thoralf

Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

MÖRKERTALET SOM KOSTAR

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2015 23:39

Jag har länge funderat på ett mörkertal som jag anser att det talas väldigt lite om. Nämligen de som inte ingår i den definition som Arbetsförmedlingen kallar registerbaserad arbetskraft i åldern 16-64 år. Alltså de som inte är sysselsatta eller är arbetssökande. Jag har letat efter denna statistik uppdelad på inrikes födda och utrikes födda men aldrig hittat något som är relevant vare sig hos Arbetsförmedlingen, SCB eller Socialstyrelsen.


Hur stor andel av befolkningen för respektive grupp ingår i denna grupp som står utanför arbetsmarknaden av en eller annan anledning?


Vi vet genom Arbetsförmedlingens statistik att andelen arbetslösa är betydligt mycket högre bland utrikes födda än hos inrikes födda. Det som är lite märkligt är att Arbetsförmedlingen bara anger den totala arbetslösheten och arbetslösheten för utrikes födda. Om man vill ha fram hur stor arbetslösheten är för inrikes födda för man räkna ut det själv. Märkligt!


Här kommer statistiken för Kalmar kommun och april månad för respektive år.


 Skillnaden mellan inrikes födda och utrikes födda är mycket stor och borde få varje politiker att inse faran med den stora invandringen. Effekterna kan bli väldigt kostsamma för den kommunala ekonomin.


Idag satte jag mig dock ned med den statistik som finns från SCB och Arbetsförmedlingen och gjorde ett försök att räkna ut hur stor andel av befolkningen (16-64 år) för respektive grupp som ej finns som arbetskraft (registerbaserad arbetskraft) när det gäller Kalmar kommun.


Jag kom fram till följande siffror.


 


Andelen som står utanför arbetsmarknaden och ej är arbetssökande bland inrikes födda pendlar mellan 18-20 procent. När det gäller utrikes födda är siffran ca 32 procent. En kraftig skillnad mellan inrikes födda och utrikesfödda. När det gäller skillnad mellan könen så är den väldigt liten när det gäller inrikes födda, en liten övervikt för kvinnor. Men när det gäller utrikes födda är skillnaden stor med klar övervikt för kvinnor.


Jag kan ju gissa att det handlar om kulturella skillnader där man inom vissa kulturer anser att kvinnans plats är i hemmet och att en arbetsplats är mer eller mindre uteslutet.


Eller är det så att man svartjobbar betydligt mer inom gruppen utrikes födda?


Om man sedan slår samman både andelen som är arbetslösa och andelen som jag kallar ej arbetskraft framträder en ny sanning som bekräftar det jag och många andra hävdar att invandringen aldrig kan bli en ekonomisk vinst för Sverige.


 


Ca 50 procent av personerna som är utrikes födda i Kalmar har ingen egen försörjning! Skillnaden är ca 20-25 procentenheter mellan inrikes och utrikes födda!

Den här utvecklingen innebär stora kostnader för kommunen och framtiden ser väldigt mörk ut för att denna grupp skall komma i egen försörjning.


Kom också ihåg att finnar, norrmän, danskar och tyskar också ingår i gruppen utrikes födda. Tänk om man kunde plocka fram motsvarande statistik för enbart MENA-länder.


Den som känner det minsta ansvar för kommunens ekonomi borde göra allt för att stoppa utvecklingen genom att minska invandringen från framförallt MENA-länder!  


PS

Barometern ägnade idag 4 helsidor åt ett reportage om tiggare i Kalmar.


Dessutom publicerades en debattartikel underskriven av landshövdingen Stefan Carlsson och två ledande socialdemokrater i länet. Jag trodde landshövdingen skulle förhålla sig opolitisk i sin myndighetsutövning. Är inte detta ett övertramp? Har jag fel?


 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

21 maj 2015 00:29

Men Thoralf, har Du inte förstått att när 40-talisterna gått i pension, dååååå behövs varenda somalier och afgan för att fylla arbetskraftssuget som krävs för att rädda välfärden!!!
Jaså, har 40-talisterna redan gått i pension....?????
Jo, men så här är det, när 50-talisterna går i pension, dåååååå behövs alla välutbildade(enl.Löfvén!) eritrianer och syrier för att fylla den enorma efterfrågan på arbetskraft!
Glöm inte att 600.000, nej 700.000, jag menar 800.000 invandrare går till jobbet varje dag, nej minst en timme i veckan var det visst eller nääääääh......hur f-n va´ de´ nu.....?????
(ironi)
SD senast 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

OT

21 maj 2015 00:49

Stackars dagens politiker! Som med en åsnas vilja stångar de sin tjockskalle i betongen och tror de kan få oss till vad som helst! "Förkastad och Förnekad": https://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3DKvDydwXAM1E%26bpctr%3D

Resultatet kommer bara att bli som det alltid har blivit.

Räkningnen kommer att komma och då kommer folk att bli så förbannade att ni politiker önskar att ni vore någon annanstans.

Visserligen kommer ni högst upp i näringskedjan ha försvunnit till någon varmare plats; men alla ni andra politiker som inte kan ta er dit, hur skall det gå för er, när ni är de enda kvar?

Kom istället över till oss nu! Vi förlåter er nu! Låt oss rätta till det som är fel nu! Låt oss bygga upp Sverige igen nu!

Vänta inte för länge, varningarna är många och siffrorna klara; att fortsätta nu på samma sätt finns det inte längre något försvar för!

 
Ingen bild

Göran

21 maj 2015 01:29

En industrirobot gör 11 personers jobb på verkstadsgolvet. En skördare i skogen klarar 75 mans jobb. Vad ska vi med en förskräcklig mängd MENA-folk till ?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 maj 2015 02:13


”Om man vill ha fram hur stor arbetslösheten är för inrikes födda för man räkna ut det själv. Märkligt!”

Jag förutsätter att du menar inrikes födda med utomeuropeiska rötter:

Det är högst medvetet.

Hur stor del av de ”inrikes födda” som har utomeuropeiska rötter är sannolikt en politisk bomb av magnitud. Den vill ingen under sin ämbetsperiod ha i det egna knäet.

Samma lurendrejeri döljer sig bakom SCB:s ”Var tredje invånare i arbetsför ålder 2030 född utomlands” Att man inte vågar/får redovisa vad som verkligen är intressant, nämligen hur många som har utomeuropeiska rötter 2030 är provocerande. Det skulle förmodligen göra många chockade och gråtfärdiga.

Undrar om folk är så aningslösa eller om de tycker att det inte spelar någon roll?

Framåt hösten tror jag faktiskt att det vänder. Varför tror jag det? Jo, tillräckligt med signaler såsom att t.ex förskolor tvingas till besparingar för medelklassens barn. När medelklassen börjar protestera närmar vi oss vägs ände.

Det finns dessutom inte bostäder, vårdplatser eller jobb. Kommer det dessutom krav på att t.ex fritidsboende skall tvångsuthyras till Migrationsverket att användas till flyktingboende har regeringen rejält kört in i väggen.

Läs: Julia Caesar Egen härd är inte din. Den beskriver vad jag menar.
http://snaphanen.dk/2012/09/17/sondagskronika-egen-hard-ar-inte-din/

Det välkomna och oundvikliga kommer.

Lita på mig :-)

Thoralf Alfsson

21 maj 2015 07:17

Nej, jag menar inrikes födda totalt. Den siffran får man räkna fram själv!

 
Ingen bild

realisten

21 maj 2015 04:08

Statistiken bevisar att utrikes födda är väldigt diskriminerade på arbetsmarknaden.

Thoralf Alfsson

21 maj 2015 07:21

Nej, lågutbildade, kulturella skillnader eller lathet och att utnyttja bidragssystemen är nog de största orsakerna!
Vissa kan dock inte förstå det!

 
Svensson

Svensson

21 maj 2015 06:47

Det är sjukt att vi tillåter arbetsförmedlingen få mörka hur stor arbetslösheten är,och vilka det är som är arbetslösa.Arbetsförmedlingen försöker ge sken av att dom är bättre än vad dom är,svenska myndigheter måste vara ärliga inför folket.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 maj 2015 07:29

Tänk om människor gick att klona.

Då kunde vi få en SD Thoralf i Växjö, och alla andra platser där man varken ser eller hör SD i det politiska livet.

 
Ingen bild

Demokratur

21 maj 2015 07:34

Man kan kanske anmäla den så kallade landshövdingen till JK (?) och få prövat om vederbörande beter sig lämpligt...

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 maj 2015 07:38

Nu förstår jag varför politiker vill ha så stort antal invandrare varje år för att ersätta dom svenskar som går i pension.

Det går ju åt minst 2 eller 3 st för att ersätta vad varje "pursvensk" har utfört.
Men jag fattar fortfarande inte hur det går ihop ekonomiskt, kommer lönerna även att sänkas till 1/3 del, annars går det inte ihop

 
Ingen bild

Hacke

21 maj 2015 07:40

En riktig politiker och folkvald som du Thoralf får lägga ner rena detektivarbetet för att få fram relevant faktaunderlag i avgörande frågor som dessa. Det är skamligt med detta mörkande på alla plan. Och när ni sedan presenterar resultatet får ni dessutom klä skott för att vara både det ena och det andra. Snacka om att skjuta budbäraren och blunda för verkligheten. Jag tycker hela den svenska folkrörelsen i form av sd är de bästa och viktigaste visselblåsarna vi har. Dessa värnar man om i andra sammanhang men inte när det gäller det egna landets väl och ve.
Keep up the good work Thoralf!

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 maj 2015 08:46

@realisten. Hitta en äkta svensk som blivit anställd på en pizzeria av en invandrad ägare. Det finns nog någon enstaka, men troligen extremt sällsynt. Alla människor trivs bäst med sina likar...

Hur många inlindade äldre (50+) invandrarkvinnor jobbar? Hyr många unga med katastrofala skolbetyg jobbar på ett riktigt jobb. Självklart basuneras ingen negativ statistik ut om MENA-folket. Det vore ju att ge SD ytterligare 10% väljare...

 
Ingen bild

Lena

21 maj 2015 09:30

Annat ämne men ändå ganska nära.
Läs vad som händer med hälsan i vårt land, det är ju inte PK att ta prover på dem som flödar in, de är ju så lättkränkta, så sådana försiktighetsprinciper kan man inte ha i Sverige inte. O nej, men undra på att varje grupp lever årskilda för vem vill umgås med smittade personer. Läs även ett inlägg från Anders040, mycket bra skrivet.

http://avpixlat.info/2015/05/21/tbc-epedemi-pa-forskola-i-orebro/

 
Ingen bild

Niklas R

21 maj 2015 10:05

En annan intressant detalj i detta upplägg är också detta. Tittar vi på skattegruppen utrikesfödda så blir det klart att de kan inte försörja sin egen grupp som inte arbetar då det går två-tre skattebetalare för att försörja en bidragstagare. Om 50% av en grupp inte arbetar så kan den delen som arbetar bara försörja mellan en tredjedel och hälften av den gruppen, säg 42%, resten måste de inrikesfödda skattebetalarna försörja (med andra ord om 20 000 utrikesfödda inte jobbar av 40 000 totalt så kan de 20 000 som faktiskt jobbar bara försörja 8 400 av de som inte jobbar, resten, 11 600, måste försörjas av de inrikesfödda skattebetalarna).
Detta, plus att skatterna skall räcka till så mycket annat.

Så nästa fråga blir då till kommunens finansansvarig, hur mycket tänker de låna för att få budgeten att gå ihop och hur hade de tänkt att betala tillbaka dessa lån?

 
Ingen bild

Eric H

21 maj 2015 10:32

Sverige styrs idag till största delen av
1. tyckande,
2. förnekelse
3. total frånvaro av receptivitet för fakta.
"Godhetstänket# är ett strålande exempel på detta. Vi tar redan idag emot fler än vi har bostäder till dvs exempel på 2+3.
Vi undviker vissa agerande för att fakta är obekväma. Var det 2003 man slutade att registrera etnicitet hos brottslingar?
Enda anledningen till detta har nog varit att "vi vill inte veta"
Vi vet på öret vad matportionerna på äldreboendet kostar, men vi har inte en aning om vad en invandrare kostar. "Vi vill inte veta" igen?
Nån lokalpolitiker i Norrland ansåg att ankommande somalier hade samma fördelning av sin utbildningsnivå (grund/gymn/akadem) som vi i Sverige, för man hade skolor i Somalia också!
Vilket strålande exempel av repr av 1+2+3 enl ovan, och slutresultatet blir 100% politiskt korrekt.
Vilket ju är EXAKT vad man önskar..
Ovanpå allt detta har vi det vanligen fullt medvetna hycklandet från våra styrande, men jag ska nu fatta mig kort, ta upp hycklandet får vänta till ett annnat inlägg.

 
Ingen bild

arn

21 maj 2015 11:58

Finns ju en anledning till snyftreportaget av mastodontmodell i Barometern. I dag, dagen efter, tillkännages att kommunen står för camping för dessa tiggare på Salve. Politiker och media arbetar så fint tillsammans. Går de också och plockar avföring på stan efter sina skyddslingar? En av dem har setts bajsa nere vid Centralen. Kanske Anders Blank kan sätta på sig plasthandskarna och göra en insats, inte så långt från Barometerns redaktion ju.

 
Ingen bild

Mahmoud

21 maj 2015 12:09

"Statistiken bevisar att utrikes födda är väldigt diskriminerade på arbetsmarknaden."

Nej, det "bevisar" statistiken inte. Det enda den "bevisar" är att utrikes födda inte jobbar i lika stor utsträckning som inrikes födda.
Inget annat.

 
Ingen bild

Plomben

21 maj 2015 12:21

Titta in på http://status.st/
De senaste tre mätningarna visar rekord för SD.

Inte för att det spelar någon roll, men det är alltid underhållning att se maskar gnälla och "analysera". Passar in i min värdegrund.

P.S
DN håller så sakteliga på att bli mindre hatiska mot oliktänkande. Detta gäller för flera av ledarskribenterna. Flera av dem lyckas missa att få in små instick om järnrör och nynazister i sina alster. Det gäller särskilt för Erik Helmersson där jag inte sett något alls på säkert en månad.
DN i stort är annars sig likt med sin agendasättande journalistik. 10 sidor om det nazistiska övertagandet av Dalarna. (Det visste ni inte, va?) Följt av två sidor där Mååna får komma till tals dagen efter.

 
Ingen bild

OH

21 maj 2015 12:34

Realisten skriver att utrikesfödda är diskriminerade på arbetsmarknaden. Sanningen är att dom är fler än vad vi behöver.
Det finns nog inte många som köper två bilar om han aldrig kommer att använda mer än den ena.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 maj 2015 13:27

@Eric H. Klokt inlägg. Men du glömde en sak. Självföraktet (och självhat)
Självförakt mot:
Svensk kultur. Svensk historia. Svenska traditioner. Vår religion sedan 1000 år. osv...
Afrikansk dans på Nationaldagen, Hiphop på Luciamorgonen. Och mycket, mycket mer...
Allt ska störtas i gruset och något annat ska komma. När kommer våra Kyrkor att brännas eller rivas ned med grävmaskin eller blir de "bara" spannmålsmagasin eller något annat..?? Men vad kommer då istället..?
Fattar inte tokvänstern vad de håller på med..?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 maj 2015 13:51

”Nytt all time high för SD i Yougov maj: 19,7 %”

Var går smärtgränsen för Löfven och Alliansen? Runt 20% är min gissning. När SD passerar 20% och medelklassens missnöje får fullt genomslag runt om i landet ändras sannolikt invandringspolitiken mycket snabbt.

När dessutom rapporter strömmar in från fackförbund om att det är ohållbart i längden att utesluta SD:are från facket, som högsta ledningen tidigare krävt kommer vändningen.

Om man inte reagerar kommer sannolikt SD att passera 25% innan årsskiftet.

Och det vill man inte.

Av det enkla skälet att man älskar makt!

 
Ingen bild

Onkel Sven

21 maj 2015 14:20

Ett tips till er alla ,sänd efter Ratlibris Personfakta ,där kan ni se på era postnummer hur många svenska ungdomar som går utan jobb och bland invandrarna är det ännu värre !

 
Ingen bild

OT

21 maj 2015 20:40

De kommande riksdagsvalen kommer att vara som ett självspelande piano!

"...25% väljare rör sig framåt liksom en
Trampar framför riksdagen för att möta DDR
Gamla veteraner och mången ung rekryt
Lyfter sin röster och till valet de går ut

Min plats är här i ledet en bland många av de gula & blå
Och under denna fana har jag gått i flera år
Omkring mig ser jag vänner bland de som lever än
Minns även de som borta är..." - "Ultima Thule - Blå brigader": https://www.youtube.com/watch?v=eKg9dcwu1A8

 
Ingen bild

OT

21 maj 2015 21:33

@Hanif Bali (M)

Ganska förvånad över ditt uttalande, är det verklligen Sverige du skyddar?

Alla dubbelmoralister är välkomna att dra sitt strå till stacken ty "DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN - VART JAG MIG I VÄRLDEN VÄNDER": https://www.youtube.com/watch?v=jI2EcRXR7RU

P.S: @Hanif Bali (M), vi förlåter dig, du är välkommen in i den svenska gemenskapen. Nu när Reinfeldt kommer avpollotera dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se