thoralf

Direktlänk till inlägg 8 november 2012

SVETTIG DAG FÖR REGERINGEN

Av Thoralf Alfsson - 8 november 2012 23:46

Idag har regeringen lidit flera nederlag i utskotten och i riksdagen.


I Arbetsmarknadsutskottet enades en majoritet angående social dumpning. Läs artikel


I Utrikesutskottet lider alliansen ett nederlag när det gäller ett erkännande av Väst Sahara. Läs artikel i DN.

I kammaren lämnande alliansen walkover när det gäller utökat antal civilanställda inom polisen. Ett beslut som ligger helt i linje med den poliskampanj som Sverigedemokraterna bedrev under försommaren. Läs artikel i DN.


När det gäller betänkandet (2012/13:JuU2) inom polisen hade SD flera förslag som inte fick något stöd i riksdagen av något annat parti.


Följande förslag fick inget stöd av 7-klövern i riksdagen. Med andra ord inte en enda ledamot från något av 7-klöverpartierna stödde dessa förslag. Här kommer korta sammandrag av SD:s förslag som Kent Ekeroth yrkade på i kammaren. Vill du läsa hela texten så gå in på följande länk.


Överföring av vissa polisuppgifter till andra aktörer

Vissa av polisens uppgifter borde ligga inom andra samhällsaktörers ansvarsområden. Detta har uppmärksammats av rikspolischefen. Han menar att många av de uppgifter som i dag utförs av polisen hindrar organisationen från att uppfylla de mål som är uppsatta för kärnverksamheten. Uppgifterna skulle ofta kunna skötas bättre av aktörer som har en annan kompetens än polisen. Rikspolischefen har som exempel anfört att pass bör utfärdas av länsstyrelserna, att omhändertagande av berusade personer bör skötas av landstingen, att tillståndsgivning för t.ex fyrverkerier och cirkustält bör skötas av kommunerna, att inspektion av farliga istappar bör skötas av snöröjare och att inspektion av utrymningsvägar och eltillförsel på hotell och pensionat bör skötas av kommunerna. Han menar också att omhändertagande av hittegods, transporter av vissa personer och omhändertagande av vanvårdade djur är verksamheter som kan skötas av andra än polisen.


Utökade möjligheter för polisen att avvisa anmälningar

Sveriges poliser är skyldiga att behandla en anmälan om brott, muntlig eller skriftlig, utan uppskov och oavsett till vilken polismyndighet den lämnats. Detta är problematiskt. Det förekommer att poliser måste överge bevakningen av en brottsutsatt plats för att ta emot en anmälan om ett brott av mindre betydelse. Konsekvensen kan bli att allvarliga brott begås som polisen hade kunnat förhindra om de inte tvingats lämna platsen. Vidare måste polisen ta emot anmälningar på natten som lika gärna hade kunnat hanteras nästa dag. Polisen belastas då med ökade kostnader för obekväm arbetstid. Polisen bör därför ha rätt att tillfälligt avvisa vissa anmälningar.


Ordningsbot för snatteri

Den vanligaste brottstypen som anmäls i Sverige är tillgreppsbrott. Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) lagfördes 2010 nästan 17 000 snatteribrott. Alla går givetvis inte till domstol, utan åklagare kan besluta om strafföreläggande eller åtalsunderlåtelse för att snabba på processen. Vid ett erkänt snatteribrott där omständigheterna talar för att gärningsmannen inte kommer att dömas till fängelse anser jag att polisen borde kunna utfärda ordningsbot direkt på plats. Ärendet behöver då inte gå vidare till åklagare och belasta rättskedjan ytterligare.

 

"Tredje gången gillt"-princip för vissa brottstyper

För vålds-, sexual-, och narkotikabrott på fängelsenivå bör en ”tredje gången gillt”-princip införas. Principen innebär att om samma person inom en viss tidsperiod begår ett sådant brott för tredje gången, ska han eller hon per automatik dömas till lagens maxstraff.


Övervakning med s.k elektronisk fotboja efter avtjänat straff för vissa brott

Det bör bli obligatoriskt att efter frigivningen övervaka den som har dömts för ett grovt vålds-, sexual- eller narkotikabrott eller för grov organiserad brottslighet med s.k fotboja. Med hänsyn till återfallsgraden bland unga bör det även utredas om en sådan åtgärd också ska införas för den som har dömts till sluten ungdomsvård. Övervakningen ska pågå under en period som står i proportion till det utdömda fängelsestraffets längd.


Upphävande av sekretess mellan SOS Alarm och polisen

Det har vid flera tillfällen förekommit att polismyndigheter inte har fått ut begärda uppgifter från SOS Alarm, vilket är olyckligt då polisen har behövt uppgifterna för att kunna säkerställa polisiära insatser. I något fall har det krävts domstolsbeslut för att få ut uppgifter som polisen har behövt i en förundersökning. Vi anser att de aktuella uppgifterna borde kunna lämnas ut från SOS Alarm till polismyndigheter, t.ex genom analogisk tillämpning av de sekretessbrytande bestämmelser som gäller för offentlig verksamhet.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Stefan A.

9 november 2012 07:49

Det är bra, alliansen behöver påminnas att de är i minoritet innan tuppkammen blir för stor på Reinhardt. Mindre socialtant och mera fotboja på ungdomar där inte föräldrarna klarar av att sätta gränser är värd att pröva, samt inte minst på stalkers, kvinnor (för det är främst sådana)ska inte behöva leva i skräck för dårar. Tredje gången gillt låter lite väl hårt för min smak, men om det är inom en viss tid man begår samma grova brott så är det inget annat att göra, bara att inse att vissa kan man inte ha ute i samhället.

 
Ingen bild

Hacke

9 november 2012 09:29

Högst angelägna och bra förslag från Ekeroth. Varianter av dessa kommer förmodligen att dyka upp framöver från 7-klöverhåll och gå igenom.
Undrar hur länge svenska folket ska behöva stå ut med att majoriteten av de folkvalda inte kan uppföra sig som vuxna människor.
Eller är det kanske det vi ser till del i opinionsundersökningarna.

 
Ingen bild

Repell

9 november 2012 10:22

Carl Bildt har slagit ett politiskt rekord i att vara idiot, med sitt uttalande att SD isolerar Sverige???

 
Ingen bild

Lotta

10 november 2012 09:53

Jag tycker samtliga förslag är mycket bra. Vad 7-klövern tänker med är rätt självklart.

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

11 november 2012 01:46

Lotta
Hur bra förslag Sd än lägger så kommer inte pojkarna och flickorna från 7-klövern i sandlådan att rösta med dem. Vad som skulle kunna bli bra för medborgarna struntar dom i. Det är viktigare med vuxenmobbing mot sverigevänliga Sd. Men det är bra att Ekeroth lägger förslagen så att de finns med i historiken och kan åberopas när medborgarna vill utkräva ansvar från politikern varför de inte gjorde något för att öka tryggheten för folket. Sådant här kan man informera vänner och bekanta samt andra om när de beklagar sig om otryggheten i samhället. Då bidrar man med flera Sd-röster.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se