thoralf

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2018

KLIMATHYSTERIN

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2018 20:37

 


När jag flög hem från Spanien i förra veckan flög jag med Norwegian till Kastrup och åkte sedan tåg till Kalmar. I stolssätet på tåget fanns magasinet Kupe, som jag bläddrade lite i under resan. Givetvis fanns en klimatalarmistisk artikel i tidningen, det ligger i tiden att alla ”politiskt korrekta” skall skriva om klimatalarmismen. Ingen tidning utan lite klimatalarmism.


Artikeln handlade om klimatångest. Enligt artikeln är var tredje ung kvinna drabbad av klimatångest i Sverige, dock bara i Sverige gissar jag. Hur stor andel unga män som är drabbade framgår inte men det verkar uppenbarligen vara ett fåtal eller kanske bara …., eftersom det inte ens nämns en siffra i artikeln.


Annika Tibblin, som är leg psykolog och symbolterapeut med inriktning på hållbarhet och natur. Säger att hon haft ett tiotal klienter på terapi för sin klimatångest. Vilken affärsidé! Hon till och med marknadsför sin verksamhet i tidningen.


”Men annars tycker jag rent generellt att klimatångest är något bra! Det är nog nödvändigt för att vi ska få till en snabbare förändring i vårt sätt att förbruka och konsumera. Klimatångest kan bli drivkraften till att vi väljer en hållbarare väg”

 

Undrar hur Annika Tibblin botar klimatångesten. Får klienterna lyssna på t.ex Lars Bern eller läsa lite upplysande artiklar som handlar om verkligheten. Artikeln kommer säkert ge nya klienter till Annika Tibblins verksamhet, i varje fall fler unga lättpåverkade kvinnor! Män är nog mer tveksamt.


I förra veckan kom IPCC (8 oktober) med en ny alarmistisk rapport. Jag lyssnar och läser med häpnad över de påståenden som återkommer i varje rapport och som tenderar till att bli mer och mer dramatiska allt eftersom att människor vant sig vid dessa alarmistiska rapporter men inte ser någon skillnad i sin egen verklighet. Då krävs det att IPCC skruvar upp dramatiken enligt ”vargen kommer” teorin.


Swebbtv hade i förra veckan ett inslag där man granskade hur SVT-Aktuellt rapporterade om IPCC-rapporten. Lars Bern förklarar och sänker SVT:s Erika Bjerström jämns med fotknölarna.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2018 21:08

Vi läser: "..Hon till och med marknadsför sin verksamhet i tidningen..."

JUST DET. DET ÄR DETTA SOM DET HALDLAR OM S L A N T A R.


..Och dessa kallas KAVIAR-KOMMUNISTER!

 
Ingen bild

Calle

19 oktober 2018 21:09

Tycker detta med klimatångest börjar likna de apatiska barnen.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

19 oktober 2018 21:10

Har ingen aning om vad klimatångest är.
Den enda ångest jag känner till kommer
efter en kväll på krogen...
Eller när jag lyssnar på tant Lööf

Kan det vara så här?
Att socialisternas budskap blir allt mer osmakligt
för allt fler. Alltså måste man sprida ångest och oro
hos det okunniga flertalet för att politiskt profitera
på oron som många verkar känna. Finns vissa historiska
obehagliga paralleller till detta.

 
Ingen bild

Laglydig

19 oktober 2018 21:28

Jag får sån djävla ångest varje gång IPCC nämns! Jag lider uppenbarligen av IPCC ångest!

Finns det någon av bloggens läsare som kan tipsa om någon bra klinik som kan hjälpa mig?

Skämt å sido. Att unga, osäkra tjejer som kanske dessutom har vuxit upp under svåra förhållanden är ett välkännt fenomen.
I bland uttrycks det genom att de är på fester (där de inte borde vara!) slutar med att de blir drogade, våldtagna etc.
I bland uttrycks det som i Elin Erssons fall att hon fullständigt lagvidrigt sätter flygsäkerheten ur spel genom att hindra ett flygpan på Landvetter från att starta p g a att hon vill stoppa en laglig utvisning av en Afghansk medborgare (som inte hade giltiga skäl att stanna i Sverige och fått sin sak prövad i flera instanser). SVT och flera andra ledande medier snyftar till det rejält idag med rubriken "Stoppade utvisning - åtalas". Nej, nej, nej! Hon stoppade INTE utvisningen och hon åtaldes inte för det!
Känner att ångesten börjar komma tillbaka igen...

Det jag ville komma fram till är alltså att dessa unga, osäkra och utsatta tjejer som ofta är extremt känsliga för att bli socialt accepterade och fullkomligt känslostyrda är väldigt lätta offer för påverkan av klimathysterinindustrin!

Eventuellt kan jag ha skickat den här länken om klimatet tidigare (ber om ursäkt i såna fall!), men kanske har några inte sett den ännu:
https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

Till sist Thoralf.
Tack för att du till synes opåverkad kämpar på för att sprida kunskap och sanning i vårt fosterland!

 
Ingen bild

Waterbug

19 oktober 2018 21:46

Klimatångest är dåligt
Försiktighetsprincipen är en god tanke
Tvärsäkra utfästelser åt vardera hållet är dåligt
”Utan tvivel är man inte klok”
Lars Bern saknar allt vad tvivel heter, det gäller i hög grad för IPCC med

 
Ingen bild

Niklas R

19 oktober 2018 22:03

Världen går under om 5 till 10 år de senaste 40 åren.

 
Ingen bild

Leon

19 oktober 2018 23:06

@ Waterbug

Och att leva i total förnekelse är knappast heller särskilt konstruktivt. Det finns uppenbara problem som måste lösas och som varken ska groteskt överdrivas eller sopas under mattan.

@ Niklas R

Och hur är det med systemkollapsen och "islamiseringen" ?
Skulle inte dessa ha infallit för några decennier sedan ?

 
Ingen bild

Laglydig

20 oktober 2018 00:13

@Leon
Fredag 19 okt 23:06

Du har naturligtvis helt rätt!

Låt oss ta en jämförelse så att du förstår hur rätt du faktiskt har!

På 1920-talet, efter kriget, så började människor (nej, det var inte stora bankirfirmor, utan vanliga människor) att investera i aktier. Ju mer de investerade, desto mer steg deras aktier. Det höll på i många, många år. Förlorarna var de som inte trodde på den magiska aktiemarknaden, som såg sina f d vänner bli allt rikare! Åren gick och de rikare blev allt rikare. De rika kunde inte förstå hur de fattiga idioterna inte kunde förstå att de bara behövde köpa aktier så skulle de också bli rika. Fenomenet höll på i många år, trots att några idioter började skrika "vargen kommer". Varför skall man bry sig om idioter?

Samma fenomen upprepades på aktiemarknaden på 1990-talet och kanske på 2010-talet (jfr Schiller index, en av få värdiga Nobelpristagare i ekonomi under 2000-talet). Och det har förekommit tidigare t ex tulpanhaussen i Holland i början av 1600-talet.

Mänskligt beteende! Varför tillhöra gruppen som har fel år efter år efter år och varnar för vad som kommer att hända?
Att bli utesluten från all form av gemenskap för att man är en idiot? Det vill ingen! Varken du eller jag!

Men, och det är ett STORT MEN... Idioten har rätt! Man kan inte isolera sig i en bubbla bara för att alla gör det! Det är jätteskönt att kissa på sig för stunden det blir varmt och gött, men efter en stund är det inte lika angenämnt!

Det jag försöker säga är att DITT argument om att det INTE har inträffat INTE håller!!! Eller 99% kan ju inte ha fel...

Det du nämnar (systemkollaps och islamisreing) kommer att inträffa och vi lever på lånad tid! Och när det inträffar finns INGEN räddning! Ingen vet när...

Fenomenet kallas MASSPSYKOS!

Det har massor av människor genom världshistorien fått erfara på ett väldigt handbegripligt sätt. Antalet självmord p g a masspsykos är så många att det inte går att beräkna, antalet nettodöda p g a av varmare klimat är negativt.

Jag önskar Dig all lycka, men jag vill att du skall tänka till!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 oktober 2018 00:59

Allt handlar bara om att skrämma för att kunna beskatta och kontrollera.

Inget annat.

 
Janne

Janne

20 oktober 2018 04:26

Jag får sådan ångest när jag kollar på SVT:s nyheter med alla sina kaviarkommunister som svamlar sin skit och sprider sina lögner om det mesta i stället för att tala om verkligheten i landet.

http://Homer

 
Ingen bild

Munchausen by Proxy

20 oktober 2018 06:42

Leon, Leon, Leon....

Kära nån...
Menar du på fullt allvar att islamiseringen är en myt?
Det byggs moskéer över hela Europa. Arabländer bidrar villigt med ekonomiskt stöd för moskéernas uppförande. Vi har i Sverige fått ett antal muslimska friskolor som undervisar från Koranen. Det trycks på för att få göra böneutrop. Vi hade nyligen domstolsskandal där man bedömde att mannen kom från en "fin familj" och skulle särbehandlas.
Är inte allt detta själva definitionen av islamisering? Vad är din definition? Att vi helt och fullt underkastar oss sharialagar? Snacka om att leva i total förnekelse, du behöver göra en ordentlig reality check....

 
Ingen bild

Putte

20 oktober 2018 08:29

Utmärkt kommentar Münchhausen.

 
Ingen bild

Munchausen by Proxy

20 oktober 2018 09:32

Tack för de orden, Putte.

Men det var öppet mål....

 
Ingen bild

Leon

20 oktober 2018 09:46

@ Munchausen by Proxy

Svar på din fråga - NEJ och JA.
Först NEJ : Islamismen och radikaliseringen är en högst påtaglig realitet....i den muslimska delen av världen. Ofta beroende på att diverse islamistiska grupper utgör eller har utgjort den enda opposition som kunnat existera i många av dessa länder. I bland har detta till och med inneburit att islamistiska partier och rörelser kunnat få makten att styra den politiska utvecklingen (eller "avvecklingen"). Men inte alltför sällan har även diktatoriska och auktoritära ledare även nyttjat den "islamistiska ideologin" för att konsolidera sin egen maktposition. Men denna aspekt på "islamiseringen" är högst endemisk och berör huvudsakligen den "muslimska världen"

Sedan JA : "Islamiseringen" i den bemärkelse som jag antar du och många här använder detta begrepp är i högsta grad präglad av "hysteri" inte alltför olik klimathysterin och enligt min åsikt lika felaktigt. Enstaka exempel, som de du anför, kan lika lite som "klimatalarmismens" värsta skräckexempel användas generaliserande. Då blir slutresultatet bars ett rent propagandistiskt fabulerande utan verklighetsförankring. Beträffande byggande av moskéer (och böneutrop) är detta en självklarhet i länder som har en demokratiskt reglerad religionsfrihet. Delar av en befolkning som utövar en annan religion än majoritetsbefolkningen kan inte, i ett land som berömmer sig av att vara en demokrati, förhindras att göra detta. Förunderlig nog är finansieringen av moskébyggamdet som den sker idag även den i stort en begränsning av religionfriheten då den gynnar endast ett till stora delar begränsat religionsutövande (läs religiös inriktning exv salafismen).

Vad gäller religiös eller för den delen politisk grund för skolundervisningen ska detta vara underkastat ett generellt förbud. Skolundervisning ska vara fri från, eller i bästa fall "livsåskådningsneutral". Detta innebär alltså att friskolor som bygger på religiösa (och då samtliga religioner) eller politiska åskådningar inte ska förekomma alls.

Öppet mål.....nej knappast

 
Ingen bild

Robban

20 oktober 2018 09:47

Är oerhört underhållande att diskutera dessa frågor med klimatalarmisterna!
Det slutar alltid, till 100% säkerhet, med att de helt okontrollerat börjar skrika och kommer med personangrepp, när man sågat deras argument jäms med fotknölarna och de står där helt avklädda!

 
Ingen bild

Leif

20 oktober 2018 10:10

Förr använde man spöken och onda makter för att skrämma folk dit man ville, idag brukas andra medel i övrigt har inget ändrats. Sen är det en stor skam att man pådyvlar små barn detta när barnen istället skulle få vara just barn.

 
Ingen bild

Eric H

20 oktober 2018 10:36

Funderar över hur många med "klimatångest" tar jag död på om jag nämner att jag i veckan läste att Kina har 1600 nya kolkraftverk under uppbyggnad?
Bör vi inte höja bränsleskatten med nån tia per liter för att "klimatkompensera" för detta?
Om inte annat för att göra Lövin lycklig..
Sverige, världssamvetet, klimat är inte en nationell fråga, klimatet når över alla gränser och vi, 10 miljoner, kan inte lösa det för hela världen!
Som Robban ovan säger, diskutera "klimat med alarmister slutar ofta med personangrepp och i slutändan är man en ärkerasist...

 
Ingen bild

Kek

20 oktober 2018 10:53

Hahaha, kbt med Lars Bern!

Thoralf Alfsson

20 oktober 2018 12:05

Kognitiv beteendeterapi

 
Ingen bild

Munchausen by Proxy

20 oktober 2018 12:20

Efter att ha följt denna blogg en längre tid så vet jag av erfarenhet att just dina kommentarer präglas av ett väldigt tunt sakinnehåll per spaltmeter. Det förefaller som att det allra viktigaste för dig är att få sälja in dig själv som en framsynt, begåvad och intellektuell person. Detta genom att försöka briljera med ett överdrivet användande av fina ord och ett allmänt högtravande språkbruk.
Det var därför ingen större överraskning att du skulle bemöta som du gjorde....

Men du är alltså tydlig med att du tycker att begreppet islamisering är en myt.
Då vet vi det.
Att påstå att det pågår noll islamisering i Sverige och övriga Europa är ju rent befängt. Att i dagsläget bedöma riskerna med islams spridning är däremot svårare. Det kanske inte ens blir några övergripande konsekvenser utöver vad vi redan sett? Och utbredningen kanske stannar av, vem vet. Men att avfärda all negativ input i debatten som propaganda i syfte att skapa hysteri väl aningen provokativt, minst sagt....

I övrigt är jag kvar i min uppfattning att du behöver göra en reality check. Men om du väljer att för dig själv sitta och vända ut och in på fakta och därmed förkasta och relativisera sådant som dina medmänniskor känner viss oro inför så är det givetvis ditt beslut. Vissa vill helt enkelt inte se skogen för alla träd som är i vägen. På med skygglapparna bara så blir livet skönt och bekymmersfritt...
.
"Öppet mål, nej knappast", skriver du....ska vi gå all in och dra till med stolpskott då....?

 
Ingen bild

oveg

20 oktober 2018 12:37

Hans Jensevik är lysande här - han förklarar pedagogiskt för oss hur våra ombud, politikerna, tänker. Dessa båda videosnuttar borde varenda svensk ta del av:

https://www.youtube.com/watch?v=ncf3oLU0a_U

https://www.youtube.com/watch?v=5tU5pe9iltQ

 
Ingen bild

Leon

20 oktober 2018 15:28

För att på enkel Svenska som även du bör begripa tala om min bestämda uppfattning :

NEJ JAG TROR INTE PÅ SPÖKEN. JAG TROR PÅ FAKTA.

Och vill du spela boll bör du hitta planen först PÖJK.

(Passande första del av signaturen du har i åminnelse av en av de största mytomanerna i litteraturhistorien)

 
Ingen bild

Nikas R

20 oktober 2018 15:39

@Leon
"Islamismen och radikaliseringen är en högst påtaglig realitet....i den muslimska delen av världen."
Hmmm... en liten fråga. Hur blev den "muslimska delen av världen" muslimsk?
Var det ett val som invånarna gjorde själva eller var det några utomstående som gjorde detta valet åt dem?

 
Ingen bild

C Andersson

20 oktober 2018 16:13

Det är helt galet att lägga ned Bromma. Bromma är navet i inrikesflyget. Bromma är för många ett ställe man mellanlandar på. Jag har ett måttligt intresse av att åka upp till Stockholm. Lägger man ned Bromma måste man skapa ett nytt nav. Ett nav värt namnet. Inte tre halvmesyrer. Som jag ser det så ligger Skavsta bäst till. Men då måste det till höghastighetståg Skavsta -> Stockholm C -> Arlanda. Utan stopp i Södertälje.

Min flygplats ligger utomlands och heter Kastrup. 10 minuters gångväg till stationen och direkttåg till Kastrup. 25 mil går fort om kopplar av med en god bok. Hade jag haft ifån skulle jag kunna kolla Thoralfs blogg.

Sturup är en katastrof. Det finns inte ens järnväg mellan Sturup och Kastrup. Sturup ligger längre bort Kastrup. Om man räknar i restid.

Men jag vet inte om jag egentligen bryr mig. 2038 har jag säkerligen flugit upp till Sankte Per. Ni vet väl att araber skriver och läser bakvänt: 'smart arab'

 
Ingen bild

Lena1

20 oktober 2018 16:13

@Oleg Alla behöver verkligen lyssna på länkarna till intervjuerna med Hans Jensevik hur regelverket i Sverige verkligen fungerar fungerar. Decemberöverenskommelsen hade aldrig kunnat ske om Sverige hade haft en författningsdomstol...

 
Ingen bild

Munchausen by Proxy

20 oktober 2018 18:37

Lille Leon....

Din simpla härskarteknik biter inte på mig. Och du får tro precis vad du vill. Din definition av fakta lämnar dock en del att önska, så räkna inte med att din omgivning ska uppfatta världen på samma sätt som du.

Vad gäller min signatur så får du nog tänka ett varv till. Om du är så intelligent som du vill göra sken av så borde det vara lätt för dig att lista ut att signaturen är en metafor för ett samhällstillstånd. Vad eller vilket kan du roa dig med att ta reda på själv....
Är farbror bekant med Google så kanske ni kan prova det?

Därmed sätter jag punkt för munhuggandet från min sida, åtminstone för denna gång.
Men det kanske blir fler tillfällen, din något förvirrade spridning av missvisande samhällsinformation bör inte stå helt oemotsagd....

 
Ingen bild

Leon

20 oktober 2018 21:22

Min definition av fakta är högst strikt och avgränsad. För att fakta ska vara acceptabla måste de vara verifierbara och stamma från flera från varandra oberoende källor. Det du herr "MYTOMAN" är allt annat förvirrat.

Och jag förstår att du är välbekant med "simpla härskartekniker" då det ju uppenbarligen är det du till vardags sysslar med PÖJK.

@ Nikas R

Den "muslimska världen" blev "muslimsk" på samma sätt som den "kristna västvärlden" blev "kristen". Genom att en trosuppfattning påtvingades folk, vanligen med högst påtaglig vapenmakt, från styrande skikt då den sågs som ett gott medel att utöva makt. Just denna aspekt av religionerna (samtliga) har gjort att jag sen sena tonåren är ateist och negativ till religioner generellt (dock inte negativ till religionsutövare då det de flesta fall är och ska vara ett individuellt val som ingen annan har det minsta att göra med).

Thoralf Alfsson

20 oktober 2018 21:26

Du menar med det att statistik från svenska myndigheter inte är fakta, då de bara kommer från en enda källa! T.ex Migrationsverket, Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Nu får du faktiskt ge dig!

 
Ingen bild

Leon

20 oktober 2018 22:05

@ Thoralf

Jodå myndighetsstatistik är i högsta grad fakta då man vanligen kan använda korsreferenser mellan olika statistik för verifikation. Exempelvis kan statistik från försäkringskassan genom jämförelse med statistik från arbetsförmedlingen och/eller migrationsverket med god precision verifiera eller för den delen förkasta en hypotes. Eller för den delen statistik från BRÅ som används som korsreferens till statistik från sjukvården. Det är när man drar långtgående och subjektiva slutsatser på ett alltför "magert" underlag det kan bli j-vligt fel.

Thoralf Alfsson

20 oktober 2018 22:22

Trams! Från en äkta besserwisser.

 
Ingen bild

Leon

20 oktober 2018 23:02

Tar det faktiskt som en komplimang....då jag i detta fall VET BÄST och är ÄKTA

 
Ingen bild

Niklas R

21 oktober 2018 09:54

@Leon
Du är uppenbart skadad av socialdemokratisk historierevision så som många svenska skolbarn blivit utbildade i historia.
Det innebär också att du är totalt obildad i ett ämne som du så tvärsäkert uttalar dig om. Vilket får dig att framstå som en idiot.

Men säg mig, "professorn", hur stor armé hade Jesus apostlar när de spred evangeliet efter Jesus död och vilka länder erövrade denna armé?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se