thoralf

Direktlänk till inlägg 4 april 2016

SOCIALDEMOKRATERNA VILL FÖRSÄMRA ANSTÄLLNINGSVILLKOREN FÖR KOMMUNANSTÄLLDA

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2016 22:54

I Kalmar styr socialdemokraten Johan Persson som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Johan Persson är även ledamot av socialdemokraternas partistyrelse. Han leder dessutom regeringens landsbygdskommitté som ordförande. En mäktig sosse!


Nu vill Johan Persson lägga ut 130 personliga assistenter inom Kalmar kommun på ett privat företag, med vinstintresse. Johan Persson räknar med att spara 7 miljoner kronor på att tvinga ut dessa 130 kommunanställda till en privat aktör.


Den största delen av besparingen kommer ske genom försämrade anställningsvillkor för dessa 130 anställda personer. Bland annat på jourersättningar.

 

Majoriteten i Kalmar kommun består förutom av Socialdemokraterna också av Vänsterpartiet och Centerpartiet. Att Centerpartiet tycker förslaget är bra gör mig inte det minsta förvånad. Det ligger helt i linje med den politik som Annie Lööf driver. Vänsterpartiets agerande består än så länge endast av en lam protokollsanteckning i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men Vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl är nog mer rädd om sin egen lön som kommunalråd än att driva vänsterpartiets politik hårt mot Johan Persson. Det är inte första gången som Bertil Dahl accepterar politik som går fullständigt mot deras politik. Undrar om han har Jonas Sjöstedts stöd.


Johan Persson tänker uppenbarligen kopiera moderaternas och Fredrik Reinfeldts taktik med det nya arbetarpartiet. Jag väntar nu bara på att Johan Persson skall kalla socialdemokraterna i Kalmar för de nya moderaterna.


Det är i varje fall inte socialdemokratisk politik som Johan Persson bedriver i Kalmar

 

Dessutom är det bara ett principbeslut som tas i KS och KF under april. När ett riktigt avtal finns för handen vill Johan Person ha ”carte Blanche” för att ta det slutgiltiga beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott och därmed undvika ytterligare debatt i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige av det slutliga avtalet med en privat aktör.

 

Sverigedemokraterna kommer säga nej till förslaget vid tisdagens möte i kommunstyrelsen.


Alla gruppledarna i Kalmar kommunfullmäktige fick ett mejl från en berörd anställd under söndagen och här kommer ett utdrag från detta mejl.


”Jag är så fruktansvärt ledsen, arg och besviken. Att gå över till privat entreprenör innebär för mig en timanställning, sänkning av lönen från ca 25600 till ca 21000 på en heltid sen blir det sänkning av tjänst till ca 80%, det innebär  -2000kr till sen ingen jourersättning -2000kr då hamnar jag på en summa på 18000kr sen kommer skatten slutsumman blir då ca 14000kr.


Istället för att gå framåt i vården så går det bakåt, detta är vad jag tjänade för ca 15-20 år sedan.
Johan Persson går ut i tidningen och säger att fler jobb borde förstatligas? Jaha men inte vården, omsorgen, LSS tydligen där ska det läggas ut på entreprenad för privatisering. Konstiga uttalanden!”

”Sen då när 15 månader har gått och ni lämnar över till assistansbolaget det är ju då allt förändras, det är då lönerna sänks och tjänstgöringsgraderna sänks. Var är då hängslena och livremmarna?
Jag pratade med en ung tjej som jobbat i kommunen 1,5 år som personlig assistent men sa upp sig när hon hörde om privatiseringen. Fick en anställning med ensamkommande barn/ungdomar och fick en ingångslön på 26000kr.”

”Jag har jobbat inom vården i 35år och är inte uppe i några 26000kr och nu kommer jag nog aldrig dit heller.”

”Min arbetsdag börjar kl 8.00 och slutar 8.15 dagen efter men jag får inte betalt för mer än 20timmar och 15minuter, 4timmar räknas bort i både lön och tjänstgöring men jag kan inte lämna min arbetsplats. Det blir många timmars gratis arbete varje år, men det är inte så att jag får sova dom timmarna på natten. Brukaren är uppe varje natt olika tider från 2ggr till upp till 7ggr per natt. Vad brukaren gör vill ni nog inte veta men hen är inte tyst och lugn.
Hos en privat aktör är det 8 timmar som räknas bort på natten i både lön och tjänstgöring.”

”Därför känner jag mig så frustrerad för privatiseringen jag vill inte sluta och utsätta brukaren för ännu mer stress och ny personal, men jag klarar mig inte på 14000kr i månaden.
Hur gör man ? Ska jag tänka på mig själv säga upp mig och söka ett jobb där jag får en rimlig lön eller stanna på ett arbete jag trivs med och få en lön som innebär att jag måste ha minst ett arbete till för att få ihop till brödfödan. Ska det behöva vara så här när man är 55år!
Det är människor ni handlar med.

 

Carina Jeansson
Insatser funktionsnedsättning


Min korta debattartikel.

http://www.barometern.se/debatt/sd-sager-nej-till-beslut-utan-insyn/


Det finns även en länk på Barometern Debatt på Facebook.

https://www.facebook.com/BarometernOTdebatt/?fref=nf


http://www.barometern.se/kalmar/uppror-mot-privatisering/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/protesterna-hjalpte-inte-ett-steg-narmare-privat-assistens/

http://24kalmar.se/2016/04/05/assistenter-protesterar-mot-besparingar/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

4 april 2016 23:10

Vad har såssar med arbetarpolitik att göra...?
Det är lika dumt som att påstå att SVT och SR är sakliga och opartiska...
Det partiets sista partiledare hette Tage Erlander.
De landsförrädare som kommit efter har en enda mission:
Att förstöra Sverige.

 
Ingen bild

Emil Jonasson

5 april 2016 01:42

Johan Persson är inget annat än ett blindstyre och en hycklare! Blev han än tokigare när hans relation med Malin tog fart?!? Där kan man snacka om korruption på hög nivå dessutom, hon ï hög position inom landstinget och han i kommunen. Man äcklas...

 
Ingen bild

lena

5 april 2016 03:41

SDs landsdagar sa ju nej till att ta bort vinsten i välfärden, så varför klaga nu.

 
Ingen bild

Pelle

5 april 2016 07:20

Jag tycker faktiskt inte ett dugg synd om Carina Jeansson o co.

Som man bäddar får man ligga. Vad röstade Carina Jeansson o hennes kolleger på i de senaste valen? Jo, sannolikt öppna gränser (S, MP, V) och i en del fall "öppna era hjärtan" (Alliansen). Nu är det dags att finansiera önskemålen. Skattepengarna ska räcka till allt mer och allt fler.


Sänk lönerna för offentliganställda

Svensk industri flyttar ut ur Sverige - detta är välkänt. Nu senast är det Findus i skånska Bjuv som läggs ner.

Sverige har haft en lång konjunkturuppgång, till stor del kreditdriven. Lånen har hopats hos enskilda konsumenter, i synnerhet som bostadslån. Denna era med kreditdriven expansion är snart slut och en rejäl implosion väntar.

Anställda inom privat industri och service har länge lett löneutvecklingen i Sverige. Offentliganställda har hakat på och begärt samma nivåer (någon eller några procents höjning/år).

Medan industrin är internationellt konkurrensutsatt är offentlig sektor det inte (i allmänhet). Industrianställda som blivit av med sina gamla jobb får ofta något nytt jobb - men med lägre lön/villkor.

Dvs vi har nu en stor kader av offentliganställda i Sverige som har alldeles för höga löner i jämförelse med deras arbetsuppgifter och utbildning.

Därför tycker jag att vi gott kan sänka offentliganställdas löner med säg 20-30% rakt av. Det innebär sänkta kostnader för oss alla som betalar skatt.

Då frigörs även mer skattemedel också till flyktingidustrin som har vuxit så oerhört de senaste åren.

Svenskarna står bakom denna massinvandring (87% i senaste valet) och nu är det tid att ta notan också för de offentliganställda.

För alla i regeringskansliet (bara de omfattar ca 0,1% av Sveriges "anställda" dvs skattefinansierade) borde vi kunna sätta ner lönerna 40-50%.

 
Ingen bild

Knaster

5 april 2016 07:30

# Pelie

Bra skrivet! Ha en bra dag!

 
Ingen bild

Peter

5 april 2016 07:39

Glöm nu inte att vända ryggen till nästa gång Jimmie åkesson besöker er! Konstaterar att 87% har fått som dom ville med sin massinvandring !! Vad är problemet ?

 
Ingen bild

Tony

5 april 2016 08:12

Ytterligare från denna sänkning av lönen kan hon räkna
med ännu fler försämringar sen Sossarnas alla
skattehöjningar slagit igenom?
Man kan fråga sig var håller fackförbundet kommunal hus,
eller dom är kanske fullt uppbundna med att gömma undan
alla falsarier som höjdarna i förbundet sysslat med.
En besparing hon kan göra är att gå ur kommunalfacket!

 
Ingen bild

Chrille

5 april 2016 08:48

Nu kan jag ju omöjligen veta hur mejlskrivaren röstat i valet 2014, men en djärv gissning är att det inte är på SD. Likasinnade som mejlskrivaren bör nog tänka efter hur man röstar i nästa val, vilket nog också kommer att ske. För det är först när massinvandringen och dess konsekvenser påtagligt visar sig i det egna livet på olika sätt som glödlampan tänds inne i huvudet - (fast man ibland undrar om den ens tänds då).
Så här ser ju nu då mandaten ut i Kalmars kommunfullmäktige i denna extremt ingrodda sossekommun;
S - 28
C - 5
V - 3
M - 9
Mp - 4
L - 4
Kd - 2
SD - 6

 
Ingen bild

SM811

5 april 2016 08:56

Detta hade aldrig inträffat om SD hade fått bestämma. Carina Jeansson, fråga dina kollegor vad de röstade på för partier och njut sedan av vad sju(k)klövern beslutar.

 
Ingen bild

SM811

5 april 2016 09:03

OT:
Wolodarski är i farten igen med en lögn.
"Wolodarski spred rykte om "islamofobisk" bilattack i Bryssel"
http://goo.gl/b58uLO

 
Ingen bild

Eric H

5 april 2016 10:20

Är det inte snart dags för svenska folket att begripa att man får vad man röstar för??
Att man dessutom måste vara noga med VAD/VEM man röstar på, för i Sverige utövar vi bara demokrati vart fjärde år, övriga tiden gör politikerna som DE vill - och tyvärr folkets minne är både kort och selektivt..
Må vara att det inte alltid rakt utsägs vad man vill genomföra men om t ex et parti vill ha ytterligare 30 miljoer migranter i landet, bör väl t o m en vanlig svensson förstå slutresultatet..

 
Ingen bild

Dille

5 april 2016 10:48

Ett bra citat från Tobbes medieblogg:
" En mycket vanlig lögn upprepas och är särskilt häpnadsväckande från någon som kallar sig forskare:

"Att vi har invandring är ingenting nytt. Sverige har varit ett invandringsland väldigt länge. Det har varit olika grupper som har kommit genom åren, men genom alla tider har invandringen bidragit till att stärka och utveckla Sverige, ekonomiskt, socialt, kulturellt, och gör det även idag."

Nej, de senaste decenniernas enorma asylinvandring är historiskt sett någonting nytt och aldrig tidigare har befolkningssammansättningen påverkats i samma grad. Ett tusental valloner har inte samma påverkan som hundratusentals muslimer. "
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/

Dessutom tillförde Vallonerna någonting Sverige var i trängande behov av; Kunskapen om modern hantering av järn och drift järnbruk. Det var därför som vallonerna KALLADES HIT.

Men vem har bett bidragstagare och snyltare komma? Håller inte gränserna på att stängas?

 
Ingen bild

Motstånd

5 april 2016 11:44

Det rör på sig i Norge:
"Asylsökande från så kallade säkra länder ska kunna gripas av polis och fängslas medan deras ansökan snabbutreds. Det föreslås i ett nytt lagförslag som norska Stortinget väntas rösta ja till på tisdagen. "

Inte nog men åt rätt håll.. Och vem vågade tro på en sådan vändning bara för ett år sedan.

 
Ingen bild

Göta

5 april 2016 11:49


"NÄR BEDRÄGERI BLEV TILLÅTET OCH SUNT FÖRNUFT BLEV NAZISM"...
är titeln på författaren och journalisten Dag Öhrlunds senaste blogginlägg, där han (med anledning av Sveriges flotta erbjudande till de s.k "ensamkommande barnen" om hundratals miljoner i extrapengar i form av svensk efterlevandepension) skriver om sin gamla mamma som arbetade från 16 års ålder tills hon var över 90, och hur hon "idag vid 95 års ålder, sittandes i sin rullstol, får 30 minuters hemtjänst på morgonen för att komma upp, bli klädd (inte tvättad), gå på toa och få frukost. Hur hon får kalla fiskpinnar till lunch, att hon i bästa fall får duscha var 14:e dag och att ingen har tid att gå ut med henne."
Han tillägger:
"Mamma har betalt dagens välfärd. En skäggig pojke från Marocko skriver på ett papper och skrattar hela vägen till banken."

http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2969

 
Ingen bild

Lena

5 april 2016 14:12

@Pelle 07.20 För sent ska synda´n vakna, heter det ju. Många får försämringar på alla sätt och vis nu och blir s a s själva drabbade, då "snurrar" det till i skallen.

Nu väntar vi bara att politiker och höga chefer inom landsting och kommuner och visar sin "solidaritet" och sänker sina löner! De kan börja med att sänka sina löner med 40% som vi andra. Man ska vara solidarisk, eller hur? Eller gäller det endast vissa grupper?

 
Ingen bild

C Andersson

5 april 2016 14:50

Jag undrar om han Persson har haft överläggningar med kollegan Godner i Södertälje. I det aktuella ärendet menar jag.

http://lt.se/sokresultat?q=assistanshärva&sorting=publishdate:DESCENDING

 
Ingen bild

Göta

5 april 2016 14:55

Under gårdagens Thoralf-inlägg 'Aktiviteter i Kalmar' finns en kommentar av Sven Dacke, som med rätta kritiserar den dåliga åtkomsten av SD:s webbtidning Samtiden.

Igår lyckades jag äntligen länka mig in till Samtiden och hittade där till min förvåning en krönika av Ernst Brunner, vilket gjorde mig glad. Dessutom fanns där en krönika av Mohamed Omar också, vilket gjorde mig ännu gladare.

Två litterära celebriteter i en SD-tidning! Härligt!

MEN VARFÖR SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT KOMMA IN PÅ 'SAMTIDEN'?
Är de ansvariga på SD inte medvetna om problemet? Mycket, mycket olyckligt och dåligt är det i vilket fall som helst.

http://samtiden.nu/

 
Ingen bild

Observer

5 april 2016 17:18

Även om socialdemokraterna skulle starta ett atomkrig så skulle de ha 25% av väljarna. För vänstern är motsvarande siffra ca 7%.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 april 2016 18:02

Har denna Carina räknat med en försämrad pension ?

 
Ingen bild

s29

5 april 2016 19:26

Ja du Dille . Du säger att invandringen har bidragit till att stärka Sverige. Jag som uppväxt i Södertälje och förortsgetton runt Stockholm skulle vilja veta på vilket sätt det har bidragit. Och låt oss utelämmna dom finska invandrarna ur debatten. Låt oss istället focusera på övriga.Förövrigt så har Sossarna slutat att vara ett parti för arbetare 1969 när Palme tog över.Borttagandet av tjänstemannaansvaret är resultatet av den extrema inkompetens vi ser idag.

 
Ingen bild

norrlandskusten

5 april 2016 20:37

Uppskattar mycket av det du skriver och står för, Thoralf, men i denna fråga går våra åsikter isär. Tror att privatisering vore en stor fördel. Har personligen upplevt stora (och skrämmande) brister i effektivitet i den kommunala och statliga världen, och där man hanterar skattebetalarnas pengar på ett så nonchalant sätt att man blir förbannad.
På samma sätt har jag sett vård och omsorg bedrivas av privata aktörer på ett både smartare, bättre och trevligare sätt.
Sedan finns det förstås privata företag med brister så väl som de som sköter sig ypperligt, precis som det bland kommunanställda finns både duktig och energisk personal som värsta sortens dagdrivare. Konkurrensutsättning är många gånger något sunt. Själv har jag erfarenhet av kommunalanställda som åtnjuter både betydligt högre löner som färre antal arbetade timmar än motsvarande i det privata, så den bild du tecknar från Kalmar gäller inte överallt.

Thoralf Alfsson

5 april 2016 22:20

Det är mer komplext än så!

Jag delar det mesta av dina uppfattningar men sedan får man även väga in om SD skall vara ett oppositionsparti i Kalmar där S har ca 45 procent i kommunvalet.

Beslutet att sälja ut 130 kommunanställda går emot socialdemokraternas själ och frågan är då om SD kan vinna något på att ifrågasätta och kritisera detta beslut.

 
Ingen bild

Stefan A

5 april 2016 21:06

Den politiska förföljaren Thorwaldsson LO försöker desperat med hjälp av Aftonbladet framställa det nya industriavtalet som en stor framgång som ger ett rejält reallönelyft, i själva verket är det så nära ett noll-avtal man kan komma, de där hundralapparna efter skatt i månaden äts snart upp av skattehöjningar, undrar om Thorwaldsson varit lika återhållsam om det varit en annan regering, det är problemet med politiska fackförbund.

 
Ingen bild

Putte

6 april 2016 17:10

Ska man tolka Pelles med fleras inlägg som att SD inte vill ha väljare och/eller medlemmar som är offentliganställda? Bra att veta inför nästa val.

 
Ingen bild

Berit

6 april 2016 18:13

Antalet riksdagsledamöter borde mer än halveras och deras lönerna sänkas till omkring 15.000 /mån.
Då kanske vi hade fått riksdagsledamöter som vill jobba för Sverige och det etniska svenska folkets bästa.

 
Ingen bild

Arne

8 april 2016 13:04

Samme Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, gick i veckan ut med i pressen att Kalmar ska bli residensstad i den nya regionindelningen då Kalmar, Jönköpings, Kronobergs och Östergötlands län slås ihop till en ny storregion. Vilken hybris. Då får man till att börja med ha gjort sig förkänt av ett gott rykte och vad är lilla Kalmar mot framförallt Linköping eller Växjö? "Många nya statliga jobb till Kalmar". Jo jo, det kan lätt bli precis tvärt om! Sista ordet är långt ifrån sagt i denna fråga!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se