thoralf

Alla inlägg den 28 maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2013 23:51

Den 23 maj höll fackförbundet Unionen en debatt om arbetsmarknadspolitik i Stockholm. Unionen hade bjudit in alla riksdagspartiers ungdomsförbund, förutom Sverigedemokraterna. SDU och Gustav Kasselstrand reagerade givetvis på denna mobbing av SDU och kontaktade Unionen för att få en möjlighet att deltaga. Men det blev nobben från fackförbundet Unionen genom deras pressekreterare Jennie Zetterström.


Eftersom jag personligen är medlem i Unionen blev jag lite irriterad och skrev därför ett mejl till Unionen och Jennie Zetterström med några frågor och fick följande svar från henne.


 


Det föranledde mig att skriva ett nytt mejl där jag ber Jennie Zetterström specificera vad det som är fel i Sverigedemokraternas politik (partiprogram). Något som Jennie Zetterström måste ha kunskap om efter hennes första mejl. Här kommer mitt mejl till Jennie Zetterström.


 


Jag har fortfarande inte fått svar från Jennie Zetterström trots att jag påmint henne ett flertal gånger sedan den 17 maj. Den senaste gången var under måndagen.


Vad är det som Unionen inte kan acceptera i Sverigedemokraternas partiprogram? Kan det vara så svårt att svara på. Det kan väl inte vara så att det handlar om några generella floskler som Jennie Zetterström grundar sina värederingar på. Floskler som kommer från media och 68-vänstern. Eller är det så att Jennie Zetterström tillhör vänsterrörelsen?


Man börjar faktiskt undra när man synar hennes twitterflöde där vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt förekommer mer än en gång.


Tyvärr är detta inget unikt i Sverige, utan ganska vanligt förekommande. För den som vill kontakta Jennie Zetterström finns hennes mejl här nedan.


Personligen funderar jag starkt på att lämna Unionen, det finns liksom ingen anledning att betala en avgift för att bli diskriminerad!


jennie.zetterstrom@unionen.se 

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2013 12:38

Igår var det kommunfullmäktige i Kalmar. Jag närvarade inte själv, utan Micael Foghagen och Lars Rosén höll ställningarna för Sverigedemokraterna denna gång.


Jag informerade mig under måndagskvällen hur mötet avlöpt.


Idag kan jag konstatera att både Barometern och Östran mörkar om vilka partier som röstade för en folkomröstning för eller emot placeringen av Linneuniversitetet i hamnen. Den namninsamling som fick ihop över 5000 namn för att få till en folkomröstning om planerna på att bygga i hamnen godkändes inte av kommunen då många av namnen inte följde de krav som ställs enligt lagen. I första hand att personnummer skall finnas med i namninsamling, vilket innebär vissa risker om namnlistorna hamnar i fel händer. Vilket de kan göra eftersom den borde vara en offentlig handling efter att den lämnats in till kommunen.


De partier som röstade för en folkomröstning var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet. Några avstod från att rösta och jag gissar att det kan ha varit Miljöpartiet.


Som ni ser är även jag osäker på hur de olika partierna röstade och jag anser att det är medias skyldighet att informera kommunens medborgare om hur de olika partierna röstar i en så viktig fråga. Vi har ett val om drygt ett år och väljarna är väldigt intresserade av denna fråga.


Jag får intrycket av att Barometerns, Anders Blank och Östrans Tomas Löwemo  helt enkelt mörkar vilka partier som ansåg att detta vara en lämplig fråga för folkdemokrati!


Ytterst dålig journalistik från de största lokala tidningarna. Försöker tidningarna skydda S, M, C och V som alla röstade emot en folkomröstning?


Igår debatterades även en interpellation om ”svinnet” på Invandrarservice som uppmärksammades av kommunens revisorer och som jag har skrivit om vid flera tillfällen på bloggen. Det socialdemokratiska kommunalrådet Anette Lingmerts svar på interpellationen har mycket att önska eller vad sägs om svaret på följande fråga.


 


 


Snacka om goddag yxskaft från Anette Lingmerths! Här gäller det att skydda de egna tjänstemännen i den socialdemokratiska organisationen.

  

Barometerns ledarsida kommenterar detta.

 

”Konsekvenserna har också uteblivit. Åklagarmyndigheten har emellertid tidigare meddelat ledarredaktionen att den inte ex officio, på eget initiativ inleder någon förundersökning.”

 

”Därför får inte kritiken mot hanterandet av Invandrarservice viftas bort. Här måste rättsstatens principer värnas.”

 

Som jag ser det har Kalmar kommun inte för avsikt att gå vidare i frågan, utan man föredrar att lägga locket på. Då återstår bara att använda vårt gemensamma rättssystem för att utröna om det begåtts något brottsligt, som t.ex bokföringsbrott.


Uppenbarligen måste någon annan ta ett initiativ för att åklagarmyndigheten skall syna Invandrarservice. Vi Sverigedemokrater är beredda att ta detta initiativ när nu kommunen visat sina kort.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards