thoralf

Direktlänk till inlägg 16 december 2018

SOL OCH VINDMASKINER I SIMRIS

Av Thoralf Alfsson - 16 december 2018 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fall minst 4 olika varianter på filmerna.


Budskapet är att Simris kommer vara ”helt självförsörjande på förnybar och lokalproducerad energi”.


Det räcker bara med att titta på de bilder av verkligheten i mitt blogginlägg så tror jag att alla förstår att filmerna är helt snedvridna och saknar fullständigt verklighetsuppfattning. Det är någon form av indoktrinering som tycks pågå från alla håll och kanter.


"Knallen" i sin verkstad kan stänga ned sin verksamhet under vinterhalvåret helt och hållet då hans ”sol och vindmaskiner” inte kommer att fungera.EON har en webbsida så att man själv kan följa både elproduktionen och förbrukningen i realtid. Man kan till och med se grafer för de senaste 14 dagarna på webbsidan. Sedan kunde dock presentationen gjorts betydligt bättre och lite mer lättförståeligt. För den relativt okunniga kan det vara svårt att förstå proportionerna när ingen sammanställning finns.


Den här bilden är från klockan 23:00 den 16 december.


 

0 kW solproduktion och 2kW vindkraftsproduktion, samtidigt förbrukas det 450kW i Simris. Det är vågat att påstå att Simris är helt självförsörjande på förnybar och lokalproducerad energi när 458kW kommer från annan elproduktion. Eller ska vi säga att mindre än 1 procent av den förbrukade elenergin i just denna stund var lokalproducerad.Ett väldigt bra exempel på att så länge vi skall förlita oss på sol och vind så kommer det uppstå situationer där vi inte får någon elenergi överhuvudtaget. Utan vi måste ha andra kraftkällor som vattenkraft, kärnkraft och bioenergi.


Nu är det ju inte alltid så illa men alla energiproduktion måste planeras och finnas för ”worst case” om vi inte vill ha strömavbrott beroende på energibrist.


Jag har även roat mig med att följa Simris under två veckor och skapat mina egna diagram för att kunna förklara hur verkligheten ser ut.


 


I detta diagram ser vi hur produktionen av el varit i Simris för sol och vindkraft. Produktionen av solenergi är försumbar. Den tillför absolut ingenting. Helt värdelöst vid den här tiden på året. Vindkraften producerar en hel del men långt ifrån tillräckligt. (det gröna i diagramet är ett reservkraftverk som varit i drift)


I nästa diagram har jag lagt in den totala produktionen och förbrukningen i Simris. Det är enbart under ett dygn av 14 som den producerade elenergin överstiger förbrukningen, den 8 december. Alla andra dygn måste annan el levereras till Simris via elnätet. Men elproduktionen varierar kraftigt från dygn till dygn.


 


Damen i filmen skulle behöva ta på sig betydligt mer än en tröja om de skulle ha enbart egenproducerad elenergi. Hon skulle behöva termokläder och även förbättra sitt mörkerseende då det skulle bli svart de flesta dagar i Simris efter mörkrets inbrott. Knallen skulle få använda riktiga handverktyg istället för sina "sol och vindmaskiner" under många arbetsdagar när det inte blåser.


Projektet visar dock att vi inte kan ställa av något av våra kärnkraftverk eller annan baskraft. Vi behöver faktiskt investera i mer baskraft om vi skall klara att bli fossilfria i framtiden.


PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.

 

thoralfsblogg.wordpress.com

 

Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress. Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 december 2018 01:23

Anders Thornberg, Andreas Norlén och Anders Ygeman i söndagens Agenda? SVT har lyckats med konststycket att fylla programmet med tre odugliga idioter.

Det är synd om Sverige.

 
Ingen bild

Bo

17 december 2018 07:14

Tack Alf! Du har gjort grafen jag eftersökt. Att kunderna är nöjda förstår jag, de betalar inte förlusterna eftersom det är en försöksanläggning. Om "lönsamheten" kom ut till allmänheten skulle det skada den hårt subventionerade elen från sol och vind.

 
Ingen bild

Lars Josefsson

17 december 2018 08:21

Det blir väl 448kW och inte 458Kv från nätet plus 2kW från vindkraften till förbrukningen 450kW.

Thoralf Alfsson

17 december 2018 09:25

Det stämmer om du beräknar själv men enligt bilden på webbsidan med realtidsvärde så förbrukas det 458 kW från kraftnätet. Det innebär sannolikt att vindkraftverket och EON:s utrustning för styrning förbrukar 8kW.
Det kan också handla om förluster.

 
Ingen bild

Uppgiven

17 december 2018 09:36

Jag har tidigare noterat att E. ON har köpt de politiskt korrekta miljötalibanernas världsbild.
Eller vill de vara trendiga.
Själv har jag ett 3-årigt elavtal där kärnkraftsel är valet. Hoppas kunna förnya det framgent.

 
Ingen bild

Ivar Andersson

17 december 2018 09:48

Sverige klarar sig utan kärnkraft om vi gör som tyskarna: bygger gaskraftverk och köper gas från Ryssland. Northstream II som håller på att byggas ska förse Tyskland med mer gas från Ryssland.

 
Ingen bild

SM811

17 december 2018 09:57

OT:
Hittade detta. Stämmer det är häpnadsväckande att ingen reagerat.

Kanske inte många förstått det men Talmannen bryter mot konstitutionen.

Så här står det i regeringsformen 6 kap 4§:
”Regeringsbildningen

4§ När en statsminister ska utses, kallar talmannen företrädare för varje
partigrupp inom riksdagen till samråd.
Talmannen överlägger med vice talman och lämnar sedan förslag till riksdagen.
Riksdagen ska inom fyra dagar, utan beredning, pröva förslaget genom omröstning.
Om mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar mot förslaget, är det förkastat.
I annat fall är det godkänt. Lag (2010:1408)”

1. Talmannen ska tala med varje partiledare.
2. Talmannen ska överlägga med de andra talmännen.
3. Talmannen ska lämna förslag till riksdagen.
4. Inom 4 dagar ska riksdagen rösta.
5. Ärendet får inte beredas efter att talmannen har bestämt sig för vem
som ska utses.
6. Om mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar emot faller förslaget.

Där talmannen gör fel är att efter punkt 2 har han infört ett nytt moment att istället för att lämna förslag till riksdagen låta en partiledare sondera utan att sonderingen leder till att riksdagen får ta ställning.

Det är att bryta mot konstitutionen att förbigå riksdagen.
Riksdagen är folkets främsta företrädare står det i 1 kap 4§.

Talmannen har därmed ingen rätt att passera riksdagen på det sätt han har gjort.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 december 2018 10:48

Man blir förvånad och glad över en positiv julklapp från höga jurister. Man säger till och med att frågan kan bäst bedömas i kommunen. Där fick ni något att suga på i klåfingriga länsstyrelser. Det är således Högsta förvaltningsdomstolen som ger Vellinge kommun rätt att besluta om tiggeriförbud. Nu är det fritt fram i alla kommuner.

http://www.friatider.se/h-gsta-instans-s-ger-ja-till-tiggerif-rbud

 
Ingen bild

Tony

17 december 2018 11:00

Som tillägg kan jag nämna att denna solanläggning är en av dom största i Sverige, men det är helt i miljöpartiets strävan att Sverige ska tillbaks till grottstadiet.

 
Ingen bild

Leif

17 december 2018 11:03

Har förstått att EON tänkt sig att all deras elproduktion i framtiden ska vara förnybar på ett eller annat sätt. Kärnkraft och kolkraft skall bort och sol och vind in.
Det lär vara ett bra case för konkurrenterna som kommer att ha julafton då EONs mer värdefulla tillgångar som vattenkraften auktioneras ut på konkursauktion.

 
Ingen bild

Sven

17 december 2018 11:20

Jag trodde att reklamfilmerna var gjorde som ironi eller skämt utav ngn som ville skämta med Eon.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 december 2018 12:00

Ivar Andersson – Det blir nog inte några gaskraftverk. Vad jag läst i media så håller man på att avveckla och sälja inkråmet från ett modernt gaskraftverk i Malmö hamn. Ett kraftverk för fjärrvärme- och elproduktion. Detta samtidigt som vi nyligen läst att risken för en black-out i Sydsverige har ökat och att man säger nej till elberoende företag som vill nyetablera. Vi har en regering som sviker på de flesta områden.

 
Ingen bild

Hm

17 december 2018 12:41

OT men viktigt. Köp inte Toblerone, det är numera halalanpassat. De har smugit med detta "för att inte oroa sin stadiga kundkrets i Europa". Sprid denna information!
https://samnytt.se/toblerone-blir-halal-all-tillverkning-sker-under-islamisk-overvakning/
1

 
Ingen bild

Uppströms

17 december 2018 13:13

Knäpptyst i oppositionsmedia om den införda "slavlagen" i Ungern. 400 timmars övertid ger 1½ timme per dag och år mm. Hur många arbetare som idag röstar på SD skulle ställa upp på något sådant?

 
Ingen bild

Yxa

17 december 2018 13:24

Det är tydligen bara Anders Ygeman som vågar ställa upp i Agenda.

 
Ingen bild

Sven

17 december 2018 14:00

Hej Uppströms Det är övertid det gäller och mot betalning. Vad har SD med det att göra? Kombinationen att någon arbetar i Ungern och röstar på SD tror jag är liten.

 
Ingen bild

Frholt

17 december 2018 14:17

Rapport från Stockholm föranledd av vädrets växlingar:

Åkte buss genom Söder idag där trottoarerna har snömodden kvar medan cykelbanorna ligger plana som nyskurade golv.

M här i staden har nyss låtit meddela att det blir inget tiggeriförbud här eftersom man slutit förbund med självaste MP. Tidigare var M för ett förbud.

Men i lördags hade SD-Stockholm julfest på en stor restaurang på självaste Kungsgatan med över 400 deltagare.(Bra fest men ölen var dyr.) Planer finns redan på att nästa års julfest skall förläggas till Gyllene Salen. (På tal om olika sorters väderväxlingar alltså.)

 
Ingen bild

Rolf

17 december 2018 14:21

Tyst från talmannen idag...
Vad pågår?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

17 december 2018 14:32

Tidig julklapp. Jämställdhetsmyndigheten läggs ner.
"Genusforskarförbundet" protesterar mot nedläggningen.

En myndighet av feminister oct tokkärringar, där sju av tio
mår så dåligt att de ligger i riskzonen för ohälsa.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 december 2018 14:57

Kvällsposten: "Så förbereder sig sjukhuset för gängkrigen: "Lockdown"

Vi ska inte ha någon "Lockdown" på våra sjukhus. Vi ska ha "lockout" för muslimer, araber och somalier. Dessa monster ska överhuvudtaget inte ges vård.

Åk hem för fan. Förstör inte vårt land!


https://www.expressen.se/kvallsposten/sa-forbereder-sig-sjukhuset-for-gangkrigen-lockdown/

 
Ingen bild

O´ Hyra

17 december 2018 15:10

Mardröm i natt - Ola Ullstens glasögon.

 
Ingen bild

Tony

17 december 2018 15:12

Toblerone har ju en reklampelare i Mona Muslim.Undrar
om hon köper det själv idag? För hon har väl inte kvar
statens kreditkort ännu? Tja fast med Sossar kan man
aldrig veta.

 
Ingen bild

Lena1

17 december 2018 15:43

Thoralf du gör en gedigen och fantastisk insats i Sverige med upplysning för saker som många gånger går en del av oss förbi!

 
Ingen bild

Didrik

17 december 2018 16:30

Jubelidioten talar i ruinstaden Avesta. Lika ruinerad
som många orter i Bergslagen.

Högerextremism och klimathot var de punkter som kom att dominera Stefan Löfvens jultal i Avesta.

Ja ha? Och om dom verkliga problemen i följd av massinvandringen?
Höger och miljö??? Denne galning ska bort...

 
Ingen bild

Ivar Andersson

17 december 2018 18:28

Pepparholm Måndag 17 dec 12:00
Inga gaskraftverk idag men om några år när mer kärnkraft har lagts ned och vi haft elransonering.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

17 december 2018 18:33

Ang.dödsskjutningarna som har slagit rekord i år. 44 st hitills under 2018 och kanske kan vi passera 50 innan nyår.
Men mot USA har vi ingen chans.
Över 15000 har dött av skottskador där.
Dom ligger ju före oss förstås, så om så där 10-15 år kanske vi kan vara med och konkurrera med dom.

 
Ingen bild

Ulf

17 december 2018 18:38

Ulf Kristersson vill ha jullov nu. Det verkar inte bli någon mer statsministeromröstning i år. Talmannen sa i Agenda igår att han har svårt att se att ett ev. extraval skulle hållas så sent som vid EU-valet i maj.

 
Ingen bild

Mig

17 december 2018 19:08

Oftast drivs Reservkraftverk av Diesel men i bästa fall av ECOPAR och mycket sällan finns det avgasrening.

Thoralf du kanske vill fråga kommunen hur det står till med detta :) .

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 december 2018 19:15

Expressen: "Stefan Löfven: ”Ingen anledning att ha panik”

Kvällsposten: "Så förbereder sig sjukhuset för gängkrigen: "Lockdown"

Sverige har en idiot som statsminister.

Ta in det!

 
Ingen bild

Hycklarna på EXpressen

17 december 2018 21:39

Tiggeriförbudet i Vellinge är ett steg i rätt riktning

Det råder arbetskraftsbrist i Rumänien
Kritiker brukar invända att förbud inte löser problemet med fattigdomen bland utsatta EU-medborgare. Det ligger förstås en del i det argumentet. Men det omvända gäller också: att permanenta gatutiggeriet i Sverige kommer inte att bryta utanförskapet inom den romska gruppen i Rumänien och Bulgarien.

Många barn lämnas vind för våg i hemlandet när deras föräldrar befinner sig utomlands under långa perioder. Samtidigt råder arbetskraftsbrist i Rumänien. Landet tar numera in folk från Vietnam, Filippinerna, Nepal och Turkiet för att utföra enkla jobb.

Den nationella samordnaren Claes Ling-Vannerus efterlyste i höstas en mer balanserad bild av förhållandena i Rumänien. "Folk svälter inte i Rumänien." Det finns ett socialt skyddsnät, konstaterade han efter en resa till landet.

Samtidigt är förhållandena för utsatta EU-medborgare i Sverige ofta miserabel. Härvor med tiggeriligor rullas upp gång på gång. I september inleddes Sveriges största rättegång någonsin om människohandel med minst 40 offer vid Lunds tingsrätt. För att tvinga personerna att tigga användes olika bestraffningsmetoder, såsom misshandel.

Enligt polisen finns det ett antal stora nätverk som täcker väldigt stora ytor av Sverige, och man får ständigt nys om fler.
https://www.expressen.se/ledare/tiggeriforbudet-i-vellinge-ar-ett-steg-i-ratt-riktning/

 
Ingen bild

EXpressens syn på invandring

17 december 2018 21:43

Kvinnorna som invandrade till Sverige – och blev drottningar

https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinnorna-som-invandrade-till-sverige-och-blev-drottningar/

Haha,frivillig invandring?

 
Ingen bild

Frholt

18 december 2018 08:34

TBC bryter ut på Helgeandsholmen. Sverige blir ytterligare strömlöst och lealöst. Men folk blir ändå glada och söndagens demonstration på Mynttorget anordnas under parollen: Där fick ni!

 
Ingen bild

Ola

18 december 2018 08:38

Thoralf, Danmark kommer med en rad positiva nyheter:

1 000 somalier förlorar uppehållstillstånd i Danmark – "Återvänd hem och bygg upp det land du kom ifrån"

Danmark: 20 års fängelse och utvisning för mordförsök - trots att han är född och uppvuxen i landet Höga straff då brott i samband med gängkonflikter. Kan ge upp till dubbla strafftiden.

 
Ingen bild

Rödhaken

18 december 2018 10:40

Skulle förnya mitt elavtal hos Eon. Det går att göra via hemsidan om man loggar in. Jag har nu ett paket med vattenkraft. Det står att mitt val är baserat på tidigare val, men något alternativ med vattenkraft går inte att välja. Det finns bara paket med sol- eller vindkraft. Vill man ha ett paket med vattenkraft måste man ringa kundservice. Då finns det ett paket med vattenkraft, som dessutom är billigare än sol- och vindkraften.

Så Eon försöker helt enkelt lura kunderna att byta till dyrare sol- eller vindkraft. Sen kommer dom säkert att skriva att "våra kunder föredrar förnybar energi".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se