thoralf

Direktlänk till inlägg 20 maj 2018

TEFLONCARLSSON

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2018 12:36

 


I torsdags kväll så tog jag mig till bygdegården i Löttorp, trots att jag inte var särskilt pigg men det var ett möte/information om ”Öland en kommun?” Projektledaren Stefan Carlsson informerade om arbetet med om Öland skall bli en kommun eller även i fortsättningen vara två kommuner. Det var med andra ord före detta landshövding Stefan Carlsson. Jag måste säga att han har ett mästerligt självförtroende och ett yttre skal som är värre än en gås. Han är en riktig ”Teflon Carlsson”


När han fick se mig bland åhörarna kom han ned och hälsade och pratade i några minuter och var väldigt trevlig, inte det minsta antydan om hans telefonsexskandal som jag avslöjade. Vi diskuterade för och nackdelar med en kommunsammanslagning. När han sedan drog igång sin information och powerpoint presentation så fanns det lite förvånande även punkter som handlade om invandring och integration. Det var lite märkligt att höra Stefan Carlsson beskriva hur man tidigare hade sett invandringen som något enbart positivt till att nu se det även som ett problem i flera avseenden och inte minst som en kostnad. Jag kan ju inte annat än tänka på hans nationaldagstal Skäftekärr för några år sedan då det var ett helt annat budskap. Fick faktiskt känslan att han tryckte lite extra på just denna punkt men det kanske berodde på att jag fanns på plats.


Men det är ju ändå positivt att även Stefan Carlsson insett att det finns många problem med invandringen och att den är enormt kostnadskrävande.


 

Bland åhörarna fanns även Per Lublin. På Öland vet alla vem Per Lublin är men många av mina bloggläsare vet säkert inget om honom. Per Lublin är politiker i Borgholms kommun som har gjort sig känd på många olika sätt genom att överklaga en otrolig mängd av beslut och i många fall får han dessutom också rätt. Jag tror till och med att han slog budgetluntan i huvudet på någon annan politiker vid något tillfälle.


”Protokollet från det famösa budgetsammanträdet i kommunstyrelsen berättar om dramatik på hög nivå: 
Ordföranden tilldelar Per Lublin en skarp varning för olämpligt uppförande. Per Lublin går då till handgripligheter mot ordföranden, slänger sammanträdesprotokoll mot honom, slår därefter budgeten i i huvudet på honom med mera och kallar honom därefter bland annat för gubbjävel. Han blir utvisad och sammanträdet ajourneras för tillkallande av polis.”


Per Lublin gillade inte att före detta landshövdingen Stefan Carlsson utsågs till projektledare för ”Öland en kommun?”. Hans blogginlägg från i februari är minst sagt talande men som han skriver i en kommentar han gillar att vara rakt på och inte hymla. Läs blogginlägget.


Det skall bli intressant att se hur Stefan Carlsson klarar detta uppdrag och vad han levererar för förslag/rekommendation till de båda kommunerna under hösten. Det troliga är att det blir en folkomröstning om en kommunsammanslagning i juni 2019, i samband med EU-valet.


Noterar också att Stefan Carlssons sommarhus vid Djupvik på Öland är ute till försäljning.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hasse Pannband

20 maj 2018 17:15

Satt för några år sedan på en buss på väg till Borgholm
och kom då i samspråk med Lublin. Utan att jag märkte
det gjorde han en karikatyrteckning på mej. Han är inte
bara skarp i tal och tanke utan även en duktig tecknare.

Stefan Carlsson: vi har inte glömt dina lågheter.

Thoralf Alfsson

20 maj 2018 18:00

Lublin brukar vara i Almedalen varje år med sitt block och pennor.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 maj 2018 18:31

När det gäller Öland generellt så vore en broavgift på 999kr enkelresa mot Kalmar att föreslå, för övrigt fullt ointressant med en ev sammanslagning av kommunerna eller inte ,låt Ölänningarna sköta det själva enligt egen intelligens gärna med Lublin och Lötorp i spetsen

Kluck kluck Karlsson skiter snart i det blå skåpet eller det gröna....

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 maj 2018 19:41

Måste bara citera något jag läste,för det var bra.
"Per-Albin byggde folkhemmet"
"Ingvar Kamprad möblerade folkhemmet"
"Stefan Löfven skänkte bort
folkhemmet"


 
Ingen bild

Göta

20 maj 2018 20:21

Off Topic men...

MULTIKULTI-VANSINNET FUNGERAR INTE...
Eller gör det kanske det? Var det avsikten från början att det skulle bli så här?

Under sina 8 år vid makten har Reinfeldts Moderater och övriga Alliansen+MP haft mycket stora framgångar med sitt befolkningsutbyte i våra svenska storstäder. Därefter har Sossarna med sin nickedocka Löfven och MP fortsatt på samma sätt med befolkningsutbytet under sina 4 regeringsår, som nu närmar sig slutet. Omvandlingen av Sveriges större städer till internationella gangsternästen har därmed kunnat genomföras av 7-klövern under dessa sammanlagt 12 år.

Nu har förstörelsen av även de mindre orterna ute på den svenska landsbygden framgångsrikt påbörjats. Nedan citeras utdrag från två aktuella, tragiska exempel på idylliska orter som redan har förändrats.

Exempel 1 - citerat från Katerina Janouchs Magasin:
"STAFFANSTORP: Jag bara väntar på den dagen då de dödar mina pojkar”
"Våldet bland ungdomarna i Staffanstorp ökar oroväckande. Vapnen och metoderna blir allt grövre. Det är rån, trakasserier, misshandel, utpressning, hot och stigande spänningar mellan främst invandrarungdomar och svenska tonåringar. ... rädslan för gängen som ofta får förstärkning av beväpnade vuxna män från andra städer, är stor. Senast igår framkom att en dödslista med slumpvisa namn på svenska tonåringar tagits fram av en elev på Balderskolan.
'De på listan ska knivhuggas'..."
"Flera av varandra oberoende föräldrar till tonåringar i Staffanstorp har på senare tid hört av sig till mig (Katerina) via sociala medier för att försöka få fram den verklighet som deras barn tvingas leva i. Det mest brutala våldsdådet ägde rum den 28 april, då en ensamkommande afghansk man knivhögg en svensk 17-årig pojke i centrala Staffanstorp. Den misstänkte afghanen är häktad av Lunds tingsrätt på sannolika skäl för mordförsöket." [...]
"Medierapporteringen om fallet har varit knapphändig – ingen information om den misstänkta förövarens bakgrund eller möjligt motiv överhuvudtaget har publicerats. Enligt uppgift från en av de föräldrar som jag varit i kontakt med har den knivhuggne pojken dessförinnan även blivit påkörd med bil, av en bekant till den afghanske mannen."
"– Så illa som det är i Staffanstorp har det aldrig varit, säger en av de föräldrar jag pratar med. Det började spåra ur för fyra år sedan, när ett antal invandrare med arabisk bakgrund flyttade in..."
Läs mer här:
http://katerinamagasin.se/staffanstorp-jag-bara-vantar-pa-den-dagen-da-de-dodar-mina-pojkar/


Exempel 2 - citerat från webbtidningen Samtiden:
"IDYLL I SÖNDERFALL: STRÖMSNÄSBRUK ligger naturskönt vid den slingrande ån Lagan i Smålandskommunen Markaryd. 2400 invånare bor i bruksorten med det sedan decennier nedlagda pappersbruket.
Det är hit som den numera rikskända syriska månggiftesfamiljen flyttat från Nacka, tre bostäder till hans tre fruar och 14 barn (de var 16 barn, men två av döttrarna har fått skyddat boende). Det var hit familjen ville, eftersom deras släktingar redan bodde här. Och familjen är bara en i raden av migranter som har flyttat in. I en mellanstadieklass på 16 barn är 3 svenskar." [...]
" – De skulle inte ha fått uppehållstillstånd. Hur kan de få leva så, när det är förbjudet för oss svenskar? Det säger Lisbeth, 64, som lever som fånge i sin egen bostad, i byn som varit hennes hem sedan föräldrarna kom som arbetskrafts-invandrare på 1960-talet." [...]
" – Jag är livrädd. De är för många, det måste vara flera hundra som har kommit de senaste åren. Man vet inte vad de kan hitta på, de går alltid i grupp, ibland
7–8 män. Många migranter syns på gatorna." ...
Läs mer här:
https://samtiden.nu/2018/05/idyll-i-sonderfall-1-hit-har-den-syriska-manggiftesfamiljen-flyttat/

 
Ingen bild

Robban

20 maj 2018 21:58

@Göta
Har en bekant vars barn inte går ut, utan skottsäkra västar på sig. Blev resultatet efter upprepade knivrån och försök till knivrån!
Rånarna var inte från en skidåkande nation, så att säga!
Vilket fint samhällsbygge Löfven håller på med! Törs knappt tänka på vad som komma skall, om inget görs snarast!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

20 maj 2018 22:12

Göta
Det har varnats för det som nu sker i många år. Vid senaste valet Göta
Det har varnats för det som nu sker i många år (40 år). Lite larvigt att nu klaga när man fått som man ville. Vid senaste valet sa 87% ja till det som nu sker. sa 87% ja till det som nu sker.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

20 maj 2018 22:24

Göta
Det har varnats för det som nu sker i många år (40 år). Lite larvigt att nu klaga när man fått som man ville. Vid senaste valet sa 87% ja till det som nu sker.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

20 maj 2018 22:40

Veganer och hjärnor.
I begynnelsen av människans första år på planeten levde hon av växtdelar, bär, nötter och diverse småkryp.
Det var ätbart men svårsmällt. Väldigt mycket energi gick åt till att omvandla "maten" till för kroppen nyttiga produkter. Så mycket gick åt till detta att hjärnan inte fick tillräckligt för att kunna växa och utvecklas. Hjärnorna var små och tarmpaketet stort.

När man fann att kött kunde ätas så fick man ett tillskott av det så viktiga animaliska proteinet. Ändå tog matsmältningen en väldigt stor del av energin.

När man till slut upptäckte nyttan av eld med att förkoka/steka/grilla kött skedde ett språng. Likaså när växtdelar kunde kokas före måltiden. Då minskade matsmältningssystemets energibehov så pass att det blev energi över till utvecklandet av hjärnan. Och med det tog människan steget in på den utveckling där vi nu är.
I människans utveckling är ätandet av kokt/stekt kött det enskilt största språnget i vår utveckling.

Om man leker med tanken att inga människor längre skulle äta kött och, som vissa riktigt tokiga, inte heller kokade växtdelar (grönsaker, säd etc) så skulle vi få vara med om en återvandring till hur vi var för ca 500.000 år sedan.

Fast det finns förstås fördelar också. Kvinnorna lever fortfarande i sviterna från den tiden då hjärnorna, och därmed skallarna, var mindre. Födslarna var mycket enklare då. Nuförtiden har babysarna skallar som inte alltid kan komma ut den naturliga vägen och kejsarsnitt behöver tillgripas.

Slutsats: Man ska inte bry sig om veganer och deras likar. De är bara att beklaga. Möjligen, men jag är inte säker, har deras hjärnkapacitet redan börjat sina.

 
Ingen bild

Amstaff

21 maj 2018 10:37

Sexprataren?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se