thoralf

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

POPCORN, GODIS ELLER POLITISK INFORMATION

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2017 22:30

 


Jag kan givetvis inte undgå att även reflektera över hur våra politiska motståndare i Kalmar hanterar sin medverkan på Kalmar marknad och Kalmar stadsfest. Att deltaga alla 5 dagar kostar ca 6 000 kronor totalt för en plats på 3*3 meter (Kalmar marknad 2 dagar ca 1 800 kronor, Kalmar Stadsfest 3 dagar ca 4 200 kronor).


På Kalmar marknad deltog bara 3 partier, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna. Under Kalmar stadsfest deltog 5 partier, förutom ovanstående även Liberalerna och Miljöpartiet. Även om Socialdemokraterna bara deltog 2 dagar på stadsfesten.


Tre partier som är representerade i kommunfullmäktige deltog inte alls, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Jag kan ha en viss förståelse för att KD uteblir på grund av kostnaden då deras partistöd med två mandat i KF är ganska lågt.


Att Centerpartiet och Vänsterpartiet som båda ingår i den rödgröna majoriteten avstår från att träffa väljarna är minst sagt anmärkningsvärt. Är de rädda för att möta kommuninvånarna. Jag tolkar det som att de förväntar sig att Socialdemokraterna med Johan Persson ordnar ännu en mandatperiod för Bertil Dahl (V) och Ingemar Einarsson (C). Det krävs 31 mandat för att få majoritet i kommunfullmäktige och idag har S 28, V har 3 och C har 5 mandat. Så det gör inte så mycket om V och C förlorar något mandat. De litar på att Socialdemokraterna och Johan Persson håller ställningarna.


Miljöpartiets representanter under stadsfesten bestod mest av prideinspirerade barn från grön ungdom. Frågan är vad vuxna väljare på stadsfesten tyckte om det?


Hur agerade då de tre stora partierna i Kalmar under dessa dagar? Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna.


Moderaterna hade investerat i en popcornmaskin. Så mycket politiskt material hade de dock inte att ge väljarna som besökte deras tält. Följande lilla klipp visar vad man hade att dela ut till sina väljare under Kalmar marknad, förutom popcorn.



 


Socialdemokraterna närvarade lite som de känner för eller det kanske beror på att deras medlemmar inte vill ställa upp och bemanna tältet eller om det bara funkar under arbetstid då de anställda får bemanna tältet. Under Kalmar marknad delade Socialdemokraterna ut dessa objekt i sina kassar.


 

Jag tänkte att häftet med rubriken ”Kalmar fortsatt framåt” såg intressant ut och tänkte den måste jag läsa för att se hur Socialdemokraterna vill utveckla Sverige och Kalmar. Det här kunde jag läsa 😉



Undrar om de socialdemokratiska väljarna nöjer sig med godis, penna och skoputsdosa? Får Socialdemokraterna nya väljare med detta budskap? Eller är det sovande svenska folket så lättlurade?


Jag är glad för att Sverigedemokraterna har en aktiv kommunikationsavdelning som producerar nytt material med jämna mellanrum. Vi i Kalmar producerar även lite eget material varje år. Vår senaste folder ”Calmar förtjänar bättre” kommer under hösten att nå alla hushåll i kommunen.


 


I våra broschyrställ fanns det plats för 9 olika foldrar. Under Kalmar marknad och Kalmar stadsfest har förutom vår egen folder ”Calmar förtjänar bättre” även funnits dessa foldrar med information inom flera politikområden.



 


Vilket tror ni går hem bäst hos väljarna? Popcorn, ett tomt block eller foldrar fullspäckade med politisk information?

 
 
Ingen bild

Veritas

13 augusti 2017 23:22

M och S bidrar till den ökande fetman i samhället mao, eller är det operation flytta fokus? SD vill diskutera politik. Tycker berättelsen ger en bra bild på vilka som bryr sig om fosterlandets framtid och vilka som skiter i den.
SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Trident

13 augusti 2017 23:27

Med tanke på att en stor del sv befolkningen både köper och läser aftonbladet och expressen tror jag, tyvärr, att popcornen var det som gick hem...

 
Ingen bild

A

14 augusti 2017 00:08

Noterade också att V, KD och C uteblev från både marknaden och stadsfesten.

Tolkar det som att deras representanter gärna inte gör något oavlönat på obetald arbetstid.

Inget som förvånar mig då många politiker fungerar så.

 
Ingen bild

Laglydig

14 augusti 2017 00:18

Tycker att det är anmärkningsvärt att KD p g a ekonomiska orsaker skulle ha avhållit sig från att medverka.
Om jag hade suttit i KF för KD (eller vilket annat parti som helst) så hade jag själv bekostat den blygsamma kostnaden för att ha möjlighet att träffa väljarna.
Frågan är om det är feghet eller lathet som i fallet med Centerpartiet och Vänsterpartiet? Det ekonomiska argumentet håller inte.
Bra att SD var där i all fall och tydligen hade framgång under dagarna!

 
Ingen bild

Björn

14 augusti 2017 00:56

Det är viktigt med fotfolk. Folk som nöter skosulorna och delar ut broschyrer och träffar medborgarna. Tror att det lönar sig i längden.

 
Ingen bild

Tobbe

14 augusti 2017 05:10

Svensken röstar väldigt ofta med plånboken. Titta på de stora dagstidningarna 2 veckor före valet, stora rubriker "Så mycket mer får du i plånboken" eller så röstar Svensken på den som ser bra ut, verkar trevlig eller mysig. Vi minns väl Göran Persson "mysgöran"?

Personligen så hoppas jag att fokus ligger på Sverige och vilket land vi vill lämna över till våra barn och barnbarn.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 augusti 2017 07:00

Om svenska folket på ett seriöst och vaket sätt gör en samlad bedömning av hur den hänsynslösa invandringen har påverkat samhället negativt på alla områden skulle dom utan tvekan rösta på det partiet som vill bidraga till en radikal förändring.
(Om ni inte håller med ange då något som har blivit bättre)

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 augusti 2017 08:31

Annat ämne. Inte för att förringa tragedin med den försvunna kvinnan som senast sågs i en dansk U-båt, men vart tog artiklarna från det senaste skottdådet i Malmö vägen??
Redan i går eftermiddag bleknade tydligen nyhetsvärdet hos kvällspressen. Vi talar ändå om tre skottskadade, varav två mycket allvarligt skadade. Märkligt...

 
Ingen bild

stig

14 augusti 2017 09:06

Varför hös det inget om fascistdemonstrtionen i USA?

 
Ingen bild

Lotta_1

14 augusti 2017 09:07

Sossarnas broschyr speglar ju på ett bra sätt deras politik, tom och innehållslös.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 augusti 2017 09:16

De farligaste väljarna är traditionsväljarna som inte har någon egen vilja utan röstar som farsan och morsan gjorde !

 
Ingen bild

Niklas R

14 augusti 2017 10:30

@Hulda mk1
Eftersom mord och skjutningar bland kulturberikarna är vardagsmat så genererar de inga nyhetsrubriker. Samma sak med våldtäkter av vita tjejer och kvinnor.

U-båts händelsen är mer intressant för där är det potentiellt en vit förövare.

Samma sak om det hade varit en våldtäkt på en färgad tjej av en vit man eller utländskt barn som våldtagits av andra kulturberikare. Det genererar rubriker för det bekräftar journalisternas världsbild.

 
Ingen bild

C Andersson

14 augusti 2017 10:47

@Hulda mk1@

Angående skottdådet i Mälmö ska man inte rota för mycket i mögen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmo-stad-hyrde-ut-lokalerna-foreningen-kan-ha-brutit-kontraktet

 
Ingen bild

Lena

14 augusti 2017 11:12

Fick mig ett gott skratt, Thoralf när jag tittade på dina små videoklipp, vilket antiklimax! Är det verkligen SÅ TOMT i de andras partier - de har inget program endast plakatparoller!! Men vid närmare eftertanke så slocknade garvet för det är inte bara sorgligt att det är så tomt där, det är otäckt också! Eftersom det är så tomt i huvet och i deras idéprogram så förstår jag att de behöver mycket lögner och ANKLAGELSER mot SD för att kunna motivera sitt eget!!??

 
Ingen bild

Lena

14 augusti 2017 11:41

Kravallerna i Charlottesville är troligen orkestrerat från de lokala myndigheterna där är SOROS förstås som stått för fiolerna. Vice borgmästare i Charlottsville heter Wes Bellamy, tidigare aktivist i NAACP och en riktig svart rasist av rang om man läser hans tweets, som han spottat ut i massor.
Denne Wes Bellamy har samtidigt som nationalister och alt-right rörelsen hade en demonstration mot att det beslutat att en känd staty över en nationalist till häst ska demoleras.

Samtidigt fick ANTIFA-rörelsen och BLACK LIVES MATTER (startat och bekostat ab Soros) också demonstrationsrätt. Det fanns även andra "utanförgrupper" i deras tåg. Polisen sägs ha fått order att inte ingripa. De fanns t ex inte då en bil körde in i massan på gatorna.

Igår säger Aktuellt att Antifa- rörelsen är MOTDEMONTRANTER!!! FAKE NEWS! Så trött på ljug-media här i landet.

 
Ingen bild

Lena

14 augusti 2017 11:50

Kravallerna i Charlottsville visar att Soros arbetar (och betalar mycket) hårt för att få till stånd kravaller och att olika grupper lider isär. Varför? Han och andra av "the hidden hand" vill inför mer militär och de måste ha en ursäkt för att göra det.

Måtte inte de svenska högergrupperna få för sig att efterlikna det amerikanska. Vi ska segra genom att "dra ner byxorna" på dessa galningar och avslöja sanningen bakom den s k "samhällsutvecklingen".

 
Ingen bild

C Andersson

14 augusti 2017 12:07

@Hulda mk1@

Jag tror du fick besked på din undran. Nu sprider i stort sett varenda tidning en artikel från TT. Vinklad eller ej så är det märkligt att en nyhetsbyrå som varken är neutral eller opolitisk ska ha ett så stort inflytande över nyhetsförmedlingen till svenska folket.

http://www.ostrasmaland.se/tt-inrikes/ingen-gripen-for-urskiljningslos-skjutning/

Nu heter det inte föreningslokal längre. Nu kallas festlokalen för festlokal. Att det ska vara så svårt att använda korrekt namn redan från början. Men det finns som alltid en tanke bakom allt.

Thoralf: Föreningslokal eller källarmoské. Vad är skillnaden?

Thoralf Alfsson

14 augusti 2017 13:14

Dum fråga!

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 augusti 2017 13:17

@ C Andersson. Det är en ENORM skillnad på en föreningslokal och en källarmoské...

 
Ingen bild

C Andersson

14 augusti 2017 15:06

@Thoralf Alfsson@

Ett svar vore inte så dumt.

Thoralf Alfsson

14 augusti 2017 15:13

Du ser stora skillnader mellan en föreningslokal och en festlokal men inte mellan en föreningslokal och en källarmoské!

Om man är klok och förståndig inser man när det är dags att sluta.

 
Ingen bild

MT

14 augusti 2017 17:01

Jag såg er, jag pratade med er 👍🏻👍🏻 Bästa och seriösaste framträdandet av de representerade på stan.

Sen har vi MP, vad ska jag säga kändes som nån fritidsgård med massa fjortisar

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 augusti 2017 17:03

Jens Ganman skriver idag exakt det jag försökt varna för hur länge som helst. Hoppas nu den dagen kommer fort. Jävligt fort!!

Frågan är inte i vilket eländigt skick alla myndigheter befinner i utan när det avslöjas.


"1)Förr eller senare kommer Sverige att få en regering som pga av yttre betingelser måste stirra sanningen i vitögat.

2)Den regeringen kommer på kort tid att behöva strypa en mängd bidrag och subventioner.

3)När de som drabbas av den nya världsordningen inser att det inte ramlar in mer pengar på ICA-kortet, att elen stängs av, att den infekterade tanden inte blir åtgärdad kommer två tydliga grupper att utkristallisera sig:"

Fortsätt att läsa...

LÄS INTE DET HÄR
https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154982063948251

 
Ingen bild

Ölandsbonde

14 augusti 2017 17:31

Ursäkta mig. Kanske är jag dum, men en festlokal är väl en sådan som kan hyras för privata fester. Ägs ofta av ägarna till hyresbostäder och bostadsföreningar.

En föreningslokal disponeras av en förening och kan även användas till fester för föreningens medlemmar, men knappast några andra. Viss uthyrning kan förekomma men är inte av väsentligt slag.

En moské är en föreningslokal oavsett om den ligger ovan jord, i en källare eller någon annanstans.

 
Ingen bild

Björn

14 augusti 2017 17:51

@Lena 11.41 Man kan nästan dra en parallell till Stockholm och att Stadshuset skulle få för sig att plocka bort Karl XII statyn från Kungsträdgården.
Statyer ska vara kvar. De påminner om historien och historien är viktig.

 
Ingen bild

Calle

14 augusti 2017 18:36

@ Stig 9:06
Tycker att det rapporteras massor om detta i både radio och TV. ( public sevice)
Man anklagar Trump för att inte " kalla saker vid dess rätta namn". Månne han lärt av Public service?

 
Ingen bild

Annelie

14 augusti 2017 19:58

Klart jag väljer Sd.

 
Ingen bild

Riksdagen

14 augusti 2017 22:24

13 månader kvar till valet 2018.
THORALF ALFSSON på LISTAN till Riksdagen?! Vad är oddset på det?

Jag blir oerhört besviken om du inte är med. Vet inte vad jag ska ta mig till då. Odds Thoralf? Vågar du lägga ut något odds?

Thoralf Alfsson

14 augusti 2017 23:29

Nej, jag vet inte vad jag skall grunda ett odds på. Partistyrelsen har allt i sin hand genom att de beslutar hur listorna skall utformas.

Sedan sätter valberedningen namnen efter den utformningen.

 
Ingen bild

Stefan A

14 augusti 2017 22:41

SD visar sig få rätt i abortfrågan också, liksom i alla andra frågor, nu visar det sig att man försöker rädda livet på sent aborterade foster, vi har anklagats för att vara kvinnofientliga och vill inför "abortförbud" när det bara handlar om en sänkning till 3 månader i normalfallet, vad jag tycker om dessa personer som spridit sina lögner om SD lämpar sig inte i skrift....

 
Ingen bild

Nils

15 augusti 2017 00:15

Det är kört för Calmare. Det enda är att lämna staden för gott! Pampen Johan Perssons år vid makten har förstört och förpestat både staden och mentaliteten/folket. Snacka om inavlad och inskränkt stad med storstadskomplex!

 
Ingen bild

Kommunen– Vi hyr ut lokalen till föreningar

15 augusti 2017 00:38

Under måndagsförmiddagen satt en grupp kommuntjänstemän i krismöte efter skottlossningen på femte våningen i föreningarnas hus på Ystadsvägen.

Dådet ägde rum under sista dansen vid 05.30-tiden – ett 70-tal personer ska då ha befunnit sig på platsen.
Iranska flyktingrådet hyr den aktuella lokalen, men lånade ut den till Eritreanska föreningen under lördagskvällen.

– Vi hyr ut lokalen till föreningar. I vårt avtal står det att det inte får vara aktivitet efter klockan 23. Om föreningen vill ha en intern aktivitet efter 23 måste de anmäla det till oss. Fram till 02 kanske vi kan tillåta, men absolut inte därefter, säger fritidsdirektör Johan Hermansson.
https://www.sydsvenskan.se/2017-08-14/efter-skottlossningen-i-festlokalen-arrangoren-saknade-tillstand

 
Ingen bild

Sam

15 augusti 2017 23:56

Slogan "Kalmar fortsatt framåt" är ju bara patetisk. Kalmar går bakåt i det mesta förutom Perssons byggmani.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards