thoralf

Direktlänk till inlägg 2 december 2018

BAROMETERNS SKRÄCKPROPAGANDA

Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 dec 10:39

 


Jag kan inte låta bli att kommentera och bemöta Barometerns skräckpropaganda för klimatförändringarna i lördagens tidning med följande rubrik.


 


http://www.barometern.se/kalmar/klimatforandringar-hotar-dranka-centrala-kalmar/Artiklarna upptar 4 helsidor i tidningen. Syftet med artiklarna tycks vara att skapa är mer klimatångest bland framförallt unga. Helt i onödan!


Till artiklarna har man gjort en animerad bild på hur Kalmar skulle se ut med en tre meter högre havsnivå och dessutom en karta över vilka områden som skulle översvämmas. Som vanligt utgår man från IPCC:s värsta scenario som kallas RCP8.5, det scenario som är absolut minst sannolikt. Enligt RCP2.6 eller RCP4.5 gäller betydligt lägre havsnivåer än i den skräckpropaganda som Barometern sprider. Källa: SMHI Klimatologi nr41, 2017


Det handlar helt och hållet om att blåsa under propagandan för klimatförändringarna och i detta fall havsnivåerna i Kalmar. Men i artikeln finns knappast några fakta överhuvudtaget och i de få fall de finns så är de till och med felaktiga. Som ett exempel skriver Rasmus Jeppsson följande i sin artikel.


”Vid stormen 2017 steg havsnivån på vissa platser i Kalmarsund till omkring 130 centimeter över medelvattenståndet.”

 

Detta är inte sant! Tittar man på data från mätstationerna i Oskarshamn och Karlskrona så är rätt svar ca 108-112 cm. För Karlskrona 121,8-14,1=107,7 och för Oskarshamn 125,8-13,9=111,9. Rasmus Jeppsson gör samma fel som så många andra och tror att medelvattenståndet är noll men i båda fallen (Karlskrona och Oskarshamn) är medelvattenståndet de senaste 30 åren ca 14 cm, vilket givetvis måste subtraheras från det högsta uppmätta havsnivåståndet.


Skulle det vara så att uppgiften kommer från Länsstyrelsens klimatexpert/klimatsamordnare Lars Ljungström är det en katastrof i okunskap.


Det är ändå lite ironiskt att Barometern publicerar artiklarna samma dag som årets lägsta havsnivåvattenstånd inträffar med ca -72 centimeter eller för att vara helt exakt -72+14,1=-86,1 cm. Havsnivåvattenståndet har alltså sjunkit 86 cm under normalvattenstånd vid mätstationen i Karlskrona. Bland det lägsta som uppmätts vid Kungsholmsfortet i Karlskrona under de senaste 50 åren. Det är fakta.


 

Lågvatten 2018-12-01, starndkanten är normalt vid sanden där den svarta kanten av tång ligger.


Studerar men mätdata från just Kungsholmsfortet i Karlskrona under de senaste 50 åren så syns inget av den utveckling som alla klimatalarmister påstår skall hända vid våra kuster.


 

Diagrammet visa det absolut uppmätta maxvärdet och minvärdet (timvärde) under respektive år. Men även årsmedelvärdet.


Jag tror att alla som studerar diagrammet med riktiga fakta förstår att inget dramatsikt hänt de senaste 50 åren. De handlar bara om naturliga variationer beroende på framförallt väder och vind.


Att vi skulle få en så våldsam utveckling i havsnivåerna fram till år 2100 är i allra högsta grad ytterst osannolik enligt väldigt många experter och forskare, som inte "lever på" och får sin inkomst/försörjning genom att vara klimatalarmister.

 

Hur många tror på denna utveckling efter snart 150 års stabila havsnivåer. Jag gör det definitivt inte!

 

 

 


PS
Blogginlägget strider sannolikt mot Sverigedemokraternas kommunikationsplan. Det är nämligen inte ok att kritisera klimatalarmisterna. Jag vet av egen erfarenhet.


 
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

Söndag 2 dec 11:58

Det är tämligen säkert att säga om 50-100 år. Då är det ingenting man behöver stå till svars för själv när det visar sig inte stämma. Man behöver inte ens påvisa en trend de närmsta 50 åren.

 
Ingen bild

Tryggve

Söndag 2 dec 13:18

Vem är förvånad? Det är tjänstemän i Kalmar vi talar om.

 
Ingen bild

!

Söndag 2 dec 13:21

Personen/ personerna bakom klimatbluffen är döda om 50-100 år så de kommer inte att kunna ställas till svars för sina lögner.
Smart,va?!

 
Ingen bild

Maja Dacke

Söndag 2 dec 13:40

Om det nu blir höjning av havsnivån så att Kalmar översvämmas om låt säga redan om tio år (för vem vet?) - då måste genast SIMSKOLA anordnas för alla ny- och gammalanlända.

Och lika omedelbart måste kommunen ordna med psykoterapeuter på flera språk ... NU! Behovet lär redan vara stort. Barran kan ju vara med som sponsor.

 
Ingen bild

Jihad

Söndag 2 dec 13:50

Haha, Kalmar förnekar sig inte!!!

 
Ingen bild

Maja Dacke

Söndag 2 dec 13:51

Sååå SD tillhör klimatalarmisterna eller näst intill ... Då är partiet inte tillförlitligt på den här fronten heller. Jag blev fundersam när de körde bimbo-köret en gång - sedan förstod jag.

Vi är många som följer forskningen på nätet och vet tydligen bättre vad som pågår. Ingen rädder för va.... här!

 
Ingen bild

Maja Dacke

Söndag 2 dec 14:04

Kanske dags för lite andra studier också:

http://skeptikerskolan.se/2010/10/09/varfor-skeptikerskolan/

Mycket intressant! Tänk, den här skolan har gått mig förbi i så många år - hur kunde den?

 
Ingen bild

Pepparholm

Söndag 2 dec 14:19

Maja Dacke - Inte så märkligt med alarmism - det är väl MBJ som är partiets talesman i dessa frågor.

 
Ingen bild

Martin

Söndag 2 dec 14:42

Redan en fördel med uteslutningen :)

 
Ingen bild

Niklas R

Söndag 2 dec 15:30

"Blogginlägget strider sannolikt mot Sverigedemokraternas kommunikationsplan. Det är nämligen inte ok att kritisera klimatalarmisterna. Jag vet av egen erfarenhet."

Så, vad ska de göra? Utesluta dig?!?

Angående detta med havet och havsstegringen måste man ha ett par saker i åtanke.
1. Grönlandsisen har legat där den legat i närmare 125 000 år. Detta eftersom vi har borrkärnor från den isen som går 125 0000 år tillbaka i tiden. Det innebär att även om temperaturen skulle höjas med fem sex grader kommer inte isen att smälta (vilket var temperaturen under den varma bronsåldern).
2. Även om all havsis smälte skulle inte havsnivån höjas en millimeter eftersom denna is redan påverkar havsnivån.
3. Havet är jordens långtidsminne. Det som händer idag kommer inte märkas i havet förrän om ett par hundra år. Alltså har människans påverkan på klimatet ens registrerats i haven för det som vi ser idag hände på 1700-talet.

 
Ingen bild

Sven

Söndag 2 dec 15:34

Vad tror du om detta https://www.svt.se/special/ta-tempen-pa-klotet/

Det är från statsmedia.

 
Ingen bild

Stefan

Söndag 2 dec 16:01

Barometern är bara en storljugande domedags tidning som är illröd i själen Har levt bredvid Kalmarsund i 60 år där hög och lågvatten förekommer hela tiden och givetvis blir vattenståndet högre vid storm när vattnet ska tryckas ut i havet från Kalmarsund som är så grunt bla på Revsudden Tex men det fattar inte dagen journalister dom har bara fantasier inga fakta!!


 
Ingen bild

Nisse

Söndag 2 dec 18:03

Måste först säga att det du Thoralf ursatts för är helt bedrövligt.
Du har många ute i landet som är mycket imponerade av din blogg och ditt grävande.
Hoppas du har ork och motivation att fortsätta med bloggen.
Vet att jättemånga tycker den är kanon och att du följer upp det obekväma för 7 klövern
och alla tidningar/ reportrar som kör sin egen agenda, inte folkets.
Du kanske ska granska MBJ med, för falskspelare har ofta lik i lasten.

 
Ingen bild

Bo

Söndag 2 dec 18:50

En grupp forskare vid Universitet på Gran Canaria har nyligen studerat fossiler i sandstenarna på Fuerteventura. De konstaterar att havsnivån vid två tillfällen sedan den senaste istiden haft toppar på 2,5 meter och 2 meter. Ön har varken höjt sig eller sänkt sig sedan den senaste istiden. Med tanke på att havsnivån på grund av ebb och flod varierar 3 meter är det svårt även för en person som levt 100 år att observera någon förändring.

 
Ingen bild

Molle

Söndag 2 dec 19:24

Om de nu är så säkra på en 3-metershöjning av vattennivån....
VARFÖR tänker de då bygga på Fredriksskans????
VARFÖR har de byggt på varvsholmen och inte minst, varför bygger de Linneuniversitetet på barlastholmen???

Det mäste vara svårt med planering med endast 2 hjärnceller.

Thoralf Alfsson

Söndag 2 dec 20:55

Varför hade Barometern inte med Linneuniversitetet i sin animation? Eller Fredriksskans?

 
Ingen bild

En småländska

Söndag 2 dec 21:21

Ja en bedrövlig domedagsartikel, den här Jeppsson är ingen stjärna har haft en del snyftreportage också om invandringen. Du är insatt och kan räkna och tänka själv, en bristvara idag.

 
Ingen bild

C Andersson

Måndag 3 dec 09:55

Har Greta Thunberg, 15, cyklat till Katowice?

 
Ingen bild

SM811

Måndag 3 dec 10:51

Mycket bra redovisning av dig Thoralf.
Samma fenomen är det av klimatextremisterna på SVT.
Det trummas nu ut dagligen att jorden undergång är på gång.
Det som kommunisterna och miljöpartisterna på SVT är rädda
för är att det skall bli extraval och då åker MP ur Riksdagen.
Att få en saklig och korrekt beskrivning från Barometern är ej möjligt.

 
Ingen bild

Sven

Måndag 10 dec 17:48

Låt säga att all is vid polerna smälter - hur mycket höjer sig havsnivån då? Man måste tänka på att ett isberg lär ha 9/10 under vatten så det undantränger havet hursomhelst. Men all is ligger förståss inte i havet.
Is tar mer plats än flytande vatten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se