropå "romer som diskrimineras".

Under gårdagen var det som bekant fullt ös i alla radions nyheter om de "stackars romerna som nekades hyra bil på vissa bensinstationer". Värst var det tydligen på Statoil och OKQ8 stationer.

Nu vet jag inte hur pass rumsren bloggen "Realisten" anses vara eller vem som skriver den, men i vilket fall som helst råkade jag hamna där för första gången igår, och fick då syn på följande intressanta och relevanta information i en artikel med rubriken "Zigenare bakom hälften av brotten mot bensinstationer".

(Citat från artikeln) "... En genomgång av de brott som drabbat bensinstationer tillhörande Statoil och OKQ8 på de orter där Ekot utförde sitt test ger emellertid en helt annan bild.
Hur stor andel av befolkningen i Sverige som utgörs av zigenare är oklart, men uppskattningarna varierar mellan 0,5 och 1 procent. Trots det begicks omkring hälften av brotten mot bensinstationer på de aktuella orterna av zigenare. Det är en enorm överrepresentation som genast gör bensinstationernas reserverade inställning mot zigenare mer förståelig.
Realisten.se har gått igenom domarna i de stöld- och bedrägerimål som fått en rättslig prövning och där Statoil eller OKQ8 stått som målsägande i domsagorna Göteborg, Stockholm, Södertälje och Örebro de senaste fem åren.
Av sammanlagt 45 dömda personer är 23 zigenare. ..."
(slut på citatet)

Med anledning av att z-ordet är så frekvent i artikeln, (ett ord som jag själv givetvis aldrig skulle kunna tänka mig att använda) så förmodar jag att Realisten-bloggaren är någon slags persona non grata i vissa kretsar. För säkerhets skull undviker jag därför att länka till nämnda blogg.
:)

 
Ingen bild

Kalle II

4 oktober 2012 23:46

Snälla Östran (ja vi vet att ni läser här)
Nu när ni faktiskt är inne på rätt väg och lyckats sparka den uppblåsta Majonäskungen. Kan vi hoppas på att nästa som får gå är Markku?

Tack på förhand!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 oktober 2012 00:03

Kalle II : Har salladsmannen fått kicken ?

 
Ingen bild

Thoralf A

5 oktober 2012 07:59

Gubben o Gumman

Östran klarade inte av att betala hans arvode!

 
Ingen bild

Skånepåg

5 oktober 2012 09:57

Vem är sallads- respektive majonäsmannen? Måste ha missat något?

 
Ingen bild

Inte-en-till

5 oktober 2012 10:47

Är Majonnäsmannen Ulf Wickbom? I så fall har han slutat som chefredaktör på Barometern, inte Östran.

Fick han sparken?

 
Ingen bild

s-e karlsson

5 oktober 2012 11:33

Högsby kommun har 370 personer som varken har inkomst av tjänst eller kapital ! Vem betalar för deras uppehälle varje månad , jag vet att jag bidrar med en del av mina skattepengar . Ut i jobb med dom !

 
Ingen bild

Kalle II

5 oktober 2012 11:44

Martin Nilsson AKA majonäskungen ägare av kallskänken, hotell hilda, speaker på KFF´s matcher och mycket mera. Han var väl den första pk-idioten i Kalmar att dra igång drevet mot SD genom att hålla någon menlös träff på larmtorget efter SD´s inträde i riksdagen. Undrar om inte skinkmackan var med på ett hörn också?

Majonäskungen ogillar verkligen SD och alla som gillar SD gör bäst i att ogilla hans mackor och smörgåstårtor.

 
Ingen bild

Skånepåg

5 oktober 2012 12:10

@ Kalle II

Bock och tack för info. Jo jag har hört talas om den här personen i olika mer eller mindre smickrande sammanhang. Hans uppblåsbarhet/stöddighet är inte heller att ta miste på, och som jag själv vid ett tillfälle hört exempel på i en diskussion han hade med ett biträde vid delikatessdisken i en av stadens livsmedelsbutiker.

Var det inte han som också i något sammanhang "med brösttoner" framförde att han minsann inte skulle servera några sverigedemokrater i matväg vid sina matställen?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 oktober 2012 01:30

Thor-alf : 75% av lönen betalas väl av staten vid instegsjobb ?
Den fjärde tjugan kunde väl Östran hostat upp ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se