thoralf

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2017

MÅNFÖRMÖRKELSE

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2017 23:24

Ikväll var det en partiell månförmörkelse. Det vill säga att jorden hamnar mellan månen och solen. Det händer också samtidigt som vi har en fullmåne ikväll.


Jag passade på att åka till Högenäs orde på Öland för att ta några bilder. Här kommer några av bilderna från ikväll.


Månförmörkelse var som störst när månen kom upp över Östersjön.


 

Högenäs orde med fyrbåken i förgrunden.

 

Närbild på månen när månförmörkelsen håller på att avta.

 

Månförmörkelsen är över men ljuset ändå väldigt speciellt.

 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 augusti 2017 00:02

Fina bilder. Bra så länge vi slipper se halvmånen/månskäran. ;-)

Annika Strandhäll om vårdkaoset i SvD:
"Bristen på personal är den största anledningen till att var tredje vårdplats försvunnit sedan slutet av 1990-talet, säger socialminister."

Fel, fel, fel!!!

Anledningen till vårdkaoset är att man importerat mycket våldsamma och vårdkrävande patienter från Afrika och Mellanöstern.

Så ligger det till. Men att begripa det låter sig nog inte göras, om är en viktig kugge i ”smartaste bästa tjejgänget”

 
Ingen bild

Björn

8 augusti 2017 02:56

@Cosmik Debris. 00.02 Apropå vårdkaoset. Enligt en artikel i bla SVD
"Svenskarna sparar varje år samhället 181 miljarder kronor genom att vårda sina närstående hemma. Det är mer än vad föräldraförsäkringen kostar under drygt fyra år – eller försvaret och samhällets krisberedskap under lika många år".
Jag är en av dem och vi gör det inte för att vara goda medborgare utan för att vi bryr oss om våra nära och kära som många gånger dessutom vill bo kvar hemma. Många av oss gör det dessutom utan någon ersättning från samhället.
Vården är heller inte alltid så bra. Nyligen kunde man läsa om en gammal man som hade varit orolig och som personalen hade flyttat ut och placerat I ett dagrum. Där fick han sitta I 4 dagar innan man konstaterade att han hade dött. Det finns otaliga exempel på misskötsel som många gånger beror på just underbemanning och stress hos personalen.
Enligt SVD är det mer än 1,3 miljoner Svenskar som vårdar eller stöder en närstående. Om vi alla skulle sluta och istället rulla in alla rullstolar till sjukhusen eller socialkontoren och sen gå hem, då skulle det braka ihop totalt. Då skulle vi kunna prata vårdkaos.
(Förlåt TorAlf, kom bort från ämnet. Fina bilder. Sådana här kvällar är det härligt att vara ute)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 augusti 2017 03:46

Angående Nicolai Sennels bok Helig Vrede.

Rekommenderar att ni läser det här utdraget ur ”Helig Vrede”. Jag kräver att alla Karlstads politiker som är ivriga att ge den politiska moskén bygglov, att läsa intervjun först. Om den politiska moskén tillåts att byggas är det för sent.

Då kommer Karlstad inte längre att förknippas med ”sola”(flickan) utan med halvmånen och muslimsk salafistisk fundamentalism. Hur bra kommer det att kännas?

Några smakprov:
”Islam kan inte försvara islam, bara genom attack. Detta är anledningen till att vi mycket sällan hör muslimer försvara sin religion genom logik eller anledning, men nästan alltid med hot och våld.”

”Och om vi låter radikala imamer och moskéer spridas, hur kan vi förvänta oss, att alla försök på integration i våra västliga värderingar kommer att stödjas, av det muslimska samfundet?”

https://goo.gl/EhLVX6
http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2016/08/skillnaden-mellan-en-europe-och-muslim.html

 
Ingen bild

Åter igen-Demokratiförmörkelse i sosseriet

8 augusti 2017 07:04

Kommunfullmäktigeledamoten Alma Handzar (S) stängs av från alla studier vid Göteborgs universitet.

Orsaken: Universitetets disciplinnämnd har konstaterat att hon under våren fuskat under kursen "Demokrati i teori och praktik".
http://www.expressen.se/gt/kommunpolitikern-fuskade-pa-demokratikursen-stangs-av/

 
Ingen bild

Bo

8 augusti 2017 07:33

Jag tänkte att jag skulle filma månen. Det visade sig inte vara så lätt.
https://youtu.be/vAfrRS0Fd2I

 
Ingen bild

Gustaf

8 augusti 2017 07:59

Idag i SDS-ledaren om polisens sammanbrott som står för dörren.
Har väl redan skett.

 
Ingen bild

Onkel Sven

8 augusti 2017 08:23

Var ner till Högsby igår ,ovanligt lugnt på Storgatan ,nysvenskarna är väl på semester i länderna dom flytt från !

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 augusti 2017 08:56

"närbild på månen"?
Gick resan bra?

 
Ingen bild

Veritas

8 augusti 2017 09:15

Otroligt vackra bilder! Det märks att du är oerhört skicklig på att fotografera!
Nu är det bara drygt 11 månader kvar tills valet 2018, och Sju(sovar)partiets nästa steg mot sin undergång.
SD 2018 >>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Gute

8 augusti 2017 09:22

Fina bilder, framförallt den med fyren som bakgrund.

De här gamla ensfyrarna är sällsynta idag, har varit med när de tände dessa i Grynge. En fantastisk upplevelse och känsla.
https://goo.gl/gs27hc

 
Ingen bild

Otto

8 augusti 2017 09:25

Varför kommer det inga opinionsundersökningar efter skandalen i Transportstyrelsen

 
Ingen bild

Tony

8 augusti 2017 09:39

Inte konstigt att denna Alma fuskar,Fusk och
egenberikning är Sossarnas bästa grenar, ingen
slår dem på det området!

 
Ingen bild

Tors Hammare

8 augusti 2017 09:54

Grymt snygga bilder! Apropå Pedofiler & Våldtäkts män får "riktiga" straff. I Afrika. Vad sägs om de här typ:
https://www.youtube.com/watch?v=uEcaX44Avo8

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 augusti 2017 11:34

Otto
Opinionsunderökningarna visar nog inte det man önskar. Det ser onekligen mörkt ut när SKOP, som alltid har lågt för SD och därför betraktas som såå seriösa, nu senast hade en uppgång med 5% för SD.
Många fick nog då rödvinet i fel strupe och bestämde sig för att det där med opinionsundersökningar är det nog inte så noga med.
Inte ens "Svensk väljaropinion" lyckas få till några "fina" siffror.

 
Ingen bild

Björn Sällström

8 augusti 2017 12:01

Fina bilder!
En reflektion efter vår familjs semester. Då vi ändå talar om bilder.
Vår familj besökte i år Polen och Finland med bil.
Nu var det 30 år sedan jag o min fru var i Polen och Finland senast. Man hade den där gammelbekanta känslan innan man åkte, Att här skulle nog behöva tas i beraktining att de länder vi nu skulle till nog inte var lika moderna och ordnade som Sverige. För så var det då 1986.

Men jösses vad vi blev förvånade.

Rent o fint. Nyasfalterat. Inget klotter. Inne i valfri restaurang jobbade inhemsk farbror & tant iförd båtmössa istället för som hos oss någon papperslös okontrollerad utlänning. Ingen äcklig kebab-stank när man passerade över torgen och inte en människa syntes till som liknar terrorister, Oj så skönt!
När jag sedan satt i receptionen på ett hotell hade dem internationella tidningar varpå jag lade upp våra tre länders motsvarigheter till Expressen. I den Polska och Finska fanns inte en sida om någon otrevlighet, bara trevliga händelser. I den Svenska var det 9 st sidor med skjutningar bränder mm. Bara så tragiskt. Vad har hänt med vårat tidigare så fina land? Vem bär ansvaret?

Så kom vi hem och då ser man tydligare, De oklippta kommunala gräsmattorna (Minns ni reklamfilmen från sossarna tror jag att det var, som visade förfallna förorter med en speakerröst som sade: "Så här går det om ingen betalar skatt")?
Nu betalar vi världens högsta skatt och ändå ser det ut just så.

Detta har våra politiker lyckats med trots att man fått börja med världens mest välskötta land.

Alla måste börja att visa civilkurrage.
T.ex, blir en flicka attakerad eller våldtagen på din ort, ditt kvarter. Ta med grannarna och gå ner till polisstationen eller lokaltidningskontoret och kräv på plats att de gör något! Ta bilen och sväng förbi kommunkontoret och be att få prata med någon ansvarig och berätta för alla dina arbetskamrater o grannar att gu gjort det.

Tillsammams måste vi visa ryggrad och att vi finns
Vi som är ordentliga.
Vi som betalar.

Fortsatt trevlig sommar på er alla.

 
Ingen bild

?Sanningen

8 augusti 2017 12:42

@Otto, varje år har Sverige semester i Juli-Augusti, så även opinionsinstituten. Bör komma runt den 15.8

 
Ingen bild

Lena

8 augusti 2017 15:01

Sagolikt vackra bilder, Thoralf, mycket stämningsfulla också. Men för att ta så bra bilder måste man även ha en mycket bra kamera.

@Björn Sällström Det var en fin berättelse men jag reagerade på det där med fina vägar. Det är EU-pengar som gjort att de fått så fina vägar. Det är något Sverige också skulle behöva få för en del vägar är mycket nergångna.
Det får vi troligen inte för Sverige ska vara kossa som man kan mjölka ymnigt och dessutom "svarte petter" åt EU som nettobetalare. Det var därför England röstade "Brexit" för att slippa betala alla andras räkningar...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 augusti 2017 15:39

SvD: F-kassans facit: Nästan 4 miljarder till fuskbolag
"Pengar som ska gå till svårt funktionshindrade har under flera år strömmat ut till ekobrottslingar och oseriösa företag."

Detta har jag skrivit om ett "antal" gånger. Att det dessutom bara är toppen av isberget är jag fullständigt övertygad om.

 
Ingen bild

Pepparholm

8 augusti 2017 17:14

#Cosmik Debris. Vi blir alla, hoppas jag, lika förbannade när vi läser hur våra inbetalade skattepengar förskingras i stats- och kommunapparaten.

I toppen sitter generaldirektörer respektive kommunalråd som är helt ansvarslösa gentemot väljarnas pengar. När de ”förskingrar” så flyttas de uppåt eller i sidled utan räfst och rättarting. Bara de är lojala mot den stora hövdingen. Att all utbetalning av pengar kräver kontroll har de inte fått lära sig på Bommersvik.

Under sig har de många tjänstemän som de kan skylla på när det går åt helvete. Dessa har inte längre något tjänstemannaansvar. Så det är ofarligt att tiga eller ljuga.

Jag minns fortfarande när jag för väldigt många år sedan skulle få min första anställning. Den var statlig. En äldre gentleman introducerad mig. Han sa, att nu slår vi upp lagboken och läser om tjänstemannaansvar. Till detta ska du förhålla dig om du vill vara kvar på det här arbetet.

 
Ingen bild

LaJoh

8 augusti 2017 19:08

Här följer en alternativ recention till Helig Vrede på denna bkogg.

Boken svenska konservativa profiler, författad av Simon O Petterson är en intressant läsning för oss sverigevänner, som blivit medvetna om kulturradikalismens destruktivitet. Här ges en introduktion och översikt hur 29 svenska konservativa tänkare från Hans Hjärta till Claes G. Ryn format sina nationella och konservativa idéer. I boken finns bland dagens politiker endast sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson omnämnd. Den konservative folkbildaren Teodor Holmberg, (s 63)har ”fått förnyad aktualitet på senare tid, då han framlyfts som en sverigedemokraternas förebild, inte minst av SD:s gruppledare Mattias Karlsson”. Vidare har i boken Rudolf Kjelléns gärningar(s 93) fått ökad politisk betydelse, då han i sverigedemokratiskt sammanhang, t.ex av Mattias Karlssonlyfts fram som en viktig ideolog I Jimmie Åkessons sommartal i Almedalen förekom Verner von Heidenstam,( s 55-59) som en nationell ideolog för SD
Inför hösten har vi i boken en fjärde konservativ profil för SD, nämligen biskopen JA Eklund,( s 93) som författare till Fädernas kyrka, som också är SD:s symbol för den svenska kyrkopolitiken
Boken kan vara uppslag till vidare studier och politisk förnyelse.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 augusti 2017 19:31

Text-TV sidan 111

"Försäkringskassans nationella samordnare Linus Nordenskär anser dock att merparten av pengarna inte gått direkt till bluffmakarna. -Om vården inte utförts hade brukarna larmat."

Det är ingen hejd på desinformationen som pumpas ut från regimmedia.

”-Om vården inte utförts hade brukarna larmat.”

”Brukarna” är givetvis medbrottslingar i detta gigantiska bedrägeri och behöver sannolikt ingen ”vård” överhuvudtaget. Regimmedia är plågsamt oförmögna eller ovilliga att ställa följd- eller motfrågor.

Thoralf Alfsson

8 augusti 2017 22:26

Skrattretande uttalande av en naiv tjänsteman!

 
Ingen bild

Annelie

8 augusti 2017 21:30

Fina bilder

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 augusti 2017 22:48

?Sanningen
Ang. frånvaron av opinionsmätningar. Du har säkert rätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards