thoralf

Direktlänk till inlägg 21 november 2012

HYCKLERI AV MORGAN JOHANSSON (S)

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2012 19:58

Ikväll är jag förbannad och irriterad över mer än en sak ………….


Det finns ett ordspråk som säger att man skall inte kasta sten när man sitter i glashus eller ett annat som säger att man skall sopa rent framför egen dörr ….


Idag har vi kunnat läsa följande TT-telegram i många tidningar


”Justitieutskottets ordförande Morgan Johansson (S) reagerar på att Ekeroth ska fortsätta uppbära lön utan att arbeta i något utskott.

"Jag kommer inte att sakna honom, men jag undrar vad hans väljare säger om att han ska fortsätta gå runt i riksdagen och lyfta lön utan några egentliga arbetsuppgifter", säger Johansson (S) till TT.”


Läs artikel DN

 

Morgan Johansson tycks ha huvudet under armen men det gäller uppenbarligen även journalisterna på TT. Som inte har förstånd att ställa några följdfrågor till Morgan Johansson. Nej, visst ja. TT styrs ju av Aftonbladet och de andra slingerfigurerna inom svensk media och då kan vi inte förvänta oss några relevanta frågor.


Jag säger bara Håkan Juholt!

 

Håkan Juholt har gått runt i riksdagen sedan den 21 januari och lyft riksdagslön utan några egentliga arbetsuppgifter. Han har fortfarande inte blivit tilldelad någon arbetsuppgift i riksdagen, inget utskott, inte ens en ersättarplats, trots att det gått nästan ett år sedan han lämnade partiledaruppdraget och att Stefan Löfven utlovade uppdrag åt Håkan Juholt.


Dessutom har Håkan Juholt ytterligare 80000-90000 i lön från det socialdemokratiska partiet varje månad. Läs artikel SvD


Detta tycker uppenbarlige Morgan Johansson är helt ok. Detta är nog något av det värsta hyckleri jag hört talas om på politisk nivå. Men ingen i media reagerar på detta! Inte ens Lena Mellin på Aftonbladet ;-) Läs artikel.


Nu är dock inte detta det enda. För någon vecka sedan publicerade tidningen Riksdag & Departement en artikel där man tog upp att många riksdagsledamöter inte har någon ordinarie plats i ett utskott.


Värst är det hos de stora partierna M och S.


”84 ledamöter saknar ordinarie utskottsplats. Det motsvarar 25 procent av riksdagen. Moderaterna har 33 ledamöter utan utskottsplats av totalt 107 platser. Det är betydligt fler än Socialdemokraterna som har 19 ledamöter utan utskottsplats av totalt 112 platser.”


”Enligt Jonas Eriksson (MP) jobbar alla ersättare aktivt med någon fråga i det aktuella utskottet.


– De stora partierna har så många ordinarie platser att de har kunnat dela uppgifterna mellan sina ordinarie ledamöter. Där finns det säkert ersättare som över huvud taget inte behöver ta i
någon utskottsfråga utan kan ägna sig åt helt andra frågor.


Han får medhåll från Magnus Hagevi.”



Socialdemokraterna har 19 ledamöter utan ordinarie utskottsplats. Anser Morgan Johansson att delar av deras lön skall dras in. Socialdemokraterna har dessutom 6 ordinarie ledamöter i de flesta utskotten medan småpartierna bara har en ledamot i utskotten. Men det är samma arbetsuppgifter och material som skall behandlas för alla partier. Skillnaden är att socialdemokraterna kan dela det på sex ledamöter. Skall de då bara ha 1/6 del av riksdagslönen enligt Morgan Johansson?


Apropå ordspråk. Tala är silver tiga är guld. Hade hoppats att det gällt fler än Morgan Johansson.

 
 
Ingen bild

Essendon

21 november 2012 20:19

Att journalisterna inte är pålästa och att man inte ställer relevanta motfrågor är en stor j**la skandal! Går dom bara omkring och flummar?
Snacka om nyttiga idioter!

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

21 november 2012 20:24

Gå in på Södermanlands nyheter och läs om MR Göran Lundbom ( FP ).

 
Ingen bild

kaj

21 november 2012 20:24

Som jag tolkar kritiken, riktar den in sig på att Kent Ekeroth inte tänker göra ett piss. Han tänker inte ens rösta. Bara lyfta en saftig lön helt utan motprestation. Så djupt har inte de ledamöter du talar om sjunkit. Och även om de hade gjort det, ursäktar det inte Kents och Eriks beteende. De har gjort jävligt fel. Ta straffet, bit ihop och kom in matchen igen! Det finns inga ursäkter. Sluta lipa. Lär av misstagen. Titta framåt.

 
Ingen bild

DH

21 november 2012 20:26

Två själar en tanke?

När jag läste Lena Mellins artikel (?) i Aftonbladet idag: "Han stannar för att han behöver lönen" om Kent Ekeroth, så tänkte jag på Juholt.

Drevet på Juholt urartade faktiskt också. :-(

Men det som hände sen tycks ingen bry sig om. För Juholt höll sig kvar med sin feta lön utan att media längre brydde sig eller analyserade och avslöjade vidare.

Så varför ska Sverigedemokraterna känna sig eller behöva finnas sig i att uppmanas till total rensning i leden?

Varför är Juholts behov av hög lön helt ok medan Ekeroths klandervärd?

 
Ingen bild

Stefan A.

21 november 2012 20:27

Ja du Morgan Johansson som en av väljarna säger jag att Ekeroth har gjort mycket för partiet under förhållanden som ingen politiker i sjuklövern skulle acceptera, så han är värd varje krona.Arbetsuppgifter finns nog ändå i ett litet och växande parti, bl.a som opinionsbildare mm.

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2012 20:33

Ingen har väl glömt alla gamla avdankade politiker som varje månad lyfter hutlösa pensioner. Pensioner som de behåller år ut och år in utan att lyfta ett finger. De kan till och med starta bolag utan att förlora statsrådspensionen. Om jag inte minns helt fel är det flest socialdemokrater och moderater som utnyttjar detta.

 
Ingen bild

Inte-en-till

21 november 2012 20:58

Jag hoppas att båda två (alla tre?) kommer tillbaka vid lämpligt tillfälle. Jag hoppas också att sanktionerna får effekt och verkar preventivt.

Morgan Johansson borde fatta att folk kan tänka själva och att nätet därvid hjälper till. Nu har ju hans uttalande bara slagit tillbaka mot honom själv med full kraft och får honom och S att enbart framstå som löjliga.

 
Ingen bild

Hacke

21 november 2012 21:09

Särbehandlingen av sd är pinsamt uppenbar.

Var är f ö drevet mot folkpartisterna i Gnesta? De har ju uttryckt sig mycket värre rasistiskt än någon sd:are. Detta i självaste godhetspartiet. Var är ni alla blodhundar på Expressen och övrig fulmedia?
Eller har det kanske inget allmänintresse?

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2012 21:13

OT/2 stycken Fp-politiker i Gnesta har det senaste dygnet avgått efter rasistiska uttalanden på bloggar. Var är drevet? Expressen, knack, knack är ni vakna? Var är krigsrubrikerna? Nu väntar vi på samma "grävande journalistik" som ni ägnade åt en 2,5 år gammal fyllegrej. Samma klassificerande av Fp som ett rasistiskt, främlingsfientligt parti där alla politiker, medlemmar och sympatisörer är lika skyldiga som de som skrev blogginläggen.

 
Ingen bild

Funtaren

21 november 2012 21:24

Men Thoralf - tycker du verkligen att det är rimligt att dessa två personer sitter kvar på SD-stolar om de inte ens deltar i voteringar?

Jag anser det enda rätta vara att de avgår och släpper in andra förmågor.

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2012 21:37

@Funtaren

Betänk att detta hände för 2,5 år sedan alltså innan SD kommit in i riksdagen. Hur mycket bra har inte Erik Almqvist och Kent Ekeroth gjort efter händelsen? Jag tycker att det räckt med avbön från dem och inget mer. Jämför gärna med Expressens förhållningssätt mot de båda rasistiska folkpartisterna i Gnesta. Inte ett ord står det om detta trots att den ene avgick igår och den andre idag. Nu är det viktigare att skriva om Birros återfall och hångel i Bonde söker fru. i

 
Ingen bild

Nicklas

21 november 2012 21:38

Fråga till Funtaren och kaj:

Var framkommer att de inte kommer att delta i voteringarna? Det har i alla fall jag inte läst någonstans. Som jag tolkat det så kommer Ekeroth att inte vara aktiv i något utskott men det är inte detsamma som att inte delta i voteringar.

Kollar man sedan på Kent stora arbetskapacitet så är jag övertygad om att han kommer att göra ett fortsatt gott och omfattande jobb och inte sitta och rulla tummarna i två år.

 
Ingen bild

Gunnar!

21 november 2012 21:39

Tänk på att det alltid är mörkast innan solen går upp Thoralf!
och där är vi idag med journalisterna!

dom skrev att förtroendet För Åkesson hade sjunkit dramatisk sedan filmen kom ut,och då skall vi ändå komma ihåg att han låg 4% över vad förtroendet för Aftonbladet är!

och detta säger nog det mesta om våra SK journalister 2012

 
Ingen bild

Funtaren

21 november 2012 21:45

Deras beteende den natten var under all kritik, men jag håller med dig om att vad mig anbelangar är det nu preskriberat. Värre är det med deras sätt att hantera det nu - försök att ljuga sig ifrån det.

Förtroendet får betraktas som allvarligt skadat, och en timeout måste till. Även om vi skulle vilja tänka bort det så är det så det politiska spelet går till. Vi är nu ett parti som nosar på 12 % och måste ta med sådant i beräkningen.

Jag räknar dock med, och välkomnar, dem båda i valrörelsen 2014. De är enormt duktiga både som politiker (nåja, Ekeroth kunde vara lite mindre hetsig) och i sakämnena och en jättetillgång för SD. Jag tror att de utvecklats som personer de senaste två åren och att det beteende vi sett på video inte är representativt för de personer de idag är.

Att XP:s förhållningssätt är AFA-aktivistens är en annan sak. Det var länge sedan deras aktiviteter förjänade beteckningen "journalistik".

 
Ingen bild

Funtaren

21 november 2012 21:48

Nicklas:
AP skriver:
"Enligt uppgift kommer vare sig Kent Ekeroth eller kollegan Erik Almqvist, som tidigare av samma orsak lämnat sina uppdrag, att delta i riksdagens voteringar den närmaste tiden. Det innebär att partiets vågmästarställning reduceras till endast en röst, något som reser höga krav på närvaro och tryck på rätt knapp."

Hoppas de inte har rätt info...

 
Ingen bild

Thoralf A

21 november 2012 22:17

Funtaren

Eftersom Kent Ekeroth skall jobba kvar i riksdagen men inte direkt i ett utskott ser jag inget problem med att han deltar vid voteringarna när han återvänder till riksdagen. Vilket jag hoppas inte dröjer så många dagar.

När det gäller Håkan Juholt var han frånvarande från riksdagen i 1,5 månad utan att nån ifrågasatte hans närvaro vid voteringarna. Han ingick i kvittningssystemet.

Eftersom SD inte släpps in i kvittningssystemet av 7-klövern kan vi lika gärna skita i det parlamentariska läget. Då kan man i princip säga att vi har en Alliansregering med majoritet och det drabbar de rödgröna hårdast.

Jag är jäkligt trött på vissa rödgröna politikers uppträdande.

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

21 november 2012 22:41

Lena Melin behöver inte bekymra sig över Ekeroth och Almqvist fortsatta riksdagsarbeten. De har rätt att sitta kvar i riksdagen mandatperioden ut. Så länge som brottsutredningen mot dem inte är avslutad är det förståndigt och ansvarsfullt av dem att inte i frontlinjen delta i utskottsarbete. När utredningarna är avslutade, om de utförs på objektiva grunder, kanske andra omständigheter kastar nytt ljus över hela händelsen och inte bara några klipp som media själva valt ut. Den lön de uppbär under tiden är inget att bli upprörd över. Upprörd blir man däremot över pensionerade riksdagsmän som uppbär riksdagspension samtidigt som dom berikar sig genom egna företag. Morgan Johansson tycks ha bristande insyn i det egna partiet. Är han med sådan verklighetsuppfattning kompetent att sitta i något utskott, om han nu gör det. Sossarna och skandalpressen kanske får annat att bekymra sig över inom en inte alltför avlägsen framtid.

 
Ingen bild

Kalleman

21 november 2012 23:01

Undrar om det kommer mera gammalt (äldre än 2,5 år) om SD, annars räknar jag med minst 20% i valet 2014! Detta pga hur 7-klövermedia har gjort bort sig.

Tack för uppmärksamheten!

 
Ingen bild

Låter rimligt

21 november 2012 23:24

Bakgrund till att Gustav Kasselstrand meddelats om uppsägning

Det har under dagen uppmärksammats i media att Gustav Kasselstrand, som idag arbetar som tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli, har varslats om uppsägning.

Utlösande faktor har varit den tidningsartikel Kasselstrand skrev om partiledningens hantering av Erik Almqvist i samband med Expressens publicering av filmmaterial. Som anställd har man ett långt gående lojalitetsåtagande mot sin arbetsgivare, och detta lojalitetskrav gäller även på fritiden. Arbetsgivaren konstaterar att Kasselstrand åter har brustit i lojalitet. I varningen som tidigare utdelades har Kasselstrand skriftligt åtagit sig att stämma av med partiledningen inför utspel från SDU som kan tänkas stå i konflikt med Sverigedemokraterna. Det har inte skett i detta fall. Att man som ordförande i SDU vill driva en annan linje än partiet är fullt normalt men det är inte förenligt att som anställd i partiet samtidigt motarbeta partiet.

Sverigedemokraterna är idag förmodligen det enda partiet som haft sin ungdomsförbundsordförande anställd som tjänsteman med uppgift att arbeta för partiet. Traditionellt sett inom Sverigedemokraterna har det inte existerat intressekonflikter mellan partiet och ungdomsförbundet. Man kan nu konstatera att denna situation har förändrats.

Samtidigt vill Sverigedemokraterna understryka att partiet värdesätter goda relationer med ungdomsförbundet och det är Sverigedemokraternas förhoppning att Kasselstrand och övriga i ungdomsförbundet förstår att detta beslut inte är ett angrepp mot ungdomsförbundet utan ett resultat av att en anställd brutit mot anställningsvillkoren.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/bakgrund-till-att-gustav-kasselstrand-varslats-om-uppsaegning-815250?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

 
Ingen bild

Funtaren

21 november 2012 23:35

Thoralf:

Jag vill bara inte se två, kanske avgörande, SD-röster gå förlorade pga denna situation.

Det känns f.ö vettigt att skjuta upp eventuell avgång till dess skeendena kommit en bit längre.

 
Ingen bild

Jimmie på tv

21 november 2012 23:49

Malou efter tio 22 november

Malou möter Jimmie Åkesson och samtalar om förra veckans avslöjanden.

10.20 Partiledarintervju: Jimmie Åkesson ( SD)

 
Stefan K

Stefan K

21 november 2012 23:50

Ekeroth kommer att lyfta lön från riksdagen, men han kommer inte att vara sysslolös.
Hur många pensionerade riksdagspolitiker lyfter pensioner utan att göra något? Jag säger bara Mona Sahlin.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Det nya Sverige

22 november 2012 00:55

Därför bör kvinnorna rösta på Sverigedemokraterna!

Chocksiffror: Var fjärde svenska kommer att våldtas
Publicerat den 21 november 2012 kl 18:01

Myndigheten Brottsförebyggande rådet släppte under tisdagen en ny rapport om självrapporterad utsatthet för brott. Bland annat framkommer att en svensk kvinna som växer upp idag löper runt 23 procents risk att våldtas minst en gång under sitt liv, mellan 16 till 79 års ålder, med dagens våldtäktsstatistik.

Rapporten slår bland annat hål på flera mediamyter gällande våldtäkter. De flesta sexualbrott begås inte av bekanta i hemmet, utan av främlingar utanför hemmet. ”I 58 procent av fallen var gärningspersonen helt okänd för den utsatte”, skriver BRÅ och fortsätter; ”Det är vanligare att händelsen har inträffat på allmän plats (41 %) än i en bostad (30 %)”.

- Det kanske kontrasterar mot en föreställning av hur det är, säger Thomas Hvitfeldt, utredare på Brå till TT.

Brottsligheten har exploderat i Sverige sedan början av nittiotalet och de största orsakerna till detta är massinvandringen och den fria rörligheten inom EU, rapporterar BRÅ. Bland annat konstaterar de att överrepresentationen för invandrare för brott är stora och ju värre brott desto mer överrepresentation.

Det är dock inte alla invandrargrupper som uppvisar stor brottslighet. Den extremt höga brottsligheten är främst koncentrerad till afrikaner och folk från Mellanöstern, skriver rådet. Enligt statistik från BRÅ:s rapport 1996:2 sidan 107, så framgår det att till exempel irakiska och marockanska män begår våldtäkter över tjugo gånger oftare än svenska. Enligt statistiken så begicks redan i slutet av 90-talet fler än hälften av alla våldtäkter i Sverige av icke-svenskar.

http://www.friatider.se/chocksiffror-mer-an-var-tredje-svenska-kommer-att-valdtas

 
Ingen bild

Ellen

22 november 2012 00:59

Thoralf
Läs de här båda blogginläggen är du snäll.
http://solguru.motpol.nu/?p=2673
http://solguru.motpol.nu/?p=2690
Jag hoppas verkligen att både Kent Ekeroth och Erik Almqvist snart
kommer tillbaka. De har båda gjort ett utomordentligt arbete i riksdagen, på alla sätt.

 
Ingen bild

Desperata på riktigt

22 november 2012 02:15

Dags att sluta gulla med SD
Mediernas misstag har bäddat för partiets framgångar

http://www.aftonlognen.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article15815509.ab

 
Ingen bild

Vänsterextrema aftonlognen.se

22 november 2012 04:27

Varken svenska eller demokrater
Anders Lindberg skriver om Sverigedemokraternas historia
http://www.aftonlognen.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article15815535.ab
Dom är desperata på riktigt,nu har ett par proppar till gått.

 
Ingen bild

Anonym

22 november 2012 06:36

Ni med Firefox som vill surfa utan att ert ip-nummer kan spåras använd anonymoX som är gratis,läs och ladda ner här:
http://www.anonymox.net/en

 
Ingen bild

Tony

22 november 2012 07:06

Morgan Johansson, mannen som gav mesproppen ett ansikte,
är en stor hycklare, och som sådan en utmärkt representant
för sitt parti där just hyckleri är ledstjärnan.
Att just sossar, kommunister och miljöpartister är värsta
bidragssnyltare lotsas M.J inte om. Han kan ju börja med att
se till att alla dom riksdagsmän och kvinnor som lämnat riksdagen
skaffar sig ett jobb, men som istället år efter år uppbär lön
från skattebetalarna, men dessa gör inte ens en ansats att skaffa sig ett jobb, att sen dessa personer är överrepresenterade av nämnda partier visar hur stort hyckleriet är.
Jag glömmer inte när Inger Siw Matsson i en krönika för några
år sedan fullständigt plockade ner denna M.J på jorden, det var
rena avrättningen, och som just behandlade sossarnas hyckleri,
tyvärr har jag missat var det var jag läste den, men den var
mycket läsvärd!

 
Ingen bild

Ludvig

22 november 2012 07:11

Morgan Johansson har väl inte gjort så intellegenta uttalnaden förut heller.

 
Ingen bild

von Moltke

22 november 2012 07:52

Var var Lena Melin när sjuklövern efter valet tänkte tricksa med utskottsplatserna och utestänga SD från utskotten? DÅ borde hon ha reagerat.

 
Ingen bild

OH

22 november 2012 08:01

Apropå dubbelt medborgarskap ser jag i dagens Östran att en gentleman ,Nasim Malik anser att om man ej får behålla sitt gamla sådant betyder det att landet delas i ett A lag och ett B lag. Själv synes han komma från Pakistan.Han menar därmed att om han måste avstå från sitt Pakistanska medborgarskap till förmån av ett Svenskt kommer han att tillhöra ett B lag. Vem hindrar honom att även i framtiden fortsätta att vara A lagare? Inget ont sagt om Pakistan.

 
Ingen bild

AWSvensson

22 november 2012 08:21

OH,varför kan han inte då avsäga sitt svenska medborgarskap,om jag fattat dig rätt så är det detta medborgarskap som dra ner honom till B-laget. Om man läser Aftonbladet om gullande så nämner man inte att Anders Klarström sedan anslöt sig till Morgan Johanssons gäng,fast han nu tar det piano.För övrigt så är det väl bara att erkänna att Sverigedemokraterna är skuld till allt som hänt i världen,judeutrotningen,Pol pot,Mao Zedong ,Stalin mm ,alla var i själva verket Sverigedemokrater,något att skriva om i Aftonbladet. Så har vi fått det ur världen och kan gå vidare.

 
Ingen bild

Fredde

22 november 2012 08:36

Aftonbladets ledare har idag spytt galla på SD! Mer och mer desperata!!!

 
Ingen bild

Skånepåg

22 november 2012 09:49

Den som inte läst dagens ledare i Aftonbladet uppmanar jag att göra det. En fullständig orgie i hat och jag undrar i vilket "tillstånd" de båda artiklarna är skrivna. Den ledare som är signerad av Karin Petersson och har den makalösa rubriken "Dags att sluta gulla med SD", är väl så lågt en journalist överhuvudtaget kan sjunka i sin yrkesutövning. Bara rubriken säger allt om denna människas totala brist på verklighetsanknytning och hon låtsas inte (eller kan helt enkelt inte förstå) de enorma konsekvenserna av den förda massinvandringspolitiken och dess förödande inverkan på alla områden inom samhället.

Läs och förundras över detta svammel som går bortom all anständighet.

http://www.aftonbladet.se/ledare/

 
Ingen bild

Hulda

22 november 2012 10:19

Media verkar ha fått "spelet" över att inte SD,s väljarstöd rasar efter den nu kända filmen från en Stockholmsnatt för några år sedan.

Lögner, ännu större lögner och hjärntvättade journalister verkar vara helt ok. när det skrivs om SD.
Aftonbladets hatartiklar är tyvärr bara några i raden.
Att massdinvandringen har havererat och gett enorma problem för Sverige vet alla. Men varför avslöjar inte media det utan skyddar detta haveri..?
Ska inte media "kritiskt granska" det som sker runt oss...????

 
Observer

Observer

22 november 2012 10:37

Spelar Morgan Johansson oinitierad när han uttalar sig eller går munnen utan att hjärnan är inkopplad? Frågan måste ställas.Några uttalanden de senaste dagarna från hans sida gör detta nödvändigt.När det gäller frågan från SD om dubbla medborgarskap i riksdagen använder han uttrycket fascism.Med tanke på att flera länder i EU har förbud mot dubbelt medborgarskap i sina parlament bör frågan därför ställas,den fråga som naturligtvis ingen PK-journalist ställer,vilka är de enligt hans definition fascistiska länder i EU som Morgan Johansson syftar på?Det är ju faktiskt en ganska så grov beskyllning Morgan J kommer med.Johansson har ju upptäckt,utan att vara medveten om det, något som ingen annan har kännedom om.Naturligtvis kommer ingen journalist att konfrontera honom med frågan.Det är ju så medierna fungerar i Sverige idag.

http://umpf

 
Ingen bild

Hacke

22 november 2012 10:37

Åkesson hos Malou i TV4. Åter en uppvisning i statsmannaskap.
Man riktigt såg en opinion i rörelse.

 
Ingen bild

Nybrobo

22 november 2012 10:53

Jag tror faktiskt inte att Svenska folket låter sig luras av Expressen & Aftonbladet längre, de har gått för långt redan. Många Svenssons i vårt land har redan börjat läsa bloggar på nätet som inte är styrda av övrig media.
Det är ju det som AB o Expressen är så rädda för, Svensken tänker själv. Äntligen börjar det hända något.

 
Ingen bild

OH

22 november 2012 11:04

AW Svensson
Nasim Malik bör själv förklara varför han anser att om han endast har Svenskt medborgarskap tillhör han ett B lag.För övrigt är han framplockad av Östran just för att han är mörkhyad. En sosse med så låg rank inom partiet får absolut EJ ha någon egen åsikt. Då är han körd.

 
Marko

Marko

22 november 2012 11:11

Via denna länken så får dom inga reklampengar :-]

http://aftonhoran.se

 
Ingen bild

Nimbus

22 november 2012 11:21

Har precis sett presskonferensen, jag säger bara gratulerar SD, jag bugar mig. Richard Jomsdorf kommer att bli en svår nöt att knäcka för 7 klövern. Ni har min röst 2014, ännu en gång.

 
Ingen bild

Bertil

22 november 2012 11:22

I dag skriver DN om Sven Tolgfors som efter sin avgång som försvarsminister knappt lyft ett finger i riksdagen, lön 115000kr i månaden.

 
Ingen bild

Christer Nilsson

22 november 2012 11:26

Det finns mycket mycket mera, om S och M skall vara skenheliga.
Det är för närvarande 81 st. fd. riksdagsledamöter som gått och inte gjort ett skapandes grand i mellan 2 och 15 år. Det parti som har flest parasiterande föredettingar är Socialdemokraterna.
Och
Nu sitter det en kommitté av riksdagsledamöter som skall göra en översyn av sina egna ohemula avgångsvederlag.
Gruppen har kommit fram till att nuvarande regler är åt helvete, och något mer verklighetsförankrade regler skall införas.
Alla ”småpartier” anser att de nya reglerna skall gälla alla ledamöter fr.o.m valet 2014.
Förutom Socialdemokraterna och Moderaterna De anser att de ledamöter som sitter den nuvarande riksdagen skall ta med sig de ohemula reglerna om de blir invalda i nästa riksdag.
Om (S) och (M) driver igenom detta, så anser jag att girigheten fått nya ansikten.

 
Ingen bild

Hulda

22 november 2012 11:41

Dags att sluta gulla med Aftonbladet och Expressen. All den sk-t de vräker över SD kommer att slå tillbaka.
Tydligen säljer deras tidningar mindre och mindre. Kan vi på det få annonsörerna att minska på annonseringen, går kanske medddelandet fram.
Att prata dem till förstånd och respekt för ett demokratiskt valt parti verkar vara kört. Då gäller att bromsa deras tillflöde av pengar på olika sätt.
Låt Thomas Mattson och Jan Helin få svettas lite....

 
Lassekolja

Lassekolja

22 november 2012 11:59

Jag anser att den största anledningen till SD´s relativt långsamma tillväxt är just mediaetablissemangets oförmåga till mot- och följdfrågor!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#helgens-snack

 
Ingen bild

Skånepåg

22 november 2012 12:26

@ Nybrobo
En förhoppning som jag delar, och hoppas att fler och fler struntar i de ohederliga slasktidningarna. Man har möjligheten att via Internet från olika håll själv inhämta information, och skaffa sig en uppfattning utan att en journalist missbrukat sin makt och endast tagit upp sådant som är PK och passar in i deras agenda.

Jag har dessutom en förhoppning (som jag tjatar om) att SD får resurser att kunna erbjuda ett dagligt uppdaterat "on demand" TV-program (man kan alltså gå in på programmet när man vill och alltid hamna i början) med max 1 timmas längd och där man kortfattat ger sin syn på olika händelser.

 
Ingen bild

Stefan A.

22 november 2012 12:35

De börjar bli rädda för dispatch international också tydligen, efter som de ondgjorde sig över att den skulle distribueras tillsammans med SD-kuriren, ger en obehagliga vibbar om totalitarism när man ger sig på vad som distribueras och av vem,måste allt passera åsiktsmonopolet för godkännande? kan inte var och en avgöra det själva vad man vill läsa, själv ser jag fram emot att få denna tidning för event. vidare prem.

 
Ingen bild

Kalle

22 november 2012 12:51

Nu har SD-kuriren nämts flera gånger i radion i samband med de nya talespersonerna idag.

När någon intresserad googlar på SD-kuriren så får man upp en tom sida där det står juni. Inte ens årtal. Det är vad SD kan erbjuda de som blir nyfikna på SD.

Snacka om dålig reklam för partiet. Radions omnämnande av SD är en obetalbar REKLAM för SD-kuriren. Den chansen till reklam bryr sig inte SD om.

Jag har klagat på detta mycket dåliga förhållande inom SD i flera år.

Gör det igen men jag tror INTE att de ledande inom SD-partiet fattar någonting i den fråga!!! Absolut NOLL!!!

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 november 2012 13:05

Problem i Arabby Växjö



Reportaget som ni kritiserar handlar om en satsning på 50 miljoner kronor för att lyfta Araby. Målen var att andelen förvärvsarbetande skulle öka, beroendet av försörjningsstöd minska och skolresultaten förbättras. Det har blivit tvärtom. Resultaten har inte Smålandsposten hittat på. Däremot är det vår uppgift att lyfta fram och diskutera dem. Tidningens förstasida illustrerar den dystra bild av Araby som siffrorna visar.

Läs hela artikeln


http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/ingen-rattvis-bild-av-araby(3534500).gm

 
Ingen bild

Bertil

22 november 2012 13:16

@Stefan A

Kan förstå att de ondgör sig över Dispatch International för när man läste provnumret handlade allt om samma sak och det blev lite väl mycket. Kanske blir det så när man skriver om det andra tidningar inte skriver om men personligen fick jag en olustkänsla.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 november 2012 13:22

SD 12.3% i senaste Sentio :=)(=:

 
Ingen bild

Magentan

22 november 2012 13:30

Håller absolut med Kalle här (12:51 ovan)!

När man skriver in "SD-kuriren" i sökfunktionen på hemsidan finns inte en enda färsk SD-tidning där. Antingen finns ingenting, eller också kommer det upp en gammal inaktuell tidning om SD:s inträde i riksdagen.

Den ansvarige för SD:s hemsida måste SNARAST GÖRA NÅGOT ÅT DETTA! Självklart ska man på enklast möjliga sätt hitta partiets egen tidning på på partiets egen hemsida! SKÄRPNING!!!

 
Ingen bild

Skånepåg

22 november 2012 13:50

Sentios väljarundersökning:

http://redir.opoint.com/?url=http://www.s-info.se/page/blogg.asp%3Fid=515%26blogg=57908&OpointData=22ce4f801034e05d8ee5a8d30c9a587eJmlkX3NpdGU9MTIzMTImaWRfYXJ0aWNsZT01MDY4MCZpZF91c2VyPTE0MTEmaWRfYXBwbGljYXRpb249MTAwMDAwOCZpZF9wYXJ0bmVyPTImbGFuZz1ubyZtb249MSZtYXRjaGVzPSJzZW50aW8iNA==

 
CM

CM

22 november 2012 14:01

Sedan Mona Sahlin valdes in i Systembolagets styrelse har hon uteblivit sex av nio gånger styrelsen sammanträtt. "Jag utgår från att hon blir mer närvarande framöver, annars blir jag besviken", säger Systembolagets ordförande Cecilia Schelin Seidegård.

Källa: di.se

http://www.di.se/artiklar/2012/11/22/mona-sahlin-f

 
Ingen bild

Skånepåg

22 november 2012 14:21

@ CM
Hon resonerar väl som så. Att varför sätta sig i en taxi och åka till systembolagets sammanträden, när jag har ett nästan hela sortimentet hemma i Nacka och "provsmakar" när jag vill. Dessutom kan det ju under "vissa omständigheter" uppstå en pinsam situation vid styrelsemöten i just detta bolag.

P.S
Det är väl ungefär samma bild, som av hennes närvaro vid omröstningar i Riksdagen. Ränderna tycks aldrig gå ut!

 
Ingen bild

krister

22 november 2012 14:22

enligt sentio idag,sd får 12,3 ,kd och c inte ens 4procent

härlig dag detta

 
Ingen bild

Skånepåg

22 november 2012 14:24

@ Sahlin-länk
Hon har väl alltid varit "frånvarande" vad det än må vara!

 
Ingen bild

Alkis

22 november 2012 14:26

Mona får 100.000 kronor för 3 styrelsemöten.
Inte konstigt att spriten är dyr!

 
Ingen bild

SD kuriren,VAKNA

22 november 2012 15:01

@magentan
"När man skriver in "SD-kuriren" i sökfunktionen på hemsidan finns inte en enda färsk SD-tidning där. Antingen finns ingenting, eller också kommer det upp en gammal inaktuell tidning om SD:s inträde i riksdagen."

Den ansvarige för SD:s hemsida måste SNARAST GÖRA NÅGOT ÅT DETTA! Självklart ska man på enklast möjliga sätt hitta partiets egen tidning på på partiets egen hemsida! SKÄRPNING!!!

Jag har också skrikit mig hes det sista året.

Försök att väcka dom ansvariga Thoralf.

 
Ingen bild

Nytt rekord!

22 november 2012 15:07

Nytt rekord Sentio 12,3%.

Enligt undersökningen går Sverigedemokraterna i motsatt riktning och ökar med 2,2 procentenheter till rekordnivån på 12,3 procent.

http://www.dagensopinion.se/fortsatt-opinionsras-kd

Sug på den Ex pressen och aftonlognen.se

 
Ingen bild

SDare

22 november 2012 15:09

Efter rejäl städning av all dålig reklam för Expressen på rejta, så går det bra nu igen att fortsätta fylla på :)

http://www.rejta.se/omdome/588612/expressen?search_word=expressen

 
Ingen bild

Magentan

22 november 2012 21:00

Grattis SD, och stort tack till Thoralf och alla andra modiga SD-jobbare, både i riksdagen och ute i kommunerna. Ni gör ett kanonjobb!

 
Ingen bild

OJ

22 november 2012 21:28

Ylva Johansson (s) med (v)-bakgrund var VD i "Att veta AB" som körde i diket med 200 miljoner i skulder.

Det tillsattes en annan VD strax före konkursen så Ylva Johanssons namn blev inte nerskitat.

Det handlade om att man slarvat bort pengar för ägarna som var kommunförbundet samt ett antal fackföreningar.

200 miljoner var trots allt bara medlemmarnas och skattebetalares pengar.

Tänk på detta när Expressen skriver om Sällström som konkursad handlare.

 
Ingen bild

Magnus van Wassenaar

23 november 2012 06:14

Jaa. Socialdemokrater? Hychleri och det mest motsägelsefulla som finns. Finns det några andra som har utnyttjat det svenska samhället på ett sämre sätt?

 
Ingen bild

Tony

23 november 2012 07:19

Trots Ylva Johanssons praktvurpa, så plockade hon
ändå ut miljonlön ur företagen, det är precis som
när hon sitter i riksdagen, uträttar ingenting, men
har ändå d.....gt bra betalt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards