thoralf

Direktlänk till inlägg 20 november 2012

HAR JOURNALISTER INGET EGET TÄNKANDE?

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2012 21:24

Efter dagens krigsrubriker i media börjar jag tro att Sverige har världens sämsta journalister, för det kan väl inte vara journalistutbildningen som är så beklämmande dålig. Hela mediakåren har lekt följa John på Expressen och David Baas artiklar utan att tänka efter det minsta på vad det är man skriver.


 


SD VILL KARTLÄGGA RIKSDAGSMÄNNENS URSPRUNG. HEMLIG BEGÄRAN OM NATIONALITET


Dessa rubriklögner har nu ”köpts” av varje liten landsortstidning. I frågan till riksdagens utredningstjänst finns ingen fråga om vare sig ursprung eller nationalitet eller att upprätta något register! Det är en ren lögn från Expressens sida.


Det som efterfrågas är om det finns riksdagsledamöter med dubbla medborgarskap, inget annat. Om en fråga till riksdagens utredningstjänst skall betecknas som en hemlig begäran, iså fall lämnas det in tusentals hemliga begäran varje år av riksdagsledamöter.


”Expressen avslöjar i dag att Sverigedemokraterna begärt nyligen att riksdagens utredningstjänst (Rut) ska kartlägga vilka riksdagsledamöter som har dubbelt medborgarskap. Rut har dock sagt nej till begäran”


Det Expressen kallar nyligen är från februari 2011, alltså närmare 2 år gammalt. Ännu en förvanskning av sanningen från Expressens sida.


Om jag eller Sverigedemokraterna hade varit intresserad av att kartlägga andra partiers riksdagsledamöter och deras eventuella ursprung och nationalitet hade jag inte vänt mig till riksdagens utredningstjänst.


DÅ HADE JAG ANVÄNT WIKIPEDIA!!!!! 


Men det begriper uppenbarligen inte dagens ”flockdjur” till journalister och speciellt inte ljushuvudena på Expressen. Wikipedia är dessutom inte hemlig!


Om vi börjar på bokstaven A i alfabetet och riksdagsledamöter med efternamn som börjar på A. (liten kurs för journalister, faktura skickas till chefredaktör Thomas Mattsson på Expressen)


Så hittar vi följande information om följande ledamöter som ett litet exempel

Adan Amir     http://sv.wikipedia.org/wiki/Amir_Adan


 


Abir Al-Sahlani   http://sv.wikipedia.org/wiki/Abir_Al-Sahlani

Jabar Amin   http://sv.wikipedia.org/wiki/Jabar_Amin

Metin Ataseven   http://sv.wikipedia.org/wiki/Metin_Ataseven

Anta Avsan    http://sv.wikipedia.org/wiki/Anti_Avsan

Abderizak Waberi   http://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi


När det Anti Avsan så nämns han i samband med Palmemordet, intressant.


Att det sedan finns framträdande riksdagsledamöter som dessutom är ordförande eller vice ordförande eller ledamöter i bland annat Konstitutionsutskottet och Justitieutskottet som uttalar sig utan att de uppenbarligen sett frågan till riksdagens utredningstjänst är horribelt.


Deras svar visar dessutom upp stor naivitet. Några exempel.

CENTERPARTIET

"Det visar ytterligare en gång vilken syn på människor de har och vad de tror att vara svensk och ta ansvar för Sverige är", säger Johan Linander, C, rättspolitisk talesman. "Det är totalt ointressant om riksdagsledamöter har dubbla medborgarskap eller inte. Det gör varken människor mer eller mindre svenska för att de har medborgarskap från ett annat land också."


Jag tycker att detta säger allt om Centerpartiet.


”Det är totalt ointressant om riksdagsledamöter har dubbla medborgarskap eller inte. Det gör varken människor mer eller mindre svenska för att de har medborgarskap från ett annat land också.”


Det innebär att Centerpartiet skulle tycka att det vore helt ok att alla ledamöter i t.ex Försvarsutskottet vore medborgare i t.ex Irak, förutom det svenska medborgarskapet. Hur många skulle ha förtroende för det Försvarsutskottet.


SOCIALDEMOKRATERNA

"Det är faktiskt rätt obehagligt. Det är väl en del i att märka ut och peka ut vissa som inte riktigt tillförlitliga. Det är väldigt obehagligt, rent fascistiskt tänkande. Det var bra att riksdagens utredningstjänst inte gick med på att spela med i det spelet", säger Morgan Johansson, S, ordförande för justitieutskottet


Det är verkligen bra att 7-klöverns företrädare talar om vad man anser om dubbla medborgarskap och att sitta i ”känsliga ” utskott i riksdagen, som behandlar mycket hemligstämplat material.

Det märkliga är också att ingen kommenterade samma motion under förra riksdagsåret, inte när den lämnades in, inte när den behandlades i utskottet, inte under debatten i kammaren och inte under voteringen i riksdagen. Här nedan kan du se resultatet av voteringen den 12 april 2012. Då var dödstyst i media.


 


En anledning till att riksdagens utredningstjänst inte kunde svara på frågan var att i folkbokföringen anges bara svenskt medborgarskap. Det är nämligen så att när en invandrare får svenskt medborgarskap så stryks uppgifterna om andra medborgarskap. Det finns endast i en historisk databas men den kan bara Skatteverkets personal komma åt. Visst är det finurligt att alla tidigare medborgarskap plockas bort ur det offentliga folkbokföringsregistret när någon får svenskt medborgarskap. Nu kanske mina läsare förstår varför det sitter så många ”svenska” medborgare i våra fängelser enligt offentlig statistik.

 
ANNONS
 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 22:01

Svenska journalister beter sig som vilken narkoman som helst; det krävs ständigt högre och högre dos p g a tillvänjningen. Det är klart att braskar man på med nattsvarta rubriker, gör ett helt Kronfågelslakteri av en fjäder och skriver EXTRA EXTRA EXTRA, ja då läser folk det, men sen visar det sig oftast att det sällan är så som man har velat påskina. Detta gör att rubrikerna nästa gång måste vara ännu mer nattsvarta, Kronfågelslakteriet måste bytas ut mot hela den asiatiska fjäderfäexporten och typsnittet skruvas upp ytterligare några snäpp, allt för att bibehålla läsekretsen. Men till slut så faller hela det lögnaktiga kulissbygget ihop som ett korthus, vilket vi nu ser med ständigt sjunkande upplagesiffror för de traditionella nyhetskanalerna. I stället söker sig folk till alternativa källor så som denna eminenta blogg, Avpixlat eller Flashback. Folk är trötta på lögnerna. Hade journalisterna insett detta och skrivit sanningen så hade de kunnat skära guld med täljkniv.

 
Ingen bild

Mats

20 november 2012 22:05

Jag tror i och för sig inte att du behöver vara orolig. Vanligt folk är inte så idiotiska att de inte ser det här. Man behöver inte läsa ett inlägg på Thoralfs blogg för att komma till insikt. Själv behövde jag bara läsa rubriken för att inse att det handlade om ett bottennapp. Expressen underskattar sina läsare grovt.

 
Ingen bild

Lotta

20 november 2012 22:15

Det tjatas i pk-media om att de tre SD-politikerna kommer åtalas för hets mot folkgrupp. Vilken folkgrupp rör det sig om? Vad jag vet är varken "blattelover" eller "hora" några folkgrupper. De båda som blev kallade ovanstående är vad jag förstår etniska svenskar och det vet vi ju alla att svenskar inte kan utsättas för rasism eller hets mot folkgrupp. Vi existerar ju inte ens längre. Vad som annars borde var åtalbart som den raske åklagaren borde titta närmare på är hatmobben på Aftonbladets Facebooksida som hyllar Hitler och hetsar mot judar. Skärmdump på hatet finns här:

http://avpixlat.info/2012/11/20/nysvenskar-hyllar-hitler-i-aftonbladet-grupp/

 
Ingen bild

Hacke

20 november 2012 22:34

Expressen har "fina" traditioner att bevara på området "göra en höna av en fjäder".
Såg nyss på Veckans brott (SVT 1) tidernas största blåsning när en mytoman satte hela svenska journalistkåren i brand sedan Expressen (vilken annars) gått på det som inte ens visade sig vara en fjäder. Den gången handlade det om nazism, idag vill man ha samma uppmärksamhet kring det dom kallar rasism.

 
Ingen bild

DH

20 november 2012 22:41

Det jag reflekterar över gällande dubbla medborgarskap är att: borde inte journalister om några opponera sig mot detta?

Har inte journalister, tror du (och alla andra), insett med anledning av Dawit Isaaks tragiska öde att det där med dubbla medborgarskap inte är den bästa idé världen åstadkommit?

Jag läser att möjligheten infördes 1 juli 2001 och Dawit Isaak fängslades i Eritrea september 2001.

Eritrea erkänner inte, vad jag förstår, dubbla medborgarskap. Blev det Dawit Isaak fall?

För- och nackdelar specifikt från regeringen:
http://www.regeringen.se/sb/d/6998/a/84070

 
Ingen bild

Det sjuka Sverige

20 november 2012 22:44

När Migrationsverket ursprungligen nekade serbiske Refik Prelics asylansökan eftersom den saknade alla slags giltiga anledningar till asyl kom Refik snabbt på att han hade glömt nämna att han var homosexuell, och att alla homosexuella i Serbien borde få asyl i Sverige p.g.a att homosexualitet inte är lika uppskattat i Serbien som i Sverige. Migrationsverket höll dock fortfarande inte med om detta, men som så ofta annars räckte det med en snabb överklagan till Migrationsdomstolen för att få ändring på den saken.

I en prejudicerande dom fastställde Migrationsdomstolens politiskt tillsatta nämndemän följaktligen att Serbiens alla homosexuella invånare är välkomna till Sverige för livstids uppehälle på de svenska skattebetalarnas bekostnad.
http://avpixlat.info/2012/11/20/migrationsdomstolen-homosexualitet-utgor-asylrattighet-enligt-genevekonventionen/#disqus_thread

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 november 2012 22:48

Väldigt färska nyheter i Expressen
Varför heter det nyheter ?

 
Ingen bild

Tobbe S

20 november 2012 22:52

Har ikväll skickat 72 st mail med nedan lydelse:

"Jag ser att ni annonserar i Expressen och Aftonbladet. Det innebär att jag inte kommer att köpa er vara och undvika er affär.
Om ni i stället annonserar i lokaltidningen kommer er annons inte att skymmas av skvaller, mobbningskampanjer och skräp.
Med vänlig hälsning / Torbjörn S"

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

20 november 2012 22:58

1år gamla uppgifter blir "scoop" hos vänsterextrema Ex pressen

Enligt Riksdag & Departement finns det idag 31 riksdagsledamöter av 349 som är utrikes födda. Hur många av dessa som också har dubbla medborgarskap anger man dock inte. Troligen har man inte ställt frågan till dessa ledamöter eller så vill de inte svara på frågan. I Folkbokföringen finns dock inte dessa uppgifter, något som jag anser vara mycket märklig. Missa inte den hårresande kommentaren på artikeln, snacka om att vara politiskt korrekt med snudd på förräderi.

Jag anser att personer med dubbla medborgarskap inte skall vara valbara till Sveriges riksdag. Enbart den med svenskt medborgarskap skall vara valbar. Om t.ex Abderizak Waberi (M) även har ett somaliskt medborgarskap skulle han inte kunnat väljas till riksdagen. Nu är det möjligt och det kan mycket väl vara så att en somalisk medborgare sitter i Försvarsutskottet med tillgång till ”hemlig” information om t.ex insatserna vid Somalias kust mot pirater. Jag har med anledning av detta lämnat in två motioner. En angående att Folkbokföringen även skall registrera andra medborgarskap än svenskt och en motion om att personer med dubbla medborgarskap inte skall vara valbara till Sveriges riksdag

Motion 2011/12:Sk410

Motion 2011/12:K374

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/october/31-utrikes-fodda-i-riksdagen.html

 
Ingen bild

Gynna inte vänstermedia,blocka all reklam

20 november 2012 23:04

adblock download firefox

adblock download google chrome

adblock download internet explorer

adblock download chrome

adblock pro download

adblock plus thunderbird

google adblock

 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 23:15

Är det inte konstigt att media aldrig kritiskt granskar annan media? Jag menar om Expressen och Aftonbladet ska vara konkurrenter så borde man i Aftonbladet förvänta sig rubriker i stil med "Så fejkade Expressen dagens SD-avslöjande". Kanske dags för Konkurrensverket att göra en gryningsräd.

 
Ingen bild

Nissolf

20 november 2012 23:16

G&G, Ex-pressen gräver inte ner gammal skåpmat, dom byter bara lappen med bästföredatum och säljer det som nytt. Det ligger pengar i det om man lyckas, då blir samma nyheter nya nyheter både två och kanske tre gånger.

 
Ingen bild

SM811

20 november 2012 23:22

Tack Thoralf. Undrar om skribenterna på PK tidningsredaktioner sover gott om natten när de skriver så många lögnaktiga artiklar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 november 2012 23:27

Nissolf : Ja men då måste det ju lukta konstigt om tidningen
Måste vara ett fall för folkhälsonämnden avd 2014 .
Tänk om en bilhandlare sålde begagnade bilar som nya då skulle det skulle kallas för bedrägeri ?

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 23:27

O.T
För den som ännu inte gjort det, skriv under "Petition Against Muslim Call To Prayer" på Dispatch Interntional. Gäller att protestera mot att en moské i Botkyrka fått preliminärt klartecken att börja "yla" böneutrop från sin minaret.

http://www.d-intl.com/sv/form/nej-till-muslimska-b-neutrop

 
Ingen bild

Socialdemokraternas unkna kvinnosyn

20 november 2012 23:32

Politikerna köpte sex i LO-bostad
De kandiderar för S till fullmäktige – togs på bar gärning med prostituerade

Männen från Mellansverige åkte i juli till Stockholm för att delta i arbetet med valupptakten. Efter några möten gick de på krogen och blev rejält berusade.

Strax efter klockan två på natten observerade polisens spanare en av dem på Malmskillnadsgatan.
Polisen följde efter
Mannen gick fram till två utländska prostituerade kvinnor och gjorde upp sexköpen.
Via en bankomat tog de sedan en taxi till en övernattningslägenhet, som tillhör ett LO-förbund, i centrala Stockholm.

Polisen följde hela tiden efter.

Strax efter klockan tre på natten gick spanarna in i LO-lägenheten. Dörren var olåst så poliserna gick in.

Den ene socialdemokraten stod naken medan en prostituerad kvinna utförde oralsex på honom. Den andre mannen låg i en säng tillsammans med en avklädd kvinna.

De hade betalat 1 000 kronor till kvinnorna som inte är folkbokförda i Sverige.

http://www.aftonlognen.se/nyheter/valet2010/article12433522.ab

 
Ingen bild

Bojkotta möget

20 november 2012 23:45

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

 
Ingen bild

Pelle

20 november 2012 23:47

Herregud vilka lögnare! Rubriken ljuger ju helt uppenbart.

Detta indikerar att man grovt förvrängt klippen med EA som ligger ute. Hoppas att vanligt folk inser att det är nu eller aldrig om vi ska kunna få stopp på vansinnet som tar drar ner oss mot djupet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 november 2012 23:48

OT : Bilbrand Skräddaretorpsvägen 23.38

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

20 november 2012 23:53

Blaskornas drev, vinklade och ibland helt lögnaktiga påståenden kan väl inte anses vara god publicistisk sed? Expressen borde skicka David Baas på utbildning så att han lär sig att inhämta och inte minst förstå faktauppgifter. Uppsåtet med dessa artiklar genomskådas och får dessbättre motsatt verkan än den tänkta.

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 23:58

@ Gubben och Gumman
Expressen innehåller så mycket "skit" att den borde bli en affärsidé för någon som har ork och lust. Placera ut behållare med texten "lägg din lästa Expressen här (en och annan Aftonbladet följer givetvis då också med)". Samla in, mal i kompostkvarn och sälj som jordförbättring. Har själv provat med Barometern och Östran. Resultatet var ungefär detsamma beträffande förbättrad växtlighet för båda tidningarna.

Med allt "skit" som finns i Expressen borde den slå våra lokalblaskor med hästlängder. Vi har odlat morötter i jord som är mullberikad på detta sätt vid höstgrävningen i fjor (får Barometern av en granne som prenumererar på tidningen). Vi har aldrig haft så mycket morötter någon gång och det är så man nästan blir lite less på det hela. Morotskaka, stuvning, kokta eller grillade till div. maträtter o.s.v sedan i juli. Nu är det bara ett 10-tal bamsingar kvar så det skall vi väl även klara av.

Om man kollar Thoralfs besöksstatistik till höger på skärmen, är han på väg mot All Time High under den här månaden. Bara att gratulera och hoppas att han tänker på sig själv och sin hälsa också, med hänsyn till sitt nästan dygnet runt arbete.

 
Ingen bild

Måste ses,väldigt kul

21 november 2012 00:05

Jan Helins redaktionsmöte på Aftonbladet
http://www.youtube.com/watch?v=QsKe1ejoYGU&feature=plcp

Stor humor!

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2012 00:07

@ kvällsbockenpåhugget

David Bajs är väldresserad och följer helt husses (chefredaktören på Expresssen) order. Att de skull ha sådan moral att de "lär sig att inhämta och inte minst förstå faktauppgifter" finns helt enkelt i deras sinnesvärld. Så illa är det numera inom massmedia i stort, och som man dagligen ser exempel på.

 
Ingen bild

MakingBacon

21 november 2012 00:12

Men dubbla medlemskap i politiska partier accepterar inte sjuklövern. Varför går inte det?

 
Ingen bild

SD påverkar

21 november 2012 00:20

Självklart med enbart svenskt medborgarskap som riksdagsledamot och statsråd
I de flesta västeuropeiska länder har den traditionella synen varit att motsätta sig dubbelt medborgarskap eftersom man ansett att medborgarskap och politisk lojalitet till nationen är en oskiljaktig enhet. I Sverige har det sedan den första naturaliseringslagen kom 1858 varit en princip att man skall undvika dubbla medborgarskap och 1950 års medborgarskapslag krävde att utlänningar som ville bli svenska medborgare avsade sig sina tidigare medborgarskap.

Men i takt med 68-vänsterns inflytande i det svenska samhället och internationaliseringen kom under 1970-talet en omsvängning där man började acceptera dubbla medborgarskap, om än passivt. Inte förrän den 1 juli 2001 accepterade man dubbla eller flerfaldiga medborgarskap till fullo. Lagändringen var dock inte okontroversiell utan skapade debatter.

Läsvärt av Björn Söder,läs hela här:
https://sverigedemokraterna.se/2012/11/20/sjalvklar-med-enbart-svenskt-medborgarskap-som-riksdagsledamot-och-statsrad/

 
Ingen bild

Dille

21 november 2012 00:31

Visst har vi beklämmande dåliga journalister i det här landet. Till detta kommer att de flesta är kommunister och därigenom liksom befinner sig i en sekt med vidhängande robotliknande sektbeteende.
Kommer att tänka på Sveriges på sin tid högst betalde journalist: Jonas Stadling.
Kämpade för småbönder och samer mot samvetslösa roffarbolag – och VANN – genom att det blev ny lagstiftning.
Åkte skidor genom Sibirien för att leta efter Andreé. Världsberömd författare (nu glömd) Vän med Leo Tolstoj. Patriot och stor vän av hembygden.

Tänk vilken kontrast till dagens ynkna testuggare.

Dessutom är Du, genom din släktskap med Hammarsköld, även släkt med denne store man.
Stadling reste minnesstenen över Georg Adlersparre, fäderneslandets räddare.
Även Adlersparre var släkt med Dig och Stadling.

 
Ingen bild

Sverige islamiseras

21 november 2012 01:31

Islamiseringen av riksdagen.

För några veckor sedan bjöd riksdagsledamöterna Mehmet Kaplan (MP), Amir Aden (M) och Abdirizak Waberi (M) in till en så kallad Eid-fest i riksdagens möteslokal Nubiska rummet. Inbjudan skickades ut till riksdagsledamöter och till ambassadörer för muslimska länder med representation i Sverige.

– Sverige har varit föregångare när det gäller sekularism men religionen smyger sig nu in i riksdagen. Alla politiker och inte minst ledningen i riksdagen bör vara medvetna om konsekvenserna på lång sikt. Riksdagsstyrelsens hållning att man kan ha religiösa fester i Sveriges riksdag är absolut fel, jag tycker att det ska finnas gränser för hur man ska använda lokalerna och religion ska överhuvudtaget inte få plats där
http://www.rod.se/ledamot-vill-stoppa-religi%C3%B6sa-fester-i-riksdagen

 
Ingen bild

Olle

21 november 2012 02:38

Hjälp till att förklara för dom här:
www.dagensps.se


 
Ingen bild

Det nya Sverige,bör ses

21 november 2012 05:31

Fucking svenne del 1
http://www.youtube.com/watch?v=BRvmiahEKMs&feature=related

Fucking svenne del 2
http://www.youtube.com/watch?v=mVh91aKBJ9Q&feature=relmfu

Fucking svenne del 3
http://www.youtube.com/watch?v=US4rxbcoW9g&feature=relmfu

Och så undrar folk varför man stöder SD.

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 november 2012 06:23

Thoralf.

Skriv en kommentar i Barometern om detta
SD ville kartlägga riksdagsledamöter

Artikeln har dom naturligtvis inte vågat ha kommentarsmöjlihet, fegisarna!!!!!

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/sd-ville-kartlagga-riksdagsledamoter(3532192).gm

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 november 2012 06:30

Hälsningar från Moderaten, eller var det Sverigedemokraten?
Bo Frank Växjö.

Har inte begripit varför regeringen säger nej till EU-förslag om att fördela flyktingmottagandet bättre mellan EU:s länder. Dessvärre lär ingen medborgare heller fatta varför. Är det självändamål att vi skall ha Europas mest generösa flyktingmottagande?

Fick idag veta att partiet vill att jag skall medverka på ett seminarium om flyktingpolitiken på vårt stora Sverigemöte mars nästa år. På förslag från en av ministrarna. Hade inte räknat med detta, snarare motsatsen. Uppenbarligen vill partiet spegla att det tillåts ett fritt åsiktsutbyte inom anständiga ramar i denna fråga som kommer att vara stor i valrörelsen nästa år vare sig partierna vill det eller inte.

PS: Undrar om han får löpa gatlopp i Expressen nu?

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/4/1/?item=art_art-s1/877

 
Ingen bild

Stefan A.

21 november 2012 07:08

Helin och Mattsson har verkligen hamnat på fel plats i livet, passar bättre som försäljare av sämre beg. bil. med kontoret på fickan, eller tel.sälj hos svartlistade skojarföretag än som chef. red. ärevördiga gamla tidningar, men ägarna struntar tydligen i det, kanske beroende på att de vet att de är döende så anseendet spelar ingen roll längre.

 
Ingen bild

Välkommen Mrutyuanjai Mishra

21 november 2012 07:11

Mrutyuanjai Mishra blir aktiv i Sverigedemokraterna

Mrutyuanjai Mishra, född i Indien, europeisk magister i mänskliga rättigheter och demokrati, har på nära håll sett vad som händer i länder där islam tillåts få allt större makt.

Men hvis man skal sige det helt kort, så bliver jeg politisk aktiv, fordi jeg ville fortælle svenskerne, at man godt kan være skeptisk over for Islam som politisk ideologi og samtidig være et tolerant menneske. Og ikke mindst at man godt kan være aktiv sverigedemokrat uden at være racist.

Jeg bliver i Sverige og kæmper videre sammen med Sverigedemokraterne for et bedre og mere trygt Sverige, som både indvandrere og svenskere kan være stolte af.
http://blogs.jp.dk/braendpunkt/2012/11/20/derfor-v%C3%A6lger-jeg-at-blive-politisk-aktiv-i-sverige/

 
Ingen bild

Hulda

21 november 2012 07:19

Om inte mitt minne har lurat mig hade Aftonblaskan eller Exprutten en slogan för ett antal år sedan."Om sanningen ska fram", var den viktigaste delen i denna slogan.
Det var på den gamla goda tiden..........

Fö. finns det väl ingen förnuftig människa som vill spela bingo med en kändis, ELLER...

 
Ingen bild

SD påverkar

21 november 2012 07:31

Riksdagsmannen Thoralf Alfsson (SD) från Kalmar vill förbjuda riksdagsledamöter att ha dubbelt medborgarskap.
Till Östran säger han att "det handlar om lojaliteter"
http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Foerbjud-dubbla-medborgarskap-foer-riksdagsmaen
Ovanligt hederlig artikel.

 
Ingen bild

Åke, Västervik

21 november 2012 07:51

...VästerviksTidningen vågar iallafall skriva när det händer saker som har med vår fantastiska mångfald att göra:

STORT POLISTILLSLAG MOT FLYKTINGFÖRLÄGGNINEN

http://www.vt.se/nyheter/lokalt.aspx?articleid=6629533

I övrigt: Thoralf du är en verklig kämpe...så jä... rätt du har!!!

 
Ingen bild

kalle

21 november 2012 07:51

när man ser namnet anti avsan, så finns det vittnen för att han var på mordplatsen, eller är detta fejk ?

tidskod:15:40
http://www.youtube.com/watch?v=OqkT_55fzVQ
all heder till sven som kämpar

när de tog bort palme och anna lind, då förstod man att det skulle gå åt heöv-ete med svenska välfärdsammhället.

snälla ni som läser här, släpp moderata idelogin, ett solidariskt och tryggt samhälle är den rätta vägen.
fram till 1986a var sverige 3de rikaste i världen och andra länder gjorde studiebesök hur man kunde skapa det rättvisa och mest utvecklade samhällen och ändå kunde företag blomstra.

hör per albin hansson tal; nåt för SD att ta efter.
http://www.youtube.com/watch?v=X-vwl8Qq--I

 
Ingen bild

kalle

21 november 2012 08:08

här är bruksanvisning hur SD skall vinna valet 2014, alltså få egen majoritet och bygga upp Sverige igen, alla är trötta på 7 klövern och alla har nu facit i hand. allt hopp står till vilken inriktning SD tar.
http://www.youtube.com/watch?v=HhiwFHfTYaw&feature=related

öppna ett fönster till och hör talet med bakgrundsmusiken
http://www.youtube.com/watch?v=zVymXCvo384

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 november 2012 08:14

Vad i h....te menar han angående att ta in nya soldater i Krigsmakten, även kallat Försvaret.

Så här säger han 1 minut in i Videon

Den här satsningen är för att få in annan kompetens inom språk och kulturell bakgrund som är viktigt för att lösa vårat uppdrag NATIONELL och internationellt.

Hela Videon på
http://www.exponerat.info/bilder-fran-nya-svenska-mangkulturella-forsvaret/#disqus_thread

Är det någon med kunskap om Nya Moderata Krigsmakten vad som menas med etta

Ska unga "muslimska " soldater med vapen i hand slå ner uppror i Rosengård eller andra invandrargetton, eller är det upproriska "pursvenskar" som skall slås ner med vapenmakt

Kanske Expressen skulle kunna förklara om dom har någon tid över mellan dreven mot SD


 
Ingen bild

Hasse

21 november 2012 08:17

Expressen sitter på hela informationsapparaten och kan därför ägna sej åt sån här journalistik.
Kan vi inte hjälpas åt att sänka lögnhalsarna på något sätt, då menar jag verbalt eller skriftligt. Tror säkert att många skulle vilja sänka dem på annat sätt.

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 november 2012 08:20

Har Regeringen Rainfelt begått brott mot grundlagen genom att hemlighålla dokument

Försvarsminister Karin Enström har inte kunnat förklara varför handlingen saknas i diariet, men i bilagan framgår att försvarsdepartementet var informerad, trots tidigare försvarsministern Sten Tolgfors nekande. Montage: Sveriges Radio.


Sveriges Radio.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5353159


Kan en regering göra så utan att tvingas avgå?
Kolla med Expresen

 
Ingen bild

charlotten

21 november 2012 08:36

Jag tror faktiskt att många, liksom jag, trodde att det redan var otillåtet med dubbla medborgarskap om man sitter i riksdagen.

En självklarhet egentligen. Bra att SD tar upp det, för det är inget annat än dåraktigt att personer som har medborgarskap i annat land, sitter te x i försvarsutskottet.
SD visar återigen på sunda förnuftet, något som andra partier kanske borde ta efter lite mera.

 
Ingen bild

Ex pressen

21 november 2012 08:49

Ex pressens Niklas Svenssons intelligenta tweet
http://www.ladda-upp.se/bilder/vhqsghsplgcpoc/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 november 2012 09:25

Twitter Svensson gör väl ingen direkt intellektuell framtoning direkt
Någon som sett Ulf Nilsson sitta dagarna i ända och Twittra ?
Han borde ju ha tid......

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

21 november 2012 12:02

Intressant information om att Mishra blir aktiv inom SD. Han är ju krönikör på Avpixlat men inget tillkännagivande om detta där? Sover de på Avpixlat? Vill gärna läsa mer om detta..

 
Ingen bild

Inge Sandén

21 november 2012 13:00

Nu har i alla fall jag försökt att dra några strå till stacken efter all falskhet vi den sista tiden fått bevittna i alla slags media utom här hos Thoralf och några till som t. ex. Avpixlat.

Har mejlat kultur@kvp.se och påpekat hyckleriet med att på kultursidan läser man 4075 dagar har Dawit Isaak med dubbla meborgarskap suttit fängslad i Eritrea just p.g.a sitt dubbla medborgarskap.
Nästa dag läser man hur David Baas ondgör sig över att SD påpekat det felaktiga med dubbla medborgarskap.
Kan bara läsa ut av detta drev mot SD att David Baas drivs av ett sjukligt beteende som är klassat som Mytomani av läkarvetenskapen och att han är besatt av onda krafter.
Vidare anser jag,står ej i mejlet.
Vi skall inte vika oss en tum från den intellektuella kulturelitens påhopp då vi har hela det svenska folket bakom oss och med det menas de som gått och går till sina arbeten varje dag och med sina skatter försörjer de som vill vårt land illa med sin falska godhet.

Alla giriga pösmunkar som lever på den misslyckade massinvandringen och de som försvarar de sista hundra årens största bluff genom välbetalda samhällsposter och de som skriver med ett finger i munnen medans pennan går är våra fiender och det skall vi visa i valet 2014.

 
Ingen bild

Dille

21 november 2012 14:47

Rättelse: Det var JONAS Stadling jag skrev om igår, inte Per

 
Ingen bild

SD påverkar

21 november 2012 15:21

Sverigedemokraterna överväger att starta en sajt där de publicerar oklippta inspelningar av intervjuer som partiföreträdere ger.

– Vi har satt oss ner och tänkt på övertaget hos journalister i intervjusituationer, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund.

– Vi känner oss felciterade väldigt ofta. Bra journalister kan sammanfatta ett resonemang på ett bra sätt.

För att undvika att bli felciterade, eller att lösryckta citat tagna ur sitt sammanhang får stor spridning, funderar partiet att (som nu) spela in alla telefonsamtal och intervjuer som görs med Jimmie Åkesson och andra företrädare, och lägga upp dem på en egen sida.

– Jag tror inte att läsarna är medvetna om det enorma övertag journalisten har. Vi kommer att informera journalisterna om att allt kan komma att läggas upp om vi uppfattar att de svar vi givit inte stämmer överens med den bild journalisten ger.

Ytterligare en anledning till att skapa en sådan sajt är att partiet kan lyfta intressanta resonemang som förs i intervjuerna men inte kommer med i den färdiga journalistiska produkten, säger Bylund.
http://www.journalisten.se/nyheter/sd-planerar-att-lagga-ut-alla-intervjuer

 
Lassekolja

Lassekolja

21 november 2012 18:45

Hur i h-e kan någon människa med ett uns förnuft kvar tycka att det INTE är självklart att riksdagsmän och statsråd skall vara svenska? Helt obegripligt men föga förvånande, med tanke på att vi befinner oss i Sverige.
Bland det som Mona Sahlin är mest stolt över är att hon medverkat till kravlöshet även när det gäller riksdagsmän! Säger det mesta!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#helgens-snack

 
Ingen bild

Bengt

21 november 2012 21:38L. A. G. S. T. I. F. T. A.

.
Att journalister m å s t e hålla sig till fakta!
och att media som INTE är neutrala STRAFFAS!
M E D I A . S K A L L. .G R A N S K A. . -Inte syssla med p å v e r k a n!

 
Ingen bild

pimm

21 november 2012 23:55

Sverigedemokraterna är uppenbarligen helt rumsrena eftersom media måste lägga till okvädes-begrepp och vantolkningar. Istället för att återge det som faktiskt står eller har uttalats. Det kontroversiella bör ju vara att sossarna infört dubbelt medborgarskap för att utlänningar ska få svenska bidrag och pensioner i sina hemländer. För att inte tala om gratis resa till Sverige om exempelvis Libanon blir för oroligt.

 
Ingen bild

gulafaran

22 november 2012 09:41THORALF; om nu expressen gör fel ANMÄL DEM, har detta gjorts?


svårare än så är det väl inte eller?
hoppas SD har en eller fler duktiga jurister det lär ha en avgörande effekt framöver verkar det som, en dpligt vinklad artikel i kvällspressen kan ju avgöra ett val i förlängningen menar jag...hur mkt skit får pressen mångla på väljarna...`

 
Ingen bild

Medborgaren

22 november 2012 14:48

2 usla pryoskribenter på Ex-pressen är missnöjda med att SD informerar vanligt folk faran med islam!
Undrar hur dessa individer kommer uppfatta situationen om dom skulle tvingas leva med sharialagar o allt annat dravel?
Skrämmande med alla dessa moskeer som växer fram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se