thoralf

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2017

HÄR ÄR RÄTT OCH HÄR ÄR ORÄTT

Av Thoralf Alfsson - 3 augusti 2017 11:17

Det blev många positiva kommentarer om min upptäcktsfärd till norra Skallö och att jag hittade det närmare 250 år gamla vattumärket. Läs mitt blogginlägg.


I Volmar Sylvanders böcker om Kalmar slotts och stads historia finns det många intressanta och spännande detaljer. Jag har fått klistra in många post-it lappar i de 9 banden för att hitta tillbaka till dessa intressanta detaljer.


  

”Landamäri, ofta benämnt Gränsläggningen 1050, är en redogörelse för ett gränsavtal, där kungarna i Sverige och Danmark under tidig medeltid skall ha utsett vardera sex man varpå dessa tolv tillsammans bestämde sex gränsmärken mellan de två länderna. Det har diskuterats i över hundra år om det verkligen ingicks ett avtal på tiohundratalet som texten anger eller om avtalet ingicks senare eller kanske inte alls.”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Landam%C3%A4ri


Volmar Sylvander skriver även en del om dessa gränsmärken.


 


Efter lite letande i Fornsök så hittade jag några av dessa gränsstenar eller gränsmärken. När man sedan studerar kartan kan man ju undra av vilken anledning som det blev detta ”knä” i gränslinjen mellan Sverige och Danmark vid just Kronhallarna.


 

Notera också att det vattendrag som rinner upp söder om Kronhallarna också heter Landabäcken. Den övergår närmare kusten i Brömsebäck och rinner ut i Kalmarsund vid Bröms. De flesta kommer säkert ihåg freden vid Brömsebro. Landabäcken har säkert fått sitt namn då den fungerat som landsgräns mellan Sverige och Danmark.


 

Bro vid Brömsebäck och minnessten till vänster vid bron.


Igår tog jag en kombinerad svamp och gränsmärkes letningstur. Svamp blev det dock dåligt med men jag hittade i varje fall både Packehall och Kronhallarna.


 


Packehall är ett flyttblock som hamnat uppe på en liten bergsknalle.


Kronhallarna är en berghäll där någon ristat in 5st ringar med ca 50 cm diameter. Ringarna är placerade precis som ”femman” på en tärning. Ganska märkligt! Varför har man ristat in dessa ringar i berghällen? Något syfte måste det ju vara.

Volmar Sylvander skriver ju att det skall vara en krona uthuggen. Därav namnet kronhallarna. Men hur tolkar man placeringen av dessa ringar som femman på tärningen, som en krona?


 

En av de uthuggna ringarna på berghällen.


Enligt en uppgift skall ringarna huggits ut 1713 vid en gränsbestämning. Sant eller falskt?


Det finns uppenbarligen också en sägen om kronhallarna.


”Vid Kronhallarna spökar det enligt traditionen. Det är en lantmätare som går igen och rasslar med sina kedjor. Man skall ha hört honom yttra : ”Här är rätt och här är orätt”.”

 

Kan ringarna kanske vara kopplade till sägnen? 
 
Ingen bild

M-son

3 augusti 2017 13:18

Jag ser att du använder Riksantikvarieämbetets kart sök:
http://www.fmis.raa.se/cocoon/fornsok/search.html
Vid Kronhallarna så finns en kultplats och ett gränsmärke, gränsen är dragen så att märket hamnar norr om kultplatsen. Läggmärke till att gränsen vid Brömsebro går norrut upp mot Brömsehus som ligger söder om gränsen. Mitt intryck är att gränsen är dragen efter ett medvetet val, inte slump.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

3 augusti 2017 14:02

Kronan.
Kan man inte tänka sig att det är en kungakrona sedd uppifrån?

Thoralf Alfsson

3 augusti 2017 14:04

En god tanke ;-)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 augusti 2017 14:06

Ikea Kalmar utrymt efter slagsmål
https://www.flashback.org/t2860903

"Då har vi precis fått gå tillbaka till Ikea Kalmar efter att personalen utrymt stället efter slagsmål.
Det hela var rätt otäckt måste jag medge. Två kvinnor skriker, glas krossas, folk rusar ut ur matsalen pga rädsla för terrorattack. "

 
Ingen bild

Laglydig

3 augusti 2017 14:22

I min amatör historiska forskning har jag ägnat mig en hel del åt framförallt Halland och i synnerhet den ledande staden Falkenberg (fram till digerdödens inträde 1350). Efter att ha läst artikeln på Wikipedia har jag ökat min kunskap något om Blekinges historia.

Halland är intressant i så måtto att landskapet varit indelat i en nordlig och en sydlig del med Ätran (som rinner genom Falkenberg) som gräns. Den norra delen har under mitten av medeltiden ömsom tillhört Norge, Sverige som Danmark medan den södra delen hela tiden tillhört Danmark och det var också på den södra sidan som borgen Falkenberg tillkom, sannolikt i slutet av 1200-talet. Framtill åtminstone senare delen av mitten av 1400-talet var staden belägen på båda sidor om Ätran (enligt en syn från 1720, Falkenbergs rådhusrätt & magistrats dombok).

Som framgår av Wikipedia artikeln och dess källor så förefaller det inte som om Blekinge varit danskt förrän någon gång under 1200-talets första hälft. Det är också vid denna tid som man på allvar kan börja tala om ett svenskt rike, även om ansatser funnits tidigare, då västgötska, östgötska och herremän från Svealand slagits om makten.
Alltså så kan dateringen av en gränsläggning mellan två länder före 1200-talets första hälft inte vara sann. Det är dock ytterst sannolikt att gränsen mellan Blekinge och Småland (i det här fallet nuvarande Kalmar län) var klart definierad några hundra år tidigare. Det hela handlar om häradernas uppkomst (från 900-talet och framåt). I korthet var ett härad en geografisk yta som kunde sätta samman en styrka om ett hundra (härad kommer från ordet hundra) stridsduglig samling män.

Mot den bakgrunden kan mycket väl gränslinjen och dess märken tillkommit redan på under 1000-talets första hälft.

Mer om häradernas uppkomst: https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rad

 
Ingen bild

Hacke

3 augusti 2017 16:57

Alltid lika lärorik och intressant på denna blogg med mixen av politik, historia, natur o kultur.

Lite OT i detta sammanhang men ändå.
I mångkulturvurmarnas förlovade land blir det allt svårare att dölja förfallet på område efter område. Men msm gör vad de kan när det gäller att vända svart till vitt.

Som nu i statsradion där reportern tillsammans med en polisrepresentant berättar för lyssnarna hur oerhört positivt det nu är att ambulans- och räddningspersonal i Malmö ska börja utbildas i sprängämneshantering!
Tidigare i veckan fick vi veta hur läkare och övrig sjukvårdspersonal vid sjukhusen i Malmö tack vare gängskjutningarna nu ligger i framkant i landet när det gäller att hantera skottskador.

Visst är Sverige och inte minst mångkulturens kronjuvel Malmö fantastiskt. Och vem skulle vara bättre på att förvanska den till oigenkännlighet om inte den svenska lögnindustrin.

Thoralf Alfsson

3 augusti 2017 17:13

Jag hörde också detta, suck!

Efter kom ett reportage om antisemitism i Helsingborg. Lyssnaren fick själv försöka räkna ut vilka det var som stod för judehatet, suck!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

3 augusti 2017 21:14

Lotta_1
Det var ingen rolig läsning. Dock förklaras mycket av allt obegripligt som sker.

Vad är det för fel på folk?

 
Ingen bild

OT

3 augusti 2017 23:23

Apropå - ”HÄR ÄR RÄTT OCH HÄR ÄR ORÄTT”

Sjuklövern fattar inte vad de ställer till med ”Svetsar hjältarnas - Theme Song (Burning Bridges)”: https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

Nåväl de kan alltid skylla deras tillkortakomanden på Sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 augusti 2017 23:42

Ms Merkel told Frankfurter Allgemeine Zeitung daily.

“For years we’ve been deceiving ourselves about this. Mosques, for example, are going to be a more prominent part of our cities than they were before,"

Ni begriper att det kommer att gå åt helvete och att det kommer att gå fort?

 
Ingen bild

Iceman

3 augusti 2017 23:43

Detta förklarar också mycket. Sprid!
http://www.friatider.se/peter-sweden-p-plats-fr-n-asylkaosets-sicilien-h-r-byter-de-befolkning-p-europa-i-smyg

Tack, Thoralf för intressant artikel och för den insats du gör!

 
Ingen bild

C Andersson

4 augusti 2017 00:09

Även jag dristar mig att skriva några rader.

Småland betyder ’de små länderna’ där varje härad har rimligen har varit ’ett av länderna’. Medelstad och Östra härader i Blekinge ska ha tillhört de ’små länderna’ Det finns än idag en tydlig kulturgräns när det gäller språk (dialekt) och mattraditioner. Gränsen går mitt i Blekinge.

Härad heter hundare på andra håll i landet. I Bergslagen heter det bergslag och i Roslagen skeppslag.

Språket som talas i östra Blekinge har mycket gemensamt med den småländska som talas i södra Kalmar län. Västra Blekinge har stor släktskap med Skåne och skånskan. Dessvärre är dialekterna på väg att dö ut.

Samma sak med maten. Där håller också traditionerna på att försvinna. Jag brukar säga som så: Dra en linje mellan Ronneby och Oskarshamn så har du kroppkakans utbredningsområde sydost om linjen. På andra sidan är det sämre ställt med kulinariska läckerheter. Fast jag är rätt svag för ostkaka och i Klavreström kan man köpa kroppkakor från Arontorp. Till ostkakan ska man ha kröson och en klick vispad grädde. Grädden är inte nödvändig. Det finns två sorters mat. Lingonmat och rödbetsmat. I söndags var jag på Rasta i Kalmar och åt raggmunkar med fläsk – typisk lingonmat. Det var gott. Raggmunkar är ett annat namn för rålåpor.

 
Ingen bild

OT

4 augusti 2017 00:26

Apropå sjuklövern - ”Shrinking Balls”: https://www.youtube.com/watch?v=1crhwQPKr7w

”Get three coffins ready - A Fistful of Dollars 1964”: https://www.youtube.com/watch?v=KZ_7br_3y54

L - MP och KD falleri fallera, de ramlar ur riksdagen.

 
Ingen bild

Egon

4 augusti 2017 01:31

C andersson blarrar oförtrutet...
Karlskrona är inte småland.
Vi är Blekingar!
Generaliseringarna är patetiska.... Skäms!!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 augusti 2017 03:13

I gårdagens Studio ett intervjuades den politiske imamen Salahuddin Barakat om antisemitism. Det var silkesvantarna på och inga ”besvärliga frågor” ställdes. Han fick också framställa sig själv som en moderat och balanserad muslim som kämpar mot antisemitism.

Lars Åberg har sin bok ”Framtidsstaden” ett och annat att säga om den "vältalige" muslimen. Det han säger i intervjuer går tvärsemot det han säger i moskén eller mellan skål och vägg. Han vägrar dessutom att ta kvinnor i hand.

Han har faktiskt gjort ett undantag en gång och tagit en kvinna i hand.

Hon var ansvarig för bidrag på Allmänna Arvsfonden.

Ni förstår!

 
Ingen bild

Är vänsterns rasism den ‘goda’ rasismen?

4 augusti 2017 06:15

Palestinska aktivister skanderar judehatiska budskap. På svenska gator och torg. Varför protesterar inte vänstern? Är muslimskt judehat en accepterad form av rasism?

När nynazister framträder i Visby samlar sig hela det offentliga Sverige i protest mot ”rasister på våra gator”. Men när andra spyr ut sitt hat mot en utsatt folkgrupp möts det med tystnad.

Trots att de hatfyllda glåporden från palestinavännerna varit nyhet i många medier, har Expo inte rapporterat om denna intolerans och rasism på svenska gator. Stiftelsen Expo säger sig ”utmana intoleransen”, men engagemanget tycks begränsat. När judar utsätts från muslimskt håll blundar Expo. Då tycks rasismen inte lika intressant att bekämpa.

På det sättet är Expo en symbol för den svenska offentligheten. Rasism är okej om den kommer från rätt håll: från personer som inte har svensk bakgrund.
https://samtiden.nu/2017/08/finns-den-goda-rasismen/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

4 augusti 2017 06:41

Förr i tiden försvarades gränsen med vapen för att bevara vår trygghet.

I dagens Sverige är gränsen öppen och utlänningar flygs hit för att krossa tryggheten i landet.

Intelligensen är helt försvunnen och Sverige har blivit ett paradis för dårar.

 
Ingen bild

Friholt

4 augusti 2017 07:38

@C Andersson 00,09 Jag har tack var dig vaknat upp med ett fantastiskt nytt sätt att se på matmenyn. Hädanefter ska jag indela den i lingonmat eller rödbetsmat.Genialt
Nu förklarades en kulturkrock för mig. För länge sedan gjorde jag lumpen i Göteborg. Där serverades vi strömming (eller om det var sill) med lingon.En omöjlig kombination för mig som inte var från trakten.
Men så har vi pizzan! Är den lingonmat eller rödbetsmat? Så har vi falafel, som väl, å sin sida, får ses som lingonmat?

 
Ingen bild

Lena

4 augusti 2017 07:38

Annat ämne: Enl lokala tidningar här så var den mördade kvinnan i Surahammar förskolelärare, född i Ryssland, kom till Sverige 1989. Hon hade en ledande roll i på sitt arbete som förskolelärare, har gått ett flertal påbyggnadskurser, jobbat med att införa matematik i förskolan och skrivit en lärobok i geometri.
Det ger ju en annan bild om vem hon var.

 
Ingen bild

Lena

4 augusti 2017 07:44

Angående Transportstyrelsens haveri, nu säger Ann Linde, Anders Ygemans stadssekreterare2015 att även hon fått info om att TS gjort avsteg från sin egna förordningar. Det står även att SÄPO hade rekommenderat regeringen att sätta stopp för outsourcingen!!! Vad kan man dra för slutsatser om det?

 
Ingen bild

Lotta_1

4 augusti 2017 10:28

Anders Borg visade könsorganet och kallade kvinnor hora och slampa. Jämför det med den så kallade järnrörsskandalen.

http://www.friatider.se/anders-borg-visade-penisen-och-kallade-kvinnor-f-r-hora

 
Ingen bild

Ölandsbonde

4 augusti 2017 10:48

Lite glada nyheter från Malmö, framtidsstaden. Skönt med folk som ger den rätta "sverigebilden"

http://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/malmos-grona-eko-i-omvarlden/

Tänk när hela Sverige blir som Malmö. Då lär det bli väldigt bra.

 
Ingen bild

Uppströms

4 augusti 2017 11:30

Sedan urminnes tider! Icke. Blekinge förutom Listerlandet var på brons och järnåldern en del av Värend och kanske även Möre. Listerlandet tillhörde regionen Skåneland som troligtvis sträckte sig upp till Falkenberg.

http://www.solrosuppropet.se

 
Ingen bild

Laglydig

4 augusti 2017 11:31

@C Andersson och @Egon

Tack C Andersson för att du tillfört ytterligare kunskaper om Blekinges och sydöstra Smålands historia. Det är ju inte riktigt mina trakter, även om min första, svenska, hustru kom just från Kalmar. Dina slutsatser angående språket är säkerligen helt korrekta. Om man jämför med Halland så talas det helt olika dialekter en mil norr om Falkenberg (influerad av västgötska) jämfört med en mil söder om Falkenberg (Norra och Södra Halland) än idag. Så kan det ha varit så att Blekinge också var uppdelat i en västlig (dansk) och en östlig (det som kom att bli Sverige) del? Du är sannolikt inne på rätt spår där!
Angående matkulturen så har jag som västsvensk (f d östdansk) svårt för både kroppkakor, raggmunk och isterband. Men matkulturen är naturligtvis ytterligare ett bevis för att östra Blekinge har mer samhörighet med södra Småland än med Danmark under tidig medeltid.

Egon!
Det för inte forskningen framåt att bara för att man är av en annan uppfattning säga till sin motståndare: "Håll käft"! Var är dina argument?

Till sist till Thoralf.
Tack för att du låter diskussionerna gå högt i tak! Ibland blir det lite uttjatat att alltid diskutera de enorma negativa konsekvenserna av muslimsk invandring som vi alla är eniga om. Att det finns personer med djupa akademiska kunskaper från humaniora till teknolgi höjer verkligen läsvärdet för sajten!

SD 2018 och Thoralf i riksdagen!

 
Ingen bild

Bosse

4 augusti 2017 12:13

Ännu inte ett endaste pip från SR om den förre ministerns sexuella ofredanden!!!

 
Ingen bild

Så länge du inte är Sverigedemokrat så............

4 augusti 2017 12:19

Kända moderater ger Borg sitt stöd

Förra helgen ska den tidigare moderata finansministern Anders Borg ha trakasserat kvinnor och män under en fest i Stockholms skärgård, enligt uppgifter i Aftonbladet.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kanda-moderater-ger-borg-sitt-stod/

 
Ingen bild

Inte lätt att vara svensk i Skåne

4 augusti 2017 12:28

Slaget om stora torget i Hörby – mellan afghaner och albaner

Knarkförsäljning, afghaner som portas från kulturhus och svartsjukedramer.

I Hörby har slaget om torget skapat stora spänningar mellan olika etniska grupper.

Emellan dem står polisen.

– Snart kommer det smälla. Helt garanterat. Nu vågar inte afghanerna gå ut. Albanerna håller koll på dem, bevakar dem. De vill slå ihjäl dem, säger invånaren Shkelzen Kuci.

En kväll i början av sommaren försöker en stor mobb på ungefär femtio personer, barn, tonåringar och vuxna, storma ett HVB-hem i Hörby, bara några meter från centralt belägna Nya Torg.
http://www.expressen.se/kvallsposten/slaget-om-stora-torget-i-horby-mellan-afghaner-och-albaner/

 
Ingen bild

Hacke

4 augusti 2017 12:50

OT.
Läste om förre finansminister Anders Borgs bravader på en tillställning i Stockholms skärgård.
Egentligen är det hela bara djupt tragiskt för den enskilde personen och hans närmaste och inget man vill gotta ner sig i. Men i detta fall finns det bokstavligen miljarder anledningar till undantag. Har man som Borg i många år verkat som lands- och folkförrädare Reinfeldts högra hand finns i mina ögon inga förmildrande omständigheter i något enda sammanhang.

Den skada dessa båda herrar med gemensamma krafter åsamkade och fortsatt åsamkar Sverige är lika oöverskådliga som oförlåtliga och jag önskar dem bara allt ont i världen. Det hjälper inte att Borg vid något tillfälle vagt och i skymundan varnade för massinvällningens konsekvenser på samhället och ekonomin. Det understryker snarare bara ondskan och hans medvetenhet om vad han och hans medlöpare stod som anstiftare och huvudansvariga för.

Nu får han smaka på sina forna ”vänner och vapendragare” i msm och deras skoningslösa medicin när hans del av uppdraget är slutfört och ersatts av det personliga rofferiet i spåren av makten.

Ärligt, jag njuter i fulla drag.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 augusti 2017 12:52

Anders Borg får nu stöd av vänner och bekanta. Han har tydligen kallat kvinnor hora och slampa, visat könsorganet och betett sig allmänt vidrigt åt.

Förvånar mig inte ett endaste dugg!


Fundera på vad som hade hänt om det istället hade varit Kent Ekeroth eller Björn Söder som kallat kvinnor för hora och slampa.

 
Ingen bild

vmm

4 augusti 2017 13:41

Lotta_1: jag skulle inte bli förvånad om SD pekas ut som skurken i historien om Anders Borg (M). Moderaterna är ju ett parti som har sagt att dom kan prata med SD. Och nu har en moderat upprepat järnrörsskandalen. Så jag tror många nu kommer att associera det här med SD... Många gör precis vad som helst för att få att allt i slutändan är SDs fel.

 
Ingen bild

Tors Hammare

4 augusti 2017 13:50http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/08/03/11465953-har-ar-ratt-och-har-ar-oratt/#kommentarer

Lotta_1 3 aug 18:33
Skrämmande läsning, var nån som skrev om Flyktingkonventionen och assemilering också det misslyckandet är väl uppenbart att SosseMiljö mupparnas junta inte kommer ändra sig och plötsligt börja bry sig om oss svenskar.

Cosmik Debris, 3 aug 23:42
Fort ja 10-20 år till då är ALLT söder om Dalälven kalifatiserat, svenska kvinnor islamiserade, och bigamiserade, och svenska män huvudamputerade.
Valet 2018 är tror jag sista chansen, sen återstår det väl då bara att förbereda sig för the final battle ...

Iceman, 3 aug 23:43
Bekräftar detta!!!

Cosmik Debris, 4 aug 03:13
Jorå förstår precis, inga arvingar= testamentera allt så ju inte Arvsfonden får mina stålar till sitt godhetsknarkande

Ölandsbonde, 4 aug 10:48
Malmöfestivalen = Multihenivalen
deras henivalbroshyr har dom skrivit lite snömos om Hennet, undrans vilket Hen som skrivit snömoset.

 
Ingen bild

Niklas R

4 augusti 2017 14:37

Bara en fundering. Varför skulle en lantmätare som går igen ha kedjor?

 
Ingen bild

Tim

4 augusti 2017 14:39

Anders Borg visar kuken på skärgårdsfest.
Var är landet på väg?

 
Ingen bild

Egon

4 augusti 2017 15:19

@Laglydig
Köp en geografibok.
Förmätna kommentarer om sydöstra Sverige som Småland....
Det heter faktiskt BLEKINGE ett LÄN i Sverige.
Residensstad KARLSKRONA.
Har jag fel eller?

 
Ingen bild

Egon

4 augusti 2017 15:55

@laglydig.
Du har nog fått något om bakfoten.
"Sydöstra småland" heter BLEKINGE
Ett helt eget län.
Residensstad KARLSKRONA

 
Ingen bild

Gute

4 augusti 2017 17:12

Lantmäteriets arkiv historiska kartor är väldigt intressant att bläddra i, Sverige var först med att rita detaljrika kartor redan på 1600-talet.

https://goo.gl/TBr8kz Fungerar bäst med Internet Explorer.

Thoralf, du vet väl om detta kartarkiv?

 
Ingen bild

Egon

4 augusti 2017 18:10

Lingon?
Det heter krösor.
Krösamos.
Det vet väl alla!
Tack, Thoralf för ditt oförtrutna arbete!

 
Ingen bild

Laglydig

4 augusti 2017 18:37

@Egon

Jag konstaterar att du fortfarande inte har några som helst argument, varför dina påståenden faller hrlt platt.
Du anför Karlskrona, som grundades först 1680, som något slags bevis (?) på att Blekinge skulle ha utgjort en delvis självständig enhet i Skandinavien under tidsperioden 1000-1250. Några sådana belägg finns INTE i det bevarade källmatrialet. Den administrativa länsindelningen är också av senare datum än den äldre medeltiden.Blekinge län bildades först 1683 så du rör dig i en tid som har väldigt lite med den tid som diskuteras i tråden.
Du bör nog göra en djupdykning i östdansk historia under medeltiden för att förstå att Blekinge kan ha varit uppdelat i två delar, en med dansk anknytning (den västra delen) och en med småländsk anknytning (den östra delen), såsom C Andersson tidigare varit inne på.
Det förefaller dessutom som om åtminstone delar av dagens Blekinge redan innan år 1000 beboddes av "svear". Dock synes det klarlagt att Blekinge åtminstone senast 1231 tillhörde Danmark då landskapet (ej länet) nämns i Kong Waldemars jordebog. Blekinges historia är nog snarlik Hallands historia d v s gränsbygd. Södra Halland har alltid varit danskt, medan norra delen influerats av västgötarna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 22:54

Jag är förundrad över att en så stor andel av Sveriges befolkning fortfarande tänker rösta på något av partierna inom 7-klövern. Jag tror att detta till stor del grundar sig i att många svenskar hellre blundar och håller för öronen än tar reda på vad...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 09:24

  Brandflyg på Mallorca                                                                Foto Thoralf Alfsson   När man läser hur regeringen, ministrar och myndigheter hanterat frågan om helikoptrar och flyg för brandbekämpning blir man minst sa...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 22:57


I förra veckan briserade en mycket obehaglig historia i media. En lantbrukare hade gravt vanvårdat sina djur. Bilderna som publicerades var bedrövliga och de berörda och chockade många människor väldigt starkt. Men vem lantbrukaren var nämndes aldrig...

FYI

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 11:25


Det skrivs en del dumheter just nu på sociala medier.   Från SD:s folder Migration.     ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 00:05

Idag var jag på Guldfågeln arena och såg matchen mellan Kalmar FF och Djurgården. KFF förlorade med 0-1 men det var rättvist. KFF gjorde ingen bra match.   Det som störde mig allra mest var en person som satt bakom mig. Personen sitter alltid där...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 077 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se