thoralf

Alla inlägg den 14 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2017 22:44

Jag har begärt ut den utredning som Kalmarhem beställt angående att majoriteten vill att det kommunala bostadsbolaget skall bygga tre utomhuspooler. Jag fick utredningen samma dag som jag begärde ut den från Kalmarhem, mycket bra jobbat.


Jag tänkte bara citera ett par stycken från sammanfattningen i utredningen.


”Regelverket kring bad avseende säkerhet, vattenrening, miljö och arbetsmiljö gör att kostnaderna blir hög att anlägga även en enklare anläggning. Investeringskostnader och driftskostnader i förhållande till besökstal och nyttjande blir inte rimligt.

Att bygga eller driva en badanläggning står långt ifrån bostadsbolagets kärnverksamhet och det borde därför finnas förvaltningar inom kommunens övriga verksamhet som är långt mer lämpliga att driva badanläggning.

Därför rekommenderar vi att ni identifierar andra aktiviteter i syfte att skapa gemenskap och/eller öka sim- och vattenkunskap för utsatta grupper. Detta kan exempelvis vara att initiera tex. badbussar till befintliga badanläggningar inom kommunen som redan idag bedriver en väl fungerande och säker verksamhet med utbildad personal.”

 

I lördagens Barometern hade kommunalrådet Johan Persson (S) intervjuats om planerna på att bygga utomhuspooler i de invandrartäta områdena Norrliden, Oxhagen och Smedby. Han ger i intervjun flera uppseendeväckande svar.


”Det ska inte gå ut över hyror­ och underhåll utan ska vara sprunget ur en stark ekonomi. I Ljusstaden säljs bostadsrätter med tillgång till pool direkt­.”

 

Svaret är så dumt så klockorna stannar och blommorna vissnar. Vad tror Johan Persson att en vinst eller överskott i Kalmarhems verksamhet kommer ifrån? Hyresgästerna förstås. En kostnad på ca 8-10 miljoner kronor per år för utomhuspoolerna kommer ofrånkomligen påverka hyror och andra driftkostnader och underhåll. Ett kommunalråd får inte vara så dum!

Att några bostadsrätter i Ljusstaden säljs med tillgång till en pool som många familjer har hemma trädgården är knappast ett argument. Bostadsrättsinnehavarna får givetvis betala en del för poolen och sedan går givetvis en del av månadskostnaden till driften av poolen. Eller tror Johan Persson att en pool är helt grattis.


Men sedan kom också detta svar.


”Vad händer om Kalmarhems bolagsstyrelse säger nej till poolprojektet?

– Det är de fria att göra. Då kanske fullmäktige får förtydliga uppdraget eller fatta beslut om en ny utred­ning. Sedan får vi se.”

 

Så typiskt för en maktfullkomlig politiker. Den befintliga utredning gav inte de svar som Johan Persson ville ha. Då beställer Johan Persson en ny utredning med ”rätt” direktiv till en ny utredare!


SD kommer säga nej till en ny utredning. Svaren finns redan i den befintliga utredningen.

 


Angående Medborgarplatsen.

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards