thoralf

Alla inlägg den 6 maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 23:01

 


Jag har idag blivit uppmärksammad av Tanja Bergkvist på Fredrik Reinfeldts stora groda under partiledardebatten. Hon har skrivit en kommentar på mitt blogginlägg om partiledardebatten som jag nu lyfter till ett eget blogginlägg.


För varje gång jag läser det eller lyssnar på Fredrik Reinfeldt så blir bara hyckleriet större och större. Han är ju ändå statsminister och här visar han att han både kan tänka och räkna när han på följande fråga angående klimatåtgärder svarar enligt nedan.


Här kommer Tanja Bergkvists kommentar.


Fråga: Men är det viktigare att göra de här insatserna då utomlands än i Sverige och Europa?


Reinfeldt: Nja, det hänger ihop tycker jag därför att det som man ofta får betala fem kronor för i Sverige att åstadkomma i klimatreduktion det kan man göra med fem öre i fattiga delar av världen. Och det är för mig en gåta – att rödgröna partier inte vill använda resurserna på det sättet, därför att vi har inte oändligt med resurser, vi måste rädda klimatet på ett resurseffektivt sätt.


Ser ni den uppenbara humorn här? När SD säger att man kan hjälpa hundratals fler flyktingar på plats i närområdet för en viss summa som bara kan komma en enda flykting till del i Sverige – då börjar Reinfeldt rabbla floskler och tappar helt förmågan att tänka. Men när det gäller klimatet – ja då kan man plötsligt resonera om kostnadseffektivitet. Ha ha ha tillåt mig att gapskratta åt den logiska förmågan hos den som är statsminister i Sverige! :-)


Jag kan bara instämma i hur fullständigt ologiskt logisk statsminister Fredrik Reinfeldt är. Ska man skratta eller gråta.


För mig är det en gåta att Reinfeldt inte tänker på samma sätt när det gäller flyktingar och invandringspolitiken men då kanske det helt plötsligt finns ”oändligt med resurser”.




EXTRA EXTRA !


Ni får dessutom inte missa Tanja Bergkvists senaste blogginlägg där hon tar upp ovanstående men mycket mer. Det är mycket läsvärt och underhållande ;-)


http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/05/06/freedomfest-2013-och-tillat-mig-att-saga-nagra-sanningens-ord-som-alltid/

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 22:13

 



Just nu bedriver vi en medlemsvärvningskampanj i Kalmar län med utdelning av av flygblad. I helgen var det Västerviks tur att få sin del. Ca 5000 hushåll fick lite information i sina brevlådor. Förra helgen var det Nybro som fick besök. Närmast på tur tror jag blir Mönsterås.


Vi satsar även på att köpa annonsplats i de gratistidningar och annonsblad som finns i länet.


Vi har även köpt annonsplats på plats i webbtidningarna enligt ovan eller se vår annons live på http://www.vimmerbytidning.se/


Det har gått bra att boka in annonser på alla ställen utom på en tidning. Gissa vilken?

Den tidning som i fredags tillkännagav att man kommer sparka halva personalstyrkan! Nämligen Östran.

För mig är det en gåta att man säger nej till annonsintäkter. Östran är den enda aktören i hela länet som sagt nej och det efter att annonsavdelningen sagt ja till vår nätannons men sedan gick chefredaktör Gunilla Persson in och stoppade vår annons. Är det så man bedriver sin verksamhet förstår jag att det går utför med tidningen och tyvärr även för de anställda.


UPPDATERING!


Gunilla Persson på Östran har hört av sig under dagen och meddelat att man inte tillåter politisk reklam på sin toppbanér på webbsidan men det går bra på övriga platser på webben. Jag hoppas att detta var ett misstag på annonsavdelningen som nu rättas till och att vi därmed får in vår annons på Östrans webbsida.



Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 21:48

För den som är intresserad att höra lite skitprat om bland annat mig kan gå in på följande länk och lyssna på dessa ”kalmarkändisar” när de samtalar med Henrik Rydström.


Jag skulle kunna kommentera detta med ett par ”beska och avslöjande kommentarer” men jag avstår från detta, åtminstone för stunden.

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 09:55

 

Första vindkraftverket lyfts på plats utanför Kårehamn.               Foto Thoralf Alfsson


Att Jimmie Åkesson tog upp den ologiska utbyggnaden av vindkraften i gårdagens partiledardebatt kommer sannolikt gå helt obemärkt förbi på alla ledarsidor och hos alla politiska kommentatorer. Att prata i dessa termer om vindkraften är tabu i Sverige. Men det är absolut nödvändigt att tala om detta resursslöseri med skattebetalarnas pengar och elkonsumenternas kostnader. Det handlar om kostnader för den lilla konsumenten, inte den elintensiva industrin som är undantagen elcertifikatsavgifter. Det är som vanligt den vanlige skattebetalaren och elkonsumenten som skall betala, inte de stora ”bovarna”!


Igår tog jag en åktur med min ”trehjuling” till Ölands ostkust för att se och ta någon bild på när de nya havsbaserade vindkraftverken utanför Kårehamn placeras ut av ett jättefartyg. Det var förövrigt en underbar eftermiddag för en åktur på Öland.


 

Piaggio MP3,  400cm3


Enligt EON skall denna havsbaserade vindkraftspark producera ca 180 GWh årligen. Vilket skall motsvara elförbrukningen för ca 28 000 hem eller halva Ölands befolkning.


     

Reklamskylt vid Kårehamn                     Foto Thoralf Alfsson


Det man inte säger något om i sina ”reklamkampanjer” är de subventioner som skattebetalarna och elkonsumenterna får stå för. Om man räknar med en elcertifikatsavgift till EON på 20 öre/kwh så kommer EON erhålla 36 miljoner kronor årligen om man producerar 180GWh. Under 20 års tid innebär det ca 720 miljoner kronor till EON.  Då skall man ha i åtanke att investeringen är på 1200 miljoner kronor enligt EON. Ca 60 procent av investeringen kommer alltså tillbaka i elcertifikatsersättning.


Varje hushåll av dessa öländska 28000 hushåll kommer att få betala ca 1285 kronor/år i subvention till EON om man använder EON:s sätt att marknadsföra sig eller närmare 26000 kronor under 20 års tid för att hålla EON:s vindkraftspark ekonomiskt under armarna.


Jag har idag kontaktat EON och frågat om det är möjligt att göra ett studiebesök vid projektet. Frågan är om jag som kritiker är välkommen att besöka arbetsplatsen vid Kårehamn?


UPPDATERING


EON var snabba! Besök är inbokat!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards