thoralf

Alla inlägg den 23 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 23 augusti 2017 22:27

Min egen bedömning är att Anna Kinberg Batra avgår kanske redan till helgen eller senast under nästa vecka! Trycket kommer bli alldeles för stort på AKB.


Detta kanske gör att vissa moderata politiker blir nöjda men hur ser väljarna som redan lämnat moderaterna på detta spektakel inom moderaterna. Blir förtroendet större för moderaterna efter att man avsatt sin egen partiledare.


När började Moderaternas ras i opinionen? Den började faktiskt redan under Fredrik Reinfeldts andra mandatperiod i riksdagen eller under 2012. Jag skulle säga att startskottet för raset började med Migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet under 2011. Syftet var ju att utestänga Sverigedemokraterna från att kunna påverka migrationspolitiken.


 


När sedan decemberöverenskommelsen kom 2014 så blev inte situationen bättre för Moderaterna. Jag är personligen övertygad om att Fredrik Reinfeldt låg bakom denna överenskommelse. Fredrik Reinfeldts ”hat” mot Sverigedemokraterna styrde hans handlande. Nu kan vi se resultatet av detta ”hat”. Ett parti eller nya moderaterna i fritt fall och med svåra interna konflikter.


Moderata toppolitiker börjar nu inse att deras karriärer som politiker kan vara slut inom ett år. Då kanske många måste söka sig någon annan födkrok inom det privata näringslivet med helt andra krav än en stor käft och arrogans mot sina politiska motståndare. Det kan bli en svår omställning för många ”reinfeldtspolitiker” som aldrig haft ett riktigt jobb.


Att ge Anna Kinberg Batra sparken som partiledare löser inte något. Det är som att kissa på sig! Det blir varmt och gott till att börja med men ganska snart blir det betydligt obehagligare än innan olyckan.

 

Av Thoralf Alfsson - 23 augusti 2017 14:32

     


Är precis hemkommen från möte i Samhällsbyggnadsnämnden och utdelning av Kalmar kommuns stadsbyggnadspris i Stadsparken. Läs artikel i 24Kalmar.


Jag är mycket tveksam till att Kalmar kommun delar ut pris till sig själva. I år gick priset till Kalmar kommuns bolag Kifab, Kalmar Industrifastigheter AB och den nya tågdepån. Jag anser att Kalmar kommun inte skall delta med egna byggprojekt i denna ”tävling” som kommunen arrangerar. Det är en princip.


Juryn består av Samhällsbyggnadsnämnden ordförande, Samhällsbyggnadsförvaltningens chef och stadsarkitekten. Med andra ord en socialdemokratisk politiker och två anställda tjänstemän vid Kalmar kommun. Juryn tar fram tre finalister och föreslår sedan en vinnare i varje klass.

Vinnarförslagen beslutas sedan av samhällsbyggnadsnämnden, med andra ord av politiker. Jag yrkade därför istället på Riksbyggen nya bostäder längs med Erik Dahlbergs väg som vinnare på grund av att de två övriga nominerade var dels Kifabs tågdepå och Kalmarhems höghus Kajalen. Två av tre nominerade var alltså kommunala bolag.


Jag fick givetvis inget stöd från vare sig Alliansen eller de rödgröna i samhällsbyggnadsnämnden men jag reserverade mig emot att Kifab fick priset på rent principiella grunder!

 

Om juryn varit fristående personer från både kommunen och politiken hade jag accepterat att kommunala bolag nominerats och vunnit men nu känns det som väldigt mycket jäv.

 

Hur bra tågdepån än blev så får jag en fadd smak i munnen när man delar ut pris till sig själva.

 

Pris för bästa byggnadsvård fick ombyggnaden av Handelsbankens fastighet på Kvarnholmen. En värdig vinnare!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/prisad-arkitektur/


 

PS

 

Alliansen hade dessutom möjligheten att fälla majoriteten i ett bygglovsärende men tog inte chansen. Detta på grund av att två centerpartister som ingår i majoriteten hade en annan syn på ett bygglovsärende. Jag hade samma åsikt som de båda centerpartister och ville lämna ett positivt förhandsbesked till de sökande.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards