thoralf

Direktlänk till inlägg 21 november 2012

BJÖRN SÖDER RYTER TILL OM DUBBLA MEDBORGARSKAP

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2012 08:13

Läs Björn Söders inlägg om dubbla medborgarskap. Den borde publicerats på DN-debatt.


Tack Björn!


Jag gav igår en intervju till Uffe Carlsson på tidningen Östran i Kalmar. Uffe Carlsson har oftast tidigare skrivit balanserat och därför ansåg jag det befogat att prata med Uffe Carlsson. Dagens artikel tycker jag är bra, utan fula påhopp, utan baserad på de frågor som jag svarade på. Läs artikel.


Barometern klarade däremot inte av att skriva sin artikel utan ett stort och viktigt faktafel!


Jag vill även passa på att tacka för alla kommentarer och mejl jag fått det senaste dagarna.


Missa inte omröstningen i högermarginalen.


Igår var det dessutom all time high på bloggen med 5305 unika besökare. Säkerligen var många nya besökare och jag hoppas att många av dessa återkommer till bloggen.

 
 
Ingen bild

Sven Dacke

21 november 2012 08:31

Ledande FOLKPARTISTER i Kronoberg åker med rattfull

SMP VÄXJÖ i dag 06:21 | Uppdaterad i dag 06:21

När Patric Svensson åkte fast för rattfylleri fanns Folkpartiets ordförande i Kronoberg, Gunnar Nordmark, med i bilen.
De var på väg till en partikonferens och det fanns ytterligare två partikolleger med på resan.
Men det har Folkpartiet valt att inte berätta.


http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/fp-morkade-att-fler-personer-akte-med-rattfull-politiker(3532655).gm

PS. Den intressanta frågan är nu om man kan lita på Folkpartiet!

Vet Expressen om detta? När kommer "drevet"

 
Ingen bild

Ex pressen

21 november 2012 08:39

Ex pressens Niklas Svenssons intelligenta tweet

niklassvensson En sak som slog mig - är det tillåtet med dubbelt medborgarskap för Sverigedemokraternas medlemmar, eller hotas de av uteslutning? #svpol 3 minutes ago · reply · retweet · favorite

 
Ingen bild

Det nya Sverige

21 november 2012 09:05

Därför ska kvinnor rösta på SD:
Våldtäktvåg sveper över Sverige!

Förra året anmäldes 6 532 våldtäkter i Sverige. I en tredjedel av fallen var offren under 15 år. Men det verkliga antalet tros vara större.

Enligt Brottsförebyggande rådet, Brå, anmäls bara 20 procent av alla sexualbrott i Sverige. Det att närmare 26 000 våldtäkter som ägde rum förra året, i genomsnitt 70 om dagen, aldrig anmälts.

– Statistiken stämmer väl överens med min erfarenhet av alla de kontakter jag haft, både med utsatta offer som ringer till advokatbyrån och som vänder sig till kvinnojourer utan att ha gjort en polisanmälan. Alltför många är tveksamma till en polisanmälan i just våldtäktsbrott, säger advokat Elisabeth Massi Frirtz.
http://www.metro.se/nyheter/70-valdtakter-per-dag-anmals-inte/EVHlkt!fd3giBn7ADiTQ/

 
Ingen bild

Hacke

21 november 2012 09:28

Positiva rapporter från folkmun igår kväll.
Träffade några ur den äldre generationen som inte är ute på nätet och informerar sig kring vad som verkligen sker. Fullmatade av "info" från fulmedia sa dom sig ändå ha sympatier för sd och tyckte "så synd om Åkesson" som fick ta så mycket oförtjänt skit.
Intrycket var helt klart att sd hade vunnit i sympati hos dom.
Förhoppningsvis är det så det ser ut över hela linjen.

 
Ingen bild

SM811

21 november 2012 09:51

Grattis. Det har du gjort dig förtjänt av.

 
Ingen bild

anonym

21 november 2012 09:57

ang kommentar från Ex pressen Onsdag 21 nov 08:39.
Jag tycker inte Niklas Svensson tweet verkar så intelligent. Jämför istället med jävsdiskussionerna i ett par stora rättegångar på senare tid. Att sitta i riksdagen med dubbla medborgarskap och stifta lagar utgör enligt vissa uppenbarligen inget problem, att döma enligt dessa lagar eller uppträda som vittnen i domstolarna verkar närmast omöjligt. Man kan alltid finna anledning till jäv!

 
Ingen bild

Lärare

21 november 2012 10:04

Nu slår svenska folket tillbaka mot dessaa slaskjournalister!
I går syntes knappt försäljningen av Expressen. Var i tre olika affärer där högar av Expressen låg kvar, så brukar de inte se ut.

I går var vår utmärkte GW i farten igen, han kommenterade "världshändelsen" med att det kommer inte bli ngt åtal mot dem, inte speciellt allvarligt, så händer ofta efter en blöt kväll på krogen när olika åsikter diskuteras och speciellt då efter en krogrunda.

Svensk media skämmer ut sig igen! De brukar alltid i TV och radio berätta om Sifos opinionsundersökningar, men inte den senaste, VARFÖR? Så genomskinligt!

Det blir fortsatt inget köp av Expressen, inte heller AB.

 
Ingen bild

Ludvig

21 november 2012 10:16

Ska om en stund läsa intervjun i Östran. Att inte Barometern klarade ett reportage utan faktafel var väntat.

 
Ingen bild

Irene

21 november 2012 10:24

Har nu sett/lyssnat till Jonny Skalin från Riksdagen och måste genom dig framföra mina gratulationer. Borta var stakningarna och innantilläsningen. Han framträdde så som en stolt Sverigevänlig SDledamot bör göra och avslutade anförandet så att det nästan blev ett valtal - han var helt enkelt bra. Jag tror att även du ska upp i talarstolen idag, då ska du veta att vi är många SDare som är med dig!

 
Ingen bild

Calle

21 november 2012 10:29

@ Lärare
Såg också på Leif GW igår. Förutom det du nämner var det intressant att höra om Expressens "scoop" från 1965 om att nazister var på väg att göra statskupp i Sverige.Övrig media bara hängde på med krigsrubriker. Drevet gick. Allt var påhittat av en känd mytoman.Känns som det hade varit i år. Expressen förnekar sig inte.
Bra att Veckans brott tog upp detta just nu, kanske fick en del folk att tänka till gällande dagens situation.

 
Ingen bild

Ugglan

21 november 2012 10:49

Hoppas att SD inte backar nu, angående motionen om dubbla medborgarskap. Vi har att vänta oss ett generalangrepp från det motbjudande PK etablissemanget.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 november 2012 11:00

Ugglan

Det generalangreppet ser jag fram emot! Alla tar tacksamt emot självmål.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

21 november 2012 11:25

"Dubbla medborgarskap"

Så här motionerar ni:
"Förslag till riksdagsbeslut
Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att endast medborgare med enbart svenskt medborgarskap ska vara berättigade att kandidera vid val till Sveriges riksdag."

Det är klantigt formulerat av er. Ni bjuder in till den sortens vinklingar som nu görs. Varför inte bara helt enkelt skriva "..att utländska medborgare ska inte få kandidera till sveriges rikdsdag".
Det hade varit svårare att angripa. Dessutom är jag övertygad om att de allra flesta faktiskt tror att det är så. Åtminstone blev jag mycket överraskad av nyheten att utländska medborgare satt i riksdagen.

 
Ingen bild

SDare

21 november 2012 12:04

Ett tips, sen gör var och en som de önskar.

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 november 2012 12:35

Enligt senaste Sifo lär SD-sympatierna i Skåne vara 17,2 procent - hur är det i Småland/Kalmar?

 
Ingen bild

von Moltke

21 november 2012 14:18

@Maja Dacke
Här i Kalmar så njuter vi av Alfsson-effekten, d v s minst 25% i valet 2014.

 
Ingen bild

Sissi

21 november 2012 14:28

Thoralf! Avpixlat skriver att Kent Ekeroth är kvar som riksdagsman men skall "enligt uppgift inte delta i voteringar". Det måste väl vara en missuppfattning? Är man riksdagsman ingår det väl i jobbet att rösta och delta i voteringar????

 
Ingen bild

Ex pressen

21 november 2012 14:46

Genom kvittningssystemet så är det en hel del riksdagsledamöter inom sjuklövern som inte deltar i voteringar,så det är inget måste.
Ang Almqvist och Ekeroth så är det en bra lösning att dom sitter kvar på sina stolar och ett tag framöver ligger lågt och inte voterar om något då det omedelbart skulle bli stora rubriker i slaskmedia om vad dom stöttat eller inte stöttat,ett moment 22 så att säga.
Mats B

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

21 november 2012 14:49

Stefan Gunnarsson, tidigare pianist i TV-programmet "Så skall det låta", har förargat medierna. Han vägrade delta i en tidningskampanj för fortsatt inflyttning av asylsökande till sin hemstad Boden. När Gunnarsson vägrade hängde Norrbottenskuriren ut honom som "ett undantag".
http://www.friatider.se/norrlandstidning-hetsar-mot-kandismusiker

 
Ingen bild

Thoralf A

21 november 2012 14:56

Sissi

Eftersom Kent kommer sitta kvar i riksdagen men lämna uppdraget i Justitieutskottet och sina ersättarplatser i utskott ser jag inga problem med att han deltar vid voteringar i riksdagen.

 
Ingen bild

Sverige islamiseras via sossarna

21 november 2012 14:58

Adrian Kaba är socialdemokratisk politiker i Malmö.

Tidigare i år påstod han i tidskriften Tro & Politik att det finns "en judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning".

På sin offentliga Facebooksida ger han nu Hamas sitt stöd trots att det enligt honom är "mycket möjligt" att organisationen avser att förinta judarna.

I artikel 7 av Hamas program står att muslimerna ska nedkämpa och döda judarna.

Artikel 11 slår fast att allt land som "erövrats av islam genom våld" enligt sharia tillhör "alla generationer av muslimer intill den yttersta dagen".

Socialdemokraten Kaba får frågan om huruvida han tycker att det är obehagligt att svara på om Hamas avser att förinta ett helt folk: "Det är inte obehagligt att svara på frågan, och jag svarade att det mycket möjligt är så", skriver Kaba, som ändå menar att Israel ensamt är ansvarigt för konflikten.

Det är troligt att Kaba avser Israel som statsbildning, inte enbart den sittande regeringen.

När Andreas Schönström, kommunalråd (S) i Malmö, lägger upp en serie kartor som ska visa att Palestina blivit "uppkäkat" sedan Israels bildande berömmer Kaba uppmärksammandet av "grunden" för konflikten.

För att ingen ska missförstå budskapet delar Kaba en text av Tony Johansson, ledarskribent i Västerbottens folkblad och Piteåtidningen. Johansson jämställer Israels armé med Hitlers och förvägrar Israel rätten att skydda sin befolkning mot Hamas raketer.



Kaba protesterar alltså inte emot Hamas folkmordsideologi.

Han anser att civila israeliska judar inte har rätt till statens försvar mot dödlig terror.

Och han anklagar sina svenska meningsmotståndare – bland dem malmöitiska judar – för medhjälp till mord. Detta medan antisemitismen frodas i hans stad.

Det är svårt att undgå att dra parallellen till Erik Almqvist och Kent Ekeroth. Vad skulle ha hänt om de i stället för att slänga ur sig tillmälen hade uttalat sitt stöd för ett parti som avser att mörda alla "babbar" – och som gått till aktion med alla till buds stående medel?
http://www.expressen.se/kvp/kultur/och-kaba-sa-inte-obehagligt/

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 15:11

@ von Moltke

Här i Kalmar minns vi hur "en liten man" inför valet 2006 till fots gick åtskilliga mil och delade ut information om Sverigedemokraterna i brevlådorna.

Inför valet 2014 hoppas jag att något liknande kommer att ske, men där yngre frivilliga krafter "ställer sina ben" till förfogande och att Thoralf får sköta det administartiva och styra upp det hela. Själv är jag 65+ och mina besvärliga krämpor gör att jag själv endast kan bidra med att försöka påverka vänner och bekanta samt de personer som jag spontant kommer i kontakt med. Hoppas att alla Sverigevänner kommer att ge Thoralf allt det stöd som man har förmåga till, och då tror jag att vi kan uppnå den "Alfsson-effekt", som vi måste ha för att lyckas återställa vårt fosterland från de som försöker att slå det i spillror.

 
Ingen bild

AWSvensson

21 november 2012 15:48

Kanske dags att återkomma till fäderneslandet nu när lugnet verkar återkomma och dårarna marscherat ut från scenen.Inte lätt att lämna ett land där en liten lösglass kostar lika mycket som en 37:a inhemsk whisky.Är inte expert på whisky men den fyllde sin uppgift,däremot glassen hade en tveksam konsistens.Kommer direkt hem till SD:s julbord utan krusiduller något som verkar fjärran från denna plats. Nu vankas böneutrop,något folk här inte verkar ta alltför allvarligt på,en del i vardagen som tjutande ambulanser.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 15:52

@ Sverige islamiseras via sossarna

Ofattbara 1408 raketer och robotar har under de senaste 8 dagarna avfyrats från Gaza mot civila mål i Israel. Mer information i bifogade länk. Detta om något är terrorism i dess vidrigaste form. Men tack vare Israel:s antirobotförsvar "Iron Dome", har man skjutit ner cirka 400-500 rbotar som annars skulle träffat civil bebyggelse. För övrigt har en självmordsbombare i dag slagit till på en buss i Tel Aviv och det jublas nu i Gaza över detta.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162359

 
Ingen bild

Ett klokt beslut

21 november 2012 16:18

Sverigedemokraten Kent Ekeroth, 31, lämnar sitt uppdrag som rättspolitisk talesperson.

Men trots att han lämnar alla sina uppdrag kommer han att sitta kvar i riksdagen – som Sverigedemokrat.

– Partigruppen tycker att han kan vara kvar, säger Martin Kinnunen, pressekreterare (SD).

Kent Ekeroth meddelade sitt beslut att lämna rollen som rättspolitisk talesperson för en stund sedan.

I en skriftlig kommentar säger han: "Det är min fasta övertygelse att Sverigedemokraternas förslag om långtgående reformer på det rättspolitiska området är nödvändiga beståndsdelar i byggandet av ett bättre samhälle. På grund av mitt omdömeslösa uppträdande en natt för två och ett halvt år sedan, så inser jag dock att jag inte längre är den bäst lämpade personen att företräda partiet i dessa frågor."

Mellin: Han stannar för att han behöver lönen

Kent Ekeroth (SD) lämnar sina uppdrag - men sitter kvar i riksdagen efter filmskandalen.

Han behåller därmed sin lön på 58 300 kronor i månaden.

Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin reder ut begreppen.
Lena Mellin. Lena Mellin.

SD:s rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth lämnar sina uppdrag, men sitter kvar i riksdagen. Varför?

– Jag skulle tro för att han behöver lönen. Han kommer ha en ganska bra tillvaro utan särskilda arbetsuppgifter men ändå kunna kvittera ut 58 300 kronor i månaden.

Jävlas inte med svenskarna,vi är smartare än ni tror på vänsterextrema aftonlognen.se

Använd alltid aftonlognen.se och läs rubrikerna,så länge ni inte klickar runt så genererar ni inga inkomster till stalinisterna/despoterna på den vänsterextrema blaskan Aftonbladet.

Vill ni sprida en artikel från blaskan så byt ut aftonbladet med aftonlognen och uppdatera,funkar alltid.

Bojkotta skiten!

Vänligast obstinat

Glöm inte att installera Adblock

 
Ingen bild

Vov

21 november 2012 16:38

Thoralf, vem är det som läcker hos SD? Vem är en väl insatt källa?


Kasselstrand uppges få sparken
Gustav Kasselstrand sparkas från sin tjänst på Sverigedemokraternas kansli. En väl insatt källa uppger för SvD att SDU-ordföranden kommer att få besked de närmaste dagarna.

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

21 november 2012 16:45

Jag bara säger lilla hibo!

Denna saga från åttiotalet bör betraktat som humbug!!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

21 november 2012 17:13

Vov

Ja det skulle vara bättre att hitta den källan och sparka den eller flera, än att sparka Kasselstrand och Hahne!

Ska SD bli som M? Ett knapptryckarkompani, läs moderaten Ann-Marie Pålssons bok om hur diktatorn Reinfeldt styr och förtrycker sina egna i riksdagen.

Blev besviken när jag läste detta, man ska inte anpassa sig till döds i SD. Låt ungdomarna tänka självständigt!

 
Ingen bild

Sissi

21 november 2012 17:15

Thoralf!
Tack för besked - det var lugnande!

 
Ingen bild

Vov

21 november 2012 17:51

@DuGamlaDuFria, ryktet har sagt länge att Kasselstrand är en nagel i ögat på Åkesson. Vilket visade sig bl.a i att försöka bli av med honom som SDU-ordförande. Åkesson känner naturligtvis att han är ett ämne som kommer att konkurrera med Åkesson om första platsen så småningom. Synd han är bra mycket bättre än många som sitter i riksdagen i dag.

Så här gör man sig av med en riktigt duktig medarbetare. Den kritiken han framfört var riktig enligt mitt sett att se det på.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 18:11

@ Vov
Det som satte igång "bråket" var väl att Kasselstrand tillsammans med Hahne skrev en artikel om Israel och Palestina som inte ligger helt i linje med Sd:s officiella ståndpunkt. Åtminstone var det, enligt min mening, väldigt omdömeslöst att just publicera denna artikel i Aftonbladet och som partiledningen antagligen reagerat på?

 
Ingen bild

Vov

21 november 2012 18:21

@Skånepåg, tvärtom var det den ultimata lösningen av Palestina-frågan det inser vilken intelligent människa som helst. Att sedan Ekeroths-bröderna har en annan av dig kallad officiell linje visar att partiet styrs av fel folk.

Palestina kan inte utrotas hur mycket än Ekeroths vill det utan att istället sluta en fredlig uppgörelse där båda staterna kan leva
sida vid sida är enda vägen.

Där visar Kasselstrand att han besitter en intelligens som vida överstiger din och resten av partiet officiella linje.

 
Ingen bild

Hacke

21 november 2012 18:22

Först artikeln kring Israel/Palestina i ett känsligt skede. Sedan start av tvåfrontskrig (DN-artikel) mot sd-ledningen när dom slogs som bäst för sin existens mot hela etablissemangsverige.
Ganska tufft att dela arbetsplats med en sådan kille, eller hur?
Dessutom kvarstående(?) frågan - var finns läckan?

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2012 18:30

OT/ Norsk socialdemokrat tillika muslim önskar att Hitler var tillbaka. Vad säger det svenska systerpartiet om det? Är Expressen vidtalat?

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/11/norways-labor-party-politician-khalid-haji-ahmed-.html

 
Ingen bild

Malte

21 november 2012 18:36

men wikipedia är inte lika träffsäkert. Om man slår upp Kent Ekeroth så står det t.ex inget om hans polska och khazariska ursprung och heller inget om hans dubbla medborgarskap.

 
Ingen bild

Lundabo58

21 november 2012 18:42

@ Vov & Skånepåg

Grejen har väl varit att Kasselstrands artikel denna gång var minst sagt feltajmad. Jag gillar Kasselstrand men jag har viss förståelse för att man inte vill ha en s k "lose canon" på partikansliet i detta mediala drev-läge.

...även vår "landsfader" herr Reinfelt åkte ju ut i kylan en tid 1995 när han var Muf-ordförande. Kasselstrand kommer nog tillbaka vad det lider, när han blivit mer rutinerad att välja rätt tillfällen till kritik.

For the record anser jag att SD eller SDU inte ska lägga sig i moraset i Mellanöstern öht.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 18:56

@ Vov

Den senaste tidens raket- och robotanfall av Hamas (cirka 1400 under den senaste veckan) visar definitivt inte något intresse av hur man skall uppnå en fredlig lösning. Det är nu upplopp i Samaria och Judea. Firande i Gaza över självmordsbomben på bussen i Tel Aviv i dag och livsfarligt att med privatbil färdas på de flesta israeliska vägarna på grund av stenkastning av arabiska israeliter o.s.v Hur man skall kunna uppnå en fredlig lösning i området då man uppvisar detta hat är för mig en gåta.

"Där visar Kasselstrand att han besitter en intelligens som vida överstiger din och resten av partiet officiella linje."
Tydligen är jag dock jag så intelligent att jag uppfattat att Hamas officiella linje (tillsammans med Iran) är att förinta staten Israel. Så om jag eller Kasselstrand är intelligentast att inse konsekvenserna av detta uttalande från respektive ledare är en måttstock på intelligens, så är det definitivt inte jag som ligger pyrt till.

För att travestera den gamle VPK-ledaren Hermansson: "Någon dj-a ordning fär det väl ändå vara i ett parti"

@ Lundabo 58: "For the record anser jag att SD eller SDU inte ska lägga sig i moraset i Mellanöstern öht." Hålla koll med en låg profil, låter för mig vettigast. Och betrffande feltajmingen så kunde den inte vara sämre (elle bättre hur man nu väljer att se det!).

 
Ingen bild

Vov

21 november 2012 18:57

@Lundabo58, men nu är det så att det satt, sitter två ledande i toppen som vill ha ett eget mellan-östern. Så länge de finns där och officiellt verkar för sin sak via partiet så har Kasselstrand rätt.

Dessutom tycker jag inte att det var feltajmat utan ett synnerligen bra inlägg med vettiga synpunkter. Om Åkesson och Söder skall sparka ut alla utom sina egna släktingar eller närstående blir det inte mycket kvar av partiet. Om nu den här Bieler dyker upp på scenen igen är hela pajasapparaten fulländad.

Förstår inte alls att Thoralf får vara kvar t.ex efter hans officiella uttalanden om somalier. Förmodligen har Expressen inte blivit tipsad ännu.

 
Ingen bild

Skånpåg

21 november 2012 19:08

@ vov
"Förstår inte alls att Thoralf får vara kvar t.ex efter hans officiella uttalanden om somalier. Förmodligen har Expressen inte blivit tipsad ännu."

Jamen var nu inte blyg utan tipsa själv, så får du dina 5 minuter i rampljuset och kan leva lyckligt resten av ditt liv för denna heroiska insats.

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2012 19:09

Lars Isovaara, Stellan Bojerud och Carina Herrstedt är föredömen som fler borde ta efter. Så skall pk-media behandlas.

http://www.expressen.se/nyheter/riksdagsledamoterna-tiger-om-kent-ekeroth/

 
Ingen bild

lennart l

21 november 2012 19:15

Bra tal du höll i riksdagsdebatten idag Thoralf. Men det är ju mer monolog än debatt, ingen begär replik och Anders Borg "has left the building". En eloge även till Johnny Skalin vars medieträning gett bra resultat, han uppträder nu mycket mer självsäkert.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 19:36

@ Lotta

Men vi måste ha en egen TV-kanal via Internet som gör att "vanligt folk" kan få se detta. T.ex enligt principen "on demand" max 1 timme, men som uppdateras så fort något intressant sker. Inga fasta tider, för det är risk att man glömmer denna eller så kommer annat i vägen. OK, det kostar men något måste ske!

Beträffande Thoralf så håller jag helt med. Men oavsett närvarande ledamöter, är det en utomordentlig träning att få denna möjlighet till framförande och något som han har stor nytta av framöver.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 19:39

Rättelse: F´låt skall vara @ lennart I

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 november 2012 19:42

Utanför ämnet : Det nya Sverige ,Vinterfest,Vinterglögg,Vintermarknad ,Vinterbord, Vinterkort,Vinterskinka,Vintergran,Vinterklapp, Vinterotta, Vinterköttbullar ,Vinterkorv, Vinterlimpa ,Vintersnö,Vinterjansson, Vintergransraskning . Kommer inte på nåt mer i tvärhasten !

 
Ingen bild

Hulda

21 november 2012 19:57

S-E Karlsson..
När vi alla ser dessa dumheter måste vi reagera. Ett vänligt ifrågasättande räcker långt.
"Vinterfest" osv. låter löjligt, fegt, naivt mm.
Ett avstått köp med tydlig hänvisning till det felaktiga språkbruket ger ännu bättre effekt.
Mina förfäder har firat Jul i hundratals, kanske tusentals år. Det ska mina efterlevande också få göra.

 
Ingen bild

vmm

21 november 2012 20:21

Jag (SD-medlem) tycker det är självklart att riksdagsledamöter endast ska ha svenskt medborgarskap. Att vissa anser det "rent fascistiskt" och sådant att kräva det tror jag beror på att det råder olika syn på nationalstaten. Jag tror på nationalstaten. Jag ser den som en grundpelare i ett modernt välfärdssamhälle och en förutsättning för demokratin. Stora ord, men så tror jag. Andra har en annan syn på nationalstaten och tycker därför att min (och andra SDares) åsikt om att svenska riksdagsledamöter endast ska ha svenskt medborgarskap är löjlig. Det bottnar i en helt annan syn på nationalstaten.

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 november 2012 21:43

Ja Hulda ,jag har ju pekat på hur det kan bli om idiotin fortsätter ,det finns nog krafter som vill ha det på detta vis .

 
Ingen bild

Nissolf

21 november 2012 21:59

S-e karlsson och Hulda.
Jag var ute och köpte vinterfrimärken till mina vinterkort i dag.
Låt vinterstjärnan lysa och glöm inte att damma av vintergranskulorna. Sedan kan vi käka vinterpepparkakor och vinterkorinter till vinterglöggen. Det blir väl vintermysigt?
Undrar hur det går med vinterbocken i Gävle i år, kommer den att klara sig?

 
Ingen bild

Medborgaren

21 november 2012 22:19

Tragiskt med en sk finansminister som idag hyllar massinvandringen och tror att alla hitkommare omedelbart kämpar hårt för att lära sig svenska och få ett jobb så dom försörjer sig o sin familj och betalar skatt!
Bor Herr Borg på en annan planet? Vi har ju alla sett "flyktingar" som varit i Sverrige 5-10 år och inte lärt sig många svenska ord utan kräver tolk, betald av oss skattebetalare!
Förslaget att SD startar egen TV-sändning låter väldigt bra! Vanligt folk måste få mer information om verkligheten, slaskmedias lögner måste stoppas!

 
Ingen bild

J B Doe

21 november 2012 23:00

s-e karlsson Hulda Nissolf

Löjligast av allt är nog Systembolagets skyltar intill kassorna, där man önskar Glad Vinterfest. Vi vet ju alla att det är de känsliga muslimerna som ska skonas från att höra det hemska ordet Jul, med dess kristna associationer. Men vi vet ju också att väldigt få muslimer, om över huvud taget några alls, sätter sin fot i en Systembutik. Således är inställsamheten från Systembolaget helt missriktad. Dock tror jag inte det är särskilt effektivt att köpbojkotta i det här fallet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards