thoralf

Alla inlägg den 24 maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2013 23:30

 


I förra veckan var det ett seminarium i riksdagen med flera kunniga personer.


Birgitta Almgren, professor

Stig Fredriksson, fd utrikeskorrespondent Moskva

Anders Törnwall, professor

Lennart Stenflo, professor


Jag är väldigt irriterad på mig själv att jag inte hade med min kamera och filmade Birgitta Almgrens anförande som var ett rejält angrepp på regeringen och Säpo. Nu fanns TV4 på plats och SVT-dokumentär men dessa politiskt korrekta kanaler kommer givetvis aldrig sända hela anförandet från Birgitta Almgren.


Sverige försvårar forskningen var Birgitta Almgren budskap och då syftade hon på regeringen och Säpo. Hon menade också att Säpo gått in och ändrat i originaldokument efter att Birgitta Almgren läst dem. För andra myndigheter betecknas detta som ett brott men uppenbarligen inte när det gäller Säpo och ”rikets säkerhet”.


Birgitta Almgren menade också att regeringen föregick JK-utredning angående den anmälan som Säpo gjorde av Birgitta Almgren.


Jag önskar att fler hade fått höra Birgitta Almgren! Det var dessutom intressant att lyssna på övriga deltagare också. Dessa hade i huvudsak erfarenhet från Sovjetunionen och KGB och GRU.

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2013 08:54

Igår antogs ett beslut i riksdagen om krav på kassaregister även inom torg- och marknadshandeln. Ett betänkande som behandlats av Skatteutskottet. Det handlar om att det skall bli en rättvis handel och på lika villkor för alla som säljer varor oavsett om det sker i en fast butik eller på ett torg eller marknad.


Att det förekommit en del ”svarta affärer” inom torg o marknadshandel är nog de flesta medvetna om. Den intensiva mejltrafik vi varit utsatte för i Skatteutskottet har säkert delvis sin grund i detta faktum. Igår fick jag mejl som jag upplever som ett förtäckt hot!


 

Är det våld som marknadsknalle Ralph Andersson syftar på?


Jag upplever faktiskt att vissa av dessa personer vill skydda sin delvis ”svarta” verksamhet och därför går över gränsen i sina mejl eller kommentarer.


Att man t.ex hävdar att dagens kassaregister inte är godkända för en utemiljö är i mina ögon pinsamt.

Men jag får även andra mejl i frågan som detta. Denna person har uppmärksammat Ralph Anderssons argumentation och kommenterar det.


”Ralph Andersson

Torsdag 23 maj 20:12

Det finns inga kassaregister som är godkända enligt EUs regler att användas utomhus. Förutom detta så är där ingen leverantör som har kunnat ställa upp på den kravspecifikation som råder på Marknader med ständiga förflyttningar, regn, fukt, värme kyla, blåst, etc,


Jag har haft lägenhet i Scalea, Kalabrien, 2004-2011, och vistats där flera månader om året.


Alla som köper varor i butiker, på marknad eller torg (utomhus eller inomhus spelar ingen roll) måste kunna uppvisa kvitto på varorna man bär med sig, om Polizia Finanza gör en kontroll.

Jag som köpare är skyldig att begära kvitto på varorna jag köper (gäller hela Italien).

Min slutsats är att det finns kassaregister som tål både kyla och regn, ständiga förflyttningar, samt är godkända av EU!

Varför kan italienarna det? Det borde vara en självklarhet i Sverige också. Den ”knalle” som inte klarar det kan lika gärna lägga ner verksamheten!


Thoralf – du gör ett jättejobb!! Även dina kolleger i SD är värda all uppmuntran i jobbet att rädda Sverige! Håll ut!”


Tack för ditt mejl som visar att Sverige inte är något föregångsland i denna fråga.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards