thoralf

Direktlänk till inlägg 12 december 2018

KLIMATET KOMMER OCH GÅR

Av Thoralf Alfsson - 12 december 2018 20:46

Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.


Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsägelser och SVT:s egen "klimatexpert" Erika Bjerström har kommit med det ena efter det andra domedagsprognosen, om inte koldioxidutsläppen bromsas.


Det märkliga har varit att under alla dessa dagar har jag aldrig sett en debatt i Aktuellt-studion mellan någon "klimatalarmist" och någon "klimatförnekare", om uttrycken tillåts.


Annars brukar ju Aktuellt alltid ha en kortare debatt i stort sett varje kväll men inte när det gäller den fråga som de vill hävda är den allra viktigaste frågan på agendan. Jordens överlevnad. Jag tycker det är väldigt märkligt.


Jag hittade en film som gjorts av SGU, Sveriges Geologiska Undersökningar, en statlig myndighet. Filmen handlar om landhöjningen men det blir också automatiskt om havsnivåer i framförallt Östersjön.

De av mina läsare som tänker efter lite förstår säkert lite av ironin i varför jag lägger upp den animerade filmen. Notera att de kallar det för en klimatförbättring i filmen. Det är faktiskt vad det handlar om. Utan klimatförbättringen hade världen och jorden sett helt annorlunda ut idag.Det SGU säger som avslutning är att Stockholm kommer höja sig 0,5 meter om 100 år på grund av landhöjningen. Det vill säga 500 mm eller 5 mm/år.


Det är det sett ut de senaste århundradena enligt SMHI och deras mätningar av havsvattenståndet i Stockholm.


 


PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.

 

thoralfsblogg.wordpress.com

 

Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

 
ANNONS
 
Ingen bild

Björn

12 december 2018 21:41

Vad jag undrar över, är hur det kan komma sig att det nu är en sådan klimathysteri. Det går ju knappt en dag utan att man kan läsa i tidningarna eller på TV om den negativa klimatpåverkan som vi människor utgör.

Tidigare år då det har debatterats miljön, så har det då mer handlat om lokala problem orsakade av främst biltrafiken eller skövlingen av djungel i sydamerika.. Men nu är det globala hot som hägrar. Och hotet verkar främst vara koldioxiden, co2.

Är det någon som har diskuterat oss människor och att vi bara blir fler och fler. Kanske dags att börja införa begränsningar. Hur många människor var vi egentligen på jorden då man började mäta co2 halter och hur många är vi nu. Finns det månne någon korrelation?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 december 2018 22:58

Äh fan, det är bara att skratta åt eländet. 25% i riksdagen känner klimatångest.
Hela klimatköret är ovärdigt en nation grundad på naturvetenskap och inte på trosfrågor.

Näh, man får vara glad åt det lilla. T ex att jämställdhetsmyndigheten nu avvecklas. Det fungerade inte med 50 kärringar, utan manlig styrning, som mobbade varandra så pass att 70% var på utbränningens kant.

Angelägna projekt som "mensen ut ur trosan, in i samhället", "menscertifiering av arbetsplatser" med flera får väl nu övertas av någon annan myndighet.

Kanske ett nytt klimakteriverk för de med ångest, svallningar och rädsla.

 
Ingen bild

Hacke

12 december 2018 23:06

SVT kör numera med renodlad agendajournalistik som inte står Wolodarski efter.

Som i morse när deras nyhetssida toppades med meteorolog Pererik Åberg och en chatt med honom under rubriken: "Så här bemöter du klimatförnekare". (möjligen ”klimatskeptiker”, kommer inte ihåg exakt)
Jag hade bråttom så jag tänkte följa upp och granska detta övertramp vidare i detalj lite senare.
Men då var det redan för sent. Inslaget var helt borttaget och jag undrar om de själva insåg att de gått för långt eller om folk hört av sig och undrat vad i he....e dom håller på med.
Troligast är väl det senare för vad man ser och hör från public service numera så verkar det som de drabbats av total fartblindhet i framfarten och misshandeln av uppdraget.

Och all denna propaganda, fake och mörkande varvat med rent trams kommer dessutom snart på en skattesedel nära oss alla.
Och när de så grundligt tryckt ner folket i skorna avslutar de med att dra för plösen också genom att, vilket det nu visat sig, ta till på tok i överkant med denna tvångsskatt!

Skönt då att vi fick lite plåster på såren senare på dagen med budgetomröstningen och en av många höjdpunkter i den i form av nedläggningen av Jämställdhetsmyndigheten och en besparing bara där på 40 miljoner! Därmed får ett 50-tal bråkande batikhäxor ta sitt pick och pack och hitta sig ny försörjning. Också den sannolikt via våra skattemedel men ändå. Den feministiska stormakten och genusgalenskapen har gått på sitt första men förhoppningsvis inte sista ordentliga bakslag.
Wow, den sover jag riktigt gott på.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

13 december 2018 01:12


Magnus Norell:

"Trots det fasansfulla i att vem som helst av oss kan råka ut för ett attentat av det slag som skedde i Strasbourg menar Norell att vi i Sverige står inför ett större hot: den icke-militanta islamismen."

https://nyheteridag.se/norell-vi-medborgare-ska-kanna-att-vi-inte-ar-sakra-nagonstans/


Det har jag försökt förklara för enfaldiga dårar, många gånger. Islam och muslimer är ett akut hot mot vår existens och vårt samhälle. Om inte gränsen stängs omedelbart, militär patrullerar längs gränserna och tvångsrepatriering påbörjas, kommer Sverige att gå under. Jag utesluter inte ett blodigt inbördeskrig inom fem år. Absolut inte!

Annie Lööf vill tydligen att hennes dotter ska få uppleva krig innan skolstarten.

 
Ingen bild

Gränsjägare-87

13 december 2018 04:16

T.o.m Vattenfall erkänner att Vind-el släpper ut MER CO2 än vad kärnkrafts-el och vattenkrafts-el gör tillsammans under respektive livscykel.

http://www.vindbrukdalsland.se/Vind-el%20släpper%20ut%20mer%20CO2.htm

https://www.vattenfall.se/elavtal/energikallor/elens-ursprung

Om nu Koldioxiden hade haft så stor miljöpåverkan för växthuseffekten som alla dessa klimatkramare säger så hade det ju varit tacknämligt om någon av dessa kan förklara det miljövänliga med dessa vindkraftsparker- för att inte tala om den åverkan på natur och påverkan på djur och människor dessa djävulssnurror gör.

Att det dessutom krävs 150 ton metallurgiskt kol via stål för tillverkningen av ett landbaserat vindkraftverk samt 250 ton för ett havsbaserat sådant rimmar ju bra (ironi) med miljöpartisternas strävan att stänga ner kolkraftverken.

https://www.thegwpf.com/power-hungry-asia-drives-new-coal-boom/


https://www.forbes.com/sites/judeclemente/2016/03/20/10-problems-the-anti-coal-oil-and-natural-gas-movement-must-answer/#4f80a4f0590f

Källa: Jude Clemente - Forbes

https://www.forbes.com/sites/judeclemente/#586a7de261ef

Men det kan kanske någon insatt (ironi igen) miljöpartist ge en trovärdig förklaring på.

Att vindsnurrorna ej heller bär sina egna kostnader utan skattesubventioner behövs väl igentligen knappt nämnas då den eminente Thoralf säkert tagit upp det mången gång genom åren.

 
Ingen bild

Laglydig

13 december 2018 04:33

Jäklar vad mycket CO2 som Europas folk måste släppt ut för 20 000 år sedan, så att hela inlandsisen smälte undan med KLIMATFÖRBÄTTRINGAR som följd. Förmodligen kunde detta ske ohämmat eftersom detta inte beskattades och man åt dessutom betydligt mer kött vilket också bidrog till de gigantiska CO2 utsläppen.

Skämt å sido. Vi är säkert alla oerhört frustrerade av detta ältande i MSM media om klimatsmart hit och klimatsmart dit,

Det som irriterar mig allra mest, som bott utomlands under många år (där den här typen av diskussioner INTE förekommer) men är tillbaka i Sverige igen sen en tid tillbaka, är att tonen på de statliga propaganda maskinerna och TV4 har skruvats upp ordentligt bara de senaste månaderna.
Det är idag en konstaterad sanning att världen kommer gå under om vi inte omedelbart slutar upp med alla utsläpp av CO2. I stort sett varje repotage lyckas man få in en klimatvinkling om att en katastrof väntar inom bara några decennier om inget drastiskt görs nu (de har faktiskt rätt, men det handlar om muslimsk massinvation och inte klimatet).
Om medierna indoktrinerar vuxna så gör skolan sitt för att skrämma upp våra barn och barnbarn så att de blir lidande av klimatångest osv. Vad hände med det kritiska tänkandet?

Och det är i stort sett bara ett enda land på jorden där denna hysteri härjar, nämligen Sverige.

Och allt grundar sig i ett gigantiskt feltänk!
1) 99,99 % av CO2 kommer från världshaven
2) Forskningen tyder på att stigningen av CO2-halten är en verkan och INTE orsaken till en höjd temperatur
3) Det är inte människan utan jorden själv och ytterst solen som orsakar klimatcyklerna

Vi borde istället glädjas åt om det kommer att bli lite varmare på jorden innan någon jättevulkan (i t ex USA) täcker hela atmosfären med ett asklager under hundratalsår. Det är kyla som dödar, inte värme!

Kolla gärna på den här videon som behandlar den stora klimatlögnen (jag har postat den tidigare):

https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

 
Ingen bild

Bo

13 december 2018 07:34

Media gör allt för att mörka. VArför får vi inte se detta: https://youtu.be/rK6WiUizP4E

 
Ingen bild

Frholt

13 december 2018 08:26

@ Hacke 23:06 ... och kanske Staffan får var kvar som stalledräng på luciamorgnarna.

 
Ingen bild

Quo Vadis

13 december 2018 09:03

Den politiskt korrekta miljöhysterin med dess "klimatångest" påminner till sin natur i hög grad om de kollektiva excesser som utmärker religiösa sekter. Överhuvudtaget har denna nya "miljörörelse" något närmast religiöst över sig. Den har anspråk på att vara en gräsrotsrörelse, men sponsras av mäktiga ekonomiska intressen och storföretag samt hela det politiska och mediala etablissemanget. TV-meteorologer som Pär Holmberg och aktivister som Greta Thunberg höjs till skyarna som vår tids nya överstepräster och frälsare.

 
Ingen bild

Tony

13 december 2018 09:25

Friholt@
Inte alls säkert att Staffan Stalledräng får vara kvar, för man är inne på att avskaffa Julen med, idag ällte man om att hjärtinfarkterna ökar dramatiskt under Julen, fast dom sade inget om ifall det kan bero på all enfaldig nyhetsrapportering ?

 
Ingen bild

Rune

13 december 2018 09:30

Det handlar väl också om att säkra Miljöpartiets fortbestånd i Riksdagen efter ett extraval. Miljöpartiet er ju det största partiet hos SVTs journalister. Det färgar ju av deras sk nyhetsprogram.

 
Ingen bild

Vadan och varthän?

13 december 2018 10:33

Är det bara jag som minns Målle Lindberg och Maranata? Parallellerna mellan den frälsningsläran och dagens klimathysteri med jesusersättaren Greta Thunberg, är solklar. Jag vet hur Målles utspel slutade och ser fram emot att även detta slutar med en smäll. Det enda som är intressant, just nu, är att spekulera i vad som kommer härnäst.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

13 december 2018 10:54

Några kommentarer till kommentarer!
- Vi behöver inte gå till Yellowstone för att hitta supervulkaner. Island är en stor supervulkan. Vi har den jättelika kaldera Neapelbukten bara utgör den östra delen och Cicilien den södra. Sedan finns det ev ytterligare en i anslutning till Santorin mellan Grekland resp Turkiet.
- I stort allt vatten på jorden har anlänt från solsystemets rymd. Sådant vatten ramlar ner ständigt utan avbrott även idag! Borde påverka havsytan, eller hur?
- CO2 kommer från sprickbildningar i jordskorpan som märks mest under havsytorna. Ur sprickorna strömmar det div ämnen, bl a CO2, CH4, men även silikater, bromider mm. Sprickorna leder även in över landmassorna men märks där inte lika mycket, dock att vulkaner där avger CO2 mm.
- Allt kolbaserat liv är helt beroende av CO2. Utan CO2 dör livet ut, inkl mänskligheten. Kom ihåg att livet skapades i haven och haven innehåller avsevärt högre artrikedom än t ex de omhuldade regnskogarna.

 
Ingen bild

Gustaf

13 december 2018 11:45

Nu säljs på Tradera accessoarer från nobelfesten som det fina folket hade.
Överskottet/doneras till välgörande ändamål.


 
Ingen bild

Bajen666

13 december 2018 14:03

Hej Thoralf.
Varje gång jag går in på din blogg så står det att sidan inte är säker.

"Du bör inte ange några känsliga uppgifter på denna webbplatsen (T ex lösenord eller kreditkortsuppgifter)eftersom hackare kan stjäla dom"

Vad kan detta bero på.?

Thoralf Alfsson

13 december 2018 15:47

Inget att bry sig om har jag förstått.

Använd min blogg på wordpress istället ;-)

 
Ingen bild

Frholt

13 december 2018 14:19

Va? Ska kanske den där blåsan som hon där intellektuella Novelltanten hade på sig också säljas? Jag har en god vän som alltid varje år har ett stort jordgubbsland. Jag ska tipsa honom om det i så fall så han håller ögonen öppna på Tradera om hon skulle slå till.

 
Ingen bild

Hoppalong

13 december 2018 16:08

@Bajen666, låter som du använder Google Chrome. Google beslöt tidigare i år att alla som inte är https utan bara http skall denna uppmaning synas. Använd Firefox/Opera eller liknande och du slipper varningen.

 
Ingen bild

Thor

13 december 2018 17:08

Jag försökte läsa några klimatartiklar av Erika Bjerström på SVT.se. Totalt oläsliga. Virriga, osammanhängande, floskulösa. En hysterika.

 
Ingen bild

Thor

13 december 2018 17:11

Klimatsmart är att stoppa asylturismen.

 
Ingen bild

Tony

13 december 2018 19:46

SVT sörjer nog den gamla regeringen eftersom dom fortsätter att benämna Stefan Löfven statsminister, har dom inte reda på att han är entledigad,kort sagt så är han avsatt som statsminister och borde därför bara kallas Stefan Löfven?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 december 2018 19:59

Dä ä inte så bra å äte kravmärkt längre.
Nye rön om att dä går åt möe mer plass för odlingera. (Värmlänska)
Det ska bli intressant att se årsmedeltemperaturen vid sammanställningen efter nyår.

 
Ingen bild

Pepparholm

13 december 2018 20:26

Det var förnedrande för SVT att se Erika Bjerström och den 15-åriga dottern till operasångerskan på Rapport. Särskilt efter att ha läst Uvell om marknadsföringen. Snacka om barnarbete.

Erika Bjerström har tidigare skrivit för Miljöpartiets tidning. Nu är hon expert i Public Service. Liksom Pär Holmgren som nu bekänner färg och toppar Miljöpartiets lista till Bryssel.

https://uvell.se/2018/12/11/ingemarrentzhogochkontakterna/

 
Ingen bild

Molle

13 december 2018 21:29

MP-mupparna blir värre för var dag...
http://www.friatider.se/mp-vill-omlokalisera-svenskar-som-inte-gillar-m-ngkultur

Nyval NU så vi slipper dem.

 
Ingen bild

oveg

14 december 2018 03:20

En intressant video (1h) som ger perspektiv på klimatet:

https://www.youtube.com/watch?v=Yze1YAz_LYM

",,, solar flux in July at 65 degrees north latitude can vary by as much as 25%"

 
Ingen bild

Stefan A

14 december 2018 07:43

En halvmeter snö och minus 18, spanar förgäves efter den globala uppvärmningen.....

 
Ingen bild

BJ

14 december 2018 16:46

SVT är MP tredje språkrör. Det blir tydligare för varje dag

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se