thoralf

Direktlänk till inlägg 22 april 2016

INTEGRATIONSSKOLAN VID BROFÄSTET

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2016 19:09

Protesterna från föräldrar i ”södra” Kalmar har varit många över att Kalmar kommun planerar för en ny stor högstadieskola när Linneuniversitetet flyttar ur sina lokaler vid Brofästet. Kalmarsundsskolans högstadium och Vasa skolans högstadium skall tillsammans bli en ny skola vid Brofästet. Protesterna har nästan uteslutande handlat om säkra vägar till skolan för eleverna.


Det märkliga är att några protester från ”norra” Kalmar har inte förekommit. Det Lasse Johansson i debattartikeln menar med södra Kalmar är Vasaskolan och norra Kalmar är Kalmarsundsskolan som ligger i Norrliden. En stadsdel som kan betecknas som Kalmars Rosengård. Vasaskolan ligger snarare i en stadsdel som bebos av personer med högre inkomster och med högre kvalitet på boendet.


I grund och botten tror jag inte protesterna från föräldrar till barn vid Vasaskolan handlar till så stor del om en trafiksäker väg utan snarare om den oro som säkert deras barn känner inför att tvingas gå med ett stort antal elever med utländsk bakgrund. Jag tror även att föräldrarna känner en stor oro för att utbildningskvaliteten därmed sannolikt kommer sjunka. Det är bara att studera ”Kalla fakta” från Kalmar kommun som visar att bara ca 75-78 procent uppnår gymnasiekompetens vid Kalmarsundsskolan. Vid Vasaskolan har 100 procent gymnasiekompetens för läsåret 2014/2015.


”Kraften i ett högstadium där elever från norra och södra Kalmar integreras i en innovativ och utvecklande miljö kan bli mäktig. Grupper med olika bakgrund och intressen blir mer kreativa och handlingskraftiga.”

Lasse Johansson (S), ordförande Barn o Ungdomsnämndens debattartikel i Barometern.

 

Jag undrar om föräldrarna vid Vasaskolan delar Lasse Johansson uppfattning om en innovativ och utvecklande miljö? Och att deras barn kommer bli mer kreativa och handlingskraftiga vid en sammanslagning med Kalmarsundsskolan?


Tyvärr är jag rädd för att föräldrarna vid Vasaskolan inte vågar berätta eller skriva om sin oro av rädsla för att bli kallade rasister. Kommer någon våga prata ur skägget?


 
 
Ingen bild

biran

22 april 2016 19:57

Det finns tre saker som kännetecknar Sverige idag, tystnaden, att hålla med och flyta med strömmen.

 
Ingen bild

Gustav

22 april 2016 20:17

Haha har det någonsin varit bra med broar ? Tänkte på Robert Gustavsson parodi om Ingen Bro :)

 
Ingen bild

Lars johansson

22 april 2016 20:34

Tyvärr är svensken i gemen oerhört feg och konflikträdd! Men kanske att verkligheten kommer även ikapp denna grupp.Det är faktiskt våra barn det handlar om och vi vill naturligtsvis dessa väl!

 
Ingen bild

Observer

22 april 2016 22:01

.....................M e n. -N ä r kan vi få kasta ut de här idioterna från beslutandeställning?!!

..........UT i snödrivan, Där de faktiskt hör hemma.


Folk måste samla sig.

 
Ingen bild

Demokratur

22 april 2016 22:06

Svenska föräldrar är hårt drillade i politiskt korrekt tänkande.
De tiger således.

 
Ingen bild

Göta

22 april 2016 22:47

FLER DÅLIGA NYHETER FRÅN KALMAR-REGIONEN
"Sjukvården i Kalmar larmar nu om att antalet fall av tuberkulos ökar kraftigt i länet.
Det rör sig dessutom i stor utsträckning om multiresistenta stammar. Även andra multiresistenta bakterier som MRSA ökar. Smittskyddsläkare i regionen tar nu av sig munkavlen och vidgår öppet att det är den asylrelaterade massinvandringen som ligger bakom ökningen."

Ovanstående är citat från en artikel i Avpixlat, som ger en något annorlunda syn på riskerna för vår befolkning än vad tidningen Barometern redovisar.
Länk:
http://korta.nu/TBC

Förutsätter att läget är liknande i övriga Sverige.

 
Ingen bild

'allå'allå'emliga armén

23 april 2016 00:16

Fy fan vilken vidrig jävla landsförrädarkommentar som levereras i inlägget! Tvi vale!

 
Ingen bild

OT

23 april 2016 00:43

Håll andan! Och lyssna, lyd och lär! "Rapport fra nr. 24": https://www.youtube.com/watch?v=fUgKkuaobF0

Motsvarande sker just nu.

 
Ingen bild

Gruvmor i Stråssa

23 april 2016 01:37

En gammal goding men ack så aktuell:
How important is cultural diversity at your school?
https://www.youtube.com/watch?v=fonSqHNoWkQ
av "ramzpaul". Obs det är ett ironiskt klipp.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 april 2016 05:14

Vem vet då kanske Nimby-folket på söder lär sej rösta rätt 2018 ?

Annars skall man inte pipa över denna uppblandning av elit-elever och elit-elever.
Dags att ta av sej foliehattarna nu ?

Här kommer Olle och Anna att få många nya polare från norr :=)(=:
Kanske kan även kunskapen i kemi ökas väsentligt på frivillig basis grupperna emellan ?

Lägg även simhallen där så kan integrationen gå snabbare rent biologiskt då.

Lasche har aldrig haft en siffra rätt varken utanför fotbollsplanen eller på, men han är en godhetsosse, en karriärssosse.
Från fotbollsjägare till ordförande i en viktig nämnd, tack men nej tack

Synd att inte Stensö camping har blivit en del av nya Sverige än.
Så att sossarna i området inte fått bekanta sej med sin valboskap på nära håll, vi håller tummarna för att det kommer inom kort.
Tänk att få se ML stå och försöka hindra pensionsräddare från att gena över gamla kyrkogården/slottet

Hoppas att nya bostäder åt vinstlotterna snart sätts igång sedan kan det bara gå åt ett håll för sossarna även i Kalmar, där går gränsen, och Svenne vaknar i större skaror

(Nimby = : Not- in-my- back-yard)

 
Ingen bild

Bo

23 april 2016 07:21

Det måste var helt underbart att ha sina små liv i en multikulturell miljö! Där är utbudet av multikulturella droger dessutom större.

 
Ingen bild

Leon

23 april 2016 07:36

@ Göta

Även om problemen med asylinvandringen är många och ofta innebärande svåra problem ska man ändå inte gå till överdrifter. Att sjukdomar som TBC ökar och har högre frekvens hos flyktingar är till stor del beroende på undermåliga sanitära förhållanden i de enorma läger som vuxit upp i många av grannstaterna till Syrien och Irak. Och i de havererade samhällen som Somalia och Afghanistan utgjort nu i ett antal decennier. Det säger sig självt att sjukvårdsinsatser under sådana förhållanden knappast kan hålla "västlig" standard. Däremot är mulitresistens och MRSA snarast att betrakta som ett i högsta grad "västligt" problem. Det är årtionden av överanvändning av antibiotika inom "vår" sjukvård som uteslutande "skapat" detta problem. Givetvis kan "flyktingar" vara bärare av sådana sjukdomsalstrare, men förmodligen är "de helsvenska" grannar men har en betydligt större riskfaktor i dessa sammanhang.

Thoralf Alfsson

23 april 2016 07:39

Har du aldrig hört talas om den stora piratproduktionen an antibiotika i tredje världen. T.ex i Indien och hur den försäljs i dessa länder.

 
Ingen bild

Leon

23 april 2016 07:54

@ Thoralf

Jodå den "piratproduktion" du talar om, bl a av antibiotika men också andra "läkemedel", är ett välkänt problem. Ett annat problem sammanhörande med denna produktion är "piratkopiornas" notoriskt undermåliga kvalitet. Många gånger innebärande en större "risk" för brukaren än de sjukdomar de avses avhjälpa. Och att de inte heller är på samma sätt "allmänt tillgängliga" som motsvarande läkemedel ("original") är i västvärlden.

Därmed inte sagt att "sjukdomsbärande" asylsökande utgör en hälsorisk...för det utgör de. Men "problemet ska inte "blåsas upp" till orimliga proportioner.

 
Ingen bild

GBM

23 april 2016 08:51

Är det någon som vet om nyanlända har bidrag till mobiltelefon. Hur har de annars råd att sitta och tala med anhöriga i sitt forna hemland i TIMMAR, eller har de så stora bidrag att de kan unna sej den lyxen. Alla som har varit utomlands vet vad det kostar att ringa hem.

 
Ingen bild

Nimbus

23 april 2016 09:08

Detta visar bara att man aldrig ska ge gamla fotbollspelare politiska uppdrag, det kan bli katastrofiska följder! (Almänna snacket var ju att Lasse Johansson kallades *Stum-Lasse* eftersom han aldrig tidigare sa någonting i nämnderna han satt i)

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 april 2016 09:50

" Leon" snackar skit om något som han inte har erfarenhet av , min salig moder dog i TBC i april 1941 ,då var jag såsom näst äldsta barn 6 år men jag minns hur sjuk hon var , så sluta att försvara dem som bär på TBC och kommer till Sverige !

 
Ingen bild

Jan Eriksson

23 april 2016 10:34

-> Leon angående TBC och somalier.
Googla på TBC och Somalia så hittar du mycket information. Din redovisade uppfattning stämmer inte med fakta.

Är du seriöst intresserad så läs på.

ETT ex. http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=15732

 
Ingen bild

Göta

23 april 2016 12:17

@ Leon
Medicinering av TBC måste ske regelbundet och under tillräckligt lång tid (minst 6 månader) annars ökar både återfalls- och resistensriskerna markant. Ett mycket stort resistens-problem från u-länder och krigsländer är just bristen på uppföljningar och kontroll av antibiotikabehandlingen.

Därför är det viktigt med läkarundersökningar av flyktingar och omhändertagande av t.ex TBC-sjuka redan vid ankomsten hit.
Förekommer sådan ankomstkontroll här, eller har vi kanske
NOLL KOLL I SVERIGE även när det gäller detta?

 
Ingen bild

Lena

23 april 2016 14:55

@Göta, Leon och angående TBC och MRSA. Tycker det var bra Göta att du tog upp TBC problematiken (och det är ingen överdrift alls som Leon påstår). Om någon hostar springer jag all världens väg för den medicin jag intar mot min sjukdom innebär att jag inte får ha/ens ha haft en endaste liten släng av TBC, då måste jag upphöra med min medicinering. Det blir slutet för mig. Därför är jag mycket försiktig med utländska kontakter. (Även svenskar kan ju få TBC men det anses vara mycket liten risk, om det nu inte blir så att vi får större spridning p g a denna influx av migranter varav en del kommer för att få gratis sjukvård).

Vad gäller bakteriesjukdomen MRSA som blivit vanligare i Sverige så finns intressant upplysning att få i programmet FRIKTION. I Indien dör ca 60 000 barn årligen p g a överanvändning av antibiotika. Precis so Thoralf nämner så tar indier antibiotika för nästan alla sjukdomar t o m snuva de vill bli av med (som är ett virus och antibiotika hjälper inte mot det).

http://www.svtplay.se/video/7930149/friktion/friktion-avsnitt-2?strt=auto

 
Ingen bild

Leon

23 april 2016 16:04

@ S E Karlsson

Ge mig ett, upprepar ETT exempel, på att jag "försvarar" de som bär på TBC och som nu anländer. Och erfarenhet ? Både min far och min mor drabbades i unga år, sent 20-tal tidigt 30-tal, av TBC. Så jag har också på mycket nära håll upplevt konsekvenserna av denna vedervärdiga sjukdom. Min mor, nu 90 år och fortfarande i livet, har tämligen utförligt berättat om sina erfarenheter av oändliga och ganska verkningslösa behandlingar.

@ Göta

Mycket riktigt ett stort problem är att behandling av infektionssjukdomar i krigsområden och fattiga länder i bästa fall är sporadisk, i värsta obefintlig. Självklart är omfattande hälsokontroller av "nyanlända" av största vikt, ja nödvändig, däri ger jag dig helt rätt.

 
Ingen bild

Leon

23 april 2016 16:38

@ Lena

En liten kommentar bara. Har aldrig påstått och kommer aldrig att påstå att de "nyanlända" och deras påverkan på hälsoläget i landet inte är ett problem. Det är det definitivt, men inte av den dignitet som det delvis "blåses upp" till.

För egen del har jag nästan det motsatta problemet. Jag drabbas av överkänslighets- eller allergireaktioner av de flesta "vanliga" antibiotika. Måste vid svårare infektioner få intramuskulära injektioner av något som skulle kunna betecknas som en avpassad "cocktail" av antibiotika. Så även jag ser inflödet av "nya" infektioner med viss oro, även om jag ser problemet (?) som tämligen marginellt. (Detta trots att jag har min bostad i ett av dessa utanförskapsområden som uppvisar många av invandringens problem - Gottsunda i Uppsala).

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 april 2016 17:22

" Leon" har vi inte hälsan så har vi ingenting !

 
Ingen bild

Demokratur

23 april 2016 19:39

Massinvandringen drar hit sjukdomar och belastar den svenska sjukvården.
Vad svensken måste ta ställning till är om vi ska sänka vårt eget land i den naiva tron att vi kan rädda världen genom att förflytta världen till Sverige eller hjälpa i krisernas närområden och på så sätt hjälpa fler utan att stjälpa vårt eget land.
A eller B...
Bara att välja.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 april 2016 04:53

Leon : Betydelsen av ordet marginellt kan ju skifta mellan öronen på folk

 
Ingen bild

Leon

24 april 2016 14:17

@ G & G

I jämförelse med andra mer påtagliga problem, gängkriminalitet, stenkastning mot kollektivtrafiken och bilbränder (för att nämna några), här i Gottsunda (Ghettosunda) är hälsoaspekten av invandringen närmast obefintlig. Alltså inget man hyser en mer påtaglig oro för. Detta då trots att en svårare infektion skulle kunna få ganska omfattande och svåra konsekvenser för mig personligen (läs inlägget 23/4 kl 16:38). Därför känner jag mer oro för de (tyvärr) mer vardagliga och dagliga problem (se ovan) man ställs inför, än om grannen går omkring med "skrällhosta".

 
Ingen bild

Jan Jansson

25 april 2016 19:05

Sanslöst svinigt att använda eleverna som ofrivilliga integrationsdeltagare! Jag blir mycket upprörd över de förolämpande floskler som politikerna strör runt sig.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 april 2016 12:50

" Leon" vad menar du att proportionerna på TBC ska vara i Sverige ? TBC har ju i princip varit utrotat i Sverige men börjar nu öka igen .

 
Ingen bild

Leon

30 april 2016 20:11

@ S-E Karlsson

Givetvis och utan tvekan 0 % eller så nära denna proportion det överhuvudtaget går att komma. Detta innebär då också att bärare av TBC, vare sig de är "inhemska" svenskar eller "inkommna" snabbt (i e omedelbart) ska identifieras och komma under medicinsk behandling. Något annat vore att "bädda för" något som kan bli en medicinsk "katastrof".

Leon d´O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se