thoralf

Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

DE GAMLA KOSTAR, INTE INVANDRINGEN

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2015 00:48

 


Trots kommunernas besparingar och skattehöjningar är kommunernas ekonomi på väg ner i källaren enligt SKL. Idag fick vi i oppositionen i Kalmar en dragning av tjänstemännen angående majoritetens budgetförslag för 2016. Det är en ganska dyster framtid som kommunerna kommer gå till mötes. I SKL:s prognos ingår ändå en skattehöjning med 40 öre för sektorn.

                                                  
       

Jag frågade om orsakerna till denna kraftiga resultatförsämring. Svaret blev att den stora orsaken var demografi. Ingen kan väl inbilla sig att det skulle ha det minsta med den extrema invandringen att göra.


Alla kostnadsökningar beror ju givetvis på att det blir fler äldre och att vi lever längre. Det är bara okunnig Sverigedemokrater som tror något annat.


Notera att Etableringsreformen infördes 2011 för att lindra kostnaderna för kommunerna. Nu börjar på allvar stora grupper lämna reformen vilket innebär nya och stora kostnader för kommunerna. Under 2014 lämna 9 500 personer reformen. Under 2015 blir det betydligt fler!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingvar

20 maj 2015 03:02

Sätt dem (De ansvariga) i fängelse när ni fått makten.

 
Ingen bild

Odalbonde

20 maj 2015 03:43

Vissa lever i förnekelse av fakta och blir sedan förvånade av allt fler stöder SD. När spricker bubblan?

 
Ingen bild

Stefan A.

20 maj 2015 05:59

Redan nu går många kommuner o landsting på knäna, ändå väntar den stora smällen de kommande åren, när försörjningskostnaderna för de senaste årens jättelika invandring kommer att övergå från staten till kommunerna, den sovande organisationen SKL är förstås även den genomsyrad av "godhet", och låtsas vara omedveten om orsak och verkan, undrar hur stor del av Sveriges påstådda tillväxt invandringsindustrin står för? 30-40-50 (för att använda Löfvens räkneexempel)lånade miljarder/år till invandringsindustrin ger förstås genomslag i nationalräkenskaperna som en post i form av "tillväxt".

Ändå är det inte nog, här är andra som tycker att det är skattetyngda Svenskars förbannade skyldighet att erbjuda gratis vård åt hela världen... man häpnar över naiviteten..


http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2015/05/20-ar-i-de-utsattas-tjanst/

 
Svensson

Svensson

20 maj 2015 06:33

Regeringen vill inte satsa på äldre svenskar,aldrig kunde vi tro att en svensk regering helt öppet går ut och förklarar att dom inte vill satsa på oss svenskar när vi blir äldre.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jonatan

20 maj 2015 06:42

Demografi, befolkningssammansättning, kan väl vara ett begrepp där invandringen ingår.

 
Ingen bild

Demokratur

20 maj 2015 06:46

Kan någon förklara för mig varför det går bra att räkna på alla kostnader utom invandringen?

 
Ingen bild

Demokratur

20 maj 2015 07:18

Sju-köverpolitikerna uppträder nu som Hitler gjorde i bunkern på slutet. Galna och paranoida tänker de köra sin vansinniga massinvandringspolitik in i det sista. Även om landet går under på vägen.

 
Ingen bild

Tony

20 maj 2015 08:40

Nej ingen har väl hört Stefan Löfven nämna
att fattigpensionärerna ska slippa att betala
det högre skatteuttag som Borgarna införde,
eller ens nämna att dom uslaste pensionerna ska
höjas, visserligen hade han i sin havererade
budget föreslagit den famösa höjningen av 70 kr i
månaden, en höjning som hade ätits upp flera gånger
om när alla hans skattehöjningar hade slagit igenom.
Gammal klassisk sossepolitik, ge en skitsumma med ena
handen och ta tillbaks femdubbelt med andra.
Lägg sen till att Sossarna röstade igenom gratis
sjukvård,tandvård och medicin för flyktingar, så
kommer det rätta jaget fram!
Och det partiet har dessutom mage att kalla sig
arbetarparti, och ett parti för dom
svaga i samhället? Precis som Sveriges Radio borde
dom åka dit för falsk marknadsföring!

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 maj 2015 09:13

@Demokratur. Japp. Alla kostnader kan tas fram och debatteras. Utredas och förhandlas i år ibland. Ledarartiklar, intervjuer och nyhetsinslag...
Hårda ordväxlingar i riksdagen..

Allt, UTOM invandringen. De utgifterna syns inte och finns inte...
Och sedan undrar många varför SD växer...

 
Ingen bild

Hacke

20 maj 2015 09:54

Lite utanför ämnet. Jag sitter just och tittar på riksdagsdebatten om presstödet.
Hoppas många gör det och får sig ännu ett beklämmande bevis för att vi numera bara har ett enda oppositionsparti. Här står nu exempelvis moderaterna, som i decennier stått på barrikaderna och pläderat för presstödets avskaffande, och är fullständigt eniga med vänstern om motsatsen.
Som sd:are blir man stolt över ännu en representant som gör mycket bra ifrån sig i talarstolen. Det framgår alltmer tydligt att det är sd som är framtiden och att övriga inte bara i detta fall står för gammelmedia utan också i övrigt för stagnation och dåtid.
Oj nu måste jag sluta, det är dags för sd:s egen Nigel Farage, Kent Ekeroth, att sopa banan med motståndarna igen, denna gång kring frågan om nationella id-kort i EU. Underhållning av toppklass är närmast garanterad.

 
Ingen bild

Göta

20 maj 2015 11:39


SVERIGE, EN FRISTAD FÖR TERRORISTER
Varje gång man tänker att "NU har politikerdårarna i det här landet slagit alla absurditetsrekord som finns, för värre än så här kan det absolut inte bli", då offentliggörs återigen en ny toppnotering i vanvett. Här presenteras den färskaste:

"Återvändande IS-terrorister ska få bidrag, bostad och skattefinansierade jobb i Stockholm!!!"

Detta beslut har den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad nu antagit.
http://www.friatider.se/nu-klart-jihadister-f-r-gr-ddfil-till-bidrag-i-stockholm

När de "svenska" IS-terroristerna har tröttnat på att skära huvudena av folk på andra sidan Medelhavet, och nyhetens behag att spela fotboll med de avskurna människohuvudena har börjat falna, är det bara för dem att återvända till Sverige och få gräddfil till bostäder, bidrag och jobb i huvudstaden.

En och annan liten protest hörs från borgerligt håll till denna nya förordning. Jag undrar varför? Stockholms rödgrönrosa majoritet har ju bara följt den sista uppmaningen till folket från den tidigare borgerliga ledaren innan han lämnade det sjunkande skeppet: "ÖPPNA ERA HJÄRTAN!"

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/jihad-och-naiva-stockholm_4577052.svd

 
Ingen bild

Onkel Sven

20 maj 2015 12:06

Jag trodde inte det om affärerna i Högsby och Berga ICA & COOP som anställer invandrare före våra svenska ungdomar , exempelvis så har postnummer 57940 mellan 20 - 30 ungdomar runt 18-22 år och de flesta är svenska som alltså bor hemma hos föräldrarna och är utan jobb ! Det borde väl vara vi svenskar i första hand ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 maj 2015 12:37

@Göta. Ja, om något är sjukt, så är det detta. Sedan talar man om att dessa Jihadresenärer är svenska ungdomar. Nej, nej och åter nej.
Ingen svensk åker till ett främmande land, stödjer en främmande religion och mördar i denna främmande religions namn. Inte någon, aldrig någonsin.

 
Ingen bild

Hacke

20 maj 2015 14:15

OT igen men nu börjar det röra på sig ordentligt på alla fronter till förmån för den stadigt växande sverigevänliga folkrörelsen.
Tack Knausgård för ditt kraftfulla bidrag i kampen mot det svenska politiska och kulturella etablissemanget!

http://www.expressen.se/kultur/knausgard-varfor-ar-sverige-sa-fyllt-av-hat/

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 maj 2015 14:26

Annat ämne. Såg nu på SVT en riksdagsdebatt mellan Stefan Jacobsson (SD) och Daniel Riazat (V). Oj, vilken skillnad på debattörer. Vilken gigantisk skillnad.
Jacobsson (SD), lugn och saklig och Riazat(V), full med hat och floskler.

 
Ingen bild

joffe

20 maj 2015 14:57

Jag har bara av rent intresse följt utvecklingen i Sverige sedan vi utvandade 1982 och det finns nu bara en sak att tillägga. Min kommentar erbjudes endast på denna blogg för jag förekommer inte någon annan stans i kommentarsfälten. - Idag lyssnade jag till att Stockholm ska inbjuda återvändande svenska IS-kämpar till rehabilitering, bostad och jobb. Samma sade Mona Sahlin i en intervju där Jomshof deltog. Detta är min slutkommentar

Det finns inget som helst förnuft i en Svensk politiker, journalist eller vänstermedarbetare på SVT. SVERIGE SOM NATION ÄR KÖRD OCH NATIONEN har ingen Nationell självkänsla längre, invaderad av nypopulära kolonisatörer som medvetet suger ut landet till benmärgen...

 
Ingen bild

Andreas

20 maj 2015 15:45

Nu har du lyckats missa nysvenskan, Thoralf. "En demografisk utmaning" är detsamma som "massinvandringen". Så du fick visst det sanningsenliga svaret, bara med ett PK-språk avsett att vara otydbart för den genomsnittlige medborgaren.

Thoralf Alfsson

20 maj 2015 16:07

Jag fick ett längre svar än vad jag återgav i blogginlägget där demografi förtydligades med en ökande äldre befolkning.

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 maj 2015 17:22

Jag googlade idag på förlorade pass och den utredning som beställdes för ett år sedan. Jo, den är klar och mycket ingående ... och upplysande.

Ett gigantverk där - som jag såg det - inga floskler förekommer. Jag ska läsa vidare senare för jag upptäckte många detaljer som jag inte kände till.

Du som gillar ämnet och vill läsa mera kan lätt ta ner hela bibban på

http://www.regeringen.se/content/1/c6/25/49/56/18f11a11.pdf

Börja med att skrolla och se t ex var många svenska pass hamnar och ...

Jag blev häpen när jag läste att det faktiskt finns en fungerande passpolis på t ex Arlanda och vad de hittar. Säger bara WOW inför denna infogruva! 
Ingen bild

OT

20 maj 2015 18:39

@Göta - apropå "Återvändande IS-terrorister ska få bidrag, bostad och skattefinansierade jobb i Stockholm!!!"

Det klart regeringen skall ge förmåner till sina veteraner! Det skulle se ut annars! "Ultima Thule - Blå brigader": https://www.youtube.com/watch?v=eKg9dcwu1A8

 
Ingen bild

Skämt åsido

20 maj 2015 21:25


Vet ni varför muslimska och muslimkontaminerade ungdomsgäng i mångkulturella områden kastar sten mot polis, ambulans, räddningstjänst, tåg och bussar?

- Jo, för att de inte har bomber!

 
slåttergubbe

slåttergubbe

20 maj 2015 21:39

Jag önskar att någon ville skriva något om det får som hittades i ett läger i Malmö utan mat och vatten och mycket illa hanterat . Var det mat till våra tiggare eller är det nu mer ok att hantera djur hur skändligt som helst.

http://SVERIGE

 
Ingen bild

Peter

20 maj 2015 23:01

Vad är bästa sättet att få en politiker att göra som man vill?
Man skaffar hållhakar på dem. När man sedan vill något, då pressar man lite med att antyda publikt avslöjande.

Nu fattar man hur Eliten kan utpressa politiker samt skaffa hållhakar ...
Tänker på Bordellhärvan. Tänker på Fredrik Reinfeldts namn som stod på en prostituterads lista ...
Brittisk polis har identifierat 1 433 personer som misstänks för sexuella övergrepp mot barn sedan decennier tillbaka. Över 200 av de misstänkta har avlidit.
Av de 1 433 misstänkta har 216 dött. 261 personer klassificeras av polisens utredare som "prominenta", det vill säga kända. Av dem återfinns 76 inom politiken, 43 i musikbranschen och 135 från film, radio eller tv.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2721027-over-1-400-misstanks-for-sexovergrepp

 
Ingen bild

OT

20 maj 2015 23:17

Hur många har varit med på grisfesten?

Släpp loss nu folk! "Rulla in en boll och låt den rulla": https://www.youtube.com/watch?v=ty5xnq1jFYE

Ni vet att SD är det enda rätta!

"Sataana mustaalaainen!" - Den som inte helan tar ej heller helan får! "Helan går": https://www.youtube.com/watch?v=HJI6D7vUREk

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 maj 2015 23:25

Det finns åtminstone en (1) sosse som inte håller med om att invandringen inte kostar. Och det är Johan Westerholm.

”Argumentet att dessa frågor inte hänger ihop håller inte längre i gemene mans ögon”

”Det går inte att utesluta att vi inom en överskådlig framtid kan börja se rena rasrelaterade brott där en försmådd inrikesfödd del av befolkningen till slut tröttnar för att ständigt behöva ställa sig sist i alla köer trots att de betalar mest.”

"rena rasrelaterade brott" smaka på den formuleringen :-)

http://ledarsidorna.se/2015/05/knazbollah-goes-all-in/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se