thoralf

Alla inlägg den 4 maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2013 17:41

Svensk media måste ha fått en fullständig chock över valresultatet i England. Ett helt okänt parti med en lika okänd partiledare får ca 25 procent av rösterna i valet.

För oss lite mer upplysta människor, till skillnad mot pk-journalisterna är UKIP och deras partiledare Nigel Farage väldigt känd! Och vi är många som följt hans framfart i Europaparlamentet med stor förtjusning där han staplat den ena sanningen efter den andra på varandra mitt framför näsan på Barroso och Van Rompuy


I Sverige har SVT, SR, DN, Expressen, Aftonbladet och SvD konsekvent utestängt alla reportage om Nigel Farage och hans parti UKIP. Därmed är säkert 98-99 procent av Sveriges befolkning fullständigt obekanta med Nigel Farage.


I Ryssland ser det helt annorlunda ut. TV-Kanalen Russian Today har intervjuat Nigel Farage vid ett flertal tillfällen. Så de ryska tittarna är säkert inte lika ”överraskade” över valresultatet som den svenska journalistkåren uppenbarligen är. Det samma gäller i USA där Nigel Farage förekommit ofta i vissa TV-kanaler. I Sverige och svensk media kan Nigel Farage snarare betecknas som ”osynlige mannen”. Eller är det så att svensk media har mörkat UKIP:s existens för den svenska allmänheten då UKIP har mycket gemensamt med Sverigedemokraterna.


 

Protest angående omröstning Lissabonfördraget.


Expressens ledarredaktion ”tvingas” idag ut på banan i en artikel men som vanligt försöker man klistra en rad negativa epitet på UKIP och även rasistkortet åker fram men även Sverigedemokraterna får vara med och ta skit.


I övrig svensk media har det varit väldigt tunt med rapporteringen kring valen i England. Sverige Radio har dock haft en vettig artikel och inslag.


Tänk om dessa pk-journalister istället kunde ägna sig åt lite seriös journalistik och utröna orsakerna till att UKIP, Sannfinländarna, Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna går framåt i opinionen i respektive länder. Hur vore det om man granskade EU och invandrinspolitiken lite djupare istället för att dessa båda frågor är tabu.


Imorgon är det partiledardebatt i Agenda. Personligen önskar jag mig en betydligt tuffare retorik från Jimmie Åkesson mot både Alliansen och de rödgröna och speciellt mot Miljöpartiet. Jag önskar mig lite Nigel Farage retorik där Jimmie mer eller mindre läxar upp Reinfeldt o Fridolin när det gäller vård av papperslösa och förslaget om att tvinga kommunerna att ta emot såkallade ensamkommande barn. Detsamma gäller EU där vi borde ta tag i taktpinnen och dödförklara euron och dess konsekvenser för Europa. Det är fler länder som knackar på dörren och vill ha stora lån.


Jag vill ha lite jävlar anama från Jimmie imorgon. Att han helt enkelt tar sig extra tid och bara kör på utan att tystas av programledarna eller någon annan partiledare. Det finns så många ämnen att trycka ner i halsen på Alliansen, inte minst hur vårt försvar sköts. När jag flög upp till Stockholm den 1 maj tog flyget en mer ostlig kurs upp till Stockholm, över Öland. Då kunde man se hur kort avståndet är mellan Öland och Gotland. I denna passage flyger ryssen omkring utan att Sveriges försvarsmakt reagerar! Helt sanslöst! På 30 sekunder skulle ryssen kunna angripa mål på Öland eller Gotland. Ansvaret vilar på statsministern och försvarsministern! De rödgröna skall bara knipa käft i denna fråga då de startade nedrustning av det svenska försvaret med stöd av Miljöpartiet.


Jimmie Åkesson borde angripa Miljöpartiet hårt på alla tänkbara punkter imorgon. Den skulle även innefatta klimatpolitiken och den vansinniga utbyggnaden av vindkraften.  En riktig ”Nigel Farage” överkörning skulle jag vilja se imorgon från Jimmie Åkesson. Jag är övertygad om att det skulle gå hem i stugorna!


Jag ber en bön imorgon för att Jimmie skall gå ut hårt i debatten!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards