thoralf

Alla inlägg den 31 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 31 augusti 2017 22:59

 


Sedan drygt en vecka pågår en demonstration vid Lars Kaggskolan i Kalmar som saknar demonstrationstillstånd. Det är en grupp ”ensamkommande barn” från Afghanistan som demonstrerar i sympati med demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm. I gruppen som demonstrerar finns också framförallt svenska unga tjejer.


När jag begärde att få en kopia på demonstrationstillståndet från polisen i Kalmar visade det sig att demonstrationen saknade ett demonstrationstillstånd. Se svaret nedan från polisen i Kalmar.


 


Som ni kan se av bilden som är tagen idag av mig använder det ett flertal skyltar.


En ansökan är inskickad till polisen men den är ännu inte färdig behandlad hos polisen. Det som verkligen förvånar mig är att det är Grön ungdom som sökt och betalt för ansökan om demonstrationstillstånd. Se nedan.


 

Den person som står som ansvarig i ansökan är en Alexander Franzen från Grön ungdom. Alltså Miljöpartiets ungdomsförbund i Kalmar.



Samtidigt är det egentligen inte det minsta förvånande med tanke på hur Miljöpartiet driver sin politik för öppna gränser och fri invandring. I en artikel i Barometern säger landstingsrådet Linda Fleetwood (V) följande.


”– Jag kan tänka mig att gömma de som fått utvisningsbeslut, jag har gjort det tidigare, kan tänka mig att göra det igen, säger Linda Fleetwood (V), landstingspolitiker.

 

Ytterligare en politiker var på plats. Max Trondlé (MP) som företräder ett parti som sitter i regeringen och ansvarig för migrationspolitiken.

 

Dubbelmoral?

 

– Hade inte vi suttit i regeringen hade migrationspolitiken varit ännu värre, säger han. Vi har ett enigt kongressbeslut om att stoppa utvisningar till Afghanistan.”

 

Hade "migrationspolitiken varit ännu värre" säger Max Trondlé. Det säger allt om vilket samhälle vi skulle få om Miljöpartiet fick större inflytande över vår migrationspolitik. Då skulle Sverige islamiseras i rasande fart.

 

Jag undrar varför journalisten Anders Blank på Barometern inte skriver i artikeln att Linda Fleetwood är landstingsråd? En av de högsta politikerna inom landstinget, som inte respekterar våra migrationslagar!


Ett landstingsråd som gömmer personer med utvisningsbeslut. Det är en politikerskandal. Läs artikeln.

  

Notera att hon är landstingsråd i Kalmar läns landsting. Jag tar mig för pannan!


Varför har inte media kollat om demonstrationen har tillstånd. Jag tycker det är svagt av de journalister från Barometern, Östran och Sveriges Radio som bevakat demonstrationen och skrivit artiklar men de har inte lyckats att ställa en så enkel fråga till polisen om det finns ett tillstånd. Det behövs uppenbarligen alternativa medier för att kolla en sådan enkel sak.

Det är bara så ynkligt!


Idag skriver företrädare för Sveriges Radio en debattartikel i Barometern att den lokala journalistiken aldrig varit viktigare.


”Vad är sant och vad är falskt? Frågan har aldrig varit viktigare, allra helst nu i en tid när felaktig fakta sprids på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt och inte sällan i syfte att svartmåla vissa grupper i samhället.

 

För att en demokrati ska fungera är det viktigt med trovärdig, oberoende och opartisk rapportering. Dessutom är det nödvändigt att lokala frågor, beslut och missförhållanden synas. Exempel på det är P4 Kalmars granskningar av länsmusikens resor, missförhållanden på HVB-hem i länet och förre landshövdingens köp av telefonsex för skattepengar.”

 

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser inledningen på debattartikeln. De är så fruktansvärt självgoda så att hälften vore nog.


”Utan seriösa medier som förhåller sig till pressetiska regler är det annars lätt att falska nyheter etableras som sanningar. I dagens medieklimat är det allt svårare att avgöra vad som faktiskt är sant och vad som är falskt. Hoten mot journalistiken och traditionella medier idag kommer bland annat från grupperingar som sprider bilden av att vi undanhåller allmänheten sanningen. Grupperingar vars syfte är att svartmålaandra grupper i samhället.”

 

Jag anser att ovanstående exempel på att demonstrationen saknar tillstånd är ett utmärkt exempel på att ”seriösa medier som förhåller sig till pressetiska regler” inte klarar en sådan enkel sak. Vem är det som undanhåller allmänheten från sanningen?


Sanningen är den att vi idag behöver alternativa medier som bevakar att de så kallade ”seriösa medierna” eller pk-media och pk-journalisterna håller sig till sanningen och gör sitt jobb. I synnerhet public service skall inte ägna sig åt agendajournalistik. Public service skall vara objektiva i sin journalistik!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards