thoralf

Alla inlägg den 27 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 27 augusti 2017 23:35

Är statsminister Stefan Löfven utsatt för mobbing av sina närmaste medarbetare, det vill säga sina ministrar och statssekreterare? Nu sparkas Löfvens närmaste medarbetare! Alla utom statsministern tycks nu haft vetskap om ”problemen” inom Transportstyrelsen och att generaldirektören brutit mot svensk lag. Antingen ljuger Stefan Löfven eller så har han mobbats av sina egna.


Tittade eller snarare lyssnade på kvällens Agenda som dominerades av krisen inom Moderaterna. Två företrädare från moderaterna fanns i studion, Joakim Larsson och John Magnusson om jag kommer ihåg rätt. Den första från Stockholm den andra från västra Götaland.


Jag har inget minne av att det diskuterades politik med dessa båda moderater! Ganska märkligt eller rent ut sagt absurt. Det jag däremot kommer ihåg är att det diskuterades Sverigedemokraterna både på längden och på tvären. Det som var mest beklagligt var att Joakim Larsson fick kasta falska beskyllningar mot mitt parti och därmed också mot våra företrädare utan att programledaren reagerade. Givetvis fanns det ingen från Sverigedemokraterna närvarande.


Vi anpassar oss inte efter Sverigedemokraterna” sas det flera gånger av Joakim Larsson. Nej, och Sverigedemokraterna anpassar sig inte efter vare sig Moderaterna eller något annat parti inom 7-klövern. Det är i varje fall mitt besked.


"Kaos eller ordning" sa Joakim Larsson flera gånger också. Med sådana argument vinner inte moderaterna några val. Jag tror att väljarna vill höra politiska förslag och inga "hot" om kaos. Det är ju faktiskt moderaterna som hotar med kaos om völjarna röstar "fel". Beklämmande att höra det från en ledande moderat. Moderaternas kris lär fortsätta!


Agenda började redan idag sd-jakten på den nya moderata partiledaren. Kvällens program visade med all tydlighet att frågan om synen på Sverigedemokraterna överskuggar alla politiska frågor inom pk-media. Någon ny tydlighet fick vi dock inte från de moderata företrädarna i Agenda.


Av Thoralf Alfsson - 27 augusti 2017 08:52

 


Då har jag lyssnat till ännu ett sommartal i Sölvesborg. För varje år som går så blir det bara mer och mer folk. Det var ett bra beslut att flytta från Fyra årstiders park till Slottsudden. Det skulle man nog gjort redan 2015-2016.


 

Publikhavet.


Jimmie Åkesson lyfte de aktuella frågorna med skärpa. Jag kommer ihåg några detaljer som fastnade och som jag säkert kommer använda i kommande blogginlägg.


”Samhällsfarliga värderingar”

”Sverige är inget allamansland”

”Ultraliberalt storstadsparti” (om Centerpartiet)

”Annie Lööf och Jan Björklunds dubbelspel”

 

Men som jag sagt tidigare så hade jag gärna också sett något skarpt utspel eller krav i talet. Inte minst för att visa att vi står för vår politik och tänker driva våra krav.


Här en bild från det första sommartalet 2010. Då var vi kanske 200 personer "enligt" Expressen.


 


Det blev också väldigt många trevliga samtal med framförallt personer som läser min blogg. Väldigt många som kommer fram och berättar att de tycker att jag gör ett väldigt bra jobb och hoppas att jag inte slutar med bloggen. Det är väldigt skönt att få all denna uppskattning av Sverigevänner och partivänner. Att få det stödet betyder väldigt mycket.


Nu närmar sig sanningens år och frågan kommer besvaras om det sovande folket har vaknat under denna mandatperiod som präglats av asylkaos och massinvandring. Hur väcker man annars det sovande folket? Det blir på många olika sätt ett sanningens år!


När jag kom hem till Kalmar igår kväll var det full aktivitet. Jill Johnsson och Eric Gadd uppträde på Rävspelet, Nattloppet med väldigt mycket folk och sedan cruising med ett stort antal bilar. Jag hann med en liten runda på stan och många samtal även där och det var tummen upp från väldigt många som kände igen mig. Väldigt skönt! 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards