thoralf

Direktlänk till inlägg 8 mars 2014

FÖRTROENDEBAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2014 22:43

Jan Helin borde studera förtroendebarometern som presenterades i torsdags. Därefter borde han tagga ner lite. Hans uppträdande i t.ex SVT-Debatt inger just inget förtroende. Att han bara har mage att stå och förneka hur tidningarna och inte minst hans egen tidning Aftonbladet mörkar och pixlar i tid och otid. Jan Helins attityd mot Gunnar Sandelin gillade jag inte och säkert inte så många andra tittare heller.


Aftonbladet har rasat ner till 13 procent enligt förtroendebarometern. Så mycket lägre än så kan man inte komma. I och för sig undrar man ändå hur det står till när 13 utav 100 har förtroende för en sån skittidning. Allt måste ju läsas med en nypa salt! Undrar i vilka kategorier dessa personer finns?


 


Min stora fråga är följande. Varför finns inte TT med i undersökningen? Tidningarnas Telegrambyrå är det företag som utan minsta tvivel får flest nyheter publicerade. Ändå finns inte TT med i undersökningen. Jag började ett av min bästa blogginlägg på följande sätt den 13 april 2011.


”Tidningarnas Telegrambyrå eller i vardagligt tal TT upplevs nog av många svenskar som ett objektivt och kanske rent utav som ett ”statlig nyhetskanal”. TT vårdar sin anonymitet och därmed sin trovärdighet med stor omsorg. TT är det enda vi ser och då är det också sant.

Hur många kan nämna ett namn på någon journalist eller reporter på TT?

Hur många kan namnge någon i TT:s styrelse?

Anonymitet ingår i TT:s image! Om allmänheten visste att Aftonbladet är storägare i TT och att Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin sitter i styrelsen skulle TT:s trovärdighet sjunka högst betänkligt.”

 

Jag undrar varför TNS Sifo och Göteborgs universitet utelämnar TT i sin undersökning när det gäller förtroende. Anser man precis som många andra att TT alltid förmedlar sanningen? Eller ingår det även hos TNS Sifo att vårda TT:s anonymitet.


Jag har ställt frågan till Toivo Sjörén på TNS Sifo men ännu inte fått svar.


Jag är dock lite förvånad över att public service tillmäts ett så stort förtroende. Både SR och SVT trampar allt som oftast i klaveret men det tycks inte det svenska folket uppfatta. Märkligt!


Intressant är också ökning i förtroende för Jimmie Åkesson! En ökning med närmare 100 procent sedan 2010. Den följer i princip opinionsundersökningarna och det är väl i och för sig helt naturligt. Men samtidigt är det en bekräftelse på att SD mycket väl kan dubblera valresultatet i ännu ett val.

 
 
Ingen bild

Eric H

8 mars 2014 22:54

God fråga ang TT.
Det har ju vid många tillfällen påvisats att TT "justerat" innehållet i nyhetstelegram, väsentliga detaljer "glömts bort" eller helt enkelt strukits.
Det sätt som nog är det vanligaste i Sverige när det gäller att förvanska nyheter, inte ljuga eller tillföra något, men endast använda delar av hela sanningen.

 
Ingen bild

Essendon

8 mars 2014 23:25

Repris på en av Thoralfs bästa artiklar om TT.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html

Dessutom har jag för mig att jag läste på någon annat ställe om TT:s sändare d.v.s en slags politisk kommisarie som ideligen censurerar nyheterna så att det blir politiskt korrekt!!

 
Lassekolja

Lassekolja

8 mars 2014 23:35

Mitt förtroende för FÖRTROENDEBAROMETERN är ytterst begränsat!
Hur skall man kunna ha förtroende för publikservicemedia om man har vetskapen att ca72(?)% av medarbetarna(?)/"journalisterna"(?) består av miljö- och vänsterpartister?
Det enda, som jag har relativt stort förtroende för hamnar i botten av samma "barometer", nämligen Sverigedemokraterna! Snacka om upp och nedvända världen!
Om Thoralf, Therese Borg och Gustav Kasselstrand hade gått att finna på SD´s preliminära Riksdagslista, ja, då hade mitt förtroende för SD åter varit på topp! Tänk på det alla SD-ombud under kommande Valkonferens!!! Återställ ordningen i Partiet!!!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

8 mars 2014 23:53

Utanför ämnet men ändå inte......
Alla som såg Svt-Forum´s program om "hur media bevakar Sverigedemokraterna" i fredags eftermiddag (kan ses på Avpixlat och sändes även i repris mån.17mars kl.11:45 - 12:30 på Svt-Forum!) blev kanske, som jag minst sagt irriterade när fejkhistorikern Henrik Arnstads spred sitt lögnaktiga gift om SD. Det föranledde följande mail till Svt-Forum:

Hej Svt-Forum-redaktör!
Jag är sedan slutet av 90-talet medlem i Sverigedemokraterna, numera även pensionär och tittade följaktligen intresserat på direktsändningen från Mediedagarna i Göteborg i fredags(7mars) om "Hur bevakar vi Sverigedemokraterna". Erik Blix modererade föredömligt en panel best. av ansvariga mediapersonligheter, professorer, alla utom en, nämligen Henrik Arnstad. Vad gjorde han där? Henrik Arnstad är en politisk aktivist, han har tidigare farit med osanning om sin utbildning och missade mycket riktigt ej heller detta tillfälle att smutskasta Sverigedemokraterna, naturligvis helt oemotsagt. Om tanken var en politisk debatt borde ju någon från SD vara där att bemöta Arnstads lögnaktiga påhopp!
Min fråga till Svt-Forum-redaktionen är: Varför var Henrik Arnstad inbjuden till en mediapanel? Visste Ni inte att H.A är politisk aktivist under falsk flagg? Varför ingrep ingen kraftfullt när han kallar ett demokratiskt (till Riksdagen invalt) parti "odemokratiskt"? Anser Ni att det är OK att kalla oss, som är allvarligt oroade för Välfärdssveriges fortlevnad samt att våra äldre, som byggde detta Välfärdssverige, skall ha det så bra som möjligt, för främlingsfientliga fascister, rasister och t.o.m indirekt nazister i.o.m att han jämförde Jimmie Åkesson med Adolf Hitler.
Jag blev fruktansvärt både ledsen och förbannad och t.o.m kränkt men kränkt får väl en Sverigedemokrat inte känna sig så glöm det sista!
Tacksam för kort svar eller kommentar!
Mvh (namn + bostadsort)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan

9 mars 2014 00:58

Angående SVT's opartiskhet(ett tänkt men i högsta grad möjligt scenario)

Hej och välkomna till kvällens Debatt.Ikväll skall vi debattera förutsättningslöst, opartiskt och brett om vindkraft är ekonomiskt hållbart.

Jag säger välkommen till kvällens debattörer som är:

Åsa Romson (Miljöpartiet)
Lorentz Tovatt (Grön Ungdom)
Magda Rasmusson (Grön Ungdom)
Lars-Erik Propeller (VD Svensk Vindkraft AB)
Stefan Lindborg (Ung Vänster)

Hur tror ni det gick? :-)

 
Ingen bild

alltförsverige

9 mars 2014 05:31

Även om Aftonbladet inte kan komma mycket lägre så ligger den dock över sd!

 
Ingen bild

World Traveller

9 mars 2014 05:57

Svensk media är världens lögnaktigaste. Inget annat lands media kommer ens i närheten.

 
Svensson

Svensson

9 mars 2014 07:42

Någon borde fråga varför Aftonbladet slutade rapportera om det så kallade självmordet på Sagerska i statsministerns bostad, vad var det som verkligen hände där, kommer vi svenskar någonsin få veta det ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 mars 2014 08:06

Ursäkta att detta inlägg kommer här, hör
egentligen till Vindkraftproblematiken, men den är fortfarande aktuell

"Vindkraftsbranschen vill ha större och förlängda ekonomiska stöd. Subventionerna skapar en spricka i regeringen, KD vill avskaffa dem men Centern vill behålla dem även efter 2020. Efter kritiken från KD-håll vägrar energiministern nu svara på SVT:s frågor.

http://goo.gl/lcNqzG

 
Ingen bild

bonnläpp

9 mars 2014 08:36

@alltförsverige, är du inte intelligent nog att fatta att som man frågar får man svar?

 
Ingen bild

Observer

9 mars 2014 08:48

TT tillställer svenska folket s.k "Sverigetvättade nyheter".Enda sättet att se hur nyheterna tvättats och få lite balans på rapporteringen är att abonnera på utländska tv-kanaler eller att läsa utländska tidningar på nätet om man har möjlighet.Svenskarna är idag en av Europas mest desinformerade befolkningar i en del internationella frågor.

 
Ingen bild

Tony

9 mars 2014 09:39

Dom 13 av hundra som läser Aftonbladet är nog samma
människor som brukar läsa Hänt i Veckan, eftersom
innehållet i dom båda tidningarna skiljer sig lite åt.
Att SVT och SR uppvisar dessa allt för höga siffror på
sin trovärdighet beror förmodligen på att verkligheten
har Svårt att nå ut till den breda massan, och det är
illa!

 
Ingen bild

Tony

9 mars 2014 09:59

Allt för Sverige:
" att Aftonbladet ligger över SD"
Det där vet du inte om, därför att få en objektiv bild
från en Media som till 90 % jobbar mot SD är helt
omöjligt, och i detta apspel ingår även opinionsinstituten.
Du kan ju läsa Lassekoljas inlägg ovan, för att få en bild
över hur man systematiskt går till väga för att sprida en
vrångbild av partiet.
Du kan ju tänka dig hur en rättsprocess hade fungerat där
den åtalade inte fick lov att medverka, precis så går
bedömningen av SD till, man snackar om dem, men inte med
dem!

 
Ingen bild

Lotta

9 mars 2014 10:45

I gårdagens Expressen hyllade man 100 modiga och framgångsrika kvinnor. Jag letade och letade men kunde inte hitta en enda kvinnlig SD-politiker på listan? SD-kvinnorna är bland de modigaste som finns och borde självklart besatt de främsta platserna på listan anser jag.

Annat ämne. Migrationsminister Tobias Billström har skrivit en monolog på Expressen. Det kallas visst debattartikel men så värst mycket debatt lär det inte bli eftersom monologen inte går att kommentera. Hur som haver handlar den om arbetskraftsinvandringens förträfflighet. Han skriver att utan arbetskraftsinvandringen skulle företag ha svårt att få tag i rätt kompetens. Han tar upp två företag som exempel: Smartshaker och DICE. Det förstnämnda företaget producerar och säljer sportflaskor och det andra producerar och säljer dataspel. Nu vet jag inte hur specialiserad man måste vara för att jobba på Smartshaker men för att få jobb på DICE lär det krävas en hel del specialkunskap. Om jag inte minns helt fel är det inte personer med dessa kvalifikationer som är den största gruppen som söker sig hit utan personer som endast kan ta enklare jobb inom städ eller kök. Löjligt och bedrägligt att låtsas som om det är en sådan enorm efterfrågan på exempelvis dataspecialister. Jag tror inte heller att en dataspecialist i första hand tänker på att flytta till Sverige för att bygga sig ett bättre liv och framtid.

http://www.expressen.se/debatt/lika-arbetsvillkor-oavsett-ursprung/

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

9 mars 2014 10:45

Helt klart obegripliga siffror för SVT och SR, tragiskt att inte fler genomskådat deras censureringar och tillrättalägganden av nyheter.

Sen skulle jag gärna, förutom TT, även sett Avpixlat i nästa undersökning! Jag är helt övertygad om att Avpixlat skulle få högre förtroendesiffror än både Expressen och Aftonbladet.

http://karlskronabloggen.se

 
Cavatus

Cavatus

9 mars 2014 11:04

Hallå! Missa inte Julia Caesars obetalbara söndagskrönika på Snaphanen idag. Den handlar om vår tids plastmänniskor: Annie Lööf och Mikael Ribbenvik.

http://snaphanen.dk/2014/03/09/sondagskronika-barbie-och-ken-hos-terapeuten/

http://www.korta.nu/jc

 
Ingen bild

vmm

9 mars 2014 11:36

Efter att ha sovit på saken så har jag fortfarande svårt att smälta att du förmodligen kommer att bli av med riksdagsplatsen, Thoralf. Jag tycker faktiskt du borde ta strid för din plats. "Du har fått en förklaring som du tycker är lam". Jaja. Jag förstår absolut din ståndpunkt att om du inte är välkommen så vill du inte vara med på riksdagslistan. Herregud vad jag har förståelse för den åsikten. Så skulle förmodligen jag också reagera. Det är bara att inse att någon eller några inom SD-toppen inte gillar dig. Varför vet jag inte. Självklart kan man alltid hitta ofördelaktiga citat från din blogg som är till din nackdel men vi är alla mäniskor med fel och brister och säger bra och dåliga saker. Jag gillar dig och vill ha dig i riksdagen. Med dina fel och brister. Så jag vill att du tar strid för din riksdagsplats och kämpar för att få en plats på riksdagslistan. Jag hoppas SD inte menar allvar med att du har en blogg och det skulle innebära något slags kommunikationsproblem... herregud, det borde vara plikt för att alla SD-riksdagsledamöter har en blogg och svarar på inlägg och email och är tillmötesgående. På den punkten tycker jag du får med beröm godkänt i betyg. Du är ett föredöme som riksdagsledamot. Jag tycker du ska kavla upp ärmarna och kämpa för din riksdagsplats.

 
Ingen bild

konen

9 mars 2014 12:26

@ vmm

Det är många som är djupt oroade, förbannade och undrande över det verkliga skälet till detta skandalartade beslut. Flera Sd sympatisörers som jag talat med, hoppas att Thoralf går ut och berättar allt som han vet beträffande orsaken eftersom han inte längre varken har något att vinna eller att förlora. Man anser sig i i de flesta fall i princip inte längre kunna stödja ett parti som behandlar en av de mest engagerade och hårt arbetande riksdagsmännen på detta erbarmliga sätt.

 
Ingen bild

Magentan

9 mars 2014 13:06

PUT (permanent uppehållstillstånd)= ATT BLI FÖRSÖRJD AV SVENSKAR I HELA SITT LIV!

"Sverige är fantastiskt. Här kan en ensam, icke folkvald tjänsteman på ett statligt verk över svenska folkets huvuden bevilja automatiskt PUT och rätt till livstids försörjning till miljoner invånare i andra länder, bara de lyckas ta sig till Sverige. Det får kosta hur mycket som helst. Mikael Ribbenvik har inget ekonomiskt ansvar för sina beslut. Tack vare honom är Syriens 22 miljoner invånare och Eritreas 5,5 miljoner garanterade inträdesbiljett till Lyckans land, liksom tidigare asylsökande från Somalia och Irak. I år väntas nytt rekord på upp till 70 000 asylsökande, men de kan bli många fler."
[...]
"Självklart är Sveriges garanterade PUT en kraftfull signal, inte bara till dem som har asylskäl utan också till alla sorters asylbedragare. Tjänstemän på migrationsverket, så kallade miggor, berättar på Merit Wagers blogg om ständiga asylbedrägerier till följd av den svenska generositeten och bristen på kontroll. Personer som inte ens är syrier utan bor i andra länder sedan många år och har medborgarskap där söker asyl som syrier. De vet att de kan få livstids försörjning i Sverige."

Ovanstående är citat från Julia Caesars senaste bidrag i strävandena att upplysa svenskarna om vad som pågår i Sverige.

http://snaphanen.dk/2014/03/09/sondagskronika-barbie-och-ken-hos-terapeuten/

Ett av många oerhört tragiska exempel på följderna av vår OKONTROLLERADE MASSINVANDRING är den 27-åriga Elin Krantz som blev våldtagen, mördad och nödtorftigt dold intill en spårvagnshållplats i Göteborg av en kriminell etiopier, som dömts för sju olika brott i USA innan han släpptes in i Sverige UTAN NÅGON SOM HELST KONTROLL av hans kriminella bakgrund.

Kriminell belastning kontrolleras inte av svenska myndigheter när en person får asyl eller livslångt uppehållstillstånd som anhöriginvandrare!!! Det enda som kontrolleras är det SVENSKA belastningsregistret, som enbart registrerar brott som begåtts i Sverige!!!

VI VET INTE vilka som släpps in i Sverige. Nästan ingen (endast ca 5 procent) behöver numera visa pass eller andra giltiga ID-handlingar.

http://snaphanen.dk/2011/05/28/s%C3%B8ndagskronik-ett-politiskt-mord-del-2/

 
Lassekolja

Lassekolja

9 mars 2014 14:55

Man kan säga att publikservice´s förtroendesiffror är omvänt proportionella mot Sverigedemokraternas opinionssiffror. Om publikservice hade haft de förtroendesiffror, som de förtjänar hade SD som en konsekvens av det haft egen majoritet. Där har vi största orsaken till skadan, som mediaetablissemanget åsamkar Moder Svea och vår representativa demokrati! Detta känns lite kluvet, eftersom om media hade gjort sitt jobb hade ju varken SD eller ex.-vis Avpixlat behövts och tänk vad tråkig politiken då hade varit. Å andra sidan hade ju Moder Svea mått prima och det had säkert både barn och barnbarn prioriterat!!!
SD 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan A

9 mars 2014 14:57

Inte konstigt att SVT/SR får höga siffror, för vem jämför man med om man får fråga? jo Expressen och Aftonbladet och jämfört med de två + flera så är Kalle Anka mera trovärdig. Mera irriterande är att SVT/SR i varje debatt med fulmedia formligen ber om ursäkt för att man inte särbehandlar SD mera än man gör, man försöker ju genom att t.ex göra riksnyheter av saker och ting som händer Sverigedemokratiska kommunpolitiker, medan saker sjuklöverpolitiker gör stannar på lokal nivå, och det är en jäv... skillnad om man når några tusen tittare/lyssnar och en miljonpublik. Man borde ryta i och visa lite stake och ryggrad och tala om för privata fulmedia att man kommer att behandla alla politiska partier lika.Många kvinnliga chefer på SVT/SR så kanske stake faller bort, men ryggrad borde både hanar och honor och henor ha....
 
Ingen bild

Eric Silfverskiöld

9 mars 2014 18:29

"Jag är dock lite förvånad över att public service tillmäts ett så stort förtroende. Både SR och SVT trampar allt som oftast i klaveret men det tycks inte det svenska folket uppfatta. Märkligt!"

Tja, det är väl i paritet med hur det ser ut med intelligensen. -Det är nog inte bättre, är jag rädd.

T Y V Ä R R

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

9 mars 2014 19:33

Jag tycker det är lite konstigt att fråga om folk har förtroende för Twitter och Facebook.
Det är ju som att fråga om man har förtroende för telefoner, det beror ju på vem man pratar med.
Varför inte ta upp några bloggar (Avpixlat tex) på listan? Men det vågar de väl inte.

 
Ingen bild

Funtaren

9 mars 2014 19:42

I denna barometer kan man notera att AB och XP ligger på 13 resp 10 % förtroende och SD på 11 %. Ser ju inte så bra ut för SD, kan man i förstone tänka. Men. Vad ligger bakom siffrorna?

SD är ett parti som hela nomenklaturan - alla övriga partier, i princip alla medier och hela det officiella Sverige - har tagit som sin uppgift att förtala och misstänkliggöra i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

AB och XP är medier som har en lång historia, många läsare (även om de blir färre för varje år) och framför allt, inga fiender. Ingen utsätter AB och XP för samma bombardemang som SD. Inga webbsajter förutom de sverigevänliga ägnar sig åt att klä av deras usla rapportering.

Att AB och XP under dessa omständigheter ligger på samma nivå som SD är enligt min mening att betrakta som ett rejält underbetyg för dem, och ett toppbetyg för SD.

Vi kan också vara glada åt en sak: de som är så dumma att de har högt förtroende för XP och AB är inte samma människor som de som har högt förtroende för SD. Ett faktum som utgör en kvalitetsstämpel på SD:s sympatisörskaras intellektuella kapacitet.

 
Lassekolja

Lassekolja

10 mars 2014 00:29

Mycket bra skrivet Funtaren!!!
Om "Svensson" hade brytt sig lite mer om Moder Svea´s tillstånd så hade SD självklart legat på topp!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Juppe

10 mars 2014 11:17

Trist för lille Alf är att hans parti har ännu sämre förtroende.

 
Ingen bild

Fredrik

10 mars 2014 11:34

Man kan ivartfall komma så lågt som 11%. Men det borde väl du veta! Synd att du medvetet retuscherar bort ditt eget parti! Inte så våldsamt objektivt, men det, det kommer ju knappast som en chock! Fyfan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se