thoralf

Direktlänk till inlägg 2 december 2018

BAROMETERNS SKRÄCKPROPAGANDA

Av Thoralf Alfsson - 2 december 2018 10:39

 


Jag kan inte låta bli att kommentera och bemöta Barometerns skräckpropaganda för klimatförändringarna i lördagens tidning med följande rubrik.


 


http://www.barometern.se/kalmar/klimatforandringar-hotar-dranka-centrala-kalmar/Artiklarna upptar 4 helsidor i tidningen. Syftet med artiklarna tycks vara att skapa är mer klimatångest bland framförallt unga. Helt i onödan!


Till artiklarna har man gjort en animerad bild på hur Kalmar skulle se ut med en tre meter högre havsnivå och dessutom en karta över vilka områden som skulle översvämmas. Som vanligt utgår man från IPCC:s värsta scenario som kallas RCP8.5, det scenario som är absolut minst sannolikt. Enligt RCP2.6 eller RCP4.5 gäller betydligt lägre havsnivåer än i den skräckpropaganda som Barometern sprider. Källa: SMHI Klimatologi nr41, 2017


Det handlar helt och hållet om att blåsa under propagandan för klimatförändringarna och i detta fall havsnivåerna i Kalmar. Men i artikeln finns knappast några fakta överhuvudtaget och i de få fall de finns så är de till och med felaktiga. Som ett exempel skriver Rasmus Jeppsson följande i sin artikel.


”Vid stormen 2017 steg havsnivån på vissa platser i Kalmarsund till omkring 130 centimeter över medelvattenståndet.”

 

Detta är inte sant! Tittar man på data från mätstationerna i Oskarshamn och Karlskrona så är rätt svar ca 108-112 cm. För Karlskrona 121,8-14,1=107,7 och för Oskarshamn 125,8-13,9=111,9. Rasmus Jeppsson gör samma fel som så många andra och tror att medelvattenståndet är noll men i båda fallen (Karlskrona och Oskarshamn) är medelvattenståndet de senaste 30 åren ca 14 cm, vilket givetvis måste subtraheras från det högsta uppmätta havsnivåståndet.


Skulle det vara så att uppgiften kommer från Länsstyrelsens klimatexpert/klimatsamordnare Lars Ljungström är det en katastrof i okunskap.


Det är ändå lite ironiskt att Barometern publicerar artiklarna samma dag som årets lägsta havsnivåvattenstånd inträffar med ca -72 centimeter eller för att vara helt exakt -72+14,1=-86,1 cm. Havsnivåvattenståndet har alltså sjunkit 86 cm under normalvattenstånd vid mätstationen i Karlskrona. Bland det lägsta som uppmätts vid Kungsholmsfortet i Karlskrona under de senaste 50 åren. Det är fakta.


 

Lågvatten 2018-12-01, starndkanten är normalt vid sanden där den svarta kanten av tång ligger.


Studerar men mätdata från just Kungsholmsfortet i Karlskrona under de senaste 50 åren så syns inget av den utveckling som alla klimatalarmister påstår skall hända vid våra kuster.


 

Diagrammet visa det absolut uppmätta maxvärdet och minvärdet (timvärde) under respektive år. Men även årsmedelvärdet.


Jag tror att alla som studerar diagrammet med riktiga fakta förstår att inget dramatsikt hänt de senaste 50 åren. De handlar bara om naturliga variationer beroende på framförallt väder och vind.


Att vi skulle få en så våldsam utveckling i havsnivåerna fram till år 2100 är i allra högsta grad ytterst osannolik enligt väldigt många experter och forskare, som inte "lever på" och får sin inkomst/försörjning genom att vara klimatalarmister.

 

Hur många tror på denna utveckling efter snart 150 års stabila havsnivåer. Jag gör det definitivt inte!

 

 

 


PS
Blogginlägget strider sannolikt mot Sverigedemokraternas kommunikationsplan. Det är nämligen inte ok att kritisera klimatalarmisterna. Jag vet av egen erfarenhet.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 december 2018 11:58

Det är tämligen säkert att säga om 50-100 år. Då är det ingenting man behöver stå till svars för själv när det visar sig inte stämma. Man behöver inte ens påvisa en trend de närmsta 50 åren.

 
Ingen bild

Tryggve

2 december 2018 13:18

Vem är förvånad? Det är tjänstemän i Kalmar vi talar om.

 
Ingen bild

!

2 december 2018 13:21

Personen/ personerna bakom klimatbluffen är döda om 50-100 år så de kommer inte att kunna ställas till svars för sina lögner.
Smart,va?!

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 december 2018 13:40

Om det nu blir höjning av havsnivån så att Kalmar översvämmas om låt säga redan om tio år (för vem vet?) - då måste genast SIMSKOLA anordnas för alla ny- och gammalanlända.

Och lika omedelbart måste kommunen ordna med psykoterapeuter på flera språk ... NU! Behovet lär redan vara stort. Barran kan ju vara med som sponsor.

 
Ingen bild

Jihad

2 december 2018 13:50

Haha, Kalmar förnekar sig inte!!!

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 december 2018 13:51

Sååå SD tillhör klimatalarmisterna eller näst intill ... Då är partiet inte tillförlitligt på den här fronten heller. Jag blev fundersam när de körde bimbo-köret en gång - sedan förstod jag.

Vi är många som följer forskningen på nätet och vet tydligen bättre vad som pågår. Ingen rädder för va.... här!

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 december 2018 14:04

Kanske dags för lite andra studier också:

http://skeptikerskolan.se/2010/10/09/varfor-skeptikerskolan/

Mycket intressant! Tänk, den här skolan har gått mig förbi i så många år - hur kunde den?

 
Ingen bild

Pepparholm

2 december 2018 14:19

Maja Dacke - Inte så märkligt med alarmism - det är väl MBJ som är partiets talesman i dessa frågor.

 
Ingen bild

Martin

2 december 2018 14:42

Redan en fördel med uteslutningen :)

 
Ingen bild

Niklas R

2 december 2018 15:30

"Blogginlägget strider sannolikt mot Sverigedemokraternas kommunikationsplan. Det är nämligen inte ok att kritisera klimatalarmisterna. Jag vet av egen erfarenhet."

Så, vad ska de göra? Utesluta dig?!?

Angående detta med havet och havsstegringen måste man ha ett par saker i åtanke.
1. Grönlandsisen har legat där den legat i närmare 125 000 år. Detta eftersom vi har borrkärnor från den isen som går 125 0000 år tillbaka i tiden. Det innebär att även om temperaturen skulle höjas med fem sex grader kommer inte isen att smälta (vilket var temperaturen under den varma bronsåldern).
2. Även om all havsis smälte skulle inte havsnivån höjas en millimeter eftersom denna is redan påverkar havsnivån.
3. Havet är jordens långtidsminne. Det som händer idag kommer inte märkas i havet förrän om ett par hundra år. Alltså har människans påverkan på klimatet ens registrerats i haven för det som vi ser idag hände på 1700-talet.

 
Ingen bild

Sven

2 december 2018 15:34

Vad tror du om detta https://www.svt.se/special/ta-tempen-pa-klotet/

Det är från statsmedia.

 
Ingen bild

Stefan

2 december 2018 16:01

Barometern är bara en storljugande domedags tidning som är illröd i själen Har levt bredvid Kalmarsund i 60 år där hög och lågvatten förekommer hela tiden och givetvis blir vattenståndet högre vid storm när vattnet ska tryckas ut i havet från Kalmarsund som är så grunt bla på Revsudden Tex men det fattar inte dagen journalister dom har bara fantasier inga fakta!!


 
Ingen bild

Nisse

2 december 2018 18:03

Måste först säga att det du Thoralf ursatts för är helt bedrövligt.
Du har många ute i landet som är mycket imponerade av din blogg och ditt grävande.
Hoppas du har ork och motivation att fortsätta med bloggen.
Vet att jättemånga tycker den är kanon och att du följer upp det obekväma för 7 klövern
och alla tidningar/ reportrar som kör sin egen agenda, inte folkets.
Du kanske ska granska MBJ med, för falskspelare har ofta lik i lasten.

 
Ingen bild

Bo

2 december 2018 18:50

En grupp forskare vid Universitet på Gran Canaria har nyligen studerat fossiler i sandstenarna på Fuerteventura. De konstaterar att havsnivån vid två tillfällen sedan den senaste istiden haft toppar på 2,5 meter och 2 meter. Ön har varken höjt sig eller sänkt sig sedan den senaste istiden. Med tanke på att havsnivån på grund av ebb och flod varierar 3 meter är det svårt även för en person som levt 100 år att observera någon förändring.

 
Ingen bild

Molle

2 december 2018 19:24

Om de nu är så säkra på en 3-metershöjning av vattennivån....
VARFÖR tänker de då bygga på Fredriksskans????
VARFÖR har de byggt på varvsholmen och inte minst, varför bygger de Linneuniversitetet på barlastholmen???

Det mäste vara svårt med planering med endast 2 hjärnceller.

Thoralf Alfsson

2 december 2018 20:55

Varför hade Barometern inte med Linneuniversitetet i sin animation? Eller Fredriksskans?

 
Ingen bild

En småländska

2 december 2018 21:21

Ja en bedrövlig domedagsartikel, den här Jeppsson är ingen stjärna har haft en del snyftreportage också om invandringen. Du är insatt och kan räkna och tänka själv, en bristvara idag.

 
Ingen bild

C Andersson

3 december 2018 09:55

Har Greta Thunberg, 15, cyklat till Katowice?

 
Ingen bild

SM811

3 december 2018 10:51

Mycket bra redovisning av dig Thoralf.
Samma fenomen är det av klimatextremisterna på SVT.
Det trummas nu ut dagligen att jorden undergång är på gång.
Det som kommunisterna och miljöpartisterna på SVT är rädda
för är att det skall bli extraval och då åker MP ur Riksdagen.
Att få en saklig och korrekt beskrivning från Barometern är ej möjligt.

 
Ingen bild

Sven

10 december 2018 17:48

Låt säga att all is vid polerna smälter - hur mycket höjer sig havsnivån då? Man måste tänka på att ett isberg lär ha 9/10 under vatten så det undantränger havet hursomhelst. Men all is ligger förståss inte i havet.
Is tar mer plats än flytande vatten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se