thoralf

Direktlänk till inlägg 10 mars 2014

NYA MODERATERNA I KALMAR UR FAS

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2014 23:27

Moderaterna i Kalmar har städat upp bland sina kommande ledamöter i kommunfullmäktige. Alla de ledamöter som tillhör högerfalangen inom moderaterna har städats bort. Se artikel Barometern


De "nya moderaterna" i Kalmar blir en verklighet efter 8 år vid regeringsmakten och när väljarstödet är nere på bottennivåer. Jag skulle vilja påstå att moderaterna i Kalmar är fullständigt ur fas med verkligheten. Nu när Fredrik Reinfeldt är på väg bort och därmed också hans politik då väljer moderaterna att slå in på den politiskt korrekta linjen och plocka bort alla med en avvikande mening. Speciellt de som visat det vid voteringar i kommunfullmäktige där dessa i flera frågor avstått från att rösta när det gällt flyktingmottagning eller de som röstade emot Linnéuniversitetets placering vid Ölandshamnen.


Alla de moderater som har stannat till på stan och pratat med mig är nu bortplockade eller nedflyttade till icke valbar plats på kommunvalsedeln. Några har nog inte ens ställt upp som nominerade och några har avslutat sitt medlemskap inom moderaterna.


Vid senaste valet till kommunfullmäktige i Kalmar fick moderaterna 21,4 procent av rösterna. Jag undrar verkligen om moderaterna kommer klara av att upprepa den siffran nu när Alliansen har spruckit på lokal nivå.


Centerpartiet har sedan ca ett år gått i ”säng” med Socialdemokraterna. Kommer centerpartisterna på landsbygden gilla den utvecklingen. Med sina 6,9 procent i senaste valet riskerar Centerpartiet att halveras men frågan är var Alliansens väljare kommer ta vägen om man lämnar M och C?


Jag hoppas givetvis att Sverigedemokraterna kan fånga upp många av dessa besvikna väljargrupper!


Kommer bli en mycket spännande valrörelse i Kalmar!


Idag fick jag dessutom en debattartikel publicerad i Barometern angående Linneuniversitetet. Fått positiva omdömen på artikeln från oväntat håll ;-)


 
 
Ingen bild

World Traveller

11 mars 2014 06:23

Det skulle inte förvåna mig om Nya Moderaterna hamnar på samma siffror som Miljökommunisterna, d.v.s runt 10-12%

 
Svensson

Svensson

11 mars 2014 06:39

Moderaterna tycks vara ett parti i spillror, man tycks bli ett parti som går mer mot vänster.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

11 mars 2014 07:59

Ska bli intressant att följa utvecklingen här i Karlskrona där Nicklas Platow lämnade Moderaterna och bildade Karlskronapartiet och jag tror han får med sig rätt många tidigare moderater och även många väljare som gör att partiet tar plats i kommunfullmäktige.

Nicklas "misstag" inom Moderaterna var att han tog en hastig titt på Sverigedemokraternas budget och tyckte den såg OK ut i en mejlväxling plus att han hyrde ut sin restaurang Karön till Sverigedemokraternas julbord 2012. Där fick han sedan heller inte förlängt arrende av Ronneby kommun. Vilken orsak det var till detta vet jag dock inte.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Sven Dacke

11 mars 2014 08:34

Vi tar ett hopp från lokalpolitiken, till stora staden Stockholm.

Vi som brukar följa Riksdagens debatter på webben har många gånger funderat varför en del riksdagspolitiker är som dom är, och ibland har vi kanske misstänkt att dom "rökt på". Och vissa har även frivilligt berättat om sitt missbruk,


Nu har undersökningar visat att var 15:e stockholmare röker på dagligen.

Vet inte hur många där är totalt inom riksdagen men statistiskt är det en hel del som då intar droger dagligen.

Tycker att SD skall motionera om obligatoriska drogtester i Riksdagen.

Läs mera på länken
http://goo.gl/oaiZXR

 
Ingen bild

SM811

11 mars 2014 08:47

YouGov mars – M tappat 241 888 väljare till SD som ökar stort
http://www.exponerat.info/yougov-mars-m-tappat-241-888-valjare-till-sd-som-okar-stort/
Hoppa att det blir samma tendens för S också.

 
Ingen bild

Sven Dacke

11 mars 2014 10:18

Angående svindyra parkeringsplatser som kommunen använder för finansiering av nybyggen har vi nästan en parallel i Växjö som jag skrivit om tidigare.

Artikel i SMP
Bo Frank har drivit fram ett beslut som innebär att Växjöborna fram till år 2065 ska investera 87 miljoner kronor för ett parkeringshus under jorden. Med 50 års avskrivning, ränta och driftkostnader blir det 265 miljoner kronor och en del osäkra intäkter. Det har det fått mig att fundera mycket över miljonerna och framtiden. Låt mig berätta historien om Lisa och Pelle.
Lisa och Pelle är två påhittade 20-åringar som läser på Linnéuniversitetet. Ingen av dem har någon bil. Troligen kommer de aldrig att köpa någon heller. De har vant sig vid att cykla inom Växjö och ta tåget om de ska resa i Sverige eller ut i Europa. Ändå ska de som Växjöbor betala på parkeringshuset under World Trade Center i 50 år till ända tills de fyller 70 år.

läs hela artikeln som går att kommentera ( än så länge)
http://goo.gl/LZDnjW

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

11 mars 2014 10:53

Maud Olfsson om gruppvåldtäkter:

" Värst är det i de nordligaste länderna, det vill säga även i Sverige."

"Det är inte om detta som partiledarna pratar i årets valrörelse."

"Hur kan vi någonsin tolerera i ett civiliserat samhälle att kvinnor misshandlas våldtas?"

"Hur kan det få pågå dag ut och dag in utan att fler reagerar? Detta är inte värdigt ett civiliserat samhälle. Var finns vreden inför detta?"

http://www.vk.se/1145081/skammen-som-far-fortsatta

Ja, Maud, Sverigedemokraterna har ju försökt att påtala detta, men bara blivit kallade rasister som fiskar i grumliga vatten.

 
Ingen bild

bonnläpp

11 mars 2014 11:15

@Edward Ulfertz, det är så dags nu för tanten att tala sanning. Hon har deltagit i förstörelsen av Sverige frivilligt och det är först nu hon fattar vad hon gjort.

 
Ingen bild

Eva

11 mars 2014 12:04

Kommentarsfunktionen plockades bort illa kvick till Maudans artikel i VK.
Undrar varför? :)

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 mars 2014 17:51

Andra ämnen...
Idag mördades en svensk journalist i ett fegt attentat i Kabul, huvudstad i Afganistan. Ett land där ett människoliv inte är mycket värt, speciellt om livet tillhör någon från väst eller en kvinna. Mycket tragiskt...

Lyssnade på intervjun med Abeba Aregawi idag. Man blir rasande! En idrottare som sägs vara svensk och som säkert får ekonomiskt stöd för att idrotta.
I intervjun behövs TOLK!!
Ingen svensk behöver tolk under en intervju i svensk radio, ingen!
Det säkerligen arrangerade bröllopet höll inte och mörkandet av det sades bero på "våra traditioner" eller något liknande. Stora problem väntade troligen också med släkten. Det är knappast svenska traditioner som är problemet...

Man blir inte svensk när man ställer ner resväskan för första gången på svensk mark!

 
Ingen bild

Tony

11 mars 2014 18:14

Betr.Maud Olofsson.
Märkligt att när en 7 klöver politiker slutar i Riksdagen,
så tycks förståndet återvända till normalnivå, synd att det
inte fungerade under tiden hon satt i Riksdagen!

 
Ingen bild

Stefan A

11 mars 2014 18:59

Nää kan inte hålla med dej denna gång Hulda mk1, Aregawi är till skillnad mot andra vinstlotter säkert självförsörjande då hon vunnit VM och många andra tävlingar, samt är en frisk fläkt i det annars så unkna Svenska åsiktsklimatet, när Svensk fulmedia sin vana trogen skulle tvinga alla att tycka "lika" så vägrade hon ställa upp på de "målade naglarna hysterin", till fulmedias fasa och chock, säkert även en chock för Aregawi att komma från ett land som Etiopien där det råder yttrande och åsiktsfrihet(i jämförelse)och hamna mitt i åsiktsförtryckets nuvarande stamort på jorden, antagligen är det fulmedias hämnd såm nu kommer, och då hjälper varken ursprung eller hudfärg när den skall utkrävas.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 mars 2014 20:15

Stefan A... Nej, man kan inte tänka lika i allt. Mina händer nästan skakade av ilska när hon intervjuades med tolk och sades vara svensk.
Att idrotta får inte bli en genväg att bli svensk medborgare...

 
Ingen bild

Stefan A

12 mars 2014 08:20

hehehe...ja att bli ilsken är snart den enda rättighet vi har kvar....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards