thoralf

Direktlänk till inlägg 20 maj 2018

ANDERS BORG INTERVJUAS I KVARTAL

Av Thoralf Alfsson - Söndag 20 maj 23:17

I helgen har jag lyssnat på intervjun av Anders Borg som gjorts av Jörgen Huitfelt på Kvartal. Det är ofta intressant att lyssna på före detta politiker som när de lämnat politiken kan bli lite mer frispråkiga. Det gällde även Anders Borg som sa flera intressanta saker om t.ex Sverigedemokraterna.


Det var dock en helt annan sak som Anders Borg sa som jag tyckte var extra intressant, ett erkännande av kostnaderna för migration och integration. Här kommer först Jörgen Huitfelts fråga och sedan Anders Borgs svar.


Om man tittar på de här utgiftsposterna 8 och 13 i statsbudgeten, det är Migration respektive Integration som utvecklades från 2007 till 2014 från 10 miljarder till 25 miljarder kronor. Det är nära en tredubbling på åtta år. Du måste haft ögonen på den kostnadsutvecklingen och påpekat den, gissar jag?

 

 - Vi gjorde näst intill varje år nån typ av fördjupningsarbete för att förbättra integrationen. Ähh, det var väldigt många saker som gjordes, ökad svenskundervisning i skolorna och förändrade bidragssystem och allt men det är klart att då skall man också komma ihåg att dom poster som du nu nämner det är ju en mindre del av den totala kostnaden eftersom det där bara är dom direkta kostnaderna. Sedan tillkommer alla utgifterna ute i kommunerna och i arbetsmarknadspolitiken.

 

Många av dom här människorna tar väldigt lång tid på sig att komma in på arbetsmarknaden och i vissa grupper som kvinnor från Mellanöstern och Afrika där är arbetskraftsdeltagandet, jag tror sysselsättningsgraden ligger väl under 20 procent. Det är väldigt besvärligt och det är långa perioder där människor går mellan föräldraförsäkring, SFI, Komvux och andra system som gör att det inte riktigt har fungerat.


Anders Borg var finansminister under 8 år i Alliansens regering. Här säger Anders Borg att kostnaderna för utgiftsområdena 8 och 13 i statsbudgeten är en mindre del av den totala kostnaden.


Vilket erkännande. En mindre del. Jag tolkar det som att det utgör mindre än hälften eller betydligt mindre än hälften utav den totala kostnaden för samhället.

 

Jag har passat på att göra en sammanställning av kostnaderna för utgiftsområde 8 och 13 så kan in fundera över de verkliga kostnaderna. Källa Ekonomistyrningsverket.

 

 

 
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Söndag 20 maj 23:39

Svenska folket har utsatts för ett ofantligt bedrägeri.
Det som Stefan Löfven kallade en liten ansträngning, JA. Men snart är dom lönsamma.
Sammanfattningsvis kan man konstatera att landet har styrts av människor som borde ha suttit på mentalsjukhus och behövt förmyndare.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Söndag 20 maj 23:42

Anders Borg är och var sanslöst överskattad. Han är på sin höjd en medioker ekonom.

Jag har funderat lite på Thoralfs inlägg, om att Arla sponsrar militant veganism.

60% av allt nötkött som säljs i butikerna kommer från tjurkalvar och uttjänta mjölkkor.

”uttjänta mjölkkor”

Tänkte inte Arla på det? Finns det verkligen inte en enda politiskt korrekt varelse eller organisation som kan tänka längre än näsan räcker?

Är det ett anställningskrav nuförtiden att vara dum i huvudet?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Söndag 20 maj 23:52

Livstid gäller för BORG

 
Ingen bild

Hacke

Måndag 21 maj 00:26

Stefan Carlsson och Anders Borg är två utmärkta exempel på politiker som är beredda att köra landet i botten och föra folket fullständigt bakom ljuset enbart för sina egna positioner vid maktens köttgrytor.
De har naturligtvis hela tiden haft klart för sig vad det handlar om men istället talat precis det språk och vräkte ur sig de lögner som krävts för stunden utan att blinka (även om Borg vid något tillfälle vagt försökte peka på kostnader men sedan åter föll in i ledet).
Nu när vindarna oåterkalleligt har vänt och sanningen kryper allt närmare står de där med sina fladdrande kappor i vinden och försöker släta över och kråma sig i hopp om att ingen ska märka deras ofantliga svek.
De är i mina ögon lika mycket lands- och folkförrädare som någonsin Reinfeldt och Löfven även om de inte spelat första fiolen. Ja-sägarna och medlöparna är kanske rentav de största fähundarna och ynkryggarna bland den maktelit som förstört vårt land för oöverskådlig tid.
Vi glömmer dem aldrig, lika lite som vi förlåter dem.

 
Ingen bild

Thor

Måndag 21 maj 07:35

Borgs gymnasiebetyg i matematik var en 1:a. Lägsta möjliga.

 
Ingen bild

Niklas R

Måndag 21 maj 08:26

Jag skulle gissa på att själva kostnaden för den statsbekostade invasionen så utgör post 8 och 13 endast en tredjedel av den faktiska kostnaden.

Sedan får vi inte heller glömma att majoriteten av kostnaden, även efter att staten slutat betala ligger på kommunerna och landsting. Endast rättsväsendets post påverkas i den statliga budgeten.

Om kostnaderna för massinvandringen var 150 miljarder skattepengar 2006 så är den idag runt det tredubbla.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Måndag 21 maj 09:30

Finns det bara utgiftsposter? Finns det inga intäktsposter?

 
Ingen bild

Skåning

Måndag 21 maj 10:10

>Borgs gymnasiebetyg i matematik var en 1:a. Lägsta möjliga.

Detta stämmer. Han gick Samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet.
Han klarade tydligen inte hela "utbildningen" (dvs sitta av tiden på gymnasiet) utan fick gå på Komvux senare.
Hans högsta genomförda utbildning är att han gått ut Komvux. Tyvärr.

Min erfarenhet av svenskutbildade "ekonomoer" är mycket dålig.
Det handlar i huvudsak om personer som inte kommit in på mer eftertraktade utbildningar pga dåliga betyg.
Titta på Batra. Reinfeldt (han hade en mängd IG under sin studietid, men klarade till slut av universitetskurserna).

Alla företag där man sätter svenskutbildade ekonomer i ledningen för rasar ihop förr eller senare. Detsamma gäller alla offentliga organisationer.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Måndag 21 maj 12:43

Ekonomutbildningar vid högskola och universitet hörde till de ospärrade. Dvs. Alla som var behöriga fick läsa till ekonom. Undaget var Wallenbergs Handelshögskola.

 
Ingen bild

Wessen

Måndag 21 maj 12:48

Sen finns det många, många kostnader för invandringen utöver invandrarverkets. Till exempel vad kostar en enda invandrad kriminell:

1) Polis 2) rättegång ( bara advokaten kan gå på en kvarts miljon 3) Fängelse 4) Kostnader för brottsoffer ( T ex vård, sjukskrivning livränta)

Bara terroristen på Drottninggatan lär väl kosta otaliga miljoner.

Det finns även indirekta kostnader, t ex att polisens resurser inte längre räcker till för att utreda ens alla grova brott.
Dvs man betala skatt för rättsapparaten, men den räcker sällan till för oss svenskar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Måndag 21 maj 13:07

Ölandsbonde : Du kan väl kolla med Migrationsverket ?

 
Ingen bild

vmm

Måndag 21 maj 14:08

Poff tropic:

Jag har snappat upp den här nyheten från angolanska statliga tv (tpa.ao 180518):

http://tpa.sapo.ao/noticias/nacional/administradora-acusa-sobas-de-facilitarem-a-imigracao-ilegal

Det är på portugisiska och det KAN finnas vissa av er som har kunskapsbrister i det språket ;)

"Kommuntjänstemannen (administratora municipial - jag vet inte vad det motsvarar i det svenska systemet. Någon slags kommunperson. Eller kanske landshövding. Hon heter förresten Lucia Tomas) anklagar idag, fredag, i den här staden, några "sobas da circunscrição" (jag vet inte vad det är men får för mig att det är personer med traditionell lokal auktoritet - förmodligen inte folkvalda men ändå personer med makt) för att underlätta/ta initiativ till olaglig migration till den kustliga regionen Zaire (som är en region i norra Angola).

Enligt kommuntjänstemannen som var i ett möte med traditionella myndigheter så utfärdade sobas (dessa traditionella personer med makt) uppehållstillstånd, framförallt för människor Kongo i utbyte mot pengar.

"Vi är mycket bekymrade över hur lokala traditionella myndigheter ibland motverkar målet om illegal migration" säger kommuntjänstemannen.

Enligt kommuntjänstemannen, Lucia Tomas, så får en storskalig illegal immigration negativa följder socialt, kulturellt, ekonomiskt och politiskt för landet och vill därför samverka med alla i samhället som minskar detta.

Angola har 330 kilometer gräns i norr mot Kongo."

Jag tycker det här är intressant.

Sammanfattar:

Invandring handlar inte bara om att många kommer till Sverige. Människor flyttar över hela världen och det skapar oro och problem. Människor går över gränsen från Zaire till Angola. Och det skapar problem i Angola. Socialt, kulturellt, ekonomiskt och politiskt som den här Lucia Tomas så förtjänstfullt uttrycker det. Intressant också att det här är en artikel på tpa.ao som är Angolas statliga tv. Det är SVT maximalt. Statens röst. Sägs det på TPA så är det inte kontroversiellt utan nästan ett påbud. Så det här FÅR man säga i Angola, minst sagt.

 
Ingen bild

Wessen

Måndag 21 maj 14:24Rikspolischefen lossar tungans band

På grund av gängkriminaliteten (alltså den importerade brottsligheten) finns snart inga poliser för annan brottslighet ( alltså inte heller för skydd av svenska skattebetalare)

https://samnytt.se/rikspolischefen-om-krisen-inom-polisen-kommer-bli-varre-under-2018/

 
Ingen bild

Hela listan: Så skuldsatt är din kommun

Måndag 21 maj 15:39

Kommunernas belåning skjuter i höjden, visar siffror från Nyhetsbyrån Siren.
Stora investeringsbehov gör att kommunerna tvingas låna – och skulderna kan växa ännu mer framöver. Här kan du se hur det ser ut i din kommun.
https://www.di.se/nyheter/hela-listan-sa-skuldsatt-ar-din-kommun/?utm_medium=ettanettan_puff&utm_source=expressen&utm_campaign=trafikmotor_di

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 21 maj 15:41

Om våldtäkterna i Östersund:

"–Jag tycker man ska vara vaksam, inte ändra sitt liv men vara vaksam, absolut. Gärna prata i mobilen, ha kontakt med någon bekant, helst inte gå själv sent, så får vi nog acceptera att det är helt enkelt, säger Suss Braunerhielm. "

Ni har röstat för att Sverige ska fyllas med våldsamma arabiska, muslimska och afrikanska människor (?).

Det är bara att gilla läget. Klaga inte.

Ytterligare en bra dag :-)

Thomas Gür
https://tinyurl.com/ybde2yn3
https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1918266828224834

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 21 maj 16:54

LIVEREPORTAGE OM OTRYGGHETEN I STAFFANSTORP
Möt mig nu på onsdag klockan 19:00 på torget i Staffanstorp och säg din mening.

https://tinyurl.com/ydal9437
https://www.facebook.com/events/192131108084153/

Det kommer att bli bråda dagar för Joakim Lamotte, om han ska hinna rapportera från alla orter som drabbas av den skadliga muslimska invasionen/plågan.

:-)

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Måndag 21 maj 18:39

En flock galna veganer/batikhäxor utanför Kalmar slakteri idag.
På plakaten uppmanades bilister att "tuta för djuren."
Vad jag hörde var det ingen som följde uppmaningen.

Man får vara glad att man får använda sin egen vattenklosett.
Snart ska man väl gå ut i skogen och gräva sej en bajsgrop,
allt för att bidra till kretsloppet.

Thoralf Alfsson

Måndag 21 maj 19:07

Jag kan bara säga att det var väldigt många som tutade. Står det på en skylt att du skall tuta, då gör svenska bilister det.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Måndag 21 maj 19:14

Thoralf
Vilken skylt?

Thoralf Alfsson

Måndag 21 maj 21:13

Skylten som veganerna hade förstås!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Måndag 21 maj 20:23

Hasse Pannband
"Snart ska man väl gå ut i skogen och gräva sej en bajsgrop,"

Nej! Så ska man inte alls göra. Man ska låta bajset ligga ytligt, eventuellt med några löv över. På så sätt tar de marklevande insekterna snabbt hand om det och bryter ned det. Gräver man ner så sker inte detta. Skiten blir kvar under lång tid och föroreningar och bakterier förs genom regn ner i grundvattnet.

Det förvånar mig att du inte förstår dettta enkla biologiska faktum.
Ta gärna lärdom av våra zigenare. Att de låter sitt bajs ligga på ytan är bästa sättet. Du kanske trodde att de sket i att gräva ner sin skit därför att gräva kan ses som ett arbete?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Måndag 21 maj 23:19

Ölandsbonde
Jag tackar för dessa ovärderliga lärdomar.
Skitbra..

 
Ingen bild

Molle

Tisdag 22 maj 01:53

Ölandsbonde
Måndag 21 maj 20:23

"Det förvånar mig att du inte förstår dettta enkla biologiska faktum.
Ta gärna lärdom av våra zigenare. Att de låter sitt bajs ligga på ytan är bästa sättet. Du kanske trodde att de sket i att gräva ner sin skit därför att gräva kan ses som ett arbete?"

Är det därför de skiter på asfalterade skolgårdar också??? :-)

 
Ingen bild

Jag

Tisdag 22 maj 20:17

Även fan själv blir religiös när han blir gammal :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.   ”Det är inte lätt...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.   ”Kaliber granskar ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.   Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål ef...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 okt 19:51

Det viktigaste är att utestänga och isolera Sverigedemokraterna. Hur landet och nationalstaten Sverige utvecklas tycks vara av mindre betydelse för de partier som finns inom de politiskt korrekta partierna inom 7-klövern.   Det var tragiskt att l...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 11 okt 19:50

    Har länkat på Facebook till en 6 år gammal artikel från norsk TV2 som har fått ganska många delningar under dagen. Jag tyckte att artikeln trots sin ålder ändå var intressant då tidsperspektivet är närmare ett hundra år. Det handlar om att m...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se