thoralf

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2018

KLIMATFLYKTINGAR PÅ ÖLAND

Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2018 22:48

 

Ismantorps borg.                    Foto Thoralf Alfsson


Ibland tror man inte riktigt sina ögon när man läser tidningen. I detta fall handlar det om en artikel i Ölandsbladet, inte på insändarsidan. Nej, en artikel som Ölandsbladet sannolikt har betalat en del för till författaren, Rolf Ekelund, filosofie magister. Troligen också klimatalarmist.


I artikeln menar författaren att Ismantorps borg övergavs på grund av klimatförändringar på 500-talet. Om författaren stannat där hade jag inte skrivit detta blogginlägg. Men författaren menar att de som övergav Ismantorps borg istället flyttade/byggde Gråborg på grund av att klimatet var mycket varmare vid Gråborg. Hur långt är det då mellan Ismantorps borg och Gråborg. Enligt en mätning på kartan är det ca 9 km.

Hade det varit 1 april så hade jag avfärdat artikeln och författaren som ett aprilskämt. Nu är det dock inte 1 april.


”Det är högst troligt att det finns ett samband mellan nedläggningen av Ismantorps borg och utbyggnaden av Gråborg. Kanske står orsaken att finna i den klimatförändring som inträffade under 500-talet.”

 

”Så här kan det ligga till: Ismantorps borg var och är belägen i en tät och frodig ekskog, medan Gråborg ligger i ett öppet landskap, som delvis kan betecknas som alvar. Det blev helt enkelt för kallt i ekskogen kring Ismantorp. Historikerna räknar med att ungefär hälften av befolkningen svalt och frös ihjäl under fimbulvintern. Gråborg anlades därför i ett betydligt varmare område.”

 

”Gråborg anlades därför i ett betydligt varmare område”. Det skiljer ca 9 km mellan borgarna. Det skiljer obetydligt i klimat eller skillnaden är helt obefintlig i klimat mellan dessa båda borgar.


Sedan har inte artikelförfattaren en aning om hur det såg ut vid Gråborg eller Ismantorps borg för 1 500 år sedan. Det kanske var ekskogar över hela Öland, förutom på alvaret.


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Undrar om Rolf Ekelund är klimatalarmist eller bara indoktrinerad av klimatpropagandan.

 

http://www.olandsbladet.se/kultur/gjorde-klimatforandring-att-ismantorps-borg-overgavs/

 

 

Gråborg                                                                     Foto Thoralf Alfsson

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bevare oss från 'vegankött'!

21 oktober 2018 23:58

Att så många idag får stora nippran är en konsekvens av 'veganköttbullar', tror vi.
Fråga Rolf Ekelund vad han fick i sig till brunch innan han lanserade sin 'geniala' tes?!

 
Ingen bild

Laglydig

22 oktober 2018 00:44

Ölands historia är onekligen mycket intressant eftersom den i senare tid (1200-talet) haft en påverkan på Svearnas (Sveriges hisotria) genom kolonialiseringen av Estland.
Nutida arkeologiska fynd vittnar om att många Ölänningar varit anställda i den romerska armen, men då Västrom gick under 476 så flyttade Ölänningarna hem och skapade en högkonjunktur med ekonomiskt välstånd med borgbyggande, sannolikt influerade av romerska riket som modell.
Jag räknade till ca 75 rester av hus i Ismanstorp d v s en befolkning på flera hundra personer. Eller missar jag något. Gråborg, större till ytan. Jag gissar att man gjort arkelogiska fynd under ytan. Stämmer det?

Fantastiska foton Thoralf! Hur har du tagit dom. Från helikopter eller drönare?

Klimatsnacket i det här sammanhanget, järnålder (tidig medeltid i Europa), avfärdar jag som fullständig nonsens! Hur fan orkar "hitta påarna"? Dessutom så blev ju klimatet varmare under den här perioden.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 06:16

Jag köpte en drönare för ca ett år sedan för att kunna höja kvaliteten på mina blogginlägg med bra foto.

 
Janne

Janne

22 oktober 2018 05:53

Håhå jaja,ytterligare en av dessa skarpa hjärnor.

http://Homer

 
Ingen bild

O´ Hyra

22 oktober 2018 07:54

Filmagen Rolf Ekelund
har troligen blivit biten av en galen apa,

 
Ingen bild

Bo

22 oktober 2018 08:25

Kan det inte ha varit att man ännu inte infört flygskatt på 500-talet?

 
Ingen bild

Iceman

22 oktober 2018 08:40

Vår tid kommer gå till historien som Dårarnas paradis. Historieförfalskning enligt PK. Vikingarna dyrkade Allah och de enorma klimatförändringarna tvingade ölänningar flytta flera km. Har svenskarna blivit galna på riktigt? Man tror man drömmer, men det bara fortsätter. Varje dag nya dumheter!

 
Ingen bild

SM811

22 oktober 2018 08:56

Han pratar tydligen om något som han inte har kunskap i.
Samma som med Per Gyllenhammar angående SD.

Som alla Sverigevänner känner till. Inga gränskontroller existerar.

Gränskontrollerna sågas – ska fungera om fem år
https://nyheteridag.se/granskontrollerna-sagas-ska-fungera-om-fem-ar/
Morgan Johansson (S) är ett stort skämt.

 
Ingen bild

Kreperatör

22 oktober 2018 09:33

Ölandsbladet igen, herrejösses... I samma nummer lägger de på nyhetsplats med svarta rubriker ut helt påhittat och fullständigt ovidkommande skvaller om privatpersoner. Syftet är oklart, mest verkar det handla om att avskräcka småfolket från att använda sin rätt att överklaga när korrupta/lättlurade hobbypolitruker vill låta bondfångare förstöra bygden. Men det äckliga reklambladet konkar väl snart ändå, folk kan läsa om sina bridgeresultat och klimatpanik på nätet.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 09:55

Ölandsbladet har uppenbarligen svårt med att de är sakägare och därmed har rätt att överklaga.

 
Ingen bild

Robban

22 oktober 2018 10:21

Det som får mig att fundera på vansinniga utspel som det här handlar om! Är varför det ofta är någon akademiker som yttrar dom? Som akademiker så förutsätter jag en viss form av bildning, snäppet vassare en grundskolan, så att säga, men så verkar det inte förhålla sig?
Hur kan det komma sig? Hjärntvätt? Något smittsamt? Inlärningssvårigheter? Kognitiv problematik? För inte kan det väl vara så illa att dessa problem började, när de stora institutionerna för mental ohälsa avvecklades?

 
Ingen bild

Friholt

22 oktober 2018 10:51

Det där med fimbulvinter? Har det inte på senare tid mer eller mindre klarlagts att den troligen berodde på en vulkan någonstans på klotet som kom igång och drog ner rullgardinen runt om i världen under några år.
Nåja, det blev hur som helst ingen Ragnarök den gången heller för både jag och Öland (och några till) lever ju.

 
Ingen bild

weasel

22 oktober 2018 11:21

Ekelunds förklaring låter mycket sannolik.
Folk borde inte ha kört så mycket bil och åkt så mycket flygplan på 500-talet för då hade dom ju kunnat bo kvar i ismanstops borg...

 
Ingen bild

Lotta_1

22 oktober 2018 12:05

Alla dessa tokstollar som ideligen får fritt spelrum i massmedia och Radio/TV gör att man nästan på allvar börja tro att det ligger någon sanning i snacket om chemttrails. Flygplan flyger över landet och släpper fördumningsgas över folket. Eller stämmer det gamla ordspråket: Den siste idioten är inte född än.

 
Ingen bild

SM811

22 oktober 2018 12:15

Bra bilder med din drönare. Får man fråga vad du köpt?

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 13:22

Absolut, DLJ Phantom 4 PRO

 
Ingen bild

Hacke

22 oktober 2018 12:38

OT.
Någon som hunnit hämta sig efter senaste avsnittet av "Allt för Sverige" igår?
Det var något av det mest smördrypande och värsta i propagandaväg kring invandring jag sett på år och da´r.
Inte ett öga var torrt hos de inblandade när de båda noga handplockade praktexemplen till invandrarfamiljer visades upp och berättade hur svenska skinnskallar terroriserade dem men att de med ett under av tålamod, vänlighet och respekt klarat sig igenom den svenska rasismen och efter rekordsnabb introducering nu jobbar som de alla egentligen utbildats till, "raketforskare" och läkare.
Denna lilla flik av svensk kaosinvandring visades upp inför ömsom chockade och ömsom hulkande svenskamerikaner som själva tidigare aldrig varit i kontakt med denna gåva till mänskligheten - muslimer.

Detta måste vara något av rekord t o m för att komma från propagandakolossen S(V)T:s uppsjö av tillrättalagda s k sverigebilder.
Jag vill utfärda en kraftig varning till den kritiske och verklighetsförankrade tittare som till äventyrs tar del av denna avart till hjärntvätt hjälpligt kamouflerad som underhållning á la svensk stasiteve-modell. Det är mycket upprörande och magstarkt material även för den härdade msm-konsumenten.

 
Ingen bild

Leif

22 oktober 2018 12:54

Kanske finns det en sjukdom som gör att hjärnan börjar ruttna.

 
Ingen bild

SM811

22 oktober 2018 13:20

Efter 4 år i Sverige - har Luai Ahmed redan mer koll på landet än Sjuklövern?
https://www.facebook.com/1916606461940878/posts/2160623734205815/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 oktober 2018 13:51

Vi har alltid flytt från klimatet på Öland. Thailand och Kanarieöarna är de populäraste platserna.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 16:13

Det finns ännu fler som flyr till det fina klimatet på Öland från fastlandet.

 
Ingen bild

Skämt åsido!

22 oktober 2018 13:54

@Hacke
Du missade nog höjdpunkten i programmet när svenskamerikanerna blev serverade halalmat på självaste nationaldagen. Och såg du hur lycksaliga de blev?!

 
Ingen bild

Laglydig

22 oktober 2018 14:18

@Leif
Måndag 22 okt 12:54

Du menar ett slags förstadium till klimatångest? Intressant tanke...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2018 14:31

Den socialdemokratiske muslimen Omar Mustafas rätta muslimska ansikte.

Undrar om hönshjärnan Veronica Palm fick prata eller ha ögonkontakt med muslimen under dennes korta tid i VU? Muslimen gjorde bedömningen, efter att ultimatum ställts, att Muslimska Brödraskapet hade bättre framtidsmöjligheter än Socialdemokraterna.

I Sverige!

"Jag försökte tilltala Omar Mustafa, men han ville inte prata med mig än mindre ha ögonkontakt. Jag var tvungen att be en manlig vän till familjen att tala med honom.[...]men som kvinna var jag som luft för honom, han lyssnade bara på mannen[…] De är islamistiska aktivister som är Muslimska Brödraskapets ansikte utåt i Sverige."

https://ledarsidorna.se/2018/10/tre-ar-efter-terrordadet-i-trollhattan-det-borde-racka-nu/

 
Ingen bild

Thomas

22 oktober 2018 15:12

Härlig nostalgi för mig se vackra vyer från Öland där jag alltid semestrade med min familj på 90-talet.
Vid Ismantorp borg blommade orkidéer minns inte vad de hette men vackert var det och vi fikade på en hemtrevligt kaffestuga intill.

En dag träffade vi på en trevlig fotograferande herre vid Gråborg.
Han hette Anders Johansson och skriver många böcker om Öland,
(Eftersom jag själv håller till inom bokbranschen kom vi i samspråk)
vet du vem det är Thoralf? Intressanta böcker.
Och så har vi Thorsten Jansson från Färjestaden,många trevliga ölandsböcker från TJ har jag i mitt bibliotek.

Andra platser på Öland som jag gärna vill återkomma till är Kapelludden,Vickleby,Allbrunna lund.
Tack för intressanta blogginlägg och bilder.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 16:18

Anders Johansson och jag bor mer eller mindre grannar på Ängö i Kalmar.
Jag pratade med Anders så sent som under Skördefesten på Öland och lyssnade på honom när han höll ett litet föredrag om sin senaste bok om Stora Alvaret.

 
Ingen bild

Tritonen

22 oktober 2018 15:46

Till Hacke: jag gjorde samma reflexion, man vill till varje pris likställa emigrationen av svenskar till Amerika med MENAs invandring till Europa. Ett annat skräckexempel råkade jag se någon minut av. Det var TV4:s intervju med kungen, spm ombads att kommentera den stora "resurs" , som kommit till Sverige. Kungastackarn verkade som vanligt lätt förvirrad, men svamlade på att det var "spännande" m.m

 
Ingen bild

Lotta_1

22 oktober 2018 16:43

@Hacke
Precis i början av inslaget när amerikanarna kom till somalierns hem syntes en vit kvinna, troligtvis svensk. Frågan är om det var somalierns fru? Henne fick man inte se mer, inte ens när de satt till bords och åt. Man kan fråga sig varför? När en kvinnlig och en manlig amerikanare stod ute i somalierns trädgård och grillade blev den kvinnliga deltagaren behandlad som luft av somaliern. Han pratade endast med den manlige deltagaren. Man blir uppriktigt spyfärdig av SVT och deras agenda. I övriga program har det varit kliniskt rent från ”nysvenskar” inte ens på den skola man besökte såg man några vilket borde vara omöjligt i dagens Sverige. Att sedan jämföra dessa lyxmigranter som får i princip allt de pekar på när de kommer hit med de svenskar som emigrerade till USA, där de fick börja med två tomma händer helt utan hjälp är bara för magstarkt.

 
Ingen bild

calle

22 oktober 2018 16:57

vad är det för drönare? vilken är bra i olikaprisklasser. ? vilka finnesser behöver man ? funderar att köpa en.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 21:12

DLJ Phantom 4 Pro

 
Ingen bild

Johan

22 oktober 2018 17:53

Tänker du sitta som en "politisk vilde" under avstängningen i kommunhuset?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2018 18:02

Sahlgrenska universitetssjukhuset drar in vårdplatser – och hundratals tjänster
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/su-drar-in-v%C3%A5rdplatser-och-hundratals-tj%C3%A4nster-1.10112935

"–Patienterna blir inte färre. Konsekvensen blir överbeläggningar och högre arbetsbelastning för den personal som finns kvar, säger Hans Ekström"

Så går det när man importerar hundratusentals dysfunktionella och aggressiva individer från tredje världen, med enorma vårdbehov.

Hans Ekström ska inte klaga. Han har sannolikt röstat på S.

 
Ingen bild

Lena1

22 oktober 2018 18:14

@Hacke och Lotta_1 Samma reflektioner här, och varför fick inte somalierns fru/kvinna sitta med vid bordet? Har också noterat att programmet blivit tråkigare och sämre, inte samma kvalitet som första programmen. Tänk att SVT är så agenda fixerade att de inte kan låta bli att politisera ett tv-program. Kommer inte att se detta program igen, bortkastad tid!

 
Ingen bild

C Andersson

22 oktober 2018 18:29

"De är nominerade till Augustipriset - ▸ LIVE: Följ nomineringen - Flera skrällar"

På Aftonbladet är de intlektella.

 
Ingen bild

Hacke

22 oktober 2018 18:44

@Skämt åsido, Tritonen, Lotta_1
Tack för respons och synpunkter. Det finns sannolikt hur många detaljer som helst i detta drypande pk-pekoral om man skulle stå ut med ”utmaningen” att skärskåda det ännu en gång. Men det mäktar jag inte med när redan en gång känns som en gång för mycket för hälsan.
Men det skulle onekligen vara intressant att vara en fluga på väggen i redigeringsrummet och klipp- och klistraapparaturen när väl det redan välregisserade materialet skulle behandlas och läggas tillrätta av censorerna ännu en gång. Eller kanske inte. Det krävs ju ingen större fantasi för att föreställa sig vad som pågår bakom kulisserna hos msm i dagens Sverige.
Kusligt är bara förnamnet och kusligast av alla är propagandakolossen public service.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

22 oktober 2018 18:50

Tänk så galet det kan bli
när en träbock försöker mjölka..-

 
Ingen bild

M.

22 oktober 2018 19:03

Varför anmäler inte SD?
P G Gyllenhammar som kallar folkgruppen Sverigedemokrater för fascister via Sveriges radio m fl medier som Aftonbladet och Dagens industri.
Detta är både förtal, ärekränkning och hets mot folkgrupp.

 
Ingen bild

Observer

22 oktober 2018 19:12

SD måste påbörja byggen av fler sinnessjukhus så snart det är görbart. Vi ser alla det uppenbara i det!

 
Ingen bild

Observer

22 oktober 2018 19:15

"Alla ska med" Har haft den bisarra och tråkiga effekten att även sinnesstörda idag kan inneha viktiga samhällspositioner. Detta ger utslag idag, Som vi kan se.

 
Ingen bild

Thomas

22 oktober 2018 20:05

Apropå svenskamerikaner.
Ola Larsmo är en rätt urusel författare men upphöjd vänsterglobalist och sd hatare.
OL har sin tes klar när det gäller svenskar som flydde till Amerika.
Svenskarna sup,slogs och stal hej vilt.
Det säger OL för att vi ska känna samhörighet med dagens flyktingar som kommer hit och ställer till kriminalitet.
"Vi var inte bättre själva en gång i tiden" lär oss magister Ola.
Så Karl Oskar och Kristina är lika eländiga som Akilov och ikeamördaren alltså.
Och Ola "glömmer" att svenskar åkte inte till Amerika för att leva på andra.
Ola är tyvärr på DN= Dåliga Nyheter.

 
Ingen bild

nadacomprende

22 oktober 2018 20:47

@Thomas
Orkidén var säkert Adam och Eva.

 
Ingen bild

Laglydig

22 oktober 2018 21:40

@Hacke, Skämt åsido, Tritonen, Lotta_1
Off Topic ämne: Allt för Sverige

Två av min farfars systrar emigrerade, min farmors bror emigrerade, min mormor är född i USA.
Det fanns många olika anledningar till att de lämnade Sverige. ALLA fick dock starta från skratch.
Min mormors mors kusin emigrerade 1880. Jag har fortfarande kontakt med den grenen av släkten. De är hängivna och mycket aktiva republikaner. Vi hade många intensiva maildiskussioner under valrörelsen 2016.

Det jag slås av i SVT:s vänsterliberala produktion Allt för Sverige (jag har inte sett senaste avsnittet) är att de på ett påtagligt sätt för in den vänsterliberala värdegrundsåskådningen i serien (inte bara i senaste delen). Jag har inte observerat en enda potentiell Trump-Amerikan i programmet hittils trots att 50 % av amerikanerna röstade på Trump i synnerhet i "svenskbyggderna". Kör SVT politiska tester för att välja ut deltagarna i USA?

Thoralf Alfsson

22 oktober 2018 22:47

Intressant reflektion. Jag slutade titta på programmet under förra säsongen eller om det ännu längre sedan.

 
Ingen bild

calle

22 oktober 2018 23:18

allt tok som dom hjärntvättade gör, kommer nog överträffas av 10 december avtalet. 7 klöver regimen i Sverige kommer skriva på. då är det slutet för Sverige och Svenskarna! bert berättar mer i nitten här:
https://www.youtube.com/watch?v=-oR7XJw22EY

nu måste väl ändå Svenska folket kastat ut 7 klöverns kreatur från maktens korridorer.

 
Ingen bild

Tom

23 oktober 2018 01:21

Med denna logik skulle Norrbotten inte existera.

 
Ingen bild

World Traveller

23 oktober 2018 02:22

NATO och EU ar inget annat an bankirernas verktyg for att forgora nationalstaterna och skapa the New World Order. EU, Muslimska Brodraskapet, Clintons, Soros (kolla sangaren Bonos kontakter med Soros saa forstar ni varfor han plotsligt borjat skrika om Jimmie Akesson pa sina konserter. Konspirationsteorier? Inte teorier langre)
Nar man ser nedrutstningen av Sveriges vaelfaerd, forsvar, raettssystem och polis och sen tittar pa foljande tva dokumentaerer saa faar man sig en riktig tankestaellare.

https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

https://www.youtube.com/watch?v=vNNG_mn_9DU

Paminner en hel del om hur de foerstoer Sverige nu.

 
Ingen bild

Friholt

23 oktober 2018 07:38

"Sista varningen - vi har tio år på oss att rädda världen." Johan Rockström i dagens Di.
Så sant som det är sagt - av Rockström

HM ska börja sälja tagelskjortor.
Så sant som det är sagt - av mig.

 
Ingen bild

Uppge inga förmåner!-Hävda eget vivre

23 oktober 2018 07:41

Kalldusch för brandhjältarna – förmånsbeskattas för att ha sovit i skolor och tält

Han jobbade i två veckor med brandbekämpningen, vissa dagar 16 timmar i sträck. Nu uppmanas han tillsammans med andra frivilliga som MSB har rekryterat att lista alla “förmåner” de fått under tiden ute i skog och mark. Det kommer som en kalldusch.

– Jag kände mig både förbannad och road när jag fick brevet från MSB. Det är rätt löjligt att beskatta mig för att ätit kall dålig mat under fältmässiga former för att kunna lösa en akut uppgift i en nationell krissituation.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5VKbom/kalldusch-for-brandhjaltarna--formansbeskattas-for-att-ha-sovit-i-sko

 
Ingen bild

Pepparholm

23 oktober 2018 08:18

Om brandhjältarna, en verksamhet som i varje fall alltid fungerar - byråkratin!

 
Ingen bild

Pepparholm

23 oktober 2018 11:28

En mycket viktig och sann ledare i Samtiden av Dick Erixon: Sverige är ett land utan ledarskap.

https://samtiden.nu/2018/10/sverige-ar-ett-land-utan-ledarskap/

 
Ingen bild

fete

23 oktober 2018 11:42

Läs vad henrik arnstad skriver på twitter...........

 
Ingen bild

Martin

23 oktober 2018 12:10

Hm. Alltså. Var inte klimatförändringe 500 FÖRE kristus? Alltså 2500 år sedan? Alltså, medelhavets bronsålders högkultur gick under 1200 år före kristus. 3200 år sedan. På grund av migration och invasioner. Men den nordiska bronsåldern, som var en form av högkultur, givet den glesare befolkningen här. Som har lämnat artefakter av kvalite som man måste söka sig till medelhavets och mellanösterns högkulturer för att nå sin like. Den nordiska bronsåldern upphörde 500 före kristus på grund av klimatförändringar som gjorde vädret kallare och blötare. Bronsålderns befolkningstäthet återuppnåddes inte förrän mycket sent, kanske inte förrän på sextonhundratalet.

Romarna berättar om Kimbri och Teutons som är nordliga folk som utgör ett enormt hot mot Rom 100 före kristus. Huruvida de pratade keltiska eller germanska språk är inte helt klarlagt även om romarna kallar dem germaner.
Julius Cesar berättar om hur han stöter ihop med folk med germanskt språk 58 före kristus, Svaberna, under Ariovistus. Och de lär bara ha ockuperat området i 20 år.

Klimatförändringen 500 FÖRE kristus var kataklysmisk. Och är en god kandidst till den germanska invasionen av Europa. Goter, Langobarder, Vandaler, Heruler med flera hade alla ursprungslegender till skandinavien. Dessa är inte nedskrivna förrän flera hundra år efter kristus. Så vi vet inte. Men min tro är att den här stollen har fixerat vid siffran "500" och utan vidare intresse för historia och med ett överväldigande intresse att ställa sig in hos dagens härskare så har han hamnat 1000 år fel.

 
Ingen bild

Pär

23 oktober 2018 12:50

Kalmar har blivit ett riktigt ghetto!

 
Ingen bild

Thomas

23 oktober 2018 12:50

Henrik Arnstad är ju inte riktigt frisk.

https://twitter.com/arnstad/status/1054305546373869568?s=20

 
Ingen bild

Ölandsbonde

23 oktober 2018 14:01

Bra att pansargeneralen är tillbaka. Alltid lika spännande att läsa vad statsministerns främsta rådgivare gräver fram i sin journalistiska gärning.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

23 oktober 2018 16:23

@Thomas!
Tyvärr kan jag inte läsa vad pansargeneralen, experten på fascism m.m, m.m Henrik Arnstad skriver. Han blockerade mig för länge sedan och detta tack vare att jag hade fräckheten att ifrågasätta hans intelligens. Nog sagt, det gick blixtsnabbt för den gode experten och sakkunnige till S. Löfwen att blockera mig. Kan du eller någon annan vänlig själ kanske lägga upp det litterära praktalster den gode Henrik åstadkommit skulle jag bli tacksam.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 oktober 2018 17:14

Finns Arnstad? På riktigt alltså!

https://twitter.com/arnstad/status/1053661991582220289

 
Ingen bild

Thomas

23 oktober 2018 17:51

Till Staffan.

Du ska kunna läsa tweeten jag länkade till. Jag har inte Twitter men kan ändå länka den då jag hittade den på annan blogg.

 
Ingen bild

Lotta_1

24 oktober 2018 08:40

@Staffan Sundqvist

Här är pansargeneralens tweet: ”Den 22 oktober 2015 skedde det blodigaste av sverigedemokratiska terrordåd, då Anton Lundin Petterson mördade sig igenom en skola i Trollhättan. Fascistiska Sverigedemokraterna förblir Sveriges farligaste terrororganisation.@

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se