thoralf

Alla inlägg den 29 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2017 21:55

I samband med att jag körde till Sölvesborg och Jimmie Åkessons sommartal i lördags gjorde jag en liten utflykt till diverse sevärdheter i Blekinge. Jag besökte bland annat hällristningarna vid Hästhallen och sedan även runstenen Björketorpsstenen utanför Listerby.


Gjorde även ett försök att hitta hällristningar som Länsstyrelsen inte märkt ut och inte skyltat vid Sibbaboda. Jag hittade dem efter lite sökande men jag kommer återkomma till dessa i ett annat blogginlägg då det finns intressanta uppgifter om positionen av dessa hällristningar.


Men innan jag åkte till dessa fornminnen var jag i de djupa skogarna i gränstrakterna mellan Småland och Blekinge och lyckades hitta ett speciellt flyttblock. Se mitt lilla videoklipp!



  

Hällristningar vid Hästhallen.

 

 


Björktorpsstenen med sina drabanter.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2017 09:27

 

 

Marcus Oskarsson menar att både Sverigedemokraterna och Centerpartiet kommer förlora på kaoset inom Moderaterna och att man måste ta fram en ny partiledare. Det är ju inte samma orsak till att Centerpartiet och Sverigedemokraterna tagit väljare från Moderaterna. Det är ju två sidor av samma mynt som åstadkommit dessa väljarströmmar. Myntet är invandringspolitiken!


Om Moderaterna och en ny partiledare tar avstånd från samarbete med SD kommer Moderaterna sannolikt locka tillbaka en del väljare från Centerpartiet men knappast från Sverigedemokraterna, risken är nog stor att man istället tappar flera väljare till SD.

Om Moderaterna istället väljer en partiledare som vill samarbeta med SD, vilket inte är så troligt kommer sannolikt antalet väljare som gått till Centerpartiet snarare öka än minska. Jag tror dock inte att så många väljare lämnar SD för att rösta på Moderaterna. Det tar tid för en ny partiledare att bygga förtroende och den tiden finns inte för moderaterna.


Enligt min uppfattning kan inte både Centerpartiet och Sverigedemokraterna förlora på kaoset inom Modraterna. Sannolikt kommer ett av partierna tjäna på det istället. Det troligaste scenariot är att moderaternas nya partiledare kommer tvingas ta avstånd från SD och då tror jag att fler väljare kommer lämna Moderaterna och gå över till Sverigedemokraterna.


Marcus Oskarsson säger att Anna Kinberg Batra var populär bland Sverigedemokrater. Jag känner ingen sverigedemokrat som gillat AKB. Hon var Fredrik Reinfeldts val av partiledare vilket hon visade genom DÖ och hennes feghet att fälla den rödgröna regeringens ministrar. Var Marcus Oskarsson hittat dessa sverigedemokrater har jag inte en blekaste aning om. Den ingick nog bara i hans egen konstruktion för att hitta förklaring till att även SD skulle förlora på kaoset inom Moderaterna.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards