thoralf

Direktlänk till inlägg 1 april 2016

SOM MAN FRÅGAR FÅR MAN SVAR

Av Thoralf Alfsson - 1 april 2016 12:56

DN slår sig idag för bröstet och menar att man har stort förtroende från allmänheten och i synnerhet från stockholmarna! 64 procent av de boende i Stockholms län litar på vad DN skriver. Samtidigt menar man att undersökningen visar att endast 4 procent har stort eller ganska stort förtroende för Avpixlat. Samtidigt skriver man att det bara är ca 13 procent som känner till Avpixlat mycket väl eller ganska väl. Som man frågar får man svar!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/hogt-betyg-till-mediers-trovardighet/


Hur har då DN/Ipsos ställt frågorna i denna undersökning? Jag tycker det vore väldigt intressant att se det. Jag tror inte det är så många som misstror DN när det gäller sportnyheter, ekonominyheter eller för den delen även kulturnyheter. Men hur är det när det gäller nyheter och reportage angående massinvandringen och brottsligheten?


Det är ju faktiskt i frågor som rör massinvandringen, brottsligheten och kostnaderna fr migration och integration som läsarna söker sig till alternativa medier och i just dessa frågor har mindre förtroende för de etablerade medierna, inklusive public service.

 

Om undersökning från DN/Ipsos överhuvudtaget skulle ha något värde borde den delades upp i olika ämnen som migration/integration, brottslighet, ekonomi, kultur och sport. Då hade vi fått helt andra siffror att analysera. Nu handlar det mest om ett väldigt fegt agerande från DN och chefredaktören Peter Wolodarski.


SOM-institutets Lennart Weibull kommenterar undersökningen på följande sätt.


”Lennart Weibull är seniorprofessor på SOM-institutet vid Göteborgs universitet. DN/Ipsos resultat ligger enligt honom helt i linje med de återkommande SOM-undersökningarna av förtroendet för olika medier och samhällsinstitutioner. Han påpekar dock att mätningen inte säger något specifikt om hur man ser på rapporteringen just kring invandringen.

– Människor uppfattar att medierna i stort ger en rimlig bild av samhället. Det man möjligen kan invända är att vi här talar om det generella medieförtroendet, vilket inte hindrar att människor kan tycka att det på enskilda områden kan finnas nyhetsbevakning man är tveksam till, men sådant försvinner ofta i en helhetsbedömning, säger Lennart Weibull. ”

 

Jag anser att undersökning från DN/Ipsos bara är en partsinlaga från de etablerade medierna. Inget att bry sig om!

 

PS

 

Bra artikel av Linus Bylund angående att ensamkommande "barn" kan få efterlevandersättning.


http://www.expressen.se/debatt/svensk-valfard-ar-till-for-svenskar/


 
 
Ingen bild

Perre

1 april 2016 13:29

Du har så rätt, Thoralf!
Också glad att höra att du uppmärksammats av SD för ditt viktiga arbete!
Lycka till!

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 april 2016 13:37

Ja, vem tror fullt ut på gammelmedia? Trafikolyckor och kändisskvaller är nog trovärdigt rapporterade, men..

"Svenskar" som gruppvåldtar, åker till Syrien för att kriga med IS, som skjuter i våra förorter mm mm. Där är trovärdigheten noll, noll, noll...

 
Ingen bild

C Andersson

1 april 2016 14:25

Som jag skrev i en annan kommentar verkar en del ha trott att det här är ett aprilskämt. Jag för min del tror att del tidningar tror att det är första april alla dagar året runt.

 
Ingen bild

Zipa

1 april 2016 16:41

Jag svarade på denna undersökning. Jag kan tyvärr inte minnas frågorna exakt, men jag reagerade på att de lät ovanligt neutrala.
Ofta när man får såna opinionsundersökningar så brukar de vara utformade så att relevanta alternativ inte ens finns med att välja mellan, eller vilken fråga man tycker är viktig utan att man får välja åt vilket håll så beställaren kan tolka resultaten precis som den vill. Denna undersökning var för ovanlighetens skull riktigt bra utformad.
Däremot minns jag att de hela tiden refererade till Avpixlat som avpixlat.se istället för .info. Möjligt att det var med flit för att kunna dela gruppen och separera från de som skrev in manuellt.

 
Ingen bild

Bertil

1 april 2016 16:57

Förr var det något speciellt med första april men numera känns det ganska uttjatat. Naiva Sverige blir lurade året om. :(

13% känner till Avpixlat och 4% har förtroende, det är väl nästan 1/3. Om vi antar att alla känner till DN och förtroendet är 64%, ungefär 2/3 så är det väl inte så stor skillnad som man kan tro. ;)

 
Ingen bild

Tony

1 april 2016 19:04

Om en neutral aktör gjort denna undersökning hade nog
resultatet blivit ett annat, alla undersökningar som
visar positiva resultat för gammelmedia är gjorda för
att passa in i den politiskt korrekta mallen.
När man frågar folk idag vad man tycker om det som
varit deras lokala tidning blir ofta svaret negativt,
dom känner helt enkelt inte igen tidningen.
Fejkade undersökningar, utdelning av priser som
guldspaden och liknande är bara till för inbördes
beundran, dom går en säker död tillmötes om dom fortsätter
sin enkelspåriga rapportering!

 
Ingen bild

s29

1 april 2016 23:12

Om dom är så jäkla duktiga så behöver dom väl inte leva på socialbidrag (presstöd)?

 
Ingen bild

Stefan A

2 april 2016 10:03

Ställde en fråga på svt,s "tyck till tittarservice?" om varför svt går i DN,s ledband, men hade otur det "försvann", mycket som "försvinner" där måste vara nått fel på sidan...hm.., svt skall vara ifrågasättande och inte en del av det stockholmska mediaklustret.

 
Ingen bild

Demokratur

2 april 2016 19:48

Pravda hade väl 100% täckning och 100% nöjda läsare. Så svensk PK-media har en bit kvar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards