thoralf

Alla inlägg den 20 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2017 23:32

”Sveriges största dagstidning låter klimatförnekare härja fritt på debattsidorna – och kompletterar sin redan bristande miljörapportering med spridning av faktaresistenta åsikter. 

 

När SMB ringer upp Aftonbladets tillförordnade debattredaktör Kristofer Forssblad Olsson för att att ta reda på varför tidningen publicerat artikeln försvarar han sig med att det rör sig om en debattreplik, inte ett inledande debattinlägg.

 

Hur tror ni att era läsare tar emot debattartiklar av det här slaget?
– Det är upp till dem att bedöma, det här är som sagt en replik. Det är svårt för mig att veta. De flesta håller nog inte med honom skulle jag tippa. Det är ju inte gängse åsikter det här, som han framför. Det är inte bilden som världens forskare står för, så det är ju ganska udda åsikter han framför.

Åsikter som också skulle kunna vara potentiellt farliga?
– Det har jag ingen uppfattning om, det finns ju alla möjliga personer som har alla möjliga åsikter i alla möjliga ämnen. Så det kan jag inte uttala mig om. Det här är väl en ganska marginaliserad grupp ändå.

Men de får ändå debattutrymme i Aftonbladet, en av Sveriges största tidningar?
– Ja, för att det är en replik, hade de skickat in en debattartikel hade det varit annorlunda. Vi hade bedömt den på ett annat sätt.

Sture Åström skriver regelbundet för Stockholmsinitiativets Klimatupplysningen, en välkänd klimatförnekarsajt som utsetts till Årets förvillare. Kände ni till detta innan ni publicerade honom ?
– Han har varit i kontakt med oss förut och försökt få in debattartiklar, så vi vet ju på ett ungefär vem det är, så är det ju.

Ni tycker alltså att det är rimligt att den här typen av röster får komma till tals?
– I det här fallet tycker jag väl att det var rimligt, men som sagt, hade de skickat in en debattartikel i vanlig ordning hade vi fattat ett annat beslut.”



Jag är inte ett dugg förvånad att debattredaktören på Aftonbladet, Kristofer Forssblad Olsson stoppar debattartiklar med ”fel budskap” som att t.ex ifrågasätta klimatalarmister påståenden.


Det som förvånar mig allra mest är att Kristofer Forssblad Olsson så öppet erkänner det i en telefonintervju. Frågan är vilka andra ämnen och åsikter som också stoppas av Kristofer Forssblad Olsson på Aftonbladet på grund av fel åsikt eller ämne?

Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2017 12:48

 

Panikåtgärd av Stefan Löfven.


Jaha, då har de skjutglada invandrarna kostat oss ytterligare 2 miljarder kronor under 2018 och under de närmaste tre åren 7,1 miljarder.


”Polisen får 2 miljarder extra”. Vadå får? Det är vi ordentliga medborgare och skattebetalare som får betala detta. Det är miljarder som tas ifrån välfärden inom skolan, vården och omsorgen.


Ännu en brandkårsutryckning från Stefan Löfven och den rödgröna regeringen. Det är en kraftfull signal om att vårt rättssystem är på väg att kollapsa under trycket från massinvandringen och de kriminella utanförskapsområdena.


Jag anser att det absolut bästa och billigaste är att ta ifrån dessa kriminella individer deras uppehållstillstånd och medborgarskap om de har dubbla medborgarskap. De skall dessutom även utvisas från Sverige, tillsammans med deras familjer. Det är antagligen det enda verksamma sättet att få de anhöriga att förstå vilket ansvar de har för sina familjemedlemmar i dessa kriminella kretsar.


Sveriges grundlagar kan bara ändras av två beslut i riksdagen med ett val emellan besluten. Det finns alltså fortfarande en möjlighet att ändra grundlagen redan till hösten 2018 om viljan finns att dra in medborgarskapet för kriminella invandrare. Nästa chans blir inte förrän 2022 om det inte skulle bli ett extraval under nästa mandatperiod.


Regeringen och ledande politiker borde jobba efter POLO-formeln.

Problem

Orsak

Lösning

Optimal lösning


Jag upplever att Stefan Löfven och den rödgröna regeringen hoppar över problem och orsak! Istället går man direkt på en lösning genom att i detta fall ta ytterligare 2 miljarder av skattebetalarnas pengar till Polismyndigheten.


Stefan Löfven och partierna inom 7-klövern skulle fundera lite mer på problem och orsak, dessutom vad den optimala lösningen skulle kunna vara!

Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2017 10:29


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards