thoralf

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2017

UNIFORM UTAN HUVUDBONAD

Av Thoralf Alfsson - Söndag 6 aug 23:33

 


Kalmar Läns Trafik kommer från den 21 augusti införa hårdare krav på klädsel för de chaufförer som kör KLT:s bussar. Det blir med andra ord krav på uniformer men KLT undantar regler för huvudbonad.


För några månader sedan kom EU-domstolen med en dom som gav arbetsgivare rätt att förbjuda slöja på jobbet. SAS har infört slöjförbud för sin personal. Jag anser att det är hög tid att fler arbetsgivare vågar följa efter.

 

”I går kom EU-domstolen i Luxemburg med en dom där det fastlås att arbetsgivare har rätt att förbjuda bärandet av slöja.

Ett sådant påbud är inte att anse som diskriminering om det bygger på interna ordningsregler som förbjuder klädsel som står för en viss religion, filosofi eller politisk inriktning.”

 

Skånska Dagbladet 17 mars 2017.Slöjan har blivit en symbol för religionen och den politiska ideologin Islam!


Ansvariga personer på KLT ser inte slöjan som en religiös eller som en politisk symbol för islam. Antingen är de fullständigt okunniga eller så handlar det om politiskt korrekthet. I mina kontakter med ansvariga på KLT har jag fått följande svar.


”I kommande trafikavtal, från 21 aug i år, har KLT ställt krav på en gemensam uniform för alla som ska köra KLT-turer. Tidigare variationer mellan trafikföretagens olika reglementen i avtalet har inte känts bra, inte minst från ett kundperspektiv. KLT har därför denna gång angivit en standard eller en ram där trafikföretagen får/kan agera inom. Uniformen är både en statusmarkör, ett personskydd och har en juridiskt viktig funktion. I våra krav på uniformen anges inga huvudbonader alls. Det är Ok att ha mörk huvudbonad (uniformens färger är marinblå, mörkgrå och svart) utan märke alternativt med trafikföretagets märke. Det skulle kunna vara en nijab, turban, kippa, keps, mössa eller något annat. I avtalets förar-krav betonas istället trafiksäkerhet, kundbemötande, kommunikation och en säker körstil. Dessutom ställs etiska krav på föraren, bl a att resenärerna ska bemötas på ett korrekt sätt, oavsett ålder, kön, etnisk eller religiös tillhörighet m m.” 

 

 

Frågan är om slöjan inte försämrar trafiksäkerheten då den sannolikt försämrar synfältet för den som bär slöja. En sak är i varje fall helt säkert och det är att trafiksäkerheten inte ökar med chaufförer som bär slöja!


Jag anser därför att KLT borde införa ett förbud att bära slöja/hijab i tjänsten som busschaufför hos KLT.


 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

Söndag 6 aug 23:52

"And if you tolerate this, Then your children will be next"...

 
Ingen bild

calle

Måndag 7 aug 00:00

"Det skulle kunna vara en nijab, turban, kippa, keps, mössa eller något annat." Då kan en person som sitter vid ratten ha rånarluva!
faktum är att många taxibolag har svart arbetskraft utan id kort, alla tar för givet det förare från taxibolagen, kan ju vara likadant med bussförare , nån släkting tar körningen i stället

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 7 aug 00:44

Om du stöter på "Magnus Sandelin - Jihad, svenskarna i de islamistiska terrornätverken". Läs den!

Skrämmande läsning. En plågsam insikt efter att ha läst klart boken är att jihadister är välkomna i alla moskéer. I Sverige!

Vad hjärtat är fullt av, det talar inte imamen.

https://www.magnussandelin.se/

 
Ingen bild

K

Måndag 7 aug 00:56

Det här är Sverige. Självklart ska främmande laddade symboler såsom slöja inte förekomma. Jag skulle hellre gå eller cykla än våga/vilja åka med en chaufför iförd slöja.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 7 aug 01:33

T.U.F.F - Troende Unga Framtida Förebilder presenterar.....VÅRA AKTIVITETER!!
https://www.youtube.com/watch?v=UUtSlCzLBck

Detta hemska pågår varje dag i VÅRT land. Väck alla ni känner, som sover! Om ni inte väcker dem så övergår deras sömn i en livslång mardröm.

Det är synd om stackars Sverige som drabbats av den politisk ideologin islam.

 
Ingen bild

Björn

Måndag 7 aug 02:08

Undrar hur många av kvinnorna på bilden som har jobb och betalar skatt. De som går på bidrag, undrsr om de är tacksamma mot de svenskar som drar in skatter till samhället. Tveksam!

 
Ingen bild

LaC

Måndag 7 aug 02:27

Kan inte slöja anses vara en politisk och religiös symbol för ett icke demokratiskt samhällssystem. Som sådan borde den uttryckligen anses ej önskvärd.

 
Ingen bild

Observer

Måndag 7 aug 03:03

Alla på bilden lever med allra största sannolikhet på bidrag -från oss! -Kasta ut dem!

 
Ingen bild

OH

Måndag 7 aug 07:45

Är det den Svenska regeringen på väg till jobbet ?.

 
Ingen bild

Fredde

Måndag 7 aug 08:29

Tyvärr kommer detta förbud aldrig införas i flathetens PK-Sverige.

Här är det viktigare att böja sig för islam än att behålla svenska traditioner.

Tyvärr kommer det bli ett brutalt uppvaknande för alla de som lever i sin lilla rosa bubbla.
Den dag de själva drabbas av gruppvåldtäkt, rån, mord, misshandel och/eller annat som "pensionräddarna"för med sig, kan det vara för sent!!

"Svensson" verkar så indoktrinerad så att denne inte ser mönstret, plötsligt behövs polisbevakning vid sjukhusen, vakter på bibliotek och simhallar, säger det inget om vad som händer..?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Måndag 7 aug 09:03


Finns det några förare med stake i så uppmanar jag dem att snarast ta på sig tomteluva. Eller varför inte utmana hela värdegrunden och toppa skallen med en stjärngossestrut.

 
Veritas

Veritas

Måndag 7 aug 09:29

Med tanke på lastbilar som använts i terrordåd i Nice, Berlin, Stockholm, så ...
You do the math

http://sndb

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Måndag 7 aug 09:51

Går det inte att göra ett omtänk,en lag om burka, så kanske alla blir nöjda ?

 
Ingen bild

pommern

Måndag 7 aug 10:13

på väg till soc för att hämta ut bidraget, drömmen vore på väg till flygplatsen för återvändande

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Måndag 7 aug 10:40

En bild säger mer än tusen ord. Och 87% älskar detta.

 
Ingen bild

O´ Hyra

Måndag 7 aug 10:42

Stackars Blåkulla!

 
Ingen bild

Lotta_1

Måndag 7 aug 11:21

Läser en artikel på SVT om en "rasistisk skylt" på Halmstad Äventyrsland som det blivit rabalder om. Det gäller en skylt med en gammal text om samer. En talesperson för samerna, Marie Enoksson säger "Det är bra att svenskar reagerar, som same är det inte så att man alltid orkar, säger hon." Hennes uttalande innebär alltså att hon som same inte ser sig själv som svensk. Hur var det nu det lät när Björn Söder sa samma sak?

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/nojespark-kritiseras-for-rasism

Kan inte heller låta bli att länka till en annan artikel gällande "ensamkommande BARN" som strejkar utanför Riksdagen och KRÄVER att Migrationsverket skall ompröva sitt beslut om att skicka tillbaka de helt utan asylskäl insläppta åldersmyglande afghanerna till sitt hemland och KRÄVER att landsförstöraren Ribbenvik personligen ger dem ett svar.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sittstrejkar-kraver-svar-fran-ribbenvik

 
Ingen bild

Fa an Själv

Måndag 7 aug 11:29

Såg en i förgår med en huvudbonad som körde statsbussarna i Kalmar en kvinna cirka 30 år.
Säkert kommer nikaben snart

 
Ingen bild

Niklas R

Måndag 7 aug 11:45

Då borde det vara ok för alla pastafari att ha sitt durkslag på huvudet när de jobbar. Under förutsättning att det är svart eller mörkblått durkslag.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

Måndag 7 aug 11:49

Vad göra när inte folk vill förstå ?

 
Ingen bild

lena

Måndag 7 aug 12:34

De som vill lagstifta om hur människor skall vara klädda måste vara inspirerade av Irans lagstiftning så de bör ju flytta dit.

Thoralf Alfsson

Måndag 7 aug 14:06

Har vi inte redan lagstiftning och regler för arbetsplatser!

 
Ingen bild

Lotta_1

Måndag 7 aug 12:36

Har någon vaknat på Häxpressen?

http://www.expressen.se/ledare/flyktingbeslutet-om-eritrea-ar-olyckligt/


 
Ingen bild

Tors Hammare

Måndag 7 aug 13:34

Vart är bilden från? Libyen???

Thoralf Alfsson

Måndag 7 aug 14:06

Malmö

 
Ingen bild

Iceman

Måndag 7 aug 13:58

Hemskt. Vi skänker bort vårt land och utplånar vår kultur och oss själva. Vad är det för ond regering vi har? Vad är det med värdegrundsmänniskorna? Likt får som lydigt och glatt marscherar mot slakten.
Religösa symboler, särskilt kvinnoförtryckande dylika, hör inte hemma i det sekulära samhället! Att slippa halalslaktad kyckling i affären och slippa beslöjade chaufförer på bussen bör vara självklart för icketroende i Sverige.
Allt annat är steg på vägen mot ett islamskt "paradis"...

 
Ingen bild

Ibbe

Måndag 7 aug 14:24

Religiösa förtryckarsymboler på KLT:s förare är alltså ok bara färgen på uniformen är korrekt? Bussturer med sådana förare och bolag med sådan inställning ska naturligtvis bojkottas.

 
Ingen bild

Loffe

Måndag 7 aug 14:36

Jag har ett stort problem, för att jag förstår inte vad Sveriges inrikes- och justitieminister Morgan Johansson säger. På frågan om IS-terrorister, som har dubbla medborgarskap, ska bli av med det svenska medborgarskapet, säger han att det inte går för sig för han inte vill göra dessa statslösa. Förstår han inte, att de har ju sina ursprungliga medborgarskap också. De bli inte statslösa. Förstår han inte vad han säger eller har han bara ett frånkopplat hjärnkontor.

Vidare säger han att ”det inte går, för att de har svenska medborgarskap och dessa gäller enligt lagstiftningen som vi har”. Ja visst gäller det tills ministern inför en ny lag som möjliggör att de bli av med de svenska medborgarskapen. Pippi Långstrump hade ju klarare tankebanor. Vart har man hittat dessa personer som styr landet och varför vill man bli styrd av nollor?

 
Ingen bild

Niklas R

Måndag 7 aug 15:12

@Loffe
Morgan Johansson är inte den skarpaste kniven i lådan. Han fick det jobbet för att han säger rätt saker till rätt personer, inte för att han har någon som helst kompetens att sköta det.

 
Ingen bild

Lotta_1

Måndag 7 aug 15:29

Vem är det som inbillat afghanerna att de har rätt att kräva någonting i Sverige? De har lika stor rätt att kräva något här som jag har i deras hemland, nämligen ingenting. Har de några klagomål gällande det får de ta upp det med smugglarna som sett till att de kunnat ta sig hit. Det är inte vårt problem, vi har inte bett dem komma hit. Är så trött på individer som helt saknar asylskäl kommer hit och kräver att de skall få stanna och att vi har en skyldighet att försörja dem, det har vi inte.

 
Ingen bild

Fredde

Måndag 7 aug 15:30

Så om jag vill ha "satanshorn" på mig när jag kör buss, så är det OK?
Jag gillar ju AC/DC...
http://ultimateclassicrock.com/files/2014/08/AC-DC-HighwayToHellAustralianfront900.jpg

 
Ingen bild

Tobbe S

Måndag 7 aug 15:42

Barvagnarna, som syns på bilden, tackar vi skattebetalarna för! Den i förgrunden kostar ca 11.000 kr.

 
Ingen bild

Tony

Måndag 7 aug 17:32

Tobbe S:

Ingår som extraförmån i bidragsfloran från gratislandet!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 7 aug 17:54

Från Magnus Sandelins bok om den våldsamma politiska ideologin islam kommer nedanstående citat.

”Vår religion gör oss till en familj”

Låt den meningen sjunka in.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

Måndag 7 aug 17:56

Varför nöja sig med djävulshorn ala AC/DC, gör som Lordi.

 
Ingen bild

Observer

Måndag 7 aug 18:22

Våra integrationsproblem beror till 100% på att några (Kaviarkommunister) påstår att: "VI MÅSTE SE TII ATT GE DEM JOBB, BOSTÄDER, SKOLOR."

.........V A D är det som gör att man tror det?

..När det är invandrarna s j ä l v a som faktiskt har ansvaret för detta!

 
Ingen bild

Observer

Måndag 7 aug 18:25

Kommunister tror sig veta bäst av alla och tar därför på sig anordningsansvar, Såklart på bekostnad av andra människor!

BYGG FLER MENTALSJUKHUS!

 
Ingen bild

J B Doe

Måndag 7 aug 19:01

Som en service till de svenska läsarna av bloggen ger jag härmed en översättning av Cosmik Debris inlägg ovan:
"Och om ni tolererar det här, då kommer era barn att stå i tur härnäst."
Ett tips till Veritas: "Matte" på engelska htr "maths".

 
Ingen bild

Onkel Sven

Måndag 7 aug 19:19

Öppna Långbro omedelbart !

 
Ingen bild

Tony

Måndag 7 aug 19:38

Observer:

Ja kommunisten kan inte peka ut ett enda land i världen
som prövat denna ideologi och där det rått välstånd,
bara utarmning.Så kommunister borde hålla käften stängd.

 
Ingen bild

Veritas

Måndag 7 aug 20:16

@ J B Doe 7 aug 19:01:

https://www.ltu.se/student/Studera/Plugga/YDTM-Plugga-tillsammans?l=en

http://grammarist.com/idiom/do-the-math/

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=do%20the%20math

SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Niklas R

Måndag 7 aug 21:30

@Tony
Intressant notering.
Kan inte peka ut ett islamiskt land i hela världen där det råder frihet och välstånd för hela folket.

 
Ingen bild

calle

Måndag 7 aug 22:18

jag tror arabländerna betalar partistöd till 7 klövern, som motkrav att muslimer får etablera sig i Sverige. eller lånar staten pengar av vem? kalkylen går inte ihop annars

 
Ingen bild

Lena

Måndag 7 aug 22:38

Kan för mitt liv inte förstå att deras män blir upphetsade av dessa "gummor" som måste dölja det som kanske är deras finaste tillgång: håret. Va? hur hänger det ihop? Jag förstår det inte. Deras estetik och moral är förvrängt! De tycker att dessa gummor är något de vill idka sex med? Att deras "päron" ska formas av dessa fula o oförskämda kärringar?

 
Ingen bild

Tony

Tisdag 8 aug 09:33

Profetens ljus kommer aldrig att släckas förkunnar
en av dessa skyltar? Hela Islam verkar vara ett
enda stort mörker!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 16:51


Överläkaren Jörg Carlsson brukar skriva väldigt bra krönikor där han på ett raffinerat sätt brukar såga landstingspolitikerna i den rödgröna majoriteten. Jag har vid flera tillfällen uppmärksammat hans krönikor på bloggen och länkat till krönikorna. ...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 00:07


Jag blir bara så trött när jag hör skolpersonal, psykologer, rättsväsendet och elever uttala sig om knivmordet på en gymnasieskola i Stockholm. Det tycks vara en väldigt stor andel elever med utländsk bakgrund. Om bara hälften av det som jag läst och...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 dec 23:28

    Har varit på studiebesök i Linköping med Samhällsbyggnadsnämnden och tittat på Vallastaden.   Det var verkligen inget som imponerade på mig. Eftersom jag själv ägnat mig åt några byggprojekt så tittar jag på detaljer och hur t.ex. fasade...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 12 dec 18:34


    Idag tittade jag på TV4 för ovanlighetens skull. Malou efter tio där Tobias Billström (M), Heléne Fritzon (S) och Jan Björklund (L) medverkade. Vilket hyckleri! Det som ändå är det mest beklämmande är att Malou och så många andra programleda...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 11 dec 23:29


”Enligt flera medier är de tre anhållna utländska män som är 18, 20 och 21 år gamla. Tidningen Expo skriver att männen kommit till Sverige under 2017 från länder i Mellanöstern. De är misstänkta för försök till mordbrand. 18- och 21-åringen är ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se