thoralf

Direktlänk till inlägg 23 november 2012

ULLENHAGS BLUFFJOBB I STATISTIKEN

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2012 18:09

Ministrarna Erik Ullenhag, Tobias Billström och Hillevi Engström är ute på en så kallad jobbturne i landet under hösten. Enligt regeringen hemsida handlar det om Etableringsreformen och man har startat något man kallar ”Ta vara på kompetensen”. Läs mera här.


Ministrarna åker runt och besöker företag som lyckats och är goda exempel om jag tolkar informationen riktigt. För några veckor sedan besökte man företaget MKEF i Växjö.


 

 


Givetvis slog lokalmedia eller rättare sagt Smålandsposten upp detta ministerbesök stort. Inte minst att ministrarna träffade Bo Frank som meddelade att Kronobergs kommuner skulle vägra öka sin ”flyktingmottagning”.


När jag läste artikeln i SMP så reagerade jag på en sak. Tidningen skrev att MKEF hade 60 anställda och en omsättning på 13 miljoner kronor. En ekvation som inte går ihop!


 


Därför kontaktade jag företaget och undrade om siffrorna stämde? Nej, det gjorde de inte. De förstod inte vad SMP fått 60 anställda ifrån, de var drygt 50 anställda. Men SMP:s journalist tyckte nog att det lät bättre med 60 än 50 anställda.


Nu var jag ändå inte nöjd med en omsättning på 13 miljoner kronor på drygt 50 anställda så jag frågade ansvariga på företaget om jag kunde få deras årsredovisning för 2011. De var mycket tillmötesgående och mejlade över årsredovisningen och nu blev det väldigt intressant.


Företaget MKEF, Mångkulturell Kunskap Ekonomisk Förening sysslar med hemtjänst och assistans till framförallt invandrare på deras modersmål. Eller kanske uteslutande till invandrare. Språkkunskapen är stor och består av bland annat följande språk Svenska, spanska, albanska, bosniska, kroatiska, serbiska, arabiska, tigrinja, persiska, dari, krmanji, surani, somaliska och teckenspråk m.fl


Vid närmare kontroll av tjänstgörningsgrader visade det sig att många var deltidsanställda och 13 personer var timanställda. Men genom att summera ihop tjänstgörningsgraderna kom jag fram till att företaget har tillgång till drygt 65000 arbetstimmar/år + timanställda.


När jag däremot synade de fakturerade beloppen blev jag minst sagt förvånad. Omsättningen på hushållsnära tjänster, hemtjänst och assistans låg bara på ca 3 miljoner kronor. Det innebär bara ca 10 000 fakturerade timmar eller kanske till och med mindreberoende på timdebitering.


Hur får man då företaget att gå runt? Bidrag förstås.


Ersättning från försäkringskassan 6 228 256 kronor

Ersättning bidrag personal  3 825 017 kronor

Erhållna EU-bidrag 105 659 kronor

Projekt Balkan 25 000 kronor

Övriga ersättningar och intäkter 461 854 kronor


Det handlar om nästan 11 miljoner kronor i olika former av bidrag och stöd till företaget.


Vad gör de anställda de minst 55 000 timmarna som man inte fakturerar någon?


Regeringen och ministrarna Ullenhag, Billström och Engström är givetvis nöjda över hur den så kallade arbetslinjen fungerar! I statistiken har 60 (50) personer arbete och är med andra ord inte arbetslösa. Undrar om de själva är medvetna om hur det ser ut ekonomiskt för företaget?


Eller som regeringen skriver på sin webbsida ”men tack vare MKEF har de numera egen försörjning”.


Det är inte tack vare MKEF utan tack vare svenska skattebetalare!


Ullenhag kan därmed fortsätta med sitt mantra att 600 000 invandrare går till jobbet varje vecka. Frågan är bara vem som betalar? Vi Sverigedemokrater vet i varje fall vem som betalar.


Ett litet förtydligande från min sida. Jag vill inte hänga ut företaget! De följer bara de spelregler som Alliansregeringen satt upp. Jag kritiserar den politik som leder till dessa märkliga företagslösningar.


PS


Kent Ekeroth deltog vid gårdagens votering i riksdagen!


Med tanke på mitt blogginlägg från i onsdags undrar man om TT läste mitt blogginlägg innan man skrev följande artikel som fanns i dagens Barometer.


  

 
 
Ingen bild

Tobbe S

23 november 2012 18:37

Nu fick du mitt blodtryck att chockhöjas Thoralf. Och ingenstans på hemsidan om jobbturnén kan man tala om för dem att man ser att de ljuger.

 
Ingen bild

Medborgaren

23 november 2012 18:40

Vet Ex-pressens "grävchef" om detta "företag" månne?
Denna utomordentliga, och skrämmande, information måste komma till svenska folkets kännedom, frågan är ju om Ex-pressen besitter kompetensen för detta?

 
Ingen bild

Ellen

23 november 2012 18:42

Sanningen finns i detaljerna. Bravo Thoralf. Noggrann som alltid.
Ypperligt att Kent Ekeroth är med i voteringarna i riksdagen. Hoppas att Erik Almqvist också kommer igen. Superduktiga politiker båda två.

 
Ingen bild

Gerhard

23 november 2012 18:48

Bra research Thoralf.

 
Ingen bild

Peter

23 november 2012 18:48

Oj, det här är vad jag kallar research!

Det påminner om när Maud Olofsson fick orgasm i samband med att ett framgångsrikt(?) somaliskt bemanningsföretag fick ett företagarpris. Jag tror att ägaren var svägerska till en tidigare dömd somaliska som fuskat inom samma bransch.

Men det roliga med den av Maud Olofsson hyllade kvinnan var att när man gick in på hemsida, som förresten var mycket amatörmässig, så hittade man en del svenskar som kommenterat och berättade hur nöjda de var med företagets tjänster.

Problemet var dock att när man sökte på vissa namn på Ratsit så fanns det inga personer med det namnet i den aktuella staden. Dessutom var kommentarerna skrivna på en svenska som jag aldrig sett maken till. Jag kan tänka mig att den kom från Google översättning.

 
Ingen bild

Dille

23 november 2012 19:00


Grattis för ett ytterst kvalificerat arbete Thoralf
Det är sådana här sanningar som Expressen
1. Aldrig gräver fram själv
2. Förföljer dem som ändå gör det

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 november 2012 19:15

Thoralf.

Det skulle behövas en artikel i Smålandsposten om detta så skattebetalarna får reda på vansinnet

 
Ingen bild

M Svensson

23 november 2012 19:15

Bra jobbat Thoralf, kopierar till facebook om du ursäktar

 
Svensson

Svensson

23 november 2012 19:17

Man köper jobb åt invandrarna med bidrag.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Nattmannen

23 november 2012 19:46

Hej Thoralf!
Läser din blogg nästan varje dag. Alltid uppiggande att se vilka stenar du lyfter på. Denna artikel var föredömlig och jag tror att vi alla kan hjälpa till med att få fram den här typen av fakta. Är ganska uppenbart när man läser en artikel om innehållet överensstämmer med verkligheten. Oftast känner man på sig att här är det en hund begraven.....och då gäller det att precis som du gör Thoralf...ställa de rätta frågorna och skaffa fram material. Oavsett om det går att kommentera på Smålandsposten så kommer alltid sanningen fram. Härligt Thorelf
Nattmannen

 
Ingen bild

M Svensson

23 november 2012 19:55

Ministrarna i fråga, har inte dessa reseräkningar där man redovisar vad & var.
kanske fler så kallade Bra företag är besökta....bara en tanke Thoralf ;)

 
Ingen bild

pelle

23 november 2012 20:32

Bara en enkel fråga till Smålandsposten!

Känns det inte genant att en vaken politiker gör det jobb och
ställer de frågor som era journalister har betalt för att göra?
Varför blev inte era journalister misstänksamma mot de rundhänta
siffrorna? Och var i från rekryterar ni era journalister? Kanske
från komedilinjen på någon av teaterskolorna?

 
Ingen bild

Medborgaren

23 november 2012 20:39

Försäkringskassan har ju polisanmält många "assistansföretag" som drivits av främst invandrare, dessa pensionsräddare har ju visat sig vara väldigt kreativa med våra skattepengar. Dessvärre går det nog inte att återvinna några tillgångar till statskassan.
Det vore spännande att se personalregister för växjöfallet, stor omsättning på personal kan ju tyda på att väldigt många har haft hög lön under kort tid och därmed får en hög a-kassa o sjukpenning, men så kan det väl ändå inte vara med ekonomichef Islam Islamis anställda eller?
Vore ju bra om Smålandsposten "gräver" lite djupare i nästa artikel.
Kanske Ex-pressens "grävchef" kan vara behjälplig? Han verkar ju fastnat i flera veckor gamla nyheter på nåt vis.......

 
Ingen bild

Dumle

23 november 2012 20:47

Då kan Sjuklövern lätt lösa problemen med arbetslöshet och utanförskap. Låt staten anställa samtliga arbetslösa och döp om bidraget till lön. Helt plötsligt har ALLA egen försörjning!

Jag kanske skulle ställa min kompetens till Ullenhags förfogande?

 
Ingen bild

Hacke

23 november 2012 21:26

Påfallande ofta rör det sig om assistansfirmor och annan obskyr statsunderstödd verksamhet när Mauds nybyggare är i farten. Bara detta får den vanlige skattebetalaren att ana oråd medan journalisterna gapar och sväljer. Tänk vad dom berörda måste ha skrattat när detta löjliga sällskap gick därifrån.
Som vanligt är det Thoralf som står för journalistjobbet så heltidpolitiker han är.
Kanon Thoralf! Hoppas ditt grävjobb får spridning trots att slaskpublikationerna inte lär ta i dessa sanningar med tång.
Visst är det jobbigt med djungeltrummorna på nätet Reinfeldt?

 
Ingen bild

Lena

23 november 2012 21:28

Tack Thoralf för informationen, Du är bäst!

 
Ingen bild

Totto

23 november 2012 21:33

Thoralf du är bäst. Du är som 50 svenska journalister om jag lägger på 100% alltid-sanningen-fokus. Vad härligt nitisk du är. Du är även ett otroligt stabilt fyrtorn i ett hav av förljugenhet. Tackar!

 
Ingen bild

Pelle

23 november 2012 21:41

De ante mig. Bra grävjobb där, Thoralf. Dessa 50 är en del av de som går till jobbet varje dag på skattebetalarnas nota.

 
CM

CM

23 november 2012 21:42

Marit Wager skriver idag om Bengt Westerberg, läs mer på
http://meritwager.wordpress.com/2012/11/23/sluta-upp-med-vet-basterbergeriet/

För övrigt kan jag nämna att folkpartister ibland kallas för "dyckert" inom byggområdet. Dyckert-spik har ju som bekant litet eller inget huvud.


Bengt Westerberg reser sig ur TV-soffan 1991
http://www.youtube.com/watch?v=aiytMaYFx-4

http://meritwager.wordpress.com/2012/11/23/sluta-u

 
Ingen bild

Hulda

23 november 2012 21:48

Tack Thoralf!
Ska man få något gjort, får man be någon som har mycket att göra. De andra har inte tid....
Thoralf har mycket att göra och han får mycket gjort.

Tänk vad mycket problem som sopas under mattan här i Sverige..,SUCK..

 
Walborg

Walborg

23 november 2012 21:53

STRÅÅÅÅLANDE men HUR få ut det till allmänheten???

http://-

 
Ingen bild

Solidus

23 november 2012 21:56

Vi är ett litet företag och vi omsätter 5 miljoner på 2 personer. Skulle vara kul om vi fick besök särskilt om vi räknar netto på 2 miljoner efter moms. Vi är ju med och betalar skatten till dessa individer.

 
Ingen bild

herc

23 november 2012 21:58

Hej ThorAlf
Sitter 300 mil söder om dig och läser din blogg dagligen.Har idag värvat 5 st nya medlemmar till vårt parti.
Kikar in på många bloggar men din är bäst.

 
Ingen bild

Hulda

23 november 2012 22:06

På Ex-pressens hemsida uttalar sig några journalister om "SD-filmen". Där försvann deras yrkesheder och proffesialism......

 
Walborg

Walborg

23 november 2012 22:09

Solidus..vem exakt vill du ha besök av??

http://-

 
Ingen bild

Mona Stalin

23 november 2012 22:15

Thoralf gör trots heltidsarbete i riksdagen, ett flera gånger bättre jobb än svenska "journalister".

Skulle tro att Thoralf under detta året gjort mer grävande journalistisk på sin blogg än hela slaskbladets arme. Är det någon man ska ta in i SD toppen är det Thoralf.

 
Ingen bild

MakingBacon

23 november 2012 22:25

Verkligen bra jobbat Thoralf. När detta kommer allmänheten till känna så åker era opinionssiffror upp ytterligare.

Ett propagandanummer som får Nordkoreas ledare att bli gröna av avund. Hoppas ni skickar detta till alla redaktioner runt om i Sverige. Kanske det är ett uppslag för Uppdrag granskning?

Låt Almqvist och Ekeroth vara med i voteringarna. Men ha dem i "karantän" tills den eventuellt rättsliga processen är avgjord. De kan säkert utföra lite "samhällstjänst" inom partiet.

 
Ingen bild

OT

23 november 2012 22:41

Den här låten är till dig som jobbar på riktigt och bidrar... Äntligen Fredag: http://www.youtube.com/watch?v=b2pHaHHgqks

 
Ingen bild

OT

23 november 2012 23:33

Svensken vaknar!!! D.A.D - Jihad: http://www.youtube.com/watch?v=GP-PeyYLkXc

"Jihad, I'm getting mad
And there's no taxmoney left
for the swedish!
Jihad, I'm getting mad
And there's no taxmoney left
for the swedish!"

 
Ingen bild

Bertil

23 november 2012 23:47

Thoralf, du får lugna dig lite med grävandet så du inte snor journalistpriset ifrån de "riktiga" journalistera. ;)

 
Ingen bild

elon

24 november 2012 00:18

Thoralf!

Imponerande att du orkar.

Minhögaktning för allt ditt jobb!

 
Ingen bild

OT

24 november 2012 00:31

Svensken förklarar Jihad mot de otrogna!!! Sabaton-The Carolean's prayer: http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

Och den infantila median svarar då?

 
Ingen bild

Magnus S

24 november 2012 00:45

Själv föredrar jag den svenska versionen av Karolinens bön;
http://www.youtube.com/watch?v=f_oC3HsiTkk

Ur det svenska folkdjupet presenteras;
http://www.youtube.com/watch?v=5zgkySBTUIw&feature=related

Sabaton som på onsdag gästar Kalmar och beskådas av mig och Mattias SD Oskarshamn.

 
Ingen bild

OT

24 november 2012 01:10

Svensken existerer inte bara genom min person, han/hon existerar också genom våra avkommor. Därigenom bör sjuklövern skaffa bankonto och bostad i annat land: Sabaton - Hail to the king: http://www.youtube.com/watch?v=mI1zyxji3RU

 
Ingen bild

Magnus S

24 november 2012 01:33

Jag blir varm inombords över mina rötters kamp och uppoffring för frihet

:http://www.youtube.com/watch?v=8-ArkZs5F4s

 
Ingen bild

Magnus S

24 november 2012 01:40

http://www.youtube.com/watch?v=8-ArkZs5F4s

Vidare önskar jag Erik Almqvist tillbaks i Riksdagen.

 
Ingen bild

w-son

24 november 2012 02:05

Knatte, Tjatte och Fnatte på turné?

Ullenhags påstående att människor på 20 år blivit mer positiva till invandringen och mindre negativa till islam är lögn och förbannad dikt. Han har tydligen inte tagit del av Uppsala universitets Mångfaldsbarometer för år 2012, utförd vid sociologiska inst. Där framkommer inte minst att den negativa attityden ökar hos den yngre och den äldre delen av befolkningen, särskilt om man tar hänsyn till den delen av befolkningen som är födda i Sverige.

Så här summerar man:
"Extrema händelser, till exempel kombinationen av hög arbetslöshet och en uppfattning om växande hot från främmande religiösa/kulturella uttryck, kan leda till att den extrema gruppen växer till 20,3% på basis av de som medger extremt stort motstånd mot islamiska symboler. Vid allvarliga kriser där det svenska samhället känns hotat i sina grundläggande värderingar och välfärdssystem kan gruppen med extremt negativa attityder ytterligare växa bland de som anger att de aldrig interagerar med invandrare. År 2012 var det 32,8%".

Läser man igenom hela rapporten så slås man av att hela rapporten genomsyras av en extremt politiskt korrekthet, fast annars hade de förstås inte fått några anslag…..

Ett generalfel man gör genomgående, enligt mitt mening, som är särskilt tydlig när man försöker förklara orsaken till olika attityder nedbrytet på utbildningsnivå, där de smed högre utbildning är positivare till mångfalden än personer med lägre utbildning, är man bortser från att de invandrare som högutbildade kommer i kontakt med via studier och arbete, vilket frågorna avser, även de har hög utbildning. Något som ofta även går hand i hand med en lyckad integrering i samhället.
Detsamma gäller av naturliga skäl även den erfarenhet man har från sin egen bostadsmiljö. Har man hög utbildning och hög lön kan man köpa sig fri från multukulturen och har mycket liten erfarenhet från bostadsområden men hög andel invandrare.
Därtill skall man nog inte bortse ifrån, en kanske inte helt obetydlig grad av självbedrägeri, då man nog gärna vill framstå som "bättre" och "godare" enligt PK-samhällets mall av "hur man skall vara", då både indoktrineringen och PK-piskan i vårt land är betydande.

För övrigt tycker jag Ullenhag skall börja tala om andelen som arbetar i %-sats och inte antal, med tanke på att antalet invandrare ökar för varje dag. Dessutom vore det bättre att ange % med egenförsörjning samt dela upp siffran i personer från övriga norden, Europa, Östra Asien med Japan, Kina, Indien samt Västasien med MENA och övriga Afrika med Somalia.

 
Ingen bild

Trollhättan

24 november 2012 02:23

ekonomichef Islam

 
Ingen bild

Det nya Sverige

24 november 2012 03:06

Den 17-åriga flickans bröder misstänks ha sparkat sin syster, dunkat huvudet mot ett fönster samt knivhotat henne.
Nu lever flickan under personskydd i väntan på rättegång.

Bröderna åtalades på fredagen misstänkta för grov misshandel, försök till grov misshandel och olaga hot, grovt brott, mot systern och en manlig kompis.
Händelserna har varit ett led i att tvinga flickan att underkasta sig familjens vilja. Polisens utredning tyder på att det varit hedersrelaterat våld.
http://www.folkbladet.nu/337899/flicka-utsatt-for-hedersvald-av-sina-broder

 
Ingen bild

Arne

24 november 2012 03:45


.
.D E T T A . B O R D E. T I L L. Å T A L. !

.
STÄLL DEM INFÖR EN FOLKDOMSTOL! -Det är vad jag tycker!

 
Ingen bild

Trött sosse

24 november 2012 04:13

Sedan Mona Sahlin valdes in i Systembolagets styrelse har hon uteblivit sex av nio gånger när styrelsen sammanträtt. ”Jag utgår från att hon blir mer närvarande framöver, annars blir jag besviken”, säger Systembolagets ordförande Cecilia Schelin Seidegård.

Expos Mona Sahlin (S) valdes in i Systembolagets styrelse i april 2012. Men Mona Sahlin prioriterar föga sin uppgift som styrelseledamot. Men 100 000 kronor per år ska hon ha ändå, trots att Sahlin på nio sammanträden deltagit tre gånger. Och likadant var det i riksdagen. Sahlin var den som skolkade mest där med. Varför daltas det med denna typiska socialdemokrat, trots att hon aldrig gör skäl för sin lön – någonstans. Jo, lögner och lite småkriminella brott och politiskt korrekt svammel har hon genomgående stått för.
http://www.exponerat.info/mona-sahlin-skolkar-fran-jobbet-erhaller-100-000-anda/


 
Ingen bild

Mycket läsvärt,det jäser i landet

24 november 2012 04:42

http://avpixlat.info/2012/11/23/hur-lange-kan-de-skramma-oss-till-tystnad/#more-40132

 
Ingen bild

B Johansson

24 november 2012 05:56

@ Trött Sosse
Hoppas inte för mycket på Monas chef Cecilia Schelin Seidegård, Gotlands Landshövding. Hon är samma andas barn. För nio månader sedan gick hon ut och öppet propagerade för nätcencur och yrkesförbud i bästa Expo- eller Stasi-anda. "Jag förstår inte hur folk vågar skriva som de gör. Jag har full förståelse för arbetsgivare som tittar på nätet för att se vilka personer de anställer".
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7532328
Det är en skön samling som sitter i Systembolagets styrelse.

 
Ingen bild

Ugglan

24 november 2012 07:48

Mycket bra att Kent är tillbaka i riksdagen. Nu väntar vi på att också Erik återgår till riksdagsarbetet. SD få bara inte låta PK etablissemanget vinna det här slaget.

 
Svensson

Svensson

24 november 2012 08:31

Dom pumpar in en massa skattepengar på att få in invandrare på arbetsmarknaden, för att dom sen ska kunna lönedumpa folks löner, och det tycker regeringen är en bra politik ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ett par säkringar har gått aftonlognen.se

24 november 2012 09:24

Året är 2024. I tio år har Sverigedemokraterna styrt landet med egen majoritet. De har inte genomfört någon dold dagordning – inga bokbål, inga järnrör – utan bara gjort vad de öppet lovar redan i dag.

http://www.aftonlognen.se/kultur/article15819975.ab

Så länge ni inte klickar runt så generar ni inga inkomster till blaskan.

 
Ingen bild

Hacke

24 november 2012 09:54

@ Ett par säkringar...

Dessa fantasifoster finns det väl bara några AFA-stollar som sväljer. Aftonbladet kanske skulle börja skriva direkt för teaterscenerna istället. Tror att många "journalister" bommade drömmen att komma in på scenskolan och fick nöja sig med att spela pajaser på tidningssidor och vid studiomikrofoner.
Dom har aldrig varit intresserade av journalistik utan lider bara av en svårare variant av kombinationen pk-ism/exibitionism.
Dom kan bara drömma om att komma i närheten av den yrkeskunskap som Thoralf gör på sin fritid.

 
Stefan K

Stefan K

24 november 2012 10:14

Tack Thoralf, detta kommer att spridas.

T.o.m en riksdagsledamot gör ett bättre arbete än överbetalda journalister. Snart är journalisten ett minne blott och lika bra är väl det. Om svenska folket någonsin haft ett förtroende för denna yrkesgrupp, så verkar förtroendet svikta allt mer.
http://medieakademin.welcom.se/pdf/fortroendebarometern_2012.pdf
Informationen på sidan 22 säger allt och kan också vara en förklaring bland många andra till SD:s framgångar, trots medias gemensamma kamp mot partiet.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

24 november 2012 10:21

Ett par säkringar..
Det var det sämsta jag läst på länge. Säkert påverkat av stora mängder rödvin.
"Ryssarna tvingas upprusta". Sedan står det om kvinofientlighet och en bit bort att polisen tar av kvinnor slöjor och bhurkor.
Tar man av en kvinna hennes religösa tvångskläder - det är väl att ge henne frihet, eller...
Nej, frågan är vad som händer med Sverige i en framtid om SD inte skulle ha funnits och väcker Svenne Banan.

 
Ingen bild

Solidus

24 november 2012 11:32

Bästa Walborg, du frågade om vem jag vill ha besök av. Av ministrarna naturligtvis därför att jag som inte uppbär en krona i stöd och utan ärvt företag. Uppväxt i fattiga förhållanden och ändå klarar av att driva företag i över tjugo år nu och försörja mig och mina sex barn tillsammans med min fru som också kommer från enkla förhållanden.

Det finns ju inget specifikt svenskt enligt Ullenhag trots detta så har jag och min fru klarat av att jobba och betala skatt samt att vår äldste son gör detsamma.

Ministrarna kunde göra mer fruktsamma besök i verkligheten där vi småföretagare jobbar året runt med en veckas semester.

Vi är inte unika, vi är många nyttiga idioter.

Att vara mångkulturell anser jag vara märkligt det är väl en sjukdom som borde kallas fobi på slutet? Jag kan bara ha en kultur annars så skulle jag bli snurrig eller lätt schisofren.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

24 november 2012 11:45

Thoralf for president!

Angående "företaget" i artikeln, Det är antagligen endast ett av flera hundra (tusen?).

Svensken (typ 90% av dem) gillar att betala skatt...

 
Ingen bild

Intressant av Per Gudmundson

24 november 2012 11:56

Han satte skräck i en hel stad, och allra mest skräckslagna blev de invandrare han – som grupp – besköt. Han siktade på dem en och en, men det var kollektivet han ville åt.

I allt väsentligt är det själva definitionen av terrorism. Ändå omnämns han som ”serieskytten” Mangs.

Mangs var en ensamvarg. Men han är tyvärr inte ensam. Det finns tydliga ideologiska mönster och gemensamma metoder, även om de olika gärningsmännen aldrig har haft kontakt. Och denna ideologi är inte så lätt att placera på en normal politisk skala som man kanske kan tro. Anders Behring Breivik hade ett förflutet i Fremskrittspartiet, Lasermannen John Ausonius ska ha varit med i Högerteknologerna, och Mangs i Vänsterpartiet – information som säger mycket lite om gärningsmännen, mer än att de kan röra sig mitt ibland oss.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/en-ensamvarg-som-tyvarr-inte-ar-ensam_7698090.svd

 
Ingen bild

Nalli

24 november 2012 14:46

Jag läser denna blogg två ggr dagligen och det förstår Ni säkerligen varför.
All heder åt dig Thoralf Alfsson

 
Ingen bild

Observer

24 november 2012 15:38

Vilken avklädning!Detta är grävande,inte drevande.Allra mest uppseendeväckande är Smålandspostens oförmåga att ställa relevanta frågor förutom de basala d.v.s hur många anställda,hur stor omsättning?Oförmågan delas med tre ministrar på turne´ vilka uppenbarligen kommit helt på sne´.

 
Ingen bild

Eva-Marie

24 november 2012 16:10

Jag har några frågor, kollar du det icke fakturerade timmarna?
Jobbar dom svart?
Väntar dom på uppdrag som inte kommer och försäkringskassan betalar ut ersättningar?
Är MKEF en dimridå från regeringen och försäkringskassan att få undan personerna från statistiken över den havererande skutan Sverige?

 
Ingen bild

Hulda

24 november 2012 18:00

600 000 utlandsfödda går till ett jobb varje dag, mässar Ullenhag.
Men hur många av dem går till jobb som dessa och andra ännu mera ineffektiva "hittepåjobb"...?
Man blir rasande över alla dessa insatser som regeringen lägger på dessa projekt. Stora summor pengar som ska dölja den havererande invandringspolitiken..

 
Ingen bild

Ludvig

24 november 2012 18:23

Förut läste jag denna blogg nästan varje dag, nu läser jag den absolut varje dag. Tack till Thoralf och Sveriges bästa politiska blogg.

 
Ingen bild

SD påverkar

24 november 2012 19:38

En framtida riksdagsledamot.
http://www.youtube.com/results?search_query=hanna+wigh

 
Svensson

Svensson

24 november 2012 20:33

Frågan vi ska ställa, är vad har dessa jobb kostat staten ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Dille

24 november 2012 21:08

@Hulda
Ja det är enorma kostnader för dessa påhittade jobb, Det är enorma kostnader som ska tas från svenskar, gärna gamla och sjuka, sådana som inte kan försvara sig.
I norra Lappland dras ambulansen in. Man måste spara, förkunnar pk-pamparna. Samtidigt väller det in asylanter till regionen.
Tacka sjuttsingen att det kostar pengar och inte är en tillgång som Ullenhag predikar

 
Ingen bild

calle

24 november 2012 21:45

Detta resultat av ditt idoga grävande kanske kan användas av ngn. i riksdagen vid lämplig debatt? Är väl enda sättet att få ut det på, utanför kretsen av redan upplysta. Att media skulle ta upp det stämmer inte med deras policy att förmedla sanningar. ( Sina )

 
Ingen bild

OT

24 november 2012 22:07

För våra journalister i tiden - Highway to Hell: http://www.youtube.com/watch?v=Xv24N8H1KyI

"Living easy, living free
Season ticket on a one-way ride
Asking nothing, leave me be
Taking everything in my stride
Don't need reason, don't need rhyme
Ain't nothing I would rather do
Going down, party time
My friends are gonna be there too

I'm on the highway to hell

No stop signs, speed limit
Nobody's gonna slow me down
Like a wheel, gonna spin it"

Framtiden för media och politruker är mötet med våra unga som kommer säga:

"If you're looking for trouble
You came to the right place
If you're looking for trouble
Just look right in my face
I was born standing up
And talking back
My daddy was a Swedendemocrat!!!": http://www.youtube.com/watch?v=yg-1qW2xAU4

I övrigt hänvisar jag till - the sound of silence: http://www.youtube.com/watch?v=BvsX03LOMhI

 
Ingen bild

OT

24 november 2012 22:41

Censurivern fortsätter (snart på en plats nära dig)...

Saxon Barred From D-b-i Because Of "Crusader" Song Lyrics: http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=18347

Saxon - Crusader: http://www.youtube.com/watch?v=Pv2pQW_BJWo

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 november 2012 22:51

OT : Råttgiftsförgiftade hundar har ökat med 400% i Kalmar
Det bör innebära att någon lägger ut råttgift .
Svårt att inte tänka på Cevander i Kortedla eller den nedsparkade
87-åringen

 
Ingen bild

OT

24 november 2012 22:52

Apropå vår statsministers självförnekande och verklighetsförankring men håll med om att han är Pretty Fly (For A White Guy) - The Offspring: http://www.youtube.com/watch?v=ui1tUS6Ho-c

"...You know its kinda hard just to get along today
Our subject isn't cool, but he thinks it anyway
He may not have a clue, and he may not have style
But everything he lacks, well he makes up in denial
So he don't debate or play it straight..."

 
Ingen bild

Hulda

24 november 2012 23:36

OT....
Intressanta inlägg, kanske. Långa låttexter på engelska, är det passande här?
Varför inte skriva huvudorden på svenska? Då läser och förstår säkert flera din åsikt.

 
Ingen bild

dille

25 november 2012 00:08

Ja den lilla gnutta skit, som Almqvist o Ekeroth i fyllan, för flera år sedan rört upp. Den lilla bagatellen har Expressen förstorat så in i vassen.
Men om Toralfs scoop är det knäpp tyst i media.
Så är det alltså med nyhetsvärderingen.
Gå in på länken och läs om hur man ljugit om bordellaffären och nästan drivit Leif G W till självmord.

http://www.veteranen.se/kultur/nu-laddar-han-om/

 
Ingen bild

Skåning

25 november 2012 02:13

Nåja. Jag är med på grundpoängen att "vårdföretag" som levererar språkindividuella tjänster till invandrare inte direkt är ett praktexempel på lyckade företagare. Men i ärlighetens namn så är väl post 1 i din inkomstlista inte särskilt märklig. Självfallet betalar Försäkringskassan kostnaderna för vård av diverse invalider och dylikt. Kommunen står antagligen för den resterande delen i form av vård för äldre.

 
Ingen bild

Desperata på riktigt

25 november 2012 03:35

Länstidningen Östersund liknar Sverigedemokrater vid kackerlackor

http://avpixlat.info/2012/11/24/lanstidningen-ostersund-liknar-sverigedemokrater-vid-kackerlackor/

 
Ingen bild

Den slutgiltiga lösningen

25 november 2012 03:52

Socialdemokratiska Länstidningen Östersund vill utrota alla Sverigedemokrater

http://avpixlat.info/2012/11/24/lanstidningen-ostersund-liknar-sverigedemokrater-vid-kackerlackor/#disqus_thread

Har Socialdemokraterna visat sitt rätta ansikte?
Rasbiologiska institutet, formellt Statens institut för rasbiologi, grundades år 1922 på initiativ från Socialdemokraterna. Beslutet att grunda ett rasbiologiskt institut drevs igenom i Riksdagen med stöd från övriga partier.

Ursprungligen kom förslaget från den socialdemokratiske riksdagsmännen Wilhelm Björck och Alfred Petrén, men även Hjalmar Branting satte sitt namn på den motion som Riksdagen klubbade igenom den 13 maj 1921.
http://sv.metapedia.org/w/Socialdemokraterna

 
Ingen bild

Den slutgiltiga lösningen

25 november 2012 05:28

Socialdemokratiska Länstidningen Östersund kallar in Soran Ismail för att gasa Sverigedemokrater.

 
Ingen bild

Stefan A.

25 november 2012 09:11

Man har satt ljugandet i system från regeringen till den lilla landsbygdsredaktionen, bara för att försvara den misslyckade massinvandringen. T.ex kallas den arbetslöse invandraren en resurs, medan den arbetslöse pursvensken aldrig någonsin har kallats en resurs, utan varit ett stort problem i alla val jag kan minnas.Mona orkar inte ens gå och hämta sina gratispengar, för de är det de är,en styrelse i en verksamhet med målet att sälja så lite som möjligt har förstås inga arbetsuppgifter, det är ren inkomstförstärkning för de som erbjuds dessa tjänster, och har man inte tid kan man alltid tacka nej,vad skulle hända om vi vanliga uteblev från jobbet i så hög grad?

 
Ingen bild

Rune

25 november 2012 09:35

Håller med Hulda!
Vad OTs engelska texter har för funktion annat än ren utfyllnad kan inte jag heller begripa? Om man vill få fram ett budskap som alla förstår så uttrycker man sig ju självklart på klar och redig svenska.

 
Ingen bild

Politisk Vilde

25 november 2012 09:40

Journalistik, undersökande sådan...Bra jobbat. Skönt att det finns nån i landet som sysslar med det ;)

 
Ingen bild

Sven Dacke

25 november 2012 09:57

Den Statliga propagandakanalen SR P1 brukar sända ganska balaserade program.

Ända till nu, när det inte räcker att kasta skit på partiet, nu är även väljarna villebråd för fri skitkastning

Inslag av Bo Tidholm
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=5357730

Var går gränsen ?

Kanske någon skulle anmäla till Radionämnden, för brist på saklighet i Statsradion.



 
Ingen bild

AggeSWE

25 november 2012 10:05

Vaf*n Thoralf, e du politiker eller journalist! :)
Du verkar i alla fall göra det senare jobbet bättre än 99% av de som har det som yrke.

 
Ingen bild

AWSvensson

25 november 2012 10:10

AggeSWE, nu kanske du förstår varför denna bloggen hela tiden växer, inte bara för den förträfflige bloggägaren utan även för kreativa bloggkommentarer.

 
Ingen bild

Knoll & Tott

25 november 2012 10:11

Hur de än vänder och vrider på det så är det vi svenskar som betalar för dessa invandrares låtsasjobb. Hur länge ska detta fortgå? Vad vinner regeringen på att ljuga om verkligheten? Tror de verkligen att vi svenskar inte kan få reda på vad som händer enbart för att de försöker föra oss bakom ljuset? Det finns alltid någon som kan snoka upp sanningen. Den ska och bör serveras så ofta som möjligt för att sticka hål på luftbubblan övriga politiker lever i. Den dagen de börjar vara ärliga och se verkligheten som den är kanske de kan komma tillrätta med invandringsproblemen.

 
Ingen bild

Oleg Datsishin

25 november 2012 10:13

Bra, Thoralf! Du är verkligen en SD klippa!

 
Ingen bild

Lotta

25 november 2012 10:38

@Thoralf
Måste fråga om du fick det jag skannade in i veckan? Skickade till fel adress först, så jag är inte säker på att de bifogade filerna följde med när jag bara skickade om mailet?

 
Ingen bild

Thoralf A

25 november 2012 10:47

Lotta

Jag har fått det!

Kommer du/ni till vårt öppet hus idag?

 
Ingen bild

AWSvensson

25 november 2012 10:58

Passa på alla med närhet till Kalmar att besöka det öppnar huset och bekanta er med Thoralf,gäller även det gamla på paret på Getingen som inte ska sammanblandas med Expressen eller annat.

 
Ingen bild

Nils A

25 november 2012 11:08

inte undra på att regeringen vill ha dylika "företag" man kan säga att dom köper sina väljare på detta sättet... Min Åsikt!

 
Ingen bild

Rolle i Hökarängen

25 november 2012 11:11

Grymt! På två sätt, grymt grävande reportage, och grymt illojal konkurrens mot andra företagare. Jag skulle gärna vilja få 11.000.000 till min verksamhet, men det får jag aldrig. Jobbade tills jag fick en mindre Stroke, fick inte en enda krona från Försäkringskassan. Det är bara att bita ihop och köra vidare. Tyvärr är det inte bra för blodtrycket att läsa detta.

 
Ingen bild

susanna svensson

25 november 2012 11:15

Hur många av de anställda i det där företaget är fas3are eller praktikanter från AF? Dvs ett system som inte gör den som arbetar självförsörjande eftersom att denna fortfarande lever på transfereingssystemet samtidigt som även företaget blir bidragsberoende

 
Ingen bild

Lotta

25 november 2012 11:43

@Thoralf

Vi hade gärna gått men har tyvärr ingen möjlighet att gå idag.

 
Ingen bild

Elefantmannen

25 november 2012 12:07

Bra jobbat Thoralf, keep up the good work. Exemplen på den dagens värdelösa politik haglar. Försök få detta publicerat i Dispatch international.

 
Ingen bild

Peter

25 november 2012 14:01

Detta måste ut i media och till samtliga politiker! Varför kan inte media göra sitt jobb och granska? Istället verkar de ljuga???

Media granskar inte makten, de gör allt de kan för att hjälpa makten..

 
Ingen bild

Inte-en-till

25 november 2012 14:17

"Kent Ekeroth deltog vid gårdagens votering i riksdagen!"

Utmärkt.

 
Ingen bild

Islam Islami

25 november 2012 14:33

Allahu Akbar!!!

 
Ingen bild

Gustav

25 november 2012 16:01

Så här ser det ut i Sverige idag, skrämmande, hur många av Ullenhags 600.000 har heltid, hur många har bidragsjobb, betalda av skattebetalarna, hur många har jobb som tolkar, assistenter, till invandrarna, hur många betalar skatt som överstiger den egna kostnaden i välfärden? Fram med fakta på bordet. Båten Sverige kantrar nu sakta men säkert, 50% festar på bardäck som om ingenting hade hänt, 40% sover sött i sina hytter och bryr sig inte om varningarna, och spelmännen drar sin glada trudilutt, medan skutan sakta går mot botten.

Thoralf, du borde få årets pris för grävande journalistik!

 
Ingen bild

Berit

25 november 2012 16:33

Som vanligt är det lögner och mörkläggning av sanningen om invandrare från Billström,Ullenhag och Engström.
Tack Thoralf SD för att sanningen kommer fram den skulle ut till alla som inte har en dator också.
Enda sättet är en vanlig gratis papperstidning från sd likt metro som kommer ut med färska nyheter till alla om läget i Sverige.

 
Ingen bild

Ludde

25 november 2012 18:13

Bra grävt Thoralf! Jag röstade på M både 2006 och 2010 i tron att alliansen är emot generösa bidragssystem. Men inser mitt stora misstag då de för en politik som är exakt lika vänstern. Nej nu byter jag parti, SD 2014!

 
Ingen bild

Ceasar

25 november 2012 19:16

Sponsra inte dagspressen med annonsinräkter!

Installera reklam blockad program, genom att:

1. Sök genom exempelvis google på: Adblocker
2. Leta fram Adblocker som passar till just din webbläsare exempelvis: Internet Explorer, Firefox, Crome etc
3. Installera
4. Vid sidor där du vill se annonser och därmed sponsra webbplatsen så kan du enkelt slå av/slå på Adblocker.

Riktigt enkelt och om detta får spridning så är det ett allvarligt slag på traditionell propaganda media!

Vad väntar Ni på?!

Get even!

 
Ingen bild

Linda Danielsson

25 november 2012 21:01

Jag tar av mig hatten för dig Thoralf.
Du verkar ha glöd och engagemang, i en bra kombination med statskunskap och sunt förnuft.
En tanke som slog mig vore om du kunde klona dig, eller starta en arbetsgrupp/projekt inom SD där du utbildar och förmedlar din kunskap och arbetssätt så att du kan inspirera till fler småThoralfar som gräver på så många fler ställen samtidigt mot vad du hinner med ensam.

 
Ingen bild

per22

25 november 2012 21:45

Att regeringen alltid måste ta till lögner, bedrägeri och falskhet för att få ut sitt budskap.
Tack för att du finns Thoralf

 
Ingen bild

Silver

25 november 2012 21:47

Hur kan regimen ljuga mot oss på detta vis? Det är så fruktansvärt äckligt.

 
Ingen bild

rinkeby

25 november 2012 23:13

Tackar för den nakna, brutala, raka och pinsamma sanningen. Det visar vilket förakt sjuklövern har mot väljarkåren i Sverige.

 
Ingen bild

TeNkA

25 november 2012 23:43

Bra jobbat!!.. Ändå så synd, att sådan här fakta aldrig kommer ut till den stora massan!.. Ingen som varken UG, eller andra PK media skulle ta upp.

 
Ingen bild

chainmail

25 november 2012 23:48

Mycket bra gräv!

Hur ska ministären Reinfeldt kunna lura i oss svenskar att invandringen inte är något problem? Vi hörde ju att 600 000 är sysselsatta... Men resten då? Du fann dessa bidragsfinansierade, assistensreformen används i mycket stor omfattning till att dölja arbetslöshet. Vi ser redan inkvoterade i försvaret, polisen, brandkåren mm. Man tvingas utöka den offentliga sektorn med en massa meningslösa låtsasjobb. Det blir nog heller inga kommunala sommarjobb för etniska svenska ungdomar i framtiden.
Usch, detta stinker!

 
Ingen bild

Observatören

26 november 2012 04:17

Thoralf,

Detta är ju inget annat än ett mindre scoop.

Kan du inte e-posta SMP och erbjuda dem att skriva om detta?

Om SMP skriver om detta vinner du eftersom sanningen kommer fram.

Om SMP inte skriver om detta får du ett svart-på-vitt bevis på deras journalistiska heder och integritet.

 
Ingen bild

Yesab Kidane

5 december 2012 14:18

Hej Thoralf!
Först och främst är det inte rätt att vinkla vårt företag till att vara baserat på bidrag. MKEF är uppbyggt genom männiksor som vågar ta ansvar och genom att privata lån inte bidrag. MKEFs huvud syfte är att människor skall få arbete och lön för sitt arbete. MKEF arbetar mot bidrag och för arbete, det är beklagligt och taskit mot alla som gör sitt yttersta att förtjäna sitt levebröd att påstå att bidrag är en förutsättning dem. Du skriver exv. "Omsättningen på hushållsnära tjänster, hemtjänst och assistans låg bara på ca 3 miljoner kronor", detta är inte sant, du har ju tagit bort själva assistansen 6 228 256 kronor (assistansanordning). Du har även räknat att övriga tjänster 461 854 kr som bidrag, det är faktiskt sålda företagstjänster. ”Ersättning bidrag personal 3 825 017” är inte heller bidrag utan innehåller även tjänster och stöd till personer med funktionshinder. Om du hade gjort djupare research och faktiskt kommit och titta på verksamheten, och frågat oss vad de olika posterna innehöll så skulle du troligtvis förstå och få en annan bild, mer sanningsenlig än din beskrivning. ”Erhållna EU-bidrag 105 659 kronor” är direkt knutna till utbildningsverksamhet för människor som är långt ifrån arbetsmarknaden. ”Projekt Balkan 25 000 kronor” är en sponsor från privatperson för ett specifikt projekt. I stort sett känner vi inte igen det bidrag du skriver om. Du har även självmant ökat vår årsomsättning , vilket är helt fel.
MKEF är politiskt och religiöst neutralt och skall inte lägga sig i er politiska spel som vi förstår att detta handlar om, men när vi äger fakta om vårt företag måste vi rätta till när information om vår verksamhet är felaktig vilket är så fallet i det du skriver.
Företaget har fyra ben: företagstjänster (ekonomitjänster, avflyttningsstäd, städ), Hushållsnära tjänster, service i hemtjänsten och assistans.
Företaget är inte byggt på bidrag och skall inte byggas på bidrag heller…det är tjänsteföretag som skall sälja tjänster. Dock har MKEF medvetet valt att arbeta med människor som är/var belastning för kommun och samhälle. Vi hoppas att det är det ni också vill.
Du och andra som vill göra en korrekt journalistik är hjärligt välkomna att besöka oss, om intresset är att få ut det som är korrekt. Svenska folket behöver veta det som är sant.

Kontakt person för MKEF
Yesab Kidane
Verksamhetsansvarig
0470-347101
info@mkef.se

 
Ingen bild

John Dyke

14 augusti 2017 07:27

Behöver du ett snabbt lån?
Behöver du finansiering för ditt företag?
Behöver låna av någon anledning?

Kontakta oss idag: FINANCE.4ALL@AOL.COM, JOHNDYKEOFFICE@GMAIL.COM
Webb: www.financeforall.webs.com

Få dina lån nu som vi är certifierade och registrerade långivare utlåning till 2%.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards