thoralf

Alla inlägg den 8 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2017 21:52

För ett år sedan överraskade den rödgröna majoriteten i Kalmar i sin budget med att föreslå att det skulle byggas tre utebassänger i Kalmar. Det som var mest häpnadsväckande var att Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Anders Andersson(C) ansåg att det var det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som skulle investera i dessa utomhusbassänger.


För bara några veckor sedan kom svaret från Kalmarhem som utrett frågan. Svaret var ett nej till dessa utomhusbassänger.


Idag skriver Barometern i en artikel att Johan Persson och Bertil Dahl står fast vid sitt förslag.


”Än är inte sista ordet sagt om Kalmarhems pooler. Johan Persson (S) tycker att kommunala bolag ska bidra till att höja Smedbys, Oxhagens och Norrlidens status – inte bara kommunen.”

 

Johan Persson borde ställa sig frågan varför Norrliden, Oxhagens och Smedbys status måste höjas! Kan det bero på att det är några av Kalmar kommuns stadsdelar med högst andel invandrare. Vem har ansvaret för det? Enligt min mening är det i första hand Johan Persson och Bertil Dahl.


Det som ändå är mest hårresande är följande stycke i artikeln.


"Persson tror att poolprojektet kan bli jämställt, kanske med olika tider för kvinnor och män. Diskussionen känns igen från Kalmarsundsparkens brygga, menar han.

– Ibland talas det om att killarna tar över. Då får vi vuxna ta vårt ansvar och säga till."

 

Socialdemokraten Johan Persson vill med andra ord införa könssegregation i dessa områden med låg status. Det kommer utan tvekan att sänka statusen ytterligare på dessa områden och öka segregationen. Helt sanslöst av Johan Persson!


Det är samtidigt väldigt märkligt att Johan Persson anser att det kommunala bostadsbolaget skall ägna sig åt att bygga tre utomhusbassänger. Kalmarhem skall ägna sig åt att tillhanda hålla attraktiva hyreslägenheter till kommunens invånare, inte utomhusbassänger. Med attraktiva hyreslägenheter syftar jag på en bra hyreskostnad.


Att bygga tre utomhusbassänger med tillhörande servicebyggnader kommer sannolikt kosta mellan 60-100 miljoner kronor om ser till vad utomhusbassänger kostat i andra kommuner för några år sedan. Sedan tillkommer en totaldriftkostnad på ca 6-10 miljoner kronor. En sådan investering skulle givetvis hyresgäster få betala på genom sin hyresavi! Vill hyresgästerna ha det så?


Det intressanta är också att kommunalråden Johan Persson och Bertil Dahl genom sina uttalanden erkänner att dessa tre bostadsområden har en låg status på grund av den stora andelen personer med utländsk bakgrund. Det skall nu alla hyresgäster inom Kalmarhem nu få betala för!


Undrar om Johan Persson och Bertil Dahl kommer kräva samma sak från andra privata bostadsbolag? Så att även andra bostadsområden i Kalmar får utomhusbassänger.


Undrar om Kalmarhems alla hyresgäster vill betala 200 kronor/månad i hyreshöjning för att Kalmarhems hyresgäster i Smedby, Oxhagen och Norrliden skall få utomhusbassänger?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards