thoralf

Direktlänk till inlägg 9 december 2018

BEFOLKNINGSUTVECKLINGEN I SVERIGE

Av Thoralf Alfsson - 9 december 2018 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, även om en del faktiskt försöker i sin egen dumhet, när de inte vill acceptera statistiken eller att det passar den egna agendan.


Sveriges befolkningsstatistik synas sällan i sömmarna. Alla är säkert medvetna om att Sverige för något år sedan passerade 10 miljoner invånare. På kommunal nivå jublar ofta kommunstyrelsens ordförande när befolkningen i kommunen ökar. Ett ganska märkligt beteende.


 


Sedan 2002 har Sveriges befolkning ökat med närmare 1,2 miljoner invånare. 2004 passerades 9 miljoner invånare och under 2017 passerades 10 miljoner invånare. Det tog 13 år. Med dagens takt på invandringen kommer vi sannolikt nå 11 miljoner redan 2025.


Om jag synar befolkningsutvecklingen mer i detalj och börjar med att visa inrikes respektive utrikes födda i ett diagram. Notera att skalområdet är detsamma i båda diagrammen för att utvecklingstakten skall kunna bedömas ”grafiskt”.


 


Nu kan man enkelt konstatera att antalet personer som är inrikes födda ökat med ca 356 000 personer. Samtidigt har personer som är utrikes födda ökat med ca 824 000 personer. Det innebär att ca 70 procent av befolkningsutveckling består av personer som inte är födda i Sverige.


Sedan är det möjligt att gå ännu djupare i statistiken och granska personer med svensk respektive utländsk bakgrund. Som utrikes bakgrund räknas de som är utrikes födda plus de som är födda i Sverige men med två utrikes födda föräldrar. Det som brukar kallas andra generationens invandrare.


 


Då börjar befolkningsutvecklingen bli riktigt skrämmande enligt min uppfattning. Personer med svenska bakgrund har endast ökat med ca 99 000 personer sedan 2002. Det skrämmande är att personer med utländsk bakgrund har ökat med hela ca 1 081 000 personer.


Det innebär att hela 92 procent av befolkningsökning sedan 2002 består av personer med utländsk bakgrund!

 

Många menar att det är fel att redovisa de som är födda i Sverige men av en förälder som är född i Sverige och en förälder som är född utrikes, som personer med svensk bakgrund i statistiken. Det finns de som anser att det är mer rättvisande att istället redovisa 50 procent av denna kategori som personer med svensk bakgrund och 50 procent som personer med utländsk bakgrund. En uppfattning som jag delar helt och hållet och som ger en mer rättvisande bild av verkligheten.


 


Nu blir till och med befolkningsutvecklingen negativ för personer med svensk bakgrund och hela befolkningsökningen sedan 2002 består av personer med utländsk bakgrund.


Sveriges Riksdag och regering ändrade riktlinjerna för hur statistiken skall beräknas 2002. Före 2002 räknades personer som var födda i Sverige med en inrikes född förälder och en utrikes född förälder som en person med utländsk bakgrund. Läs dokument från SCB.


När regeringen och riksdag införde den nya statistiken 2002 minskade antalet personer med utländsk bakgrund dramatiskt i statistiken. På nationell nivå blev helt plötsligt ca 300 000 personer som tidigare ansetts ha utländsk bakgrund, istället personer med svensk bakgrund i statistiken.


Här finns med andra ord ett exempel på lögn, förbannad lögn och statistik, för den som inte känner till detta. Socialdemokraten Mona Sahlin var integrationsminister 2002 och hon ville sannolikt ”förbättra” statistiken med denna definitionsförändring av hur statistiken beräknades.


Om man istället redovisar befolkningsutveckling ända fram till 2017 enligt det gamla sättet, som användes före 2002. Då får vi följande grafik.


 


Då ser det än mer negativt ut. Personer med svensk bakgrund har enligt den gamla definitionen minskat med ca 102 000 sedan 2002. Utländsk bakgrund har då ökat med 1 281 000 personer.


Grattis Sverige!

 

Ändå fortsätter mer än 80 procent av väljarkåren att rösta på de partier som har ansvaret för befolkningsutvecklingen.


PS

Är du intresserad av befolkningsutvecklingen i din egen kommun kan du kontakta mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com


Min blogg finns nu också på wordpress.


thoralfsblogg.wordpress.com


Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lose

9 december 2018 12:16

Hur stor andel av den nya befolkningen i Kalmar är från tredje världen?

Thoralf Alfsson

9 december 2018 12:19

Sannolikt kommer en majoritet från länder utanför EU.

 
Ingen bild

calle

9 december 2018 12:46

alla som jobbade med rösträkningen fuskade, så valresultatet har inget med hur folk röstade!

många som klassas som svenska medborgare har föräldrar med utländsk härkomst så befolkningen byts sakta ut från Svenskar till personer som är resultat av kallergi-planen.

 
Ingen bild

Sverigevän

9 december 2018 12:46


Får man vara både politiker och journalist samtidigt?

SDs medlemsutskott tycks inte ha förstått att Thoralf Alfsson är både politiker och en av Sveriges främsta grävande journalister med ett mycket populärt eget medium; Thoralfs blogg.
Ett demokratiskt parti borde uppskatta Thoralfs journalistiska gärningar, inte bestraffa honom med uteslutning.

 
Ingen bild

Hansson

9 december 2018 13:22

Johan Persson vill öka Kalmars befolkning till 70 000. Vilka riktar han sig till då? Studenter stannar inte efter sin utbildning och högutbildade flyttar till Stockholm och Göteborg.

 
Ingen bild

Sven

9 december 2018 13:29

Visst statistik är bra i debatter speciellt om det kommer från en erkänd källa som t ex SCB.

Att lära av historien är också en god sak för att förstå vad som sker. Jag undrar just om det finns en liknande befolkningsutveckling som har skett på "frivillig" väg i något annat land. Jag tycker inte att man kan jämföra med USA, där det har skett under lång tid. Stalins folkomflyttningar t ex till baltstaterna var inte frivillig. Att följa inlandsisens dragning norrut och den befolkningstillväxt är inte att jämföra med.

Vilket annat land?

 
Ingen bild

Selma

9 december 2018 13:48

Hur mycket har Kalmar ökat de senaste 10 åren i invånare?

Gör du dina diagram själv Thoralf? Vad har du för program?

Thoralf Alfsson

9 december 2018 15:13

Självklart gör jag allt själv. Officepaketet.

 
Ingen bild

Lena1

9 december 2018 14:09

Personer med svensk bakgrund har endast ökat med 99 000 personer sedan 2002!!! Det är ju skrämmande. Det är därför att fler o fler säger när de besöker staden och större städer att de inte känner sig hemma längre, det är fler utlänningar (människor med utländskt utseende) på gator o torg numera. Det är som att befinna sig i utlandet. Västerås är inte kul att åka till längre o shoppa, det är alltför många som "sätter onda ögat" på en.

 
Ingen bild

Thomas

9 december 2018 14:17

Det är en skrämmande utveckling och den går i rasande fart nu.
Även mindre orter/kommuner har en helt annan stadsbild numera på gator och torg. Det är ensamkommande, hucklekärringar och bidragparasiter över allt och det syns mer i mindre samhällen.
Har under hösten haft en del ärenden till Skara.
Den staden är helt körd.
Och Falköping likaledes. Svenskarna flyr men de stackars äldre som inte har råd eller kan flytta håller sig inom hus. Det är sorgligt.
Och vi ska ta emot fler sägs det. Nästa vecka kan bli en sorglig vecka
Dels Sverige skriva under FN:s migrationavtal om fler invandrare och så antagligen Löfven röstas fram av c och fp.
Jag flyttar till Norge snart.

 
Ingen bild

V

9 december 2018 14:49

https://detgodasamhallet.com/2018/12/09/gastskribent-torsten-sandstrom-ar-sverige-en-rattsstat/
Det sägs att personer – och maktkonstellationer nära S-partiet, en uppsvensk juridisk fakultet samt en grupp av juristvänner från huvudstaden – drar i trådarna för att individer med rätt bakgrund och korrekta politiska åsikter ska befordras till höga domartjänster. Här räcker med att nämna två exempel, Sten Heckscher och Göran Lambertz.

Även det svenska systemet, med nämndemän som agerar lekmannadomare, måste kritiseras. Att lekmän ges insyn är en sak. Och kanske att de ges rätt att pröva frågan om skuld/oskuld. Men att outbildade ska ha rätt att meddela dom och bestämma påföljd bygger inte en bild av ett rättssamhälle. Vi har nyligen sett hur islamsk rättstradition via en lekmannadomare tagit plats i en tingsrätts dom.

 
Ingen bild

Frholt

9 december 2018 15:01

Ytterligare statistik som tangerar (och t o m synliggör)Thoralfs statistikuppgifter finns på Petterssons blogg under rubriken "Muhammedanska Mord i November".

 
Ingen bild

Tony

9 december 2018 15:26

Ja så Johan P. vill öka befolkningen, men bara till 70000?
Enligt Utredare som räknat på hur många Sverige kan ta emot
var väl ungefär över 400 miljoner pers, ja tror nog att J.P
får tredubbla den siffran minst.
Nu förstår man bättre Reinfeldts resonemang att Sverige gott om plats, det såg han när han var ute o flög, för förslaget om
FN rapporten kommer ju från moderaterna?

 
Ingen bild

Broder Adam

9 december 2018 15:43

Kan du inte bli krönikör i Nyheter idag eller annan publikation? Jag tror du skulle passa där men också få det skydd som ansvarig utgivare utgör.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 december 2018 15:51

Expressen: "C och L i hemliga möten – avgör Sveriges framtid"

Annie Lööfs megalomani och Jan Björklunds oförmåga att skaffa egna barn, ska alltså avgöra Sveriges framtid?

 
Ingen bild

Frholt

9 december 2018 16:07

@ Cosmik Debris 15:51 Vårt samhällsproblem finns förvisso på Helgeandsholmen. Men om vi får bort de problemen kan vi i ett slag reducera våra svenska problem till våra utmaningar.

 
Ingen bild

Kalle

9 december 2018 19:04

Megalomani finns det fler som har. En är kommunalråd och ordförande i Kalmar!

 
Ingen bild

Kalle

9 december 2018 19:27

Offtopic...

”Vad som inte finns med på videon är när en representant från Centern menar att det är fantastisk fint att resa i länder där böneutrop praktiseras fullt ut. Det är så fint att vakna till sången där de sjunger ”Allahu Akbar”. ”.

https://www.facebook.com/alexanderchristianssonsd/posts/323783255127343?__xts__[0]=68.ARAre5go2LCMahzzHXThNHMfW8twZ_DZ3SAn2CYdkEcz-Dq6LGY9_ZYv7Mb_RNhMtmdbzUCLah995bmEZkNH1-OwIB-kQaRaQs28-NoVGzkph24RSf35rTKefPA7OgqeYihC_uxnRrkQrD9XLpqFSFrcHXAk2JR_qiyR-MNTBiC2oMXY73GrHfkrXM_Lmx52uL8hbKrXbZOrnZW1zq7oaCL_V2SzF3c3IQWvquEOE-xQomj0yJtxQtagGys_XWdI5MaQI6iwWNAT8YVc2MqcLLSA-cBA5jdBXiSr0dIAOvli3msEA5p1qBTz4ULAhSS_VQdQ18fmNOyarOSJwQInw4YpNojpd45U9nai8aRdHfdARB_gaOuU25OqeozTLq4UyMnCF6L2-uC-J7y4yx2ksmoPFAG7V-x3W95fUxhfmfVAOVs0kB2Sid05W4KoaNuCc_SQ6eprMIxhK9cNPufupRcY72N-6iT0E3usyyiVruZCfscNvyU4d7d1WJeB1WFE&__tn__=-R

 
Ingen bild

Lena1

9 december 2018 19:29

Det ska bli intressant att se om SVT Agenda tar upp "revolutionen" eller i alla fall de enorma protester som pågår i hela Frankrike men framför allt i Paris.
Har tittat på RT streaming ett par timmar, det är inte måttligt vad som pågår där och det är vanlig fransmän från arbetar och medelklass som är ute och protesterar. Det handlar inte enbart om dieselskatten utan framför allt om den fruktansvärt arroganta presidenten Macron som i ett uttalande påstod att det inte finns någon fransk kultur. Men se där samma där som här hemma - ett globalistiskt uttalande!

https://www.youtube.com/watch?v=zRyxWet0yhM

 
Ingen bild

Björn

9 december 2018 19:33

Skulle vara intressant att kunna få statistik över sjukvårdskostnader orsakade av de kriminella. Nu senast (?) var det ju en yngre förmåga som lyckades spränga sig själv i Malmö. Han fördes tydligen allvarligt skadad till sjukhus.
Men gissar att det kan bli svårt. Sjukhusen för säkert inge sådan statistik. Gissar också att dessa människor åsamkar sjukvården ganska stora kostnader och resurser.

 
Ingen bild

Lena1

9 december 2018 19:36

P s De gula västarna som protesterarna bär kom till efter en lag som Macron genomförde om att alla bilförare MÅSTE ha en sådan väst, och nu tog alla protesterare på den för att reta Macron. surt sa räven;)! Kanske dags för oss också att ta fram/köpa gula västar?

 
Ingen bild

Tony

9 december 2018 20:25

Sen skulle det vara välgörande om SVT tog upp Annie Lööfs medlemskap i en sekten Triatirala sällskapet

 
Ingen bild

Skämt åsido

9 december 2018 20:46

Historiens längsta krig, det 1400 år långa intermuslimska kriget mellan shia och sunni tog slut i Rimbo 2018 tack vare en svensk tant vid namn Margot Wallström.

Någon som tror att så kommer det att stå i de framtida historieböckerna?!

 
Ingen bild

Frholt

9 december 2018 20:49

@Lena1 19:36 Varför inte en sydväst t ex - för oss nordbor när vinden friskar i. Finns i gult.

 
Ingen bild

Frholt

9 december 2018 20:54

@Lena1 19:36 Varför inte en sydväst när vinden friskar i? Finns i gult. Kan säljas på Mynttorget och flera andra liknande platser eller beställas direkt från nätet.
Kanske någon kan bli förmögen på sydvästen.

 
Ingen bild

Ursus

10 december 2018 06:22

@calle,

Intressant, var får du den informationen ifrån? Jag jobbade nämligen med rösträkningen och kan inte minnas att jag fuskade.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

10 december 2018 07:07

Ett lands utveckling kan mätas i antalet granatsprängningar.
Sverige i topp. Nöjd nu Reinfeldt?

 
Ingen bild

Hans B

10 december 2018 08:28

De dödliga bilolyckorna ökar. Hur många är orsakade av förare från mena ??

 
Ingen bild

Didrik

10 december 2018 08:52

Centerpartiet rasar och SD rusar i Sentios decembermätning.

http://projektsanning.ronnquist.com/2018/12/08/centerpartiet-rasar-och-sd-rusar-i-sentios-decembermatning/

 
Ingen bild

Observer

10 december 2018 11:50

HADE MAN VARIT ÄRLIGA MED ATT VI BEHÖVER BLI FLER -SÅ HADE MAN KUNNAT INFÖRA SUBVENTIONER TILL BARNFAMILJER.
T.e.x 0-ränta för villalån i 20 år. Eller 18 års skatterabatt på 50% O.s.v

..Frågan är varför man inte gjort det?

 
Ingen bild

Observer

10 december 2018 11:51

..Då hade man ju sluppit alla kostnader med SFI sociala mm mm

 
Ingen bild

Bengt

10 december 2018 13:52

Jag välkomnar att Johan Perssons bästa kompis Per-Olof Persson lämnar KFF styrelse.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se