thoralf

Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

SKAMMENS DAG I RIKSDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 23 maj 2013 10:31

 Igår beslutade riksdagen att ge ”gratis” vård till papperslösa. En enig 7-klöver i riksdagen drev igenom detta beslut. Enda parti som röstade nej till betänkandet var Sverigedemokraterna. Björn Söder kallade det för skammens dag i riksdagen.


Idag har jag letat efter artiklar i media om detta beslut men i stort sett endast funnit en kort och ofullständig TT-artikel som publicerats i ett antal tidningar. Artikeln används till och med av de stora tidningarna som SvD. Läs TT-artikeln.


Som ni kan se i artikeln utelämnas t.ex uppgiften om att mediciner och sjukresor också ingår. Inga uppgifter om vilka avgifter de papperslösa kommer att få betala omnämns heller inte i artikeln. Allt för att hålla den stora massan ovetande om fakta.


På ledarsidorna i de stora tidningarna är det också helt tyst eller rättare sagt helt blankt.


Av detta kan man dra slutsatsen att media inser vilken sprängkraft det är i denna fråga om alla fakta når ut till de breda massorna i samhället och då framförallt till den stora gruppen av pensionärer. Media är fullt medvetna att om detta sker kommer Sverigedemokraterna gynnas väldigt starkt av flera grupper i samhället.


Som alla säkert kommer ihåg från Uppdrag granskning för någon vecka sedan får inte något i media gynna Sverigedemokraterna. Det är en oskriven lag inom media!


Detta får givetvis inte ske och därför är kommentarerna i media så få och kortfattade, dessutom saknar de faktauppgifter!


Därför är det av stor vikt att vi Sverigedemokrater arbetar hårt för att föra ut detta budskap under det kommande året, precis som Björns Söder uttryckte i sitt anförande under debatten. Jag hoppas att det material som partiet tagit fram kommer att spridas i landet.


På lokal nivå i Kalmar län kommer vi ta fram eget material som jämför kostnaden för vård av papperslösa i jämförelse med de patientavgifter som alla andra, inte minst pensionärer får betala inom Kalmar läns landsting.

Detta material kommer vi sprida under marknader och kampanjer i Kalmar län ända fram till valet den 14 september 2014.


Jag kommer även återge dessa fakta i ett kommande blogginlägg. 
 
Ingen bild

Sven Dacke

23 maj 2013 10:39

Jag såg att SD grabbarna i Riksdagen slet för fullt för att få "poletten att ramla ner" på övriga deltagare, men dom varken kunde eller ville uppfatta frågan.


Och en annan sak.
När Krigsmakten nu är ute och raggar nya soldater, varför visas bara "pursvenska" grabbar och flickor, när det i själva verket är mångkultur dom söker.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtgavleborg/brist-pa-folk-i-forsvaret-nu-soks-nya-rekryter-1

Se även mera om mångkultur och försvar
http://www.exponerat.info/svenska-forsvarets-utbildning-for-befal-kommer-fran-islamic-center/

 
Ingen bild

Lazzaruzz

23 maj 2013 11:04

Kör hårt med denna fråga samt EU-frågan och djurskyddet så ska du se att det blir bra i valet 2014. Ni tjänar även på att bredda Er på lite mer frågor än bara om invandring. 2014 så kommer det att gå lite chockvågor i riksdagen då mer än hälften på mitt jobb och i min bekantskapskrets ska rösta på Er vare sig de sympatiserar med er eller inte pga diskrimineringen mot oss svenskar. I min "värld" ligger redan SD på mellan 15-20% om inte högre och då är spannet brett, från 18 till 86 år.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

23 maj 2013 11:10

Gillade det Björn sa, dvs att han skulle ta upp detta i alla sina tal och möten på gator och torg fram till valen 2014!

Hoppas alla aktiva Sverigedemokrater gör sammalunda och vi andra medlemmar och sympatisörer hjälps åt att sprida informationen via våra bloggar och vid personliga möten med släkt, vänner och andra bekanta som förmodligen inte har en aning om detta omdömeslösa beslut av Sjuklövern!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Nalli

23 maj 2013 11:19

Thoralf Alfsson @

Du skulle kanske kunna lägga ut färdigutskrivna brev som du vill att vi ska dela ut.

Lägg det som Pf-filer eller något dylikt på högersidan på din blogg.

Detta om “gratis sjukvård” hade varit perfekt att dela ut till pensionärer som vi känner.

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

23 maj 2013 11:31

Bra jobbat Toralf!

Detta om "gratis sjukvård till så kallade papperslösa borde spridas till alla svenskar via ett skrivet blad"

Sverige kommer att få stora problem om de inte anammar Sverigedemokraternas politik!

http://Lennart J

 
Ingen bild

Ugglan

23 maj 2013 11:56

När journalisterna pratar presstöd så hänvisar man till behovet av mångfald. Så även när man i högstatusdiskussioner brer ut sig om demokrati, yttrandefrihet, etik och moral.

Men varför ska vi ha ett flertal media i Sverige? Alla gör ju exakt samma nyhetsvärdering. Ingen törs avvika. Således avskaffa presstödet och byt ut alla chefer i Public Service och medlemmarna i Granskningsnämnden.

 
Ingen bild

alf

23 maj 2013 11:56

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16829729.ab

När börjar mediadrevet mot denne rasist?

 
Ingen bild

Ugglan

23 maj 2013 12:14

Just som jag postat mitt inlägg kl 11:56 så läser jag på nätet att Sydsvenskan avskedar ytterligare 30 journalister på grund av vikande resultat. Kvar blir väl den hårda kärnan som hatar SD, som älskar vindkraftverk och att skrämma läsarna med klimatfantasier i Al Gores anda.

Det är mänskligt synd om de trettio. Men jag blir inte ledsen. De har själva försatt sig i situationen. Jag är säkert inte ensam om att ha klagat flera gånger innan jag sade upp prenumerationen efter trettio år.

 
Ingen bild

Boj

23 maj 2013 12:17

Ett annat argument jag ska använda är:"Ge våra pensionärer samma förmåner som illegala invandrare"

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 maj 2013 12:29

I dag på SR 12-00 nyheterna hörde jag ett ord första gången, i varje fall vad jag kan komma ihåg.

Det var i ett land utanför Sverige där det var något problem av något slag och där människor slåss och eldar, ungefär på samma sätt som i Stockholm

Ordet jag studsade till av att höra var " Sunni araber" trodde det skulle heta Sunni Muslimer.


Hoppas det bara var en felsägning, eller det kan väl inte vara konspirationsteorierna att Muslimer bestämmer agendan som är orsaken?

 
Ingen bild

Qvinna

23 maj 2013 12:33

Jag finner inte ord över detta vansinne.
Som arbetslös svensk funderar jag skarpt på att göra en DO anmälan pga att jag känner mig diskriminerad av att inte har råd att gå till tandläkaren.
Något vi har nyligen sett kan ge 30000:- om man som invandrare känner sig diskriminerad,
" Allas lika värde" heter det ju så vackert.... Eller hur???
Och inte tusan går jag ut och bränner bilar för att jag är sysslolös .
Omg!

 
Ingen bild

Håkan

23 maj 2013 12:34

Thoralf
Jag är egentligen för rasande för att ge en kommentar, men måste ge en stor eloge till SD i riksdagen igår och i synnerhet Björn Söder.
Men... Jag noterade i debatten att man i 7-förrädarklanen tjatar om att dom kriminella inte har råd.
Jag hör till gruppen som får besök av vänner och släkt från asien. Flyger dom in i EU ( det är inte många flyg som går direkt till Sverige utan mellanlandning i ett annat EU land ) blir man inte insläppt på flygplatsen, om man inte visar upp en godkänd sjukförsäkring. Det har ALDRIG varit ett problem. En privat sjukförsäkring för EU kostar 10:- om dagen och ger ersättning för vård i europeiska länder, inkl. Sverige.
Den är lätt och smidig att få och mailas tillbaka efter betalning. Bara att skriva ut och visa upp i passkontrollen.
Så vad är det dom självgoda, mentala 7-åringarna, i 7-klövern vill ha sagt?
Att Sverige ska vara "nanny" åt kriminella människor som uppehåller sej illegalt i Sverige och dessutom skiter i att ta något som helst ansvar, själva....

 
Ingen bild

Donationer

23 maj 2013 12:55

Lägg ut ett kontonummer så att vi som vill kan stödja er i Kalmar lokalt.
Går sedan riks-SD ut med budskapet att en kampanj är på gång i samma fråga så får dom ha en slant dom med.

 
Ingen bild

Svensk Pensionär

23 maj 2013 12:59


Terroristerna i Husby och andra förorter har tack och lov ännu inte tillgång till värre vapen än stenar och brandbomber,
ändå står den svenska polisen handfallen inför deras attacker.

Man bävar för den dag då dessa terrorister förses med farligare och mer förödelsebringande vapen från Saudi, Qatar, Iran eller något annat terrorstödjande land eller organisation. Händelseutvecklingen i Sverige och i världen ger anledning till oro över att den dagen kan komma och det snart.

 
Ingen bild

Hej!

23 maj 2013 13:07

Medvetenheten om vårdens kollaps bör ju starkt informeras om, i Karlshamn (min kommun) engageras det åter med listor och aktiviteter för att belysa att akuten skall bli i sitt forna jag. Listor i oändlighet ger inga pengar, vi har inga egna oljekällor att betala med, men vi har fortfarande en av världens högsta marginalskatter att tillgå, att ändra missbruket av denna borde berättas mer om och vilken röst i valtunnan som läker.

 
Ingen bild

Martin

23 maj 2013 13:07

En riksomfattande kampanj med en information på ett enkelt a4-papper att dela ut vid tandläkarmottagningar över hela Sverige vore på sin plats. Något för SDU kanske?

 
Ingen bild

Anonyma Opinionsbildare

23 maj 2013 13:20


Enligt Skop´s sensta mätning skulle mer än 95% av de röstberättigade rösta på Sjuklövern om det vore val idag.

Folk är uppenbarligen nöjda med sakernas tillstånd i landet och majoriteten tycker nog att det som händer i svenska förorter på nätterna är kul och spännande.

 
Ingen bild

Fia

23 maj 2013 13:32

Lustigt jag känner massor som skulle rösta på SD?? Men man kan bog styra undersökningarna som allt annat kan jag gissa.

 
Ingen bild

Kalle

23 maj 2013 13:36

Riksdagtalet "Skammens dag" och efterföljande debatt i riksdagen är redan en klassiker. Björn Söder (SD) var i sitt esse och satte de andra partierna på plats. Lägg upp hans tal på en permanent plats som vi kan länka till för dem som tvekar i svensk politik.

 
Ingen bild

johannes mattisson

23 maj 2013 13:44

Jag hoppas att du också jämför den disponibla inkomsten för pensionärer och flyktingar. Tror inte att det finns en pensionär som har så lite som 71 kr/dag att leva på.

 
Ingen bild

Fredde

23 maj 2013 13:56

Hur kan man få ert id-kort när man bär huvudbonad???

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 14:00

Ja, att Björn Söder kommer att gå till den moderna politiska historien är givet. Sällan har någon så i klarspråk talat om hur saker och ting ligger till.
Men också Per Ramhorn gjorde en bra insats igår. På ett eftertänksamt och "coolt" sätt framförde han budskapet.

Den Moderate riksdagsmannen Hanif Bali har tydligen uttryckt hårda ord om ligisterna i Stockholmsområdet.
Den intressanta frågan är om detta kan klassas som "rasism" eller inte.
Är han att betrakta som svensk och är svensk medborgare så är det väl rasism och hans riksdagsplats borde vara i fara.
Men ve den journalist som hoppar på honom och skriver i dessa termer.
Tänk om en SD-politiker skrivit exakt samma, då hade all media gått igång. Det finns "dubbla måttstockar" i vårt land...

 
Ingen bild

Läckan

23 maj 2013 14:01

@alf, använd aldrig direktlänkar till MSM utan sätt unvis.it/ framför. Annars tjänar de pengar och överlever längre.


Din egen länk blir: unvis.it/http://www.aftonbladet.se/nyheter/articl...r/article16829729.ab

 
Ingen bild

Medborgaren

23 maj 2013 14:13

Gäller endast "papperslösa"!
Jomen då är det bara att kasta passet innan man behöver uppsöka läkare eller?

Detta galna beslut bekräftar att det är idioter som styr vårt land, vart ska detta vansinne leda till? Jo total katastrof, bankrutt inom några år va så säkra.
Bara att ladda bössan.............

 
Ingen bild

S.Småland

23 maj 2013 14:16

Konstigt, läste att man gripit sju unga män mellan 15-19 år i Husby, nu är det plötsligt män man talar om men när det gäller ensamkommande i samma ålder då rubriceras dessa som barn !

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 14:17

Papperslösa?
Många av dessa har väl fått papper från migrationsverket att de inte fått uppehållstillstånd och ska lämna landet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 14:20

S. Småland...
Visst är det märkligt.
Är de ensamkommande, så är de 17-åriga barn.
Är de svenskar. då är de 17-åriga tonåringar.
Några av de gripna i Husby, klassades som 17-åriga män.

 
Ingen bild

Det bor en liten mulla i varje iranier

23 maj 2013 14:46


Iraniern Hanif Bali (M) tar tillbaka sitt uttalande på Facebok,
“Hitta ligisterna och vräk föräldrarna”.

Vart tänkte han vräka dem någonstans?

 
Ingen bild

Hej!

23 maj 2013 15:01

När vet man att man lever i bubbla, diktatur,eller vem som dikterar vad som är rätt och fel att tycka, är det kanske från en betraktares synvinkel som det behöver komma för att förstå?
Till och med Aftonbladet serverar länkarna, är det någon form av självransakan? dom kallar det visserligen HÅN men de har verkligen länkat detta! (källa: Aftonbladet 2013-05-23) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16827283.ab

http://www.npr.org/blogs/parallels/2013/05/22/186042744/riots-in-sweden-thats-right-sweden

http://www.cnbc.com/id/100757907

http://blog.foreignpolicy.com/posts/2013/05/22/wait_there_are_riots_in_sweden

http://rt.com/news/sweden-riots-multiculturalism-not-working-598/

 
Ingen bild

Lundabo58

23 maj 2013 15:22

Ljugmedia har väl i nuläget fullt upp med att hitta på floskelförklaringar till invandrarkravallerna. Man blir nästan lite konspiratorisk med tanke på hur lägligt dessa mångkulturupplopp bröt ut.

 
Ingen bild

Ullentott är rädd!

23 maj 2013 15:50


Erik Ullenhag vågar inte åka till Husby, vill inte riskera spektakel!

Erik Ullenhag (Fp) den misslyckade integrationens minister vill inte åka till Husby nu, han vill inte riskera spektakel och störa polisens arbete,
det sade han i en intervju med Mats Knutsson på SVT-Forum idag kl 15:00.

http://www.svt.se/nyheter/svtforum/politikerveteran-arbetsformaga-och-jobbstimulans

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

23 maj 2013 17:09

Den översta bilden tror jag kommer att funka bra som valaffish? Eller någon variant på detta tema, kanske med lite fler exempel som retroaktivt barnbidrag?

 
Ingen bild

Magentan

23 maj 2013 17:29

Thoralf skriver: "Som ni kan se i artikeln utelämnas t.ex uppgiften om att mediciner och sjukresor också ingår. Inga uppgifter om vilka avgifter de papperslösa kommer att få betala omnämns heller inte i artikeln. Allt för att hålla den stora massan ovetande om fakta."

Det finns endast EN möjlighet att låta väljarna få vetskap om detta och allt annat av 7-klöverns enorma slöseri med våra skattepengar, och som jag påpekat flera gånger är detta enda sätt DIREKTINFORMATION TILL HUSHÅLLEN.

Vi kan var och en hålla på att dutta ut våra flygblad här och där, och självklart gör detta viss nytta, men det blir ändå endast som några skopor vatten i Atlanten jämfört med vad ett rejält postutskick åstadkommer.

Jag är medveten om att postutskick till alla Sveriges hushåll kostar skjortan. Personligen är jag beredd att bidra med en (för mig) stor summa pengar om jag vet att dessa pengar används för spridning av nödvändig information till alla de miljontals väljare som aldrig läser politiska sajter på nätet. Avpixlats, Fria Tiders m.fl sajter är jättebra, men det är fortfarande endast en jämförelsevis liten del som kan eller är intresserade av att söka upp och läsa dessa på nätet, högst 10-15% av alla väljare.

Därför blev jag glatt överraskad när jag läste följande på SD:s hemsida om deras valfond:
"Alla bidrag som inkommer går direkt till valrörelsen 2014 och målet är att ha fått ihop 2 miljoner kronor i september 2014. Det är tillräckligt för att bekosta en professionell reklamfilm, FLYGBLAD TILL SVERIGES ALLA HUSHÅLL samt tryckning av tusentals affischer."

Frågan är dock vad dessa flygblad innehåller. Ett litet vettskrämt blad med 3-4 klatschiga men totalt intetsägande bilder och några lika intetsägande rader om hur bra det är att rösta på SD, är fullständigt meningslöst. Det hushållen behöver är information, information, information om alla vansinnigheter som pågår. Eftersom många av dessa vansinnigheter är så oerhört vansinniga att vi godtrogna pursvenskar inte ens kan tro att de är sanna, så måste informationen vara MYCKET tydlig för att folk ska kunna ta till sig vidden av dessa ofattbara vansinnigheter.

 
Ingen bild

Essendon

23 maj 2013 18:06

O.T
SVT text kan inte räkna till åtta?
"Sex partier ense om friskolor"
Efter att läst hela artikeln konstateras att alla Riksdagspartier
nämns vid namn utan SD.
Skitstövlar finns tydligen i hela SVT...
http://www.svt.se/svttext/tv/pages/111.html

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 maj 2013 18:18

Och som alla märkte blir all denna vård helt gratis. Inbetalningslappen kastas efter läkarbesök - och ingen kan eftersöka den betalningsskyldiga ... utan namn och adress.

Men hur ska det gå till på apoteket där man måste legitimera sig, kan man undra. Står det på receptet att inte ifrågasätta uthämtaren?

Tänk så många förfalskade recept som då kommer i omlopp utan att apoteken får mer än 50 kr.

 
Ingen bild

gunnar

23 maj 2013 18:56

sluta för i helvete och kalla dom papperslösa!
dom har minst ett papper,och det står det Avslag på!

dom är illegala punkt slut!

 
Ingen bild

Ralph Andersson

23 maj 2013 18:57

Du är då inte välkommen på några marknader, jag lovar att vi marknadsknallar ska göra det så oskönt och besvärligt som möjligt för dej att vistas där.
Ralph Andersson

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

23 maj 2013 19:20

Jag tror knappast du kan tala för alla Knallar, Ralph? Eller är du ordförande(diktator) i Tomer?

Du låter mera som en hobbyknalle som har bord på den marknad som kommer till stan där du bor eller brukar ha en loppis på gården? Eller tror sig ha lite makt för att du är med som funktionär på den lokala marknaden.

Jag vet många Knallar, svenskar som invandrare och svenskar gifta med invandrare som är lika trötta på invandringspolitiken som de flesta normala människor.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

23 maj 2013 19:22

Apropå det, glöm inte alla fina marknader på Öland, Thoralf. Algutsrum tex.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

23 maj 2013 19:30

Ja nu kommer marknader , festivaler mm att minska drastiskt framöver, vilket får till följd att många klubbar, föreningar kommuner, får dra åt svångremmen markant.
Anledning är att ungefär hälften av alla knallar kommer att sluta åka 2014.
Efter beskedet att kassaapparater blir obligatoriska.
Dels finns det inga apparater som är lagliga att ha utomhus och som tål den behandlingen, dels så är det många som inte åker så mycket så dom kan bära kostnaden.
Följden blir alltså många klubbar, föreningar får lägga ner sin veksamhet, kommuner mm har inte råd med gatufester och festivaler, då det är vi utställare som till stora delar bekostar detta med skyhöga hyror.
Ett litet problem till uppstår, cirka 4-9000 personer blir arbetslösa, och ska försörjas på något vis.
Ralph Andersson.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

23 maj 2013 19:33

Nemo saltat sobrius, inget av det du gissade på stämmer.
Jag har åsikten från många av mina kolleger, och det gällde inte invandringspolitiken utan beslutet om kassaregister.

 
Ingen bild

Stefan A.

23 maj 2013 19:56

Hittade ett kassaregister ganska snabbt för 8990 :- eller 297:-/mån batteridriven för torghandel mm. inkl. skatteverkets kontrollenhet....men det är kanske inte det som är det egentliga problemet...

 
Ingen bild

SM811

23 maj 2013 20:07

Bra Thoralf. Jag kommer att sätta upp flygblad så att så många som möjligt får reda på detta. Helt horribelt beslut av sju(k)klövern.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

23 maj 2013 20:12

Det finns inga kassaregister som är godkända enligt EUs regler att användas utomhus. Förutom detta så är där ingen leverantör som har kunnat ställa upp på den kravspecifikation som råder på Marknader med ständiga förflyttningar, regn, fukt, värme kyla, blåst, etc,

 
Ingen bild

Lotta

23 maj 2013 20:58

Björn Söder var lysande. Mycket bra att han tog upp personer med namn som exempel på orättvisan. Det brukar ju alltid 7-klövern komma med. Socialdemokratskan tog upp ett exempel om en illegal har en infektion i ett ben som inte är livshotande men kan innebära att den illegala utan vård får amputera benet, då måste man ge vård enligt henne. Men hur var det då med den prostatasjuke mannen? Hans tillstånd ÄR livshotande men han får ändå inga subventionerade mediciner. Björn Söder skulle frågat vilket svar socialdemokratskan hade gett den cancersjuke mannen på frågan: Varför är en illegal individs ben värt mer än mitt liv?

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 21:11

Såg på Rapport förut. Det vanliga dravlet inför skolavslutningarna.
Vi tågade med en fanbärare främst från skolan till Kyrkan. En march på knapp en kilometer.
Stolta föräldrar tog kort och de få som hade filmkamera använde den.
Detta ägde rum på det fridfulla 60-talet och den tiden lär tyvärr aldrig återkomma.

Samma i Lumpen, men då inför Advent, eller Jul. Hela regementet med Musikkåren främst, marcherade genom staden, till Kyrkan och sedan tillbaka. Ett oförglömligt minne!
Fem killar i bredd i en lång rad. Pluton efter pluton, taktfast marcherande!
Även detta något som aldrig återkommer...

 
Ingen bild

Lotta

23 maj 2013 21:17

I Husby skyllde man ligistfasonerna på att en 69-årig macheteutrustad individ blev ihjälskjuten. Är det en 69-årig macheteutrustad individ som blivit skjuten i alla de andra förorterna i Stockholm och runt om i landet också eftersom det brinner lite över allt i landet? Den förklaringen och alla floskler om utanförskap, fattigdom, och arbetslöshet är rent struntprat. Man tycker helt enkelt att det är kul att få bränna bilar och fastigheter och kasta sten på polis och brandkår. Som svar från 7-klövern blir det mer pengar. Jämför med när Berga Centrum brändes ner till en tredjedel. Vad hände efter? Jo nu har man beslutat att bygga en multiplan. Helt sanslöst. Här lär man lata, kriminella, arbetsskygga som inte vill jobba utan bara gå och dra att vill man ha något så är det bara att ställa till med lite upplopp. Dels får man det man vill ha och dels får man utlopp för sina sjuka pyromanfantasier. Stenkastningen är ju bara en bonus.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 21:24

Morgan Johansson (S) och Erik Ullenhag debatterar Stockholmskravallerna nu i Aktuellt.
Men var finns ledande Sverigedemokrater??
Troligen VÅGAR inte Ullenhag möta Jimmie Åkesson...

Hur blir det i kvällens Debatt? Vågar de ha med någon SD-politiker på hög nivå? Jag är tyvärr tveksam.
Sk-ten drar igång igen rapporteras just nu från FÖRORTEN på SVT...

 
Ingen bild

Stefan A.

23 maj 2013 22:00

Debatt blir väl som vanligt, en enda lång rättegång mot polisen. Ullenhags snilleblixt att flytta ut delar av depardementet till någon förort en vecka verkar inte ha haft någon effekt, får nog ta till stortag nästa gång och ta till hela två veckor, regeringens naivaste minister, trots att konkurrensen är stenhård.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 22:45

Tankar som kommer nu när Debatt är slut: Fy F-n och betydligt mycket mera, som inte bör skrivas här...

 
Ingen bild

Magnus S

23 maj 2013 22:54

Svarta pantrarnas insats i kvällens debatt var ju himla imponerande. Tyckte de själva i alla fall. Första gången någonsin min sambo och jag var överrens under hela debattavsnittet. Kanske finns det hopp.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

23 maj 2013 22:59

Stig Wiklund
Öppet brev till skatteverkets samordnare Conny Svensson
Hej Conny.
Jag har noterat skatteverkets seger i riksdagen som var så knapp som 2 röster.
Jag saknar en återkoppling på de 2 PM som jag tidigare sänt till Dig. Jag bifogar dom en gång till och nu med följande 2 frågor:
Om ingen kassaregistertillverkaren lämnar en skriftlig garanti att punkterna i de två PM som Du tagit del av uppfylls, lämnar skatteverket då undantag tills sådana kassaregister med skriftlig garanti finns på marknaden?
Om inget kassaregister enligt ovan kan köpas för det av skatteverket angivna 6000 kronor beviljar skatteverket då undantag till dess sådana kan köpas för detta pris?
Om inte... hur högt anser skatteverket att ett sådant kassaregister får kosta?
Med Vänliga hälsningar
Stig Wiklund
PM. Att sälja kassaregister till torghandlare kan strida mot ett i sammanhanget viktigt EU-direktiv och svensk lagstiftning.
De förutsättningar och antaganden avseende kassaregister som Proposition 2012/13:129 bygger på, förutsätter implicit att ett i sammanhanget viktigt EU-direktiv och svensk lagstiftning inte följs.
Min gissning är att lagstiftaren, i arbetet med proposition 2012/13:129, helt enkelt inte har haft kunskap om ett i sammanhanget relevant EU-direktiv som är upphöjt till svensk lag och som ställer krav, inte bara på kassaregistret som sådant, utan även på den som tillverkar, saluför, hyr ut eller till Sverige/EU för in utrustningen .
Brott mot det till svensk lag upphöjda EU-direktivet, uppsåtligen eller av oaktsamhet, är straffbelagt med böter eller fängelse i upp till 1 år.
I propositionen anges att priser för kassaregister stabiliserats på en nivå från 6 000 kronor. Denna uppgift saknas relevans eftersom priset avser kassaregister som pga. EU-direktivet och svensk lag, inte får säljas till torghandlare givet de miljöbetingelser som där råder. För den som är insatt i EU-direktiven och elektronikkonstruktion för utomhusmiljö, är det förfärande att läsa hur sådana felaktiga uppgifter smugit sig in en proposition till Riksdagen. Det är också anmärkningsvärt att Elsäkerhetsverket som är tillsynsmyndighet inte fått möjlighet yttra sig som remissinstans.
All elektronisk utrustning är konstruerad för en viss användning som bl.a framgår av tillverkarens tillverkningsunderlag, datablad och upprättad EG-försäkran. Enligt lagen och regelverket är det inte tillåtet att sälja en produkt, t.ex ett kassaregister, för användning i andra miljöer än de som produkten ursprungligen är konstruerad och testad för och som framgår av produktens tekniska specifikation, tillverkningsunderlag och EG-försäkran.
Jag har under ett år studerat tekniska data för flera kassaregister och kontrollenheter. Under debatten som förevarit har flera leverantörer uttalat sig och påstått att det visst finns kassaregister som torghandlare kan använda. Jag har kontaktat leverantörer och bett om offert och samtidigt hänvisat till de regelverk och den lagstiftning som gäller. Inte i något fall har en leverantör då kunnat visa att man har utrustning som får säljas. Helt enkelt för att det inte finns.
Det finns sålunda inga kassaregister och kontrollenheter som får säljas för torghandel givet den miljö som då gäller och om gällande EU-direktiv och lagstiftning skall följas. Om sådana kassaregister överhuvudtaget kommer att utvecklas, så kommer dessa med all säkerhet att betinga ett pris som väsentligt överstiger de 6 000 kronor som anges i propositionen som pris för ett kassaregister.
Det finns i ett demokratiskt samhälle plats för att göra om och göra rätt, det bör nu också göras.
Nils Höglund

PM: Vad är det för EU-direktiv och svensk lagstiftning som påverkar frågan om kassaregister för torghandlare?
EMC är ett tillstånd där olika utrustningar skall kunna fungera tillsammans utan att påverka varandra negativt, störa varandra, i den miljö som produkten används. För ett kassaregister så får t.ex lagrade data inte förvanskas pga att utrustningen, vid en viss temperatur, plötsligt blir känslig mot radiosignaler från en mobiltelefon.
Regelverket kring EMC säkras genom att krav ställs på produkter. EU-direktivet benämns 2004/108/EG, direktivet om elektromagnetisk kompatibilitet (EMC). EMClagen (SFS 1992:1512), förordningen (SFS 1993:1067) och föreskriften (ELSÄK-FS 2007:1) implementerar direktivet i Sverige. Elsäkerhetsverket är tillsynsmyndighet.
CE-märket är tillverkarens försäkran att produkten uppfyller alla bestämmelser. Varje CE-märkt produkt måste även ha en EG-försäkran där tillverkaren intygar att produkten uppfyller de krav som ställs i EU-direktiven.
Tillverkarens CE-märkning och EG-försäkran för en produkt, gäller enbart för den miljö och det temperaturområde som produkten är konstruerad för. En produkts temperaturområde framgår av produktens tekniska underlag och produktens tekniska specifikation samt broschyr.
Det är alltså olagligt, och i strid med gällande EU-direktiv och lagstiftning, att sälja en produkt för ett annat temperaturområde än det som produkten är konstruerad för och som framgår av produktens specifikation, tekniska underlag och EG-försäkran.
Förutom krav på utrustningen finns bland annat följande krav på de som säljer elektronisk utrustning ( Jag skriver kassaregister för enkelhetens skull ) :
Tillverkaren tar fram teknisk dokumentation för produkten. När produkten är utvecklad, tillverkad och testad skriver tillverkaren en EG-försäkran. Först när dessa dokument finns kan produkten CE-märkas.
Alla näringsidkare, det vill säga de som tillverkar, importerar eller säljer kassaregister har ansvar för att kassaregistren är säkra och CE-märkta. Samma ansvar gäller för alla, oavsett storlek på företaget. En återförsäljare måste kunna visa upp kassaregistrets EG-försäkran inom fem dagar. Om importör och tillverkare inte kan nås har återförsäljaren ansvaret för kassaregistrets säkerhet. En kopia av EG-försäkran ska alltid förvaras, tillsammans med en kopia av den tekniska dokumentationen, hos importören till EU och ska finnas tillgänglig i tio år efter att kassaregistret slutade säljas på marknaden.. Kassaregistrets tekniska underlag som ligger till grund för CE-märkningen och EG-försäkran skall kunna uppvisas på begäran inom fem dagar,
De exakta reglerna och bestämmelserna framgår av EU-direktivet, EMC-lagen.
På elsäkerhetsverket hemsida http://www.elsakerhetsverket.se/sv/EMC/ finns även en hel del viktig och lättläst info.

 
Ingen bild

Anonyma Opinionsbildare

23 maj 2013 23:09


Ullentott är rejält omskakad och groggy!

Den misslyckade integrationsministern Erik Ullenhag (Fp) erkänner sitt misslyckande för Charlotte Permell.
Dock tycks han inte ha några planer på att bryta den vanvettiga massinvandrings- och multikultipolitiken som håller på att störta landet i fördärvet.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jag-ar-rejalt-omskakad

 
Ingen bild

alf

23 maj 2013 23:16

@Anonyma Opinionsbildare

"Vi har lyckats i den mån att vi har 600 000 utlandsfödda människor som går till sitt arbete varje morgon."

Det här har du nog aldrig hört förut. Eller?

 
Ingen bild

Tom

23 maj 2013 23:39

Jag saknar kommentar från Björn att alla de med icke pursvenskt utseende i Sverige kan nyttja gratis sjukvård. Att han inte tog upp detta var säkert ett medvetet taktiskt drag även fast jag inte förstår just vad som ligger bakom den taktiken. Tro mig,; otroligt många legala och illegala invandrare kommer nyttja detta...detta kommer bli sanslöst dyrt!!!! Vårdresor kommer ordnas hit och turister kommer passa på att fixa tex tänderna under semestern, det betalar resan och mer därtill.

 
Ingen bild

G W

24 maj 2013 00:16


Ullentott bör nog öppna kontor ute i förorten så han kan vara nära sina berikare, gå ut på torget och snacka med dem på deras språk, Ullentott talar väl arabiska, besöka moskén på fredagar, sjunga böneutrop allahu akbar osv,
om hycklaren Ullentott verkligen menar vad han säger om mångkulturens förträfflighet.

 
Ingen bild

Gr

24 maj 2013 00:57


Så ska det låta, Jimmie!
Helt rätt debatteknik,
Lysande!

Det är oppositionen som ska ställa frågorna, alltid.
Ställ de förstockade hjärnorna mot väggen,
Se hur vår "landspappa" börjar stamma och sväva på målet, här

http://avpixlat.info/2013/05/23/reinfeldt-vs-akesson-i-statsministerns-fragestund/

 
Ingen bild

Besviken på orättvisorna

24 maj 2013 05:12

Snälla Alf... och/eller ni andra. Har sett en uträkning på nätet vad gäller läkarvård, tandvård, medicin och sjukresor där de jämförde vad en svensk, invandrad med PUT och de illegala får betala. Hittar den inte nu, så måste ha skrivit in fel sökord. :(

Snälla, hjälp mig hitta uppgifterna för nu är jag så ledsen, besviken och arg så jag MÅSTE skriva ut uppgifterna och ta mig ut och affischera! Om artikeln finns kvar, stämmer siffrorna i den, eller menar du Alf, att de måste justeras innan ni från SD kommer med ERT material som ni ska sprida? Jag vill ju nämna på mina affischer att SD inte står bakom det fattade beslutet, så känner att siffrorna måste bli rätt för att inte folk ska kunna misskreditera SD. Jag vill ut och affischera NU, så snälla... publicera ett bra material SNARAST som vi alla kan sprida! Tack på förhand!

 
Ingen bild

Fredde

24 maj 2013 06:37

THORALF....vad har SD för möjlighet att trycka på för att få vara med i tex Debatt? SVT är ju opartiska och då borde väl man bjuda in alla grupper? Kan inte SD trycka på hårdare ??

 
Ingen bild

Ludvig

24 maj 2013 06:39

Stor skam. Och ett hån mot landets fattiga pensionärer.

 
Svensson

Svensson

24 maj 2013 06:48

Dagen då våran alliansregering,skänker bort den svenska sjukvården,till alla utom svenskarna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

24 maj 2013 07:27

I Reinfelts svar Åkesson ser vi att regeringen totalt tappat kontrollen
över vad som sker i landet och synes vara oförmögna till att regera. Det är närmast patetiskt att se och höra landets statsminister.

 
Ingen bild

Stefan A.

24 maj 2013 07:34

Nu blir det SVT-fest, nämligen MP-kongress, kommer säkert att framställas som Guds gåva till väljarna det lilla journalistpartiet....

 
KL

KL

24 maj 2013 11:02

Merit Wager skriver nu på sin blogg om en myndighet med 850 anställda, som tydligen i huvudsak producerar "Värdegrunder" och en "Kunskapsbank". Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Merit Wager undrar om:
"För den, som liksom jag inte har någon egentlig kännedom om MSB, kan det vara intressant att se en bild av hur myndigheten jobbar. Och fundera över om inte aningslösa Sverige borde ha 850 anställda vid en praktisk, reell krisinsatsstyrka i stället (eller också), som kan rycka ut med kraft när samhället hotas."


Ja, det undrar jag också över. Något att diskutera i Riksdagen, kanske !?

Källa
http://meritwager.wordpress.com/2013/05/24/tank-om-de-850-som-jobbar-har-hade-varit-en-insatsstyrka-i-stallet/

http://meritwager.wordpress.com/2013/05/24/tank-om

 
Ingen bild

Magnus

24 maj 2013 11:51

Hej

Bra idee att SD tar upp tandvården för illegala invandrare och hur der slår orättvist mot svenska skattebetalare.
..
En annan sak som jag tycker vore viktig för SD att ta upp är de ekonomiska förmåner en familj med man, hustru och sex barn (t.ex. normal familj från Somalien) får när dom beviljats PUT ett medborgarskap. Jag tänker då på retroaktiva barnbidrag, studiebidrag, föräldrapenning, etableringsbidrag och vad det nu kan vara. Det gäller att visa siffror som vi alla kan förstå och stätta i relation till vår egen ekonomiska situation. Endast då kanske det går upp en talgdank för folk hur mycket invandringen kostar och också hur vår egen ekonomi är i förhållande till invandrare. Tack för ordet och lycka till SD.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards