thoralf

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2012

SAMTAL

Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2012 00:15

I Riksdagen får man ibland höra diverse saker, ibland av en slump och ibland för att någon vill lätta sitt hjärta.


I förra veckan fick jag höra en riksdagsman från ett annat parti sig att Sveriges energipolitik (vindkraft) var en parodi!


Mattias Karlsson har uppenbarligen råkat höra ett annat samtal. Något som han förmedlar på Facebook.



 

 
 
Ingen bild

ICH

5 oktober 2012 01:04

Det måste tära på ens samvete och självrespekt att ständigt leva i en lögn och ljuga folk rätt upp i ögonen som antagligen flertalet riksdagsmän i Sverige gör. Jag tror faktiskt inte flertalet är så dumma som de framstår. Jag såg klippet från riksdagen då Erik Almqvist frågade finansminister Anders Borg (M) om massinvandringens kostnader. Borg är varken dum eller ovetande om massinvandringens kostnader. Vare sig de i kronor och ören eller de sociala kostnaderna i form av ett hårdare och mer kriminellt samhällsklimat och en samhällsväv som sakta men säkert är på väg att luckras upp.

Det är kanske därför de är så aggressiva mot SD då dess riksdagsmän har den stora förmånen att kunna tala sanning.

 
Ingen bild

Magentan

5 oktober 2012 01:10

I Thoralfs förra inlägg skrev jag en kommentar om att orsaken till att zigenare nekades hyra bil på vissa bensinstationer, främst Statoil och OKQ8, är att zigenare ligger bakom hälften av brotten mot just dessa stationer. Detta enligt en undersökning av bloggaren Realisten.se, som har gått igenom domarna i de stöld- och bedrägerimål som fått en rättslig prövning, och där Statoil eller OKQ8 stått som målsägande på de orter där Ekot utförde sina tester.

I min kommentar skrev jag också att z-ordet är "ett ord som jag själv givetvis aldrig skulle kunna tänka mig att använda". Härmed vill jag dock meddela att JAG NU HAR ÄNDRAT MIG DÄRVIDLAG.

Anledningen till denna plötsliga ändring är en kommentar som jag nyss läste av signaturen "Gammelsosse" under en artikel på Fria Tider som behandlar en professors kritiska syn på Ekots zigenarreportage. Signaturen Gammelsosse delgav oss i sin kommentar följande värdefulla upplysningar:

"Beteckningen ROMER på alla zigenska grupperingar ihop med tattarna/resande är sakligt sett HELT FEL och har sin näring från FULLSTÄNDIGT OBILDADE POLITIKER OCH JOURNALISTER i ämnet.
Zigenarna är i Europa i huvudsak delade på tre stammar: -kalé, sinti och romer, sen finns det en mängd undergrupper till dessa. Zigenarna själva är noggranna att hålla reda på stam/grupp och familjetillhörighet.
I vår världsdel är romerna, den romska stammen, den dominerande och våra "svenska zigenare", Taikon, Bessik och några fler som kom till vårt land kring förra sekelskiftet tillhör romerna.
De "finska zigenarna" är inte romer utan kalézigenare. Sintizigenarna återfinns i Polen och Spanien samt lite här och där."
(Mina versaler.)

Eftersom jag definitivt inte vill bli betraktad som en FULLSTÄNDIGT OBILDAD POLITIKER ELLER JOURNALIST tänker jag hädanefter kalla alla zigenare för zigenare. Att kalla samtliga tre olika zigenargrupper för romer är ju en oerhört stor skymf mot de övriga två grupperna kalé och sinti. Så "zigenare" får det alltså bli för min del, åtminstone tills någon har bevisat att "Gammelsossen" har fel.

 
Ingen bild

joffe

5 oktober 2012 02:23

Just detta är så skevt i Sveriges beslutande församling. Man och man emellan ser man klart felaktigheter och bristerna i det allt rostigare sammhällsmaskineriet...

Men den politiska korrekta flatheten förhindrar uppriktig allsidig debatt, protest och förändring i beslutande instans. Feghet, strutsmentalitet och "är rädd om mitt välbetalda jobb" sinnelag har till följd att politiker sitter pall, sover vidare och håller käft medan Sverigeskutan fortsätter på katastrofkurs.

Vi som sitter på utlandsläktaren skrattar åt er "reinullenlööfcirkus" på sågspånsarenan...

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

5 oktober 2012 07:33

Magentan! Väl rutet! Du skriver det jag förfäktat sen våra flata PK-ekvilibrister kollektivt började yra om Romer. Har du något emot att jag citerar ett stycke av ditt eminenta inlägg på min Facebook-sida?

 
Ingen bild

AWSvensson

5 oktober 2012 08:44

Ja nu flygs de nya Sverigedemokratiska valarbetarna in på löpande band. Dagens Smålandspost "pryds" idag av en lycklig "somalisk" man som han fått hit sina fem barn ,nu väntar han bara på att hans båda fruar ska komma så är familjen för alltid ekonomiskt skyddad.
Här behövs folk till valet 2014 vilket alla borde inse, ställ upp och ställ ansvariga politiker mot väggen. (~)

 
Ingen bild

Hacke

5 oktober 2012 08:56

Tack Magentan för vederhäftig info om brottsstatistiken kring de berörda bensinstationerna och inte minst begreppet zigenare.
Pk-etablissemanget brukar knappast kunna luta sig mot någon stabil grund när man i parti och minut döper om grupper och företeelser i samhället i sina löjeväckande försök att göra något mera rumsrent än vad det är.


Alla vet hur det ligger till och nästan alla håller käft. Vilket j-a hyckleri.
I Reinfeldts Sverige uppfostras vi och förvandlas till ett alltmer hukande och hyschande folk. Det var självaste finansministern ett skrämmande tydligt bevis på igår när han ställdes mot väggen av Almqvist kring kostnaderna för invandringspolitiken. En ynkedom att skåda hos en av landets tyngsta regeringsföreträdare.

 
Ingen bild

Stefan A.

5 oktober 2012 09:03

Strongt av företagaren att våga ställa upp i gårdagens debatt, men det krävs förstås att han var invandrare annars hade razzestämpel kommit på en gång, och kanske senare nattliga besök av de "autonoma",dagens Svenska debattklimat(tack media och sjuklövern...svinpä...)men så hade han själv drabbats av 35 000(tror jag, svårt att höra) i kostnader genom ett besök av zigenare och antagligen genom DO,hade gärna sett en fortsatt debatt mellan honom och DO.Vad blir nästa grupp att snyfta över, ungdomar? vet med bestämdhet att alla affärsinnehavare håller ett extra öga på sådana,så är samhället vi har skapat, när jag var ung på 60-talet tror jag inte ens tanken föll oss in att vi skulle stjäla,numera verkar det vara en mer eller mindre "sport".

 
Ingen bild

afasdf

5 oktober 2012 10:05

För att vara moderat är den här riksdagsledamoten ovanligt vettig. Hon vill ge handlarna möjlighet att förbjuda "notoriska snattare" tillträde till butiken:

http://mobil.aftonbladet.se/debatt/article13870098.ab;jsessionid=65EF208E4337851CA2BFCC5C54689EA4.mobil-www5

 
Ingen bild

AWSvensson

5 oktober 2012 10:18

Hämtat från Bo Franks twitter.
Tobias Billström och Erik Ullenhag var där.

Tobias visade alarmerande siffror på den flyktingvåg som kan komma till Sverige. En av orsakerna är att vi har världens mest generösa flyktingpolitik. Och de mest generösa bidragen. Detta annonserar flyktingsmugglare om. Ministern berörde också att man måste börja få ordning på att avvisa de personer som inte har fått tillstånd att stanna. Och som stannar ändå. Och vi kan ju se hur detta försvåras när tidningarnas ledarsidor tycker sig bättre kunna avgöra detta än migrationsdomstolen. (~)

 
Ingen bild

Tobbe S

5 oktober 2012 10:23

Så här skrev jag på Aftonbladets kommentatorsfält. Fick ingen som sa emot mig.
"Varför ska jag tycka att en unken kvinnosyn, en ganska så barnfientlig attityd till skola och utbildning och ovilja till vanligt arbete skulle vara något som berikar oss? Undantag finns förstås men flertalet Romer, som jag träffar, verkar vara just som jag skrev ovan. Fråga: Vill vi ha romsk kvinnosyn, genomgående, i Sverige eller fördömer vi den kvinnosynen?"

 
Ingen bild

Magentan

5 oktober 2012 11:39

@ Staffan Sundqvist
Denna gång var det ju "Gammelsossens" kommentar på Fria Tider som jag tog mig friheten att vidarebefordra. (Äras den som äras bör.)
:)
Själv frågade jag inte "Gammelsossen" om jag fick sprida hans information vidare. Det kanske jag borde ha gjort. Men nätet är ju fritt (åtminstone ännu så länge) så ...
... Och det viktigaste tycker jag är att klargöra för så många som möjligt så mycket som möjligt av alla dumheter, lögner och falsk propaganda som gammelmedia (inte minst radio/TV) spyr ut dygnet runt för att nedvärdera oss pursvenskar.

 
Ingen bild

Bengt

5 oktober 2012 13:35

Fria Tider har skrivit sanningen om varför zigenare inte får hyra bilar:

http://www.friatider.se/ytligt-om-romer-i-ekot

Till skillnad från våra romkramande massmedia citerar Fria Tider forskning till stöd för vad man har att säga.

 
Ingen bild

Da Capo

5 oktober 2012 15:29

*Korrekt om zigenare*

http://www.bgf.nu/korrekt/zig.html

http://www.bgf.nu/telegram/v26.html#anchor1566993

http://fof.se/tidning/2011/3/de-undflyende-romerna

 
Ingen bild

konkurslandet swedistan

5 oktober 2012 15:43

"samhällsproblem man inte för tala öppet om" alla vet varför Hallsbergs kommun är i akut kris, man har tagit emot mer utlänningar som lever på socialbidrag än det finns svenskar som betalar skatt.
de som har jobb flyr kommunen.
trots detta är det förbjudet för (V)an(S)tyret i kommunen att tala om orsaken. hittills har man sparat på äldreomsorg,skola och all värlfärd. skall man lägga ner allt och fortsätta vara politiskt korrekta? alla kan ju se att det är mer utlänningar än svenskar ute i samhället! och ingen har arbete

http://na.se/nyheter/hallsberg/1.1828015-kommunalskatten-oforandrad

 
Ingen bild

SM811

5 oktober 2012 16:11

PK-iterna på tidningarna kommer att gå i graven. Vi ser hur fler och fler tidningar måste avskeda folk. Läser man på nätet blir man förbannad på dessa förljugna tidningsartiklar och PK vinklingar.

 
Ingen bild

en svensk otrogen usling

5 oktober 2012 16:43


Ullenhag i farten igen.

Nu skall den etniskt svenska majoritetsbefolkningen ånyo skuldbeläggas för sin förmenta rasism.

http://reaktion.motpol.nu/?p=1345

 
Ingen bild

Lassekolja

5 oktober 2012 17:46

Bra referens för Björn Söder när han angrips av PK-folket. Han var ju faktiskt helt ensam om att ta ett steg längre än att bara konstatera ATT romer diskrimineras. Iaf till Svensk Handel´s representant tog detta steg i Svt´s Debatt. Återigen 1-0 till SD!

 
Svensson

Svensson

5 oktober 2012 18:30

Moderaterna tycks inte ha gamla hederliga svenska traditioner, man undrar om dom blev mobbade i skloan i sin ungdom, Fredrik Reinfeldt blev det i alla fall.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

fd moderat

5 oktober 2012 21:32

Det kryllar av framförallt moderater som säger en sak framför kameran och en rakt motsatt bakom skål och vägg när det gäller invandringspolitiken och speciellt dess kostnader. Många moderater har insett att dagens höga invandring är en katastrof för Sverige men törs inte gå emot partilinjen. Att minska invandringen är lika med att säga att SD har rätt vilket vore en katastrof för moderaterna som parti.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 oktober 2012 22:05

Det blir ett stort plask när invandrarbubblan spricker
Nästan lika stort plask son när AW Svensson hoppar "bomb" i Blekinges skärgård efter fyra rejäla Gammeldansk.

 
Ingen bild

Stundtahl

5 oktober 2012 22:17

-på tal om Samtal.
Den mediokra symbiosen -större delen av det politiska etablissemanget och gammelmedia- påminns av en ytterligare nyans i Svenska språket.
I Ekot´s Lördagsintervju med Håkan Juholt benämde han denna samexistens som "Kleggen"....för denna dom över gammelmedia bör han iaf kamma hem,ett rätt!

 
Ingen bild

s-e karlsson

6 oktober 2012 20:41

Nu är det ett j---a liv om romer som inte får hyra bilar men att det är 50000 pensionärer som hamnat hos kronofogden och därmed heller icke får hyra bilar som dom vill , då är det tyst !

 
Ingen bild

CILLA

22 augusti 2013 10:58

Men Snälla någon vad dum man får lov att vara! Ska fatta mig kort!
1. För att låna bil krävs på dom flesta ställen att man ej har betalnings märkningar. Har man inte det så vill man väl knappast skaffa sig det heller oavsett om man är Rom , Polak ; Svensk eller Kines.
2. Vad fan ska dom kunna göra med bilen??? Sälja den vidare?? Då krävs ägarbevis papper.
Krocka söder den? Ja försäkringen går in då plus varför skulle man vilja göra det med flit? Den som hyr har ju även körkort och därmed ansvar i trafiken varför skulle man vilja riskera sitt körkort oavsett etnicitet?
LÄGG NER DUMMA FANSKAP som inte tänker längre. Romer tillhör Sverige på samma sätt som Samer , finlans svenskar och alla med svensk medborgarskap. Oavsett om man vill eller inte. Bättre att lära sig leva tillsammans för även vi romer vill ha ett bättre Sverige vi vill inte ha kriminalitet eller ett otryggt Sverige!!!!SVerige är vårt hemland sen 500 år tillbaka iallafall när det gäller oss Skandinaviska romer! Självklart att vi är lika rädda om SVerige som alla andra SVenskar! Från en ROM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards