thoralf

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2018

VINNER I LÄNGDEN

Av Thoralf Alfsson - Söndag 21 okt 11:13

Jag försöker läsa en del tidningar som har blivit liggande sedan jag var i Spanien. Läser om moderaten Ulf Berg i Dagens Samhälle. Jag satt tillsammans med Ulf Berg i riksdagens Skatteutskott under nästan tre år. Det var en av några få av skatteutskottets ledamöter som respekterade mig och pratade med mig. I synnerhet i samband med de studiebesök och resor vi gjorde i Skatteutskottet, då vi inte befann oss i riksdagens lokaler. Ulf Berg var rak, ärlig och en hederlig person, vilket inte är det minsta förvånande med tanke på att han i grunden var polis.


Enligt tidningsartikeln lämnade han riksdagen 2016.


”Ulf Berg lämnade riksdagen för att han var trött på att inte få säga vad han tyckte. Han har inte ångrat sig. Nu är han arkitekten bakom ett historiskt maktskifte i Landstinget Dalarna.”

 

”Han anklagas för att använda samma retorik gentemot medierna som Donald Trump. Detta sedan han kritiserat flera publiceringar från lokaltidningarna.”

 

Jag kan väl säga att jag känner igen mig i dessa beskyllningar. Anklagelser har kommit från både det ena och det andra hållet.

 

”Jag har hela tiden trott på att du ska vara rak, du ska vara tydlig och du måste vara ärlig.

Rakheten och tydligheten var något han saknade i riksdagen. Till slut fick han nog av partipiskan.

- Jag lärde mig otroligt mycket på tio år i riksdagen. Men jag var så otroligt trött på att, jag höll på att säga pressavdelningen, skulle bestämma vad jag skulle säga.”

 

Ulf Berg.

 

Jag tror att den som är rak och tydlig och dessutom ärlig alltid vinner i längden. Åtminstone kan han/hon lägga sig varje kväll med gott samvete.

 

PS

Mina grannar undrar nog vad jag gör uppe och ute om nätterna. Här är svaret.

 

 

Del av vintergatan över Öland.

 


 
 
Ingen bild

Friholt

Söndag 21 okt 13:06

Som person gör det väl f-n det samma om man missat en arbetsplats på Helgeandsholmen. På ingen arbetsplats i landet härskar väl ondskan som just där. Hur orkar hycklarna fortsätta -och kanske från och till även lagstifta om krav på förbättrad arbetsmiljö på landets arbetsplatser?

Nej, säkert kan man göra större samhällsnytta i dagens läge genom att driva en uppskattad blogg där man kan komma till tals och få folk att läsa den respektfullt och som även kan framföra egna synpunkter av olika kulörer.

Riksdagen är gammalmodigt.

Ibland cyklar jag förbi riksdagshuset och gud må förlåta mig min synd, men jag kan inte låta bli att med djup avsmak mumla: Fi donc, fi donc, fi donc!" Fast det är ingen som lyssnar på mitt mummel och ändå är jag så nära.

Placera riksdagshuset med dess gaphalsar på Skansen.


 
Ingen bild

Siv

Söndag 21 okt 13:36

Thoralf, tror du kostnaderna för asylsökande kommer braka loss under 2019? Lyssnade på dig i en radiointervju för något år sedan med dig om att kostnaderna kommer skena.

Thoralf Alfsson

Söndag 21 okt 14:44

De har redan börjat skena i flera kommuner. I Kalmar förväntas ett underskott på 18 miljoner kronor inom socialförvaltningen för 2018.

Trots att man sätter människor i en hel uppsjö av subventionerade anställningar där så kallad "extra tjänster" är den mest horribla åtgärden. Där hela kostnaden flyttas över från kommunerna till staten.

Det lär inte bli bättre under 2019.

 
Ingen bild

Ludvig

Söndag 21 okt 13:42

Väldigt fina bilder!

 
Ingen bild

SM811

Söndag 21 okt 13:45

Aftonbladet, på de kriminellas sida
https://petterssonsblogg.se/2018/10/21/aftonbladet-pa-de-kriminellas-sida/

 
Ingen bild

malle

Söndag 21 okt 13:45

Förbannat snygg/läcker bild den översta är Thoralf. Skulle nog gå att göra som ett Canvastryck och hänga på väggen, du har inte lust att lägga upp den i orginalformat?

 
Ingen bild

Observer

Söndag 21 okt 15:10

I bilden med Vintergatan över Öland kan man zooma så ser man flera galaxer!!

Tänk att varje sådan är ca 220.000 ljusår bred 😀

Vi måste komma på bättre transportmedel.

 
Ingen bild

Observer

Söndag 21 okt 15:14

Senaste upptäcken. Kanske är planeten kommunistfri?!

https://m.youtube.com/watch?v=gypAjPp6eps

..När går raketen?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Söndag 21 okt 17:28

Muslimer kräver att den kristna kvinnan ska hängas

"Asia Bibi har varit frihetsberövad sedan 2009, då hon anklagades för att ha förolämpat profeten Mohammed under ett gräl med en kvinna i byn där hon bodde.

"Min Kristus dog för mig. Vad gjorde Mohammed för er?" ska hon ha sagt under bråket, vilket polisanmäldes som ett brott mot hädelselagen."

https://tinyurl.com/yd3c5xo2
http://www.varldenidag.se/nyheter/de-kraver-att-den-kristna-kvinnan-ska-hangas/reprjp!R0Gs4ZUCQ3qkG3GU4Q97A/


Vad tror ni pågår i t.ex Bellevuemoskén?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bellevuemosk%C3%A9n

Terrorledaren från Göteborg svor IS trohet
https://doku.nu/2018/09/11/terrorledaren-fran-goteborg-svor-trohet-till-is/

 
Ingen bild

Björn Larsson

Söndag 21 okt 18:09

Vackert astrofoto! Har du ett teleskop? Med ditt fotointresse så kan det vara en idé att överväga att skaffa ett. Häör är e snubbe i det rätt så omfattande astro photo community oinline som gör en del videos om amatörastronomi:
https://www.youtube.com/user/tdarnell/videos

Jag vill ju inte avskräcka dig, men jag kom att tänka på en nyhet från Arizona där ett teleskop orsakade en brand. Om man riktat det mot en planet och lämnar det i samma läge utan linsskydd, så passerar ju Solen förbi nästa dag. Och ett teleskop är ett kraftigt brännglas. Minnesvärt för att orten hette "Carefree" (bekymmerslös) så det var "the Carefree Fire Department" som ryckte ut.

 
Ingen bild

vmm

Söndag 21 okt 19:26

Dina foton är fantastiska, Thoralf!

 
Ingen bild

Ken

Söndag 21 okt 20:35

Är du helt avstängd nu? Får du inte sätta foten i kommunhuset? Hur länge ska det här pågå?

Thoralf Alfsson

Söndag 21 okt 22:45

Tills vidare är det mer eller mindre så. Men där det svenska folket valt mig kan inte SD hindra mig från att utnyttja min demokratiska rätt att yttra mig.

 
Ingen bild

calle

Söndag 21 okt 20:48

hela Sverige är helt hjärntvättad av vänsterliberala globalist media. om det vore krig skulle landet ställa om för försvar, nu är hela Sverige omställd för mångkultur och massinvandring. till och med valarbetare genomför valfusk för att genomföra utbytet av Svenskar. vilken ondskefull plan som tänkts ut för att krossa Sverige och allt genomförs av hjärntvättade Svenskar själva.
slutresultatet slutar i katastrof för det före detta välfärdsamhället Sverige

 
Ingen bild

World Traveller

Måndag 22 okt 02:19

Jag har skrivit till SD Kalmar och till Jimmie Akesson men har fortfarande inte fatt nagot svar. Har kollegor i UK som nar de skriver till sina parlamentariker alltid faar svar. Sverige ar ju en javla ankdamm.

 
Ingen bild

Ludvig

Måndag 22 okt 07:12

Tänker ofta på Asia Bibi, stackars kvinna, vara född i ett sådant land där man inte får uttala att Kristus dog för henne. Och får dödsstraff. Hoppas de styrande får lite förnuft.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 nov 23:34


  Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson   Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se