thoralf

Direktlänk till inlägg 8 november 2012

REGERINGEN VIKER NER SIG

Av Thoralf Alfsson - 8 november 2012 13:52

Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson var väldigt tuff när hon informerade Finansutskottet och Skatteutskottet om förhandligarna när det gäller Eu:s långtidsbudget. Birgitta Ohlsson hotade med att Sverige skulle lägga in sitt veto om inte förslaget ändrades när det gällde bland annat Sveriges avgift till EU och den rabatt som Sverige har på avgiften.


Under informationen visades bland annat följande bilder som på ett väldigt bra sätt beskriver att Sverige (SE) är det land som betalar mest till EU av alla 27 länder.


   


Enligt det förslag som ligger förlorar Sverige i stort sett hela sin rabatt på ca 5 miljarder kronor. Vilket framgår av följande bild.


 


I veckan fick vi dock reda på att Sverige släpper sina krav på en minskning av jordbruksbudget inom EU. Möjligen är detta taktisk manöver för att förbättra Sveriges chanser att påverka den egna avgiften och rabatten. Men samtidigt verkar det som att Birgitta Ohlssons och regeringens kaxighet minskat betänkligt på en vecka.


Idag kommer Erik Almqvist vid frågestunden i riksdagen ställa frågor om EU-avgiften och hur långt som Sverige är berett att driva frågan!


UPPDATERING!

Lena Ek svarade på frågan! Fel,fel,fel hon svarade inte på frågan. Inte ens när Erik upprepade frågan svarade hon på frågan.


Vilken parodi på riksdagens frågestund! 
ANNONS
 
Ingen bild

Magentan

8 november 2012 14:55

O/T
Medan ni väntar på Thoralfs länk kan ni roa er med att gå in på länkarna nedan. Som vanligt är jag lite sen med min kommentar som egentligen skulle placerats under Thoralfs föregående inlägg "Stor komik i socialnämnden". Här kommer nämligen mer som också kan kallas för STOR KOMIK, nämligen rapporten från Reinfeldts och Alliansens "Framtidskomission" om Sveriges somalier. I denna rapport har man nämligen lyckats komma fram till hela två (2) lösningar på de snabbt växande problemen.
Citat från rapportens sammanfattning:
"Vi förespråkar två lösningar:
1) ETNISKA ORGANISATIONER, där människor kan få information och
hjälp på ett för dem språkligt och kulturellt begripligt sätt, hjälp som kan handla om samhällsinformation, om att hitta utbildning och bostad, söka jobb, starta företag etc.
2) BASARER, där människor kan starta företag i blygsam skala, erbjudas en större kundkrets, få hjälp med ”byråkratin” och kanske även med finansiering; eftersom enskilda invandrargrupper i Sverige sällan är stora nog för att utgöra tillräckliga
marknader bör inrättningarna i normalfallet vara multietniska."

BASARER!!!
Göteborg hade liknande storvulna BASAR-planer förra året och några miljoner användes till projektet innan det tydligen lades ned (temporärt?).
I juni 2011 skrev bloggen "Drömmer jag, eller sover bara alla andra?" följande om Göteborgsprojektet:
"Förebilden återfinns i Danmark. 1996 öppnades en basar i Århus. Det tog sedan inte lång tid förrän arbetslösa somalier, 100-150 st, blockerade ingångarna där de stod i klungor och sålde kat och annat under disk. Fastighetsägaren tröttnade och ringde polisen, kommunen med flera. Somaliernas talesman sa i sin tur att de var diskriminerade, de fick inga lokaler osv.
De första tre åren hade man svårt att få in hyrorna i tid, det fifflades med momsen, skatter och mängder med illegala och efterlysta, kriminella har jobbat svart, haft inflytande eller ägt diverse butiker. Dessutom har det utvecklat sig till en ren parallell muslimsk värld. ..."
Läs mer:
http://drommerjagbara.blogspot.se/2011/06/klartecken-for-orientalisk-basar-i.html

För övrigt har det funnits "basarer" sedan länge i både Göteborg Malmö och Stockholm. I Malmö finns de tydligen överallt. Det kan man läsa om i ett inlägg i Avpixlat från i somras med titeln "Öppet brev till Malmös politiker, polis och myndigheter".
http://avpixlat.info/2012/02/01/oppet-brev-till-malmos-politiker-polis-och-myndigheter/

Läs gärna även de kommentarer som har fått mest tryck på Gilla-knappen (ändra till "Sortera efter Bästa betyg") så får ni ännu fler vansinniga exempel på olika "basarer" i Malmö.

Fria Tider skrev igår ett inlägg om Framtidskomissionens rapport under titeln "Den somaliska framgångssagan".
http://www.friatider.se/den-somaliska-framgangssagan

I en av kommentarerna under artikeln skriver signaturen "Kultainen" (Citat:) "Basarer är undantagna från skatteredovisning med kvitton. Det duger med en skokartong. Bara det är kriminellt. Minns på -80-eller -90-talet, att många på Hötorget redovisade en årsinkomst på 30 tusen, när de i själva verket omsatte den summan per dag."

Framtidskomissionens rapport finns här:
http://www.framtidskommissionen.se/wp-content/uploads/2012/11/Somalier-p%C3%A5-arbetsmarknaden-%E2%80%93-har-Sverige-n%C3%A5got-att-l%C3%A4ra1.pdf

 
Ingen bild

Hacke

8 november 2012 16:38

Lena Ek, är hon på riktigt eller var detta satir?
Hon fick dessutom en trött applåd för sin uppvisning i nonsens!
Man slutar aldrig att förvånas. Jag trodde Lööfskan var bottenrekordet hos centern men jag hade fel. Det finns nya oupptäckta nivåer hos detta ickeparti som vi dessbättre ser ut att förskonas från i framtiden.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

8 november 2012 16:53

Riksdagens regler borde ändras så att om en minister inte svarar på frågan borde den frågande få ställa frågan igen.
Och igen. Och igen. Tills ett riktigt svar ges.
Fast då hinner man ju bara med en fråga på frågestunden förstås!
Miljöminster Lena Ek är helt i klass med Bosse Ringholm.
http://www.youtube.com/watch?v=6OhSI98antc

 
Ingen bild

vmm

8 november 2012 17:15

När jag ser Lena Eks svar i riksdagen så förstår jag varför det finns ett utbrett politikerförakt bland befolkningen. Jisses.

 
Lassekolja

Lassekolja

8 november 2012 17:31

Ett av de val jag ångrar mest i hela mitt liv är när jag 1994 röstade JA till EU. Som åkare i internationell trafik hade jag stort egenintresse att slippa tullkontroller vid både in- & utpassage i varje land, alltså flera timmars tidsbesparing varje dag. Dessutom handlade EU-valet om att gå från 12 ungefär likvärdiga länder till 15 dito. Behöver jag tillägga att jag känner mig grundlurad och att jag ångrar mig djupt?

Jag såg Erik ställa frågan till Lena Ek och blev förundrad just över att hon gled undan och levererade ett "GODDAGYXSKAFTSVAR", trots att vår Erik ställde frågan två gånger. Det verkar vara en utmärkande egenskap, särskilt hos Centerpartister att svara på frågor som aldrig har ställts. Jag syftar på Maud Olofsson i Svt´s morronsoffa och Annie Lööf i Aktuelltstudion, vilka båda fick stora problem, när dom slingrade sig undan Jimmie Åkessons frågor!
Allt oftare får SD´s motståndare problem när dom skall besvara SD´s tämligen enkla frågor. Det gör onekligen "SD-delen" av mitt liv betydligt enklare och glädjerikt!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Wfc1jSERCYI&feature

 
Ingen bild

AWSvensson

8 november 2012 17:45

Lyteskomik är inte trevligt,men Ek.s agerande i riksdagen lutar åt det hållet.

 
Ingen bild

Lotta

8 november 2012 19:09

OT/I september månad tog Sverige emot fler "flyktingar" från Syrien än hela EU tillsammans. Nu går det allt snabbare utför. Någon sovande svensk som månne vakna nu då? Källa TV4.

 
Ingen bild

Medborgaren

8 november 2012 19:12

Jajamensan, tom TV4-nyheterna bekräftar att sverige tar emot fler asylsökanden från syrien än hela övriga europa tillsammans!
Visst är det otroligt att dessa åker genom massor av länder för att komma till just sverige! vi vet ju alla värför!
Är det ingen som noterat att vi nu tappar tusentals arbetstillfällen dagligen? Jag nämner då riktiga jobb som genererar intäkter till staten och inte några konstruerade låtsasjobb som 7-klövern ivrar för.........
Vem ska betala kalaset?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

8 november 2012 19:26

Lena Ek har en framtid som pausclown på nån liten kringflackande landsbygdscirkus. Människan måste ju tro att väljarkåren, speciellt de som röstar på SD är totalt dumma i huvudet. Aldrig har jag varit med om värre utsläpp av högoktanigt skitsnack som svar på en fråga som helt enkel kan besvaras med ja eller nej. Hur kan en sådan människa få fatta beslut som påverkar andras liv? Jag blir vettskrämd!

 
Ingen bild

Stefan A.

8 november 2012 19:45

Hon svarade egentligen, Sverige kommer att vika sig när det gäller avgiften, passar bra att påminna om att var tredje landsting kommer att höja skatten vid årsskiftet.

 
Ingen bild

Undrande

8 november 2012 19:48

Men allvarligt, hur kommer de egentligen hit? Vem el vilka "hjälper alla dessa människor att ta sig ända hit, arrangeras det bussresor eller? Hur har de råd? Detta måste ju gå att avslöja på plats i Syrien, Somalia mm, eller vid ankomst till svensk gräns. Varför händer inget

 
Ingen bild

World Traveller

8 november 2012 20:14

Anledningen till att de allra flesta syrier, afghaner, irakier och somalier tar sig till Sverige ar forstas for vaar varldskaenda demokrati, inget annat. Det ska vi vara stolta over.

Nae, allvarligt talat - ar det nagon pa detta forum som kanner sig nojd med att betala varldens hogsta skatt?

 
Ingen bild

Nalli

8 november 2012 20:19

Lena Ek var den största “ clown “ som jag har sett och hört på hela 2000-talet.
Finns det verkligen någon som kommer att rösta på C efter denna komiska tillställning, svaret måste vara NEJ.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

8 november 2012 20:24

När man ser videon förstår man Lisa Bjurwalds uttalande:
"Att neutral public service-tv utan reflektion kan tänka sig att vidarebefordra alla budskap som uttalas i (den tydligen heliga) riksdagen är förfärande."
Det vore ju hemskt om svenska folket fick se hur regerings-politikerna bara flummar och flummar utan att ge ett ordentligt svar.
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2012/11/dagens-citat-lisa-bjurwald.html
http://www.medievarlden.se/blogg/lisa-bjurwald/2012/10/hur-mycket-vinkling-tal-svt

 
Ingen bild

Medborgaren

8 november 2012 21:07

Lena Ek, svammeltant. Ja nu har även jag sett klippet, inte blir man förvånad att det är total kaos i EU-korridorerna när man sett svammeltantens uppvisning i inkompetens. Men hur kan svammeltanten fått denna befattning? Fredde tyckte väl att hon passade bra för att hon inte begriper något.......
Finns inget sätt att omedelbart stoppa vansinnet redan nu? Sverige hinner väl gå i konkurs innan nästa val annars!

 
Ingen bild

AWSvensson

8 november 2012 21:14

Medborgaren,Fredde omger sig med idioter då framstår han själv som stjärna.

 
Ingen bild

J B Doe

8 november 2012 21:33

Nu ska ni inte vara elaka mot Fredde. Jag skulle gärna ta i honom med tång.

 
Ingen bild

SM811

8 november 2012 21:39

Att man inte efter att fått frågan två gånger svarar på den visar på total avsaknad av respekt för demokrati. När man sedan ser att hon är en Centerpartist med Lööf som förebild så blir hennes svar helt naturliga.

 
Ingen bild

Skånepåg

8 november 2012 22:08

@ J B Doe

Jag har föreslaget att Sd ger honom en håltång i julklapp med ett lämpligt och synnerligen elakt rim. Det är han verkligen förtjänt av!

 
Ingen bild

Medborgaren

8 november 2012 22:18

OT/ Varje dag rapporteras att tusentals jobb försvinner, då undrar jag lite försynt vars näringsministern håller hus?
Om jag inte är felinformerad lär det ju vara frk lööv som ockuperar den titeln, även hon centerpartist........
Läget på arbetsmarknaden är redan väldigt besvärlig och värre blir det för varje dag, även utan massinvandringen!
Vore väldigt intressant att höra ett livstecken från näringsministern och vad hon sitter på för patentlösning.
Finns troligen många svenska familjer ute i landet som undrar detsamma när företag efter företag läggs ner för att aldrig mer återstarta då maskiner o knowhow försvinner utomlands.

 
Ingen bild

Dagens sanning

8 november 2012 22:24

Nakna fakta avslöjar Ericssons jobbslakt i Sverige - efter det senaste sparpaketet har 25 800 svenska jobb flyttats utomlands inom telekomjätten.


Det gör att bilden av Sverige som ett land med en attraktiv och välutbildad arbetskraft spricker.

http://www.expressen.se/nyheter/fredrik-sjoshult-ett-slag-mot-sverige/

 
Ingen bild

Funtaren

8 november 2012 22:29

Vilken jä-la hagga till att prata skit?

 
Ingen bild

Karin, SD Orsa

8 november 2012 22:59

Hu, vad svammlar hon om? Aha! Jag tror jag förstår!! EU är så betydelsefullt och det är egentligen där alla beslut fattas, - så vi kan avskaffa först och främst miljöministern och därefter ett stort antal ledamöter i riksdagen. Hon vill bara inte lägga förslaget själv utan hoppas på att SD sköter den frågan.

 
Ingen bild

Skånepåg

8 november 2012 23:01

O.T

Invandrare dömda för rån i Norge.

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Ungdomsgjeng-domt-for-15-personran-7039857.html

I Sverige hade det på sin höjd antagligen blivit kvartssamtal med en batikhäxa.

 
Ingen bild

OT

8 november 2012 23:32

Arrogansens pris?

http://www.alexa.com/siteinfo/avpixlat.info

 
Ingen bild

Magnus S

9 november 2012 01:27

Lena Ek. Har aldrig sett stolpskottet förut. Vad i helsefyr tror hon att hon representerar?! Det är Demokratins högborg/Riksdagen vi befinner oss i. Hon ska svara ja eller nej. Inte spela Allan. Folkstyre kallas det. Folk har av misstag röstat på henne och folk har röstat på SD. Det ska hon ta mig faan respektera. Det är inte demokrati hon bedriver det är satir och det hör inte hemma på nämnda plats. Våra skattepengar är inget man står och gör sig löjlig över.

 
Ingen bild

s-e karlsson

10 november 2012 09:03

Hur kan man veta att det just kommer exempelvis som för nästa år ,54000 ? Har Sverige några värvare som reser runt i världen och värvar invandrare ? Jäkligt mystiskt är det !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se