thoralf

Alla inlägg den 13 augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2017 22:30

 


Jag kan givetvis inte undgå att även reflektera över hur våra politiska motståndare i Kalmar hanterar sin medverkan på Kalmar marknad och Kalmar stadsfest. Att deltaga alla 5 dagar kostar ca 6 000 kronor totalt för en plats på 3*3 meter (Kalmar marknad 2 dagar ca 1 800 kronor, Kalmar Stadsfest 3 dagar ca 4 200 kronor).


På Kalmar marknad deltog bara 3 partier, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna. Under Kalmar stadsfest deltog 5 partier, förutom ovanstående även Liberalerna och Miljöpartiet. Även om Socialdemokraterna bara deltog 2 dagar på stadsfesten.


Tre partier som är representerade i kommunfullmäktige deltog inte alls, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Jag kan ha en viss förståelse för att KD uteblir på grund av kostnaden då deras partistöd med två mandat i KF är ganska lågt.


Att Centerpartiet och Vänsterpartiet som båda ingår i den rödgröna majoriteten avstår från att träffa väljarna är minst sagt anmärkningsvärt. Är de rädda för att möta kommuninvånarna. Jag tolkar det som att de förväntar sig att Socialdemokraterna med Johan Persson ordnar ännu en mandatperiod för Bertil Dahl (V) och Ingemar Einarsson (C). Det krävs 31 mandat för att få majoritet i kommunfullmäktige och idag har S 28, V har 3 och C har 5 mandat. Så det gör inte så mycket om V och C förlorar något mandat. De litar på att Socialdemokraterna och Johan Persson håller ställningarna.


Miljöpartiets representanter under stadsfesten bestod mest av prideinspirerade barn från grön ungdom. Frågan är vad vuxna väljare på stadsfesten tyckte om det?


Hur agerade då de tre stora partierna i Kalmar under dessa dagar? Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna.


Moderaterna hade investerat i en popcornmaskin. Så mycket politiskt material hade de dock inte att ge väljarna som besökte deras tält. Följande lilla klipp visar vad man hade att dela ut till sina väljare under Kalmar marknad, förutom popcorn.



 


Socialdemokraterna närvarade lite som de känner för eller det kanske beror på att deras medlemmar inte vill ställa upp och bemanna tältet eller om det bara funkar under arbetstid då de anställda får bemanna tältet. Under Kalmar marknad delade Socialdemokraterna ut dessa objekt i sina kassar.


 

Jag tänkte att häftet med rubriken ”Kalmar fortsatt framåt” såg intressant ut och tänkte den måste jag läsa för att se hur Socialdemokraterna vill utveckla Sverige och Kalmar. Det här kunde jag läsa 😉



Undrar om de socialdemokratiska väljarna nöjer sig med godis, penna och skoputsdosa? Får Socialdemokraterna nya väljare med detta budskap? Eller är det sovande svenska folket så lättlurade?


Jag är glad för att Sverigedemokraterna har en aktiv kommunikationsavdelning som producerar nytt material med jämna mellanrum. Vi i Kalmar producerar även lite eget material varje år. Vår senaste folder ”Calmar förtjänar bättre” kommer under hösten att nå alla hushåll i kommunen.


 


I våra broschyrställ fanns det plats för 9 olika foldrar. Under Kalmar marknad och Kalmar stadsfest har förutom vår egen folder ”Calmar förtjänar bättre” även funnits dessa foldrar med information inom flera politikområden.



 


Vilket tror ni går hem bäst hos väljarna? Popcorn, ett tomt block eller foldrar fullspäckade med politisk information?

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2017 10:10

 


Efter tre dagar på stan med vårt tält var jag väldigt trött igår kväll men samtidigt har det varit väldigt bra dagar med många möten och samtal som bara bekräftar att vi är ett parti som går framåt.


Under årets tre dagar har vi inte haft ett enda besök av någon som varit ”aggressiv” och vräkt ur sig något dumt. Inte heller en enda person som varit väldigt kritisk till vår politik och diskuterat ur ett vänsterperspektiv. Det enda negativt som hänt är att några invandrarkillar tagit emot vår folder ”Calmar förtjänar bättre” och sedan rivit sönder den och slängt den. Givetvis utan att läsa en enda mening.


Jag har aldrig varit med om att så många tar emot vårt material och samtidigt säger att de kommer att rösta på SD eller att de röstade på SD i senaste valet. Jag tror att alla medlemmar som hjälpt till i vårt tält under dessa dagar upplever det som väldigt positivt.


Det har blivit många samtal under dessa dagar. Jag har träffat flera personer som är aktiva inom andra partier i 7-klövern eller som redan lämnat något av partierna inom 7-klövern för att gå över till SD och kandidera för SD till valet 2018. Det finns även politiker som är aktiva inom 7-klövern men som säger att de kommer rösta på SD i nästa års val. Låter kanske lite sjukt men det kan finnas förklaringar till deras märkliga beteende.


 


Jag hoppas dock att besökarna på Kalmar stadsfest också noterar hur många invandrare och kvinnor/flickor som använder slöja/hijab eller någon annan klädsel som visar upp att de inte är intresserade av att assimilera sig i det svenska samhället. Jag hoppas också att besökarna förstår att många av framförallt dessa kvinnor aldrig kommer bidra med något till det svenska samhället eller några inbetalda skatter. De kommer enbart vara en belastning för samhället.


Under speciellt fredagen drog dessa grupper/familjer/släkter fram under stadsfesten. Jag hoppas verkligen att de svenska väljarna noterar det stora antalet muslimska kvinnor som markerar sitt avstånd från det svenska samhället genom att bära slöja/hijab eller liknande klädsel. I flera samtal med andra invandrare med kristen eller judisk tro framkommer att de är mycket bekymrade över utvecklingen i Sverige och i Kalmar. Flera berättade att de i olika sammanhang blivit verbalt attackerade på grund av de bär halsband med ett kors.


Detta är nog tyvärr bara början! Jag är dock rädd för att det sovande folket inte vaknar idag heller!

 

 

Mångkultur?

 

Jag hann faktiskt också med att gå några rundor på stan och lyssna lite på de artister som uppträde på scenerna. Utbudet var väldigt brett! Bland annat var det en konsert med operasångaren Rickard Söderberg på den stora scenen på Stortorget under fredag eftermiddag. Jag lyssnade en liten stund och noterade samtidigt att det inte såg ut att finnas en enda kvinna med slöja/hijab på hela Stortorget. Jag kunde faktiskt inte se en enda människa med invandrarbakgrund från något MENA-land. Trots att det fanns en hel mängd på gatorna.


En slående betraktelse över de kulturella skillnaderna eller ett exempel på hur det mångkulturella samhället fungerar i praktiken. Jag filmade en litet klipp. Kan du hitta någon slöja/hijab?



   

För det kan väl knappast bero på att de sjunger "Fångarnas kör" om fred och Israel från scenen? Se texten upp till vänster ;-)


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards